Arizona – Winnipeg 2:6 (kon.) | Anaheim – Detroit 2:3 (kon.)
koniec
Arizona Coyotes
2:6 (0:1, 1:2, 1:3)
Winnipeg Jets
cz Pondelok 08.01.2024, 01:00 • Mullet Arena, Tempe • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:11 Adam LOWRY - 2:6
     
    59:11
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Defenziva Arizony v závěru zápasu doslova přestala existovat, takže přichází ještě šestý hřebíček do její rakve. Vejmelka nechytil střelu z mezikruží od ADAMA LOWRYHO, kterého zprava našel Niederreiter. Situaci v úvodní fázi zavinili Guenther a McBain. V cestě za dostupným pukem si dávali přednost tak dlouho, až jim ho Lowry s Appletonem vyfoukli. Asistence: Nino Niederreiter, Mason Appleton.
    58:08 Mark SCHEIFELE - 2:5
     
    58:08
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Välimäki krátce po své nepřesné střele hrubě pokazil přihrávku podél modré čáry a MARK SCHEIFELE jednoduše dovezl puk do prázdné domácí branky. Asistence: Gabriel Vilardi.
     
    57:42
    Vemelka odjel z ledu, Yotes hrají v šesti proti pěti.
     
    57:30
    Arizona byla z nějakého záhadného důvodu na ledě jen ve čtyřech. Durzi se zapomněl nahoře a modrou čáru po ztrátě kotouče vůbec nikdo nejistil. Ehlers vzniklý brejk dvou na gólmana přesto nedal, když se mu nepovedlo trefit prostor mezi Vejmelkovými betony.
    52:33 Dylan GUENTHER - 2:4
     
    52:33
    Arizona právě vstřelila branku!
    Hellebuyck udělal velkou chybu v důsledku Dermottova banálního nahození. Puk mu vedle branky přeskočil hokejku a toho okamžitě využil DYLAN GUENTHER, jenž ho po rychlém objetí zasunul kolem opuštěné druhé tyče. Bez asistence.
     
    48:51
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Matt Dumba – 2 min., hákování.
    45:11 Mark SCHEIFELE - 1:4
     
    45:11
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Schmaltz přišel o puk na ose útočného pásma. Ehlers z otočky krásně vysunul do úniku MARKA SCHEIFELEHO a jeho bekhendové zakončení proletělo nad lapačkou Karla Vejmelky. Asistence: Nikolaj Ehlers.
     
    39:40
    Naměstnikov jel od červené čáry do přečíslení dvou na jednoho. Skrz Välimäkiho posadil puk na čepel Barrona a Vejmelka zachránil Arizonu důležitým zákrokem pravým betonem.
     
    38:37
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets:
    Neal Pionk – 2 min., sekání.
    34:04 Cole PERFETTI - 1:3
     
    34:04
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Ponechanou výhodu kanadského týmu ukončil gól na 3:1! Morrisseyho křížnou přihrávku vedle branky krotil COLE PERFETTI. Puk se po jeho pokusu o zasunutí zastavil na brankové čáře a o potřebný kousek dál mu dopomohla až hokejka bránícího Guenthera. Bez asistence.
     
    32:20
    Carcone vzal puk z buly v obranném pásmu. Převezl ho až k Hellebuyckovi a bekhendem přihrál Kirklandovi, který tuto šanci na vyrovnání neproměnil. Střela bez přípravy šla gólmanovi do těla.
    28:08 Nick SCHMALTZ - 1:2
     
    28:08
    Arizona právě vstřelila branku!
    Suverénně nejlepší střídání první domácí formace končí kontaktním gólem! Keller adresoval křížnou přihrávku do levého kruhu a NICK SCHMALTZ se z něj trefil nad Hellebuyckovu lapačku. Kotouč byl v první fázi střely přizvednut hokejkou DeMela. Asistence: Clayton Keller, Travis Dermott.
    23:52 Nikolaj EHLERS - 0:2
     
    23:52
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Přestávka mezi první a druhou třetinou převahu Jets spíše zesílila a NIKOLAJ EHLERS ji přetavil v druhý gól, když mu Samberg bruslí šťastně připravil pozici na volej. Asistence: Dylan Samberg, Nate Schmidt.
     
    20:19
    Jack McBain se rozhodl, že nakopne své spoluhráče účastí v bitce proti Lowrymu. Ani jednomu se nechtělo padnout na kolena a u mantinelu je rozdělili až čároví rozhodčí. McBain obdržel o dvě minuty více za hrubost, takže si Jets zahrají třetí přesilovku.
    17:16 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 0:1
     
    17:16
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Yotes se ve velkém počtu sjeli za branku. Durzi se u mantinelu přetahoval s Perfettim a velmi nešikovně posunul puk k levému kruhu na zcela volného VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA, který z jedničky zavěsil do Vejmelkovy sítě. To byla velká chyba v domácím postavení. Bez asistence.
     
    15:38
    Maccelli si před pravým kruhem přehodil puk na forhend a krátce po vypršení domácí přesilovky zacinkal o tyč Hellebuyckovy brány!
     
    13:35
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets:
    Dylan DeMelo – 2 min., vysoká hůl.
     
    09:49
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Janis Moser – 2 min., držení hole.
     
    04:47
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Michael Carcone.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 29. Schmaltz (Keller, Dermott), 53. Guenther – 18. Namestnikov, 24. Ehlers (Samberg, Schmidt), 35. Perfetti, 46. Scheifele (Ehlers), 59. Scheifele (Vilardi), 60. Lowry (Niederreiter, Appleton)


    Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Moser, Durzi, Dermott, Dumba, Välimäki, Stecher – Keller (A), Kerfoot, Schmaltz (A) – L. Cooley, Bjugstad, Crouse (A) – Maccelli, McBain, Guenther – Carcone, Kirkland, O'Brien.
    Tréner: André Tourigny

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey (A), DeMelo, Dillon, Pionk, Samberg, Schmidt – Ehlers, Scheifele (A), Vilardi – Perfetti, Namestnikov, Iafallo – Niederreiter, Lowry (C), Appleton – M. Barron, Toninato, Jonsson Fjällby.
    Tréner: Rick Bowness

    Rozhodca: O´Rourke, Sandlak – Suchánek, Murray

    Diváci: 4 600