Buffalo – Columbus 3:2 (po pr.) | Boston – NJ Devils 5:2 (kon.) | Florida – Montreal 4:1 (kon.)
Pittsburgh – St. Louis 4:2 (kon.) | Tampa Bay – NY Rangers 1:5 (kon.) | Toronto – Carolina 2:3 (kon.)
Washington – Nashville 2:3 (0:2 po s.n.) | LA Kings – Edmonton 2:3 (2:3 po s.n.) | Minnesota – Winnipeg 2:3 (kon.)
Detroit – Boston 3:5 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
New York Rangers
cz Nedeľa 31.12.2023, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:58:08)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 35– 20 | Přesilová hra: 1/3 – 1/2 | Trestné minuty: 8 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 15 zákroků, 5 OG, úspěšnost 75,0 %, odchytal 57:58
    Igor Šesťorkin (NYR) – 34 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Erik Černák (TBL) – 0+0, -1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:01

    Tři hvězdy utkání
    1. Artěmij Panarin (NYR) 3+0
    2. Igor Šesťorkin (NYR) 34 zákroků
    3. Vincent Trocheck (NYR) 1+3
     
    V tabulce se tento výsledek nijak neprojevil. Hráčům Rangers zůstal na čele Východní konference tříbodový náskok na druhý Boston, zatímco Tampa se dál krčí na 10. místě.
     
    Rangers odčinili včerejší porážku s Floridou a v nedaleké Amalie Areně vybojovali dva body za výsledek 5:1. Konečné skóre s obrazem hry přitom vůbec nekoresponduje. Tampa byla skoro celý zápas lepší, ale až na jednu přesilovkovou výjimku se proti mimořádně chytajícímu Igoru Šesťorkinovi nemohla prosadit. Newyorčanům stačilo na pět gólů jen něco kolem dvaceti střel. Velmi důležitá pro ně byla Kreiderova branka na 3:1, jež padla necelou minutu po kontaktní trefě Kučerova. Ve třetí třetině dal Tampě lekci z efektivity Artěmij Panarin. Ruský útočník zkompletoval svůj šestý hattrick v kariéře a zastínil tak čtyřbodové vystoupení Vincenta Trochecka.
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Zibanejad chytře vyhrál vhazování sám pro sebe. Zprava ještě našel Kreidera a ten se neúspěšně snažil procpat puk za klečícího Vasilevského.
     
    58:51
    Brodzinski se postavil na modrou a volejem po ose kluziště zaměstnal Vasilevského, u kterého celou dobu číhal na potenciálně vypadený puk Cuylle.
     
    58:40
    Rozjetý Cuylle dal krátkou přihrávku pod sebe na Brodzinského, jehož střele se postavil do cesty Haydn Fleury. Puk skončil v rohu.
     
    58:12
    De Haan musel mazat dozadu za vyhozením Trouby, neboť mu na záda dýchal Pitlick. O zákazné uvolnění se nejedná.
     
    57:32
    Bolts si musí vypít pomyslný kalich hořkosti až do dna. Vůbec nic jim není platné, že mají takřka dvojnásobnou střeleckou převahu.
     
    56:46
    Fanoušci Rangers začínají mít v hledišti Amalie Areny početní převahu. Na led se snáší chorál oslavující Igora Šesťorkina.
     
    56:32
    Šesťorkin vykopl Raddyshovu střelu z pravého kruhu. V případě dalšího zakončení Kučerova mu vypomohl Jacob Trouba.
     
    55:47
    Oba týmy v plném počtu.
    55:25 Artěmij PANARIN - 1:5
     
    55:25
    Rangers právě vstřelili branku!
    V přesilovce čtyři na tři kompletuje ARTĚMIJ PANARIN šestý hattrick v kariéře! Ruský kanonýr si společně s Foxem pohrál s Černákem a z vrcholku levého kruhu umístil střelu zápěstím vedle Vasilevského pravé ruky. Asistence: Adam Fox, Mika Zibanejad.
     
