Litvínov – K. Vary 1:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:3 (2:4 po s.n.) | Plzeň – Olomouc 8:0 (kon.)
Hradec Králové – Kladno 4:2 (kon.) | Liberec – Motor ČB 4:1 (kon.) | Sparta Praha – Vítkovice 2:1 (kon.)
koniec
Mountfield HK
4:2 (3:2, 0:0, 1:0)
Rytíři Kladno
cz Streda 03.01.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 47. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    49 sekund před koncem je v Hradci rozhodnuto, dnešní večírek sice neplatí Pavel Ohera, ale je za tři body! Lalancette vyhrál klíčové buly, puk získal jako první Oliver Okuliar, který posunul puk na ALEŠE JERGLA. Ten ze středního pásma trefil prázdnou kasu – 4:2! Asistence: Oliver Okuliar, Christophe Lalancette.
     
    58:55
    Lukáš pomýšlel na gól přes celé kluziště, trefil ale jenom Smoleňáka. Kladenský tlak tak pokračoval, o chvíli později to zkusil Estephan, těsně ale minul tyčku!
     
    57:33
    Hosté na nic nečekají a hrají bez brankáře! První momenty se jim ale nepovedly, Ticháčkovi puk na modré uskočil.
     
    53:25
    Na druhé straně Blain zachránil potenciální únik, do kterého se už dostával Smoleňák. Nebyl však rychlejší, kanadský bek tak situaci spolehlivě kontroloval.
     
    52:56
    Blain ještě zachránil pásmo na modré a střílenou nahrávkou našel před brankou naprosto volného Lalancettea, jenž však ve spěchu sám proti Bowovi selhal!
     
    49:52
    Výborným pohybem si Rytíři vytvořili velkou příležitost na srovnání! Několik střeleckých pokusů zblízka a Lukáš si nebyl příliš jistý. Dva klíčové kotouče ale měli na odrazu jako první Lvi a vyhodili alespoň do středního pásma.
     
    41:03
    I ta ale skončila bez branky. Dále se tak hraje 5 na 5 a Kladno mělo první vážnou šanci třetiny! Jarůšek nahrál křížem na Tralmakse, který puk vrátil včas krosem na druhou tyč k Jágrovi. Ten ale neměl hokejku na ledě a nemohl dorazit!
     
    38:54
    Antonín Melka (KLA) posílá Kladno do tří! Perretovi, který zachraňoval nepřesnou nahrávku, vysekl hokejku z rukou, a je to tak 1:25 5 na 3!
     
    38:19
    Chris Martenet (KLA) jde zcela zbytečně za katr. Nezachytil přihrávku podél mantinelu, aby pak nepustil Okuliara do brejku, tak mu nedovolil jet za pukem. Nedovolené bránění.
     
    36:03
    Těžko uvěřitelná chyba Kladna! Lvi zcela propadli při vyvezení kotouče a byla z toho situace tři na nikoho, kterou zachraňoval z posledních sil Pavelka. Brejk vedl Jágr, Sideroff však vůbec nehleděl na svého spoluhráče a nabruslil do pásma výrazně rychleji. Čárový rozhodčí tak musel pískat ofsajd.
     
    35:34
    Oliver Okuliar (MHK) ve středním pásmu bojoval s rychlejším soupeřem, nakonec se dopustil podrážení, tudíž to má za dvě minuty.
     
    30:05
    Perret skvěle dojel Vebera, zablokoval mu hokejku a oddálil jej od držení kotouče. Z jeho spoluhráčů ale nikdo nedobruslil na podporu, Kladenští mohli tak rychle vrátit hru dopředu. A tam měli i šanci, Melka zůstal zcela sám na kruzích, v čisté pozici ale trefil jenom plexi!
     
    26:54
    Po další komerčce přijde třetí hradecká přesilovka. Martin Procházka (KLA) hokejkou vzal Eberleho pod bruslemi až poté, co domácí kapitán zakončil z mezikruží jenom do obránce. Nešikovnost tak hostujícího útočníka stojí dvě minuty.
     
    22:51
    Domácí se z toho ale dostali a naproti si vybojovali přesilovku. Eduards Tralmaks (KLA) nejprve po útočném výpadu přepadl přes krajana Freibergse, následně se vracel a zachraňoval situaci přeseknutím hole Okuliarovi.
     
    19:58
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Poslední příspěvky vypadají jako nadprůměrné změny stavu, ale když to padá za sebou tak rychle, tak to moc nejde. Kladno totiž vytěžilo ze závěrečného náporu v útočném pásmu kontaktní trefu, která je pro něj zlatá! Děkovat za snížení mohou EDUARDSU TRALMAKSOVI. Tomu se totiž povedlo nejprve vystřelit z levého kruhu, odražený puk si zpracovat a pálit z protějšího kruhu. To ještě zasáhl Lukáš, na třetí pokus už byl ale krátký – 3:2! Bez asistence.
     
