Arizona – Winnipeg 2:6 (kon.) | Anaheim – Detroit 2:3 (kon.)
koniec
Arizona Coyotes
2:6 (0:1, 1:2, 1:3)
Winnipeg Jets
cz Pondelok 08.01.2024, 01:00 • Mullet Arena, Tempe • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:02:54)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 17 – 36 | Přesilová hra: 0/2 – 0/4 | Trestné minuty: 13 – 9

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Karel Vejmelka (ARI) – 30 zákroků, 5 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 59:29
    Connor Hellebuyck (WPG) – 15 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,2 %, odchytal 59:11

    Česká a slovenská stopa
    Karel Vejmelka (ARI) – 30 zákroků, 5 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 59:29

    Tři hvězdy utkání
    1. Nikolaj Ehlers (WPG) 1+1
    2. Mark Scheifele (WPG) 2+0
    3. Dylan Guenther (ARI) 1+0
     
    Arizona se dnes mohla z jedenáctého místa vrátit zpět mezi nejlepší osmičku Západní konference. Winnipeg jí ale uštědřil třetí domácí porážku v řadě a sám si na čele tabulky vybudoval tříbodový náskok na druhý Vancouver a třetí Colorado. Jets většinu času dominovali a navzdory dobře chytajícímu Vejmelkovi se dostali do vedení 4:1. Kvůli zaváhání Hellebuycka a gólu Guenthera se hostům závěr trochu zkomplikoval, nicméně Scheifele a Lowry je v posledních dvou minutách uklidnili dalšími dvěma zásahy.
     
    Konec zápasu.
    59:11 Adam LOWRY - 2:6
     
    59:11
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Defenziva Arizony v závěru zápasu doslova přestala existovat, takže přichází ještě šestý hřebíček do její rakve. Vejmelka nechytil střelu z mezikruží od ADAMA LOWRYHO, kterého zprava našel Niederreiter. Situaci v úvodní fázi zavinili Guenther a McBain. V cestě za dostupným pukem si dávali přednost tak dlouho, až jim ho Lowry s Appletonem vyfoukli. Asistence: Nino Niederreiter, Mason Appleton.
    58:08 Mark SCHEIFELE - 2:5
     
    58:08
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Välimäki krátce po své nepřesné střele hrubě pokazil přihrávku podél modré čáry a MARK SCHEIFELE jednoduše dovezl puk do prázdné domácí branky. Asistence: Gabriel Vilardi.
     
    57:42
    Vemelka odjel z ledu, Yotes hrají v šesti proti pěti.
     
    57:30
    Arizona byla z nějakého záhadného důvodu na ledě jen ve čtyřech. Durzi se zapomněl nahoře a modrou čáru po ztrátě kotouče vůbec nikdo nejistil. Ehlers vzniklý brejk dvou na gólmana přesto nedal, když se mu nepovedlo trefit prostor mezi Vejmelkovými betony.
     
    56:43
    Dillon vyhodil na Vejmelku. Icing to není a rozehrávka Coyotes je nyní pod tlakem napadajících hráčů Winnipegu.
     
    56:02
    Axel Jonsson Fjällby zaparkoval u brankoviště a těčí vychýlil Schmidtův nástřel mimo tři tyče.
     
    55:25
    Moser si nevěděl rady s bráněním Iafalla. Hostující útočník se kolem něj protáhl, ale pak bekhendem Vejmelkovu branku netrefil.
     
    55:15
    Celá pětka Winnipegu se sjela na jednu stranu za McBainem. Ten dokázal najít vlevo volného Guenthera, ovšem Hellebuyck ránu z vrcholku kruhu vyrazil.
     
    54:44
    Stejně jako po gólu na 1:2 se obraz hry změnil a Arizona dělá všechno pro to, aby závěr ještě zdramatizovala. Jets se nyní vysvobodili zakázaným uvolněním.
     
    53:56
    Durzi se posunul do pravého kruhu, aby mohl pálit bez přípravy. Přihrávka přes osu však byla odkloněna a ofenzivní bek Arizony zůstal bez zakončení.
     
    53:23
    Vpravo jedoucí Bjugstad neměl volné kolegy z útoku a Hellebuyck tentokrát propagační střelu zkušeného útočníka nepodcenil.
    52:33 Dylan GUENTHER - 2:4
     
    52:33
    Arizona právě vstřelila branku!
    Hellebuyck udělal velkou chybu v důsledku Dermottova banálního nahození. Puk mu vedle branky přeskočil hokejku a toho okamžitě využil DYLAN GUENTHER, jenž ho po rychlém objetí zasunul kolem opuštěné druhé tyče. Bez asistence.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 29. Schmaltz (Keller, Dermott), 53. Guenther – 18. Namestnikov, 24. Ehlers (Samberg, Schmidt), 35. Perfetti, 46. Scheifele (Ehlers), 59. Scheifele (Vilardi), 60. Lowry (Niederreiter, Appleton)


    Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Moser, Durzi, Dermott, Dumba, Välimäki, Stecher – Keller (A), Kerfoot, Schmaltz (A) – L. Cooley, Bjugstad, Crouse (A) – Maccelli, McBain, Guenther – Carcone, Kirkland, O'Brien.
    Tréner: André Tourigny

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey (A), DeMelo, Dillon, Pionk, Samberg, Schmidt – Ehlers, Scheifele (A), Vilardi – Perfetti, Namestnikov, Iafallo – Niederreiter, Lowry (C), Appleton – M. Barron, Toninato, Jonsson Fjällby.
    Tréner: Rick Bowness

    Rozhodca: O´Rourke, Sandlak – Suchánek, Murray

    Diváci: 4 600