    55:04
    A to už bude konečná pro Tampu. Její kapitán Steven Stamkos odjíždí na trestnou lavici za držení Adama Foxe.
     
    54:27
    Vesey netrefil opuštěnou klec ze středu obranného pásma. Volný puk dojel Goodrow, ale kvůli vyrušení ze strany vracejícího se Hedmana mu utekl za branku.
     
    54:15
    Vzhledem k odvolanému Vasilevskému hraje Tampa přesilovku pět na čtyři. Vesey aspoň na chvíli dostal hru do středního pásma.
     
    53:47
    U Šesťorkina se strhla velká mela. Samozřejmě v ní nechyběl Trouba, který jde spolu s Cirellim na trestnou lavici za hrubost.
     
    53:43
    Kučerov nečekaným pasem vysvobodil puk od mantinelu, jenže Pointovu šanci z pravého kruhu zase zhatil skvěle chytající Šesťorkin. Cirelli s Hagelem marně číhali na dorážku.
     
    53:10
    Fleuryho oblouček z obranného pásma způsobil brejk Paula, jehož blafák překazila až pravá tyč. Puk se ještě odrážel zpět k brance a Fox ho rukou vyhodil z brankové čáry!
     
    52:32
    Point překročil modrou čáru a poskytl puk Kučerovovi. Ten se s pukem dostal za Troubu, ale přes Šesťorkina už ho zblízka nepropasíroval.
     
    52:05
    Takřka osm minut před koncem třetí třetiny se domácí kouč Jon Cooper rozhodl odvolat Vasilevského. Hraje se šest na pět.
     
    51:58
    Stamkosovi nesedla střela bez přípravy. K tomu ji zablokoval Fox, jenž byl poté svědkem Kučerovova zakončení do ochranné sítě.
    51:16 Artěmij PANARIN - 1:4
     
    51:16
    Rangers právě vstřelili branku!
    Stovky hostujících fanoušků nadšeně slaví gól na 4:1! Lafrenière u červené čáry donutil chybovat Černáka a kotouč se s pomocí Trochecka ocitl u ARTĚMIJE PANARINA. Nejproduktivnější hráč Rangers s ním přijel do pravého kruhu a parádně ho zavěsil vzdálenější tyči. Asistence: Vincent Trocheck.
     
    50:53
    Rozjetému Kreiderovi ujel puk ze středního pásma až do brankoviště, kde s ním přerušil hru Andrej Vasilevskij.
     
    50:06
    Tanner Jeannot vjel do útočné třetiny dříve než puk, který se tam snažil nahodit Glendening. Ofsajd přináší reklamní přestávku.
     
    49:46
    Ani napodruhé nebyl Point v úplně příjemné palebné pozici. Navíc se před ním zase objevil Gustafsson, díky kterému Šesťorkin nemusel zasahovat.
     
    49:29
    Brayden Point byl v situaci jeden na jednoho. Puk ho ale úplně neposlechl a pod vlivem bránícího Gustafssona nevystřelil.
     
    48:45
    Goodrow rezignoval na útok, neposedně poskakující puk jenom odevzdal a nabral směr střídačka. Pro Rangers to bude ještě pekelně dlouhých 11 minut.
     
    48:10
    Střelci Tampy už začínají být ze Šesťorkina zoufalí. Z povedené souhry po vhazování ho zpoza pravého kruhu zase nepřekonal Hedman.
     
    47:45
    Hosté měli před Šesťorkinem dostatek hráčů k tomu, aby zachytili přihrávku Barrého-Bouleta. Směrem dopředu pak muži v bílém nic nevymysleli, icing je drží v obranném pásmu.
     
    47:18
    Vasilevskij vyrazil propagační střelu Schneidera tak šikovně, že Kučerov zahájil rychlý protiútok. Ačkoliv v něm Hagel nechal puk za sebou, tak se v šanci objevil Hedman. Šesťorkin proti němu agresivně vyjel a vyrážečkou poslal puk do ochranné sítě.
     