    18:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Kladno polyká hořké pilulky v závěru první třetiny! Tomáš Pavelka vybojoval puk za brankou a posunul jej na Perreta, který se pohyboval s pukem a naznačoval pohyb. Následně ale jenom pustil na modrou pro Pláňka, jenž posunul na TOMÁŠE PAVELKU. Hradecký obránce si puk zpracoval velmi snadno, udělal dva rychlé kroky a pustil jej na branku. Kotouč navíc zaplaval a zapadl pod víko – 3:1! Asistence: Martin Pláněk, Jordann Perret.
     
    16:17
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vedení si ale Východočeši berou rychle zpět! Po dalším vyhraném buly před Bowem se hra natlačila k mantinelu, Melka odražený puk minul, hned v závěsu mu nedal prostor k němu dojet Šťastný. Šikovný forvard je dnes při chuti, zvedl hlavu a rychle našel GIORGIA ESTEPHANA, který zůstal nepokrytý nad kruhem. Svůj pokus opřel o tyč, Bow se jenom ohlédl – 2:1! Asistence: David Šťastný, Patrik Miškář.
     
    15:56
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Již při hře 5 na 5 trávili Hradečtí nějakou dobu před Bowem, vytěžit z toho nic ale nedokázali a Rytíři srovnali. Deven Sideroff zatáhl podél prken hru do útočného pásma a skoro vyjel až za brankovou čáru. Přesto šikovně nahrál puk do volného prostoru pro nepokrytého CHRISE MARTENETA, jenž si obhodil téměř ležícího Lukáše a snadno zakončil do poloprázdné branky – 1:1! Asistence: Deven Sideroff, Richard Jarůšek.
     
    12:38
    Marek Zachar (MHK) ani moc neprotestuje a míří na trestnou. U mantinelu podrazil ex-hradeckého Smoleňáka a Kladno tak má druhou přesilovku v utkání.
     
    08:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovku využívají Lvi ani ne po minutě a jdou do důležitého vedení! Tomáš Pavelka měl prostor na pravé straně, využil toho k přihrávce lehce mimo brankoviště, kde operoval Šťastný. Mezitím si šikovně na hranici gólmanovy zóny sjel JORDANN PERRET, Šťastný mu pustil kotouč pod sebe a francouzský útočník jej dostal za Bowa – 1:0! Asistence: David Šťastný, Tomáš Pavelka.
     
    08:02
    Tak dlouho Deven Sideroff (KLA) doloval puk zpod Lalancettea, až mu hokejkou podsekl brusli. Hradec tak má první přesilovou hru.
     
    05:45
    K trestnému střílení se rozhodl jet překvapivě Jérémie Blain. Bylo tak jasné, že z toho bude tvrdé zakončení. Mezi betony se ale Bow nenechal prostřelit, a tak je to stále bez branek!
     
    05:45
    Ohromná chyba v kladenské rozehrávce, kterou jel trestat únikem Jordann Perret! Eduards Tralmaks (KLA) jej stíhal, ve finální fázi přesekl hůl a je z toho trestné střílení!
     
    04:42
    Těžký zákrok Lukáše hned v prvních sekundách oslabení! Propadnutý kotouč vyplul nad kruhy k Sideroffovi, který si ještě sjel blíže brance a střílel v čisté pozici. Domácí gólman jeho tvrdý pokus ale srazil ramenem!
     
    04:35
    A zanedlouho přichází první trest duelu. Aleš Jergl (MHK) nestačil na Procházku, nasadil mu lehký háček a míří na trestnou.

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 9. Perret (Šťastný, Pavelka), 17. Estephan (Šťastný, Miškář), 19. Pavelka (Pláněk, Perret), 60. Jergl (Okuliar, Lalancette) – 16. Martenet (Sideroff, Jarůšek), 20. Tralmaks


    Mountfield HK: Lukáš (Laurikainen) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Šťastný, Miškář, Estephan – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Lalancette, Jergl (A) – Zachar, Pilař, Eberle (C).
    Tréner: Tomáš Martinec

    Rytíři Kladno: Bow (J. Hudáček) – Voráček, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Sideroff, Jarůšek, Kusý – Tralmaks, Pytlík, Jágr – M. Procházka, Melka (A), Smoleňák (C) – Vimmer, Babka, Bláha.
    Tréner: Otakar Vejvoda

    Rozhodca: Kika, Sýkora – Svoboda, Zíka

    Diváci: 4 396