    46:51
    Motte zleva nepropasíroval puk za Lindgrena. Rangers odhodili puk do bezpečí a zahájili proces střídání.
     
    45:55
    Černák na nic nečekal a napřáhl od modré. Šesťorkin měl puk dlouho zakrytý a nakonec ho trochu neohrabaně zastavoval vyrážečkou.
     
    45:25
    Gólman Rangers se popasoval se střelou Pointa. Pobyt Tampy v útočné třetině pak skončil kvůli odpískané přihrávce rukou.
     
    44:25
    Po Fleuryho střele zůstal Šesťorkin zakleknutý na okraji brankoviště a právě tam byl trefen Hagelovou dorážkou z mezikruží!
     
    43:35
    Paul zachytil přihrávku Zibanejada a stál tak u zrodu krátké akce Tampy, na jejímž konci Hedmanovi nevyšel pokus o střelu z ostrého úhlu.
     
    42:45
    Tampa dvakrát za sebou jen nahodila za branku, kde si puk zastavil Šesťorkin. Rangers zažívají až nečekaně klidný úvod třetí části.
     
    42:05
    Až po dvou minutách jsme byli svědky prvního pokusu o zakončení ve třetí třetině. Panarin zpoza pravého kruhu trefil Černáka.
     
    41:32
    Oba týmy opět pomalu střídají a Permix musí čekat na nové spoluhráče za zády vlastního brankáře.
     
    40:59
    Hedmanova přihrávka o mantinel letěla mimo dosah Hagela. Úvod třetí třetiny je veden v poklidném duchu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 27 – 14 (14:9, 13:5).
     
    Většina druhé části se hrála na branku Igora Šesťorkina. Dnešní narozeninový oslavenec s vypětím všech sil držel čisté konto až 38. minuty, kdy v oslabení nechal odkrytou branku skórujícímu Kučerovovi. Radost z těžce vydřeného snížení Bleskům nevydržela ani minutu. Díky třetímu kanadskému bodu Vincenta Trochecka Newyorčanům vrátil dvougólový náskok Kreider.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:14
    Lafrenière prudce zabrzdil a přenesl těžiště z pravé strany na levou. Trocheckovu střelu tam tečoval Perbix a odklonil puk do ochranné sítě.
    38:30 Chris KREIDER - 1:3
     
    38:30
    Rangers právě vstřelili branku!
    Trocheck si rukavicí zpracoval Wheelerovo vyhození z rohu obranného pásma a rovnou mohl rozvíjet brejk dvou na jednoho. Podobně jako u gólu na 1:0 poslal puk skrz osu doleva a CHRIS KREIDER si dal záležet na zakončení k bližší tyči. Asistence: Vincent Trocheck.
    37:39 Nikita KUČEROV - 1:2
     
    37:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Teď už Rangers ohromnému tlaku podlehli a ztratili tak půlku ze svého náskoku! Díky přihrávce od Hedmana se u levého bodu pro vhazování opřel do příklepu Stamkos. Šesťorkin vychytal i následnou dorážku Pointa, jenomže Paul se Stamkosem otočili hru do pravého kruhu a NIKITA KUČEROV už neměl problém trefit poloprázdnou branku. Asistence: Steven Stamkos, Nick Paul.
     
    37:09
    Barclay Goodrow ztečoval přihrávku Stamkose až nad úroveň mantinelů. Nachystáno je další buly po levici Igora Šesťorkina.
     
    36:51
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Braden Schneider – 2 min., hrubost.
     
    36:46
    Stamkosovo bekhendové nahození Šesťorkin raději zastavil a přerušil hru. U krátkého mantinelu pak vznikla hromadná šarvátka.
     
    36:04
    Stále častěji to domácí zkouší z dálky přes několik clonících hráčů. V tomto případě se jednalo o dvě střely Tylera Motteho.
     
    35:57
    Cuylle nedosáhl na křížnou přihrávku z obranné poloviny a kvůli zakázanému uvolnění bude dál čelit tlaku Bolts.
     
    35:12
    A ještě jednou marně zkoušel střelecké štěstí obránce de Haan. Rangers mají ohromné problémy a zuby nehty drží nulu vzadu.
     
    34:45
    De Haan a Raddysh významně přispěli k dalšímu náporu Tampy. Šesťorkin jejich tři pokusy přečkal bez újmy.
     
    33:59
    Kučerov nevrátil puk Cirellimu, který ho převezl přes střed hřiště. Díky několika náhodným odrazům ruský lídr bodování NHL ještě nachystal pozici pro Stamkose, kterého Šesťorkin vychytal pravou rukou.
     
    33:06
    Nick Perbix dobře forčekoval na kraji útočného pásma a získaný puk předložil Glendeningovi, jenž zblízka trestuhodně přestřelil.
     
    32:21
    Ze zadovky Schneidera vzešla rychlá střela Cuylleho, jež rozvlnila pouze ochrannou síť v okolí domácí branky.
     
    32:05
    Sheary se vrátil s ošetřenou rukou a přispěl k přečíslení tři na dva, ve kterém si moc nevyhověl s obsazeným Mottem.
     
    31:49
    Lindgren prováhal šanci na zakončení od modré. O to se pokusil až s prodlevou, ale Piontova hůl zvedla puk do Vasilevského lapačky.
     
    31:12
    Domácí v plném počtu.
     
    30:34
    Hosté v plném počtu.
     
    30:20
    Schneider se pokusil překvapit domácí hokejisty vysunutím na hrot, kde se mu nepodařilo přesně protečovat střílenou přihrávku Lafrenièrea.
     
    29:57
    Lafrenière předvedl sympatickou individuální akci. Nezapomněl ji zakončit, ovšem Vasilevskému po sebevědomém zákroku kotouč nevypadl.
     
    29:29
    Rangers nevěnovali dostatečnou pozornost Černákovi. Cirelli jej z otočky uvolnil u levého kruhu, ale ve finále z toho byla jen nesmělá přízemní střela do Šesťorkinova betonu.
     
    29:12
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Brayden Point – 2 min., vysoká hůl.
     
    29:03
    Hedman se dlouho rozhodoval, komu dá přihrávku. Vybral si Pointa a ten distribuoval kotouč dál na Kučerova, který se z jedničky trefil někam na Šesťorkinovo břicho.
     
    28:34
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    K'Andre Miller – 2 min., nedovolené bránění.
     
    28:19
    Tyler Pitlick zaregistroval najetého Goodrowa a přihrávkou po ose hřiště jej vypustil do úniku. Goodrow si v něm dal puk na bekhend a nepropasíroval ho za levý beton roztaženého Vasilevského!
     
    28:10
    Tampa je aktuálně oslabena o jednoho útočníka. Conor Sheary si zranil malíček na ruce a před chvíli opustil domácí střídačku.
     
    27:35
    Zkaženou přihrávkou podél modré čáry Fox vyhnal Lindgrena do středního pásma. V pokračující krkolomné akci vjel Pitlick do ofsajdu.
     
    27:30
    Lightning by potřebovali ještě o něco výraznější příspěvek svých největších ofenzivních opor. Kučerov, Stamkos ani Point do této chvíle nemají na kontě žádnou střelu na branku.
     
    27:02
    De Haan zatáhl puk do útočného pásma a nechal ho tam Eyssimontovi, jehož střela z vrcholku kruhu nechala vyniknout Šesťorkinův elegantní semafor.
     
    26:14
    Trouba při bránění zaimprovizoval a vpádu překazil chystané zakončení pronikajícího Nikity Kučerova.
     
    25:45
    Šesťorkin pomohl s rozehrávkou na Miku Zibanejada, nicméně hosté se pak puku jednoduše zbavili za účelem brzkého střídání.
     
    24:59
    Kučerov měl v úmyslu prodloužit rozehrávku Hedmana do útočného pásma. Místo toho kotouč skončil mezi diváky.
     
    24:25
    Tanner Jeannot tečoval dalekonosný pokus Černáka, ovšem strážce hostující klece byl i v tomto případě ve střehu.
     
    23:13
    Bonino vpravo setřásl de Heena. Vasilevskij jeho střelu vyrazil před branku a měl štěstí, že Cuyllemu nepřišel puk na dorážku.
     
    22:50
    Vasilevského vyrážečka vystavila stopku střele Trouby. Na druhé straně zase Šesťorkin vychytal Cirelliho.
     
    21:02
    Hedman byl na začátku i na konci domácí akce. Z druhé vlny si přijel pro přihrávku Kučerova a nesmírně tvrdým one-timerem napálil dobře postaveného Šesťorkina.
     
    20:21
    Darren Raddysh vyrobil za Vasilevským zakázané uvolnění. U útočné modré se po jeho dlouhé přihrávce marně natahoval Glendening.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině. 14 – 9.
     
    Rangers v první třetině profitovali z lepší efektivity i ze skutečnosti, že na své straně měli potřebnou trochu štěstí. Již ve druhé minutě Hedmanův pád způsobil hostující přečíslení a to po nahrávce Trochecka zužitkoval Panarin. V čase 7:36 byl Vasilevskij překonán i podruhé, když neudržel střelu Trouby a nestačil na dorážku Trochecka. Potom už začal sílit tlak Tampy. Z toho na konci patnácté minuty padl kontaktní gól, jenže Eyssimonta o něj dodatečně připravilo nedovolené bránění brankáři Šesťorkinovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Z menšího chaosu ještě stihla vzniknout jedna šance Tampy. Stamkos přisunul kotouč mezi kruhy k Cirellimu, toho nenechal pořádně vypálit vracející se Trocheck, a Šesťorkinův beton pořádně vyprášil teprve z následné dorážky.
     
    18:49
    Dobré střídání čtvrté formace Rangers. Pitlick dostal od Foxe nabito na volej zpoza kruhu, po němž se Vasilevskij ještě zapotil kvůli dorážejícímu Goodrowovi.
     
    18:02
    Motte nenachytal Šesťorkina z takřka nulového úhlu. Po nahrávce Barrého-Bouleta dnešní 28. narozeniny tohoto gólmana nepřekazil ani Černák.
     
    17:33
    Jeannot si rukou zpracoval puk do jízdy a zpětnou přihrávkou do levého kruhu nabil Shearymu na pohotovou ránu letící do Šesťorkinovy náruče.
     
    17:01
    Zakázané uvolnění Tampy stěhuje hru před Vasilevského pracoviště.
     
    16:55
    Hosté v plném počtu.
     
    16:15
    Ze spolupráce s Pointem vystřelil Kučerov. Šesťorkin opět zůstal bez zákroku. Vynikajícím blokem se blýskl Trouba.
     
    16:02
    Za půlkou oslabení se hostům podařilo vyhodit. Hedman vyčkává za vlastní brankou.
     
    15:32
    Stamkos nejprve přestřelil a v dalším případě napálil Trochecka.
     
    14:55
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Mika Zibanejad – 2 min., hákování.
     
    14:55
    Na základě trenérské výzvy se kontaktní gól Lightning ruší! Podle mínění rozhodčích došlo k nedovolenému bránění brankáři Šesťorkinovi.
     
    14:55
    Tampa právě vstřelila branku!
    MICHAEL EYSSIMONT přehodil puk z pravé strany na levou. De Haanovu možnost zpoza kruhu Šesťorkin zlikvidoval i přes kontakt s Jeannotem. Kvůli přítomnosti tohoto hráče v brankovišti se hostující gólman včas nevrátil do výchozího postavení a Eyssimont mohl po objetí branky zasunout puk mezi nohama Zibanejada. Asistence: Tyler Motte.
     
    13:38
    Oba týmy v plném počtu.
     
    13:12
    Raddyshem ztracený puk rychle získal zpět Paul, kterému se zase nepovedla doručit zadovka na hůl Hagela.
     
    12:54
    Hodně opatrnou hru v menším počtu hráčů nepatrně zdramatizovalo sólo Panarina, jehož střela zapadla do klína klečícího Vasilevského.
     
    11:38
    Přetahování mezi Fleurym a Cuyllem vyhodnotili rozhodčí jako vzájemné držení. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    11:06
    Rozjetou kombinaci Rangers přerušil Hagel, když vyhnal Lafrenièrea do středního pásma.
     
    10:39
    Motte získal kotouč v útočném pásmu během signalizovaného ofsajdu, takže čárový rozhodčí přerušil hru.
     
    10:06
    Šesťorkin pravým betonem vykopl pokus Raddyshe. Další akce Tampy na sebe nenechala dlouho čekat, ovšem strážce hostující branky byl Paulem opět zasažen do nohy.
     
    09:29
    Antohny Cirelli položil hokejku na hranu brankoviště a protečoval přihrávku Kučerova až do ochranné sítě.
     
    09:15
    Hagel se potřeboval protáhnout kolem Foxe. To se mu povedlo, jenže pak už byl moc blízko Šesťorkinovi, u něhož nezvládl provést závěrečný manévr.
     
    08:55
    Kučerovovu přihrávku do mezikruží zastavil Wheeler.
    07:36 Vincent TROCHECK - 0:2
     
    07:36
    Rangers právě vstřelili branku!
    Vasilevskij na poslední chvíli zabránil Lafrenièreovi zasunout puk kolem jeho levé tyčky. Potom zastavil i Troubovu ránu od modré, jenže VINCENT TROCHECK našel volný kotouč před pravým betonem a bez přítomnosti obránců jej dotlačil za brankovou čáru. Asistence: Jacob Trouba, Alexis Lafrenière.
     
    06:47
    Kvůli střele Lindgrena se Vasilevskij namáhat nemusel. Místo něj odklonil puk z původního směru slovenský obránce Černák.
     
    05:41
    Jeannot vyhrál buly a současně vytvořil palebnou pozici pro Raddyshe. Ani tato střela od modré však za Šesťorkina nespadla.
     
    05:38
    Hedmanově střele pomohl Šesťorkin vedle levé tyče. Švédský bek to pak zkoušel ještě jednou a ruský gólman udržel puk mezi rukou a tělem.
     
    05:02
    Goodrow obdržel puk na střed útočného pásma. Vasilevskij směr jeho střely dobře anticipoval a vyrazil ji do strany.
     
    04:39
    Kučerov v rychlém protiútoku přenechal puk Pointovi, který si ho vyzvedl z druhé vlny, ale pak trefil jen prvního hráče v osobě Lindgrena.
     
    03:43
    Tyler Motte vygeneroval prudkou střelu zápěstím. Šesťorkina trochu vylekala, ale puk si cestu za jeho záda nenašel.
     
    02:20
    Podobně jako Hedman šel k zemi Gustafsson, ovšem Michael Eyssimont bekhendem Šesťorkina neprostřelil.
    01:51 Artěmij PANARIN - 0:1
     
    01:51
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hedmanův pád otevřel Trocheckovi dveře do přečíslení dvou na jednoho. Přihrávku přes Perbixe si vyžádal ARTĚMIJ PANARIN a z jedničky zvedl kotouč ke střeše Vasilevského branky. Ruský gólman nebyl daleko od toho, aby zasáhl držadlem hole. Asistence: Vincent Trocheck, Alexis Lafrenière.
     
    01:12
    Steven Stamkos o centimetry nedosáhl na Cirelliho přihrávku do kapsy mezi obranu a gólmana. Tampa musí začínat nanovo.
     
    00:53
    Wheeler si odskočil k modré čáře a ranou bez přípravy poprvé otestoval Vasilevského, který ramenem zvedl puk do ochranné sítě.
     
    00:10
    Na zahajovacím vhazování uspěli hosté, kteří nastupují v bílých dresech. Tampa je v modrém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (J. Johansson) – Hedman (A), Perbix, H. Fleury, Černák, de Haan, D. Raddysh – Paul, Point, Kučerov (A) – Hagel, Cirelli, Stamkos (C) – Jeannot, Glendening, Eyssimont – Sheary, Motte, Barré-Boulet.
    Trenér: Jon Cooper

    New York Rangers: Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox (A), K. Miller, Trouba (C), E. Gustafsson, Schneider – Kreider, Zibanejad (A), Wheeler – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Cuylle, Bonino, Brodzinski – Vesey, Goodrow, Pitlick.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: MacDougall, Blandina – Baker, Kelly.
     
    Vzájemné zápasy 2022/23

    12.10.2022 NY Rangers – Tampa Bay 3:1
    30.12.2022 Tampa Bay – NY Rangers 2:1 sn.
    06.04.2023 NY Rangers – Tampa Bay 6:3.
     
    Tampa Bay Lightning

    Ačkoliv Bolts mají nejproduktivnějšího muže celé NHL, tak se musí hodně snažit, aby si vůbec vydobyli právo na účast v play-off. Ve vyrovnané Východní konferenci je Tampa desátá. Od sedmého Toronta ji sice dělí jen dva body, ale do karet ji nehraje vyšší počet odehraných zápasů. V tom posledním Bleskům skončila série tří výher, poněvadž ve floridském derby s Panthers padly 2:3. Trenér Cooper postrádá obránce Sergačjova a útočníka Logana Browna. Přednost v brankovišti dnes dostane Andrej Vasilevskij.

    Nejproduktivnější hráči:
    • N. Kučerov – 58 bodů (24+34)
    • B. Point – 39 bodů (16+23)
    • S. Stamkos – 35 bodů (15+20).
     
    New York Rangers

    Hosté kolem Vánoc zdolali Buffalo s Washingtonem a na čele Východní konference si vybudovali drobný náskok na druhý Boston, který naopak zabředl do výsledkové krize. Včera mohli Rangers odskočit na pětibodový rozdíl, jenže místo toho si ze stadionu Floridy Panthers odvezli těsnou porážku 3:4. Peter Laviolette dlouhodobě postrádá bývalou dvojku draftu Kaapa Kakka a rovněž českého útočníka Filipa Chytila, který od začátku listopadu bojuje s následky otřesu mozku. Do brankoviště Raners se s největší pravděpodobností postaví Igor Šesťorkin.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Panarin – 47 bodů (20+27)
    • M. Zibanejad – 36 bodů (14+22)
    • C. Kreider – 32 bodů (17+15).
    Kariéru Filipy Chytila vážně ohrožují následky otřesu mozku
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na konfrontaci mezi Tampou Bay Lightning a New Yorkem Rangers!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 38. Kučerov (Stamkos, Paul) – 2. Panarin (Trocheck, Lafrenière), 8. Trocheck (Trouba, Lafrenière), 39. Kreider (Trocheck, Wheeler), 52. Panarin (Trocheck), 56. Panarin (Fox, Zibanejad)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (J. Johansson) – Hedman (A), Perbix, H. Fleury, Černák, de Haan, D. Raddysh – Paul, Point, Kučerov (A) – Hagel, Cirelli, Stamkos (C) – Jeannot, Glendening, Eyssimont – Sheary, Motte, Barré-Boulet.
    Tréner: Jon Cooper

    New York Rangers: Šestorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox (A), K. Miller, Trouba (C), E. Gustafsson, Schneider – Kreider, Zibanejad (A), Wheeler – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Cuylle, Bonino, Brodzinski – Vesey, Goodrow, Pitlick.
    Tréner: Peter Laviolette

    Rozhodca: MacDougall, Blandina – Baker, Kelly

    Diváci: 19 092