Brighton – Tottenham 4:2 (kon.) | Arsenal – West Ham 0:2 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
4:2 (2:0)
Tottenham Hotspur
cz Štvrtok 28.12.2023, 20:30 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Højbjergova nebezpečná střela se od pravé tyče odrazila k Porrovi. Ten se neprodleně položil do dorážky a napálil z ní Estupiñána, který si dal záležet, aby měl ruku u těla.
     
    90+3
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
    ze hřiště odchází João Pedro, přichází Adam Lallana.
     
    86
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Kohoutům to tam v závěru zápasu začíná padat! Gil po svém sraženém centru přenechal míč Porrovi. Španělský obránce ho zleva krásně posadil na hlavu BENA DAVIESE, ten se v náběhu zbavil Dunka a zhruba metr před brankovou čarou zakončil mimo dosah Steela.
     
    82
    Zatímco probíhá ošetřování Dejana Kulusevského, tak žlutou kartu obdržel Lewis Dunk. Obránce Brightonu si v příštím kole nezahraje.
    81. Alejo VÉLIZ - 4:1
     
    81
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Dunk vedle svého vápna zbytečně dlouho otálel s odkopem. Odrazem o napadajícího Kulusevského se míče zmocnil Son Hung-min a zprava ho doručil k ALEJU VÉLIZOVI. Dvacetiletý Argentinec si prvním dotekem balon zpracoval a druhým ho poslal do volného prostoru u bližší tyče.
     
    76
    Brighton právě vstřelil branku!
    JOÃO PEDRO i při druhé penaltě kopl balon do Vicariova protipohybu a suverénním způsobem navýšil vedení Brightonu na rozdíl čtyř branek.
     
    73
    Lo Celso šel nesmyslným způsobem do souboje s Evananem Fergusonem. Zezadu jej seslal k zemi a Brighton bude podruhé v zápase kopat penaltu.
     
    70
    Jakub Moder si po faulu Baleby na Højbjerga nepočínal dvakrát sportovně, takže Jarred Gillett si zase šáhl pro žlutou kartu.
     
    70
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
    ze hřiště odchází Brennan Johnson, přichází Alejo Véliz.
     
    69
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
    ze hřiště odchází Danny Welbeck, přichází Evan Ferguson.
     
    69
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
    ze hřiště odchází James Milner, přichází Jakub Moder.
     
    65
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
    ze hřiště odchází Pape Matar Sarr, přichází Bryan Gil.
     
    65
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur:
    ze hřiště odchází Richarlison, přichází Giovani Lo Celso.
    64. Pervis ESTUPIÑÁN - 3:0
     
    64
    Brighton právě vstřelil branku!
    Tak to je asi definitivní K. O. pro Spurs! Hosté po několika šancích pustili Brighton do ojedinělé akce. PERVIS ESTUPIŇÁN v ní odvážně natáhl z obrovské dálky a mimořádně krásnou křížnou střelou oslavil svůj návrat po dlouhodobém zranění.
     
    62
    Højbjerg si na půlící čáře nevykoledoval faul a mohl jen přihlížet protiakci Kulusevského. Švédský reprezentant našel Richarlisona v ofsajdu, takže z průstřelu Steela kontaktní gól opět není.
     
    59
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
    ze hřiště odchází Facundo Buonanotte, přichází Carlos Baleba.
     
    57
    Podrážděný Richarlison se na vlastní půlce paží ohnal po hlavě Pedra a může být rád, že jej hlavní arbitr Jarred Gillett potrestal „jen“ žlutou kartou.
     
    55
    Hostům zkrátka není přáno. Destiny Udogie podpořil ofenzivu a nadvakrát se snažil propašovat míč do sítě. Napoprvé trefil obránce van Heckeho, z dorážky zase Steela.
     
    53
    Richarlison nepotrestal zbytečnou chybu v domácí přechodové fázi. Son Hung-min mu dal přihrávku do vápna a v tom se blonďatý Brazilec prezentoval střelou z otočky vedle pravé tyče.
     
    46
    Richarlison dal po pouhých třiceti sekundách hry ve druhém poločase kontaktní gól. Radost mu však vzal zvednutý praporek rozhodčího Canna, který brazilského útočníka viděl v době Kulusevského průnikové přihrávky v ofsajdu.
     
    46
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
    ze hřiště odchází Igor, přichází Pervis Estupiñán.
     
    45+2
    První velká šance Spurs! Brennan Johnson rozvinul akci do rozhozené obrany posunutím míče před vápno k Richarlisonovi a ten z prvního doteku trefil ze svého pohledu levou tyčku!
     
    45
    Navzdory van Heckeho špatnému zpracování Welbeckovy přihrávky se Brighton dostal do další velké šance! Porro totiž fatálně podcenil situaci v pozici posledního obránce a João Pedro se najednou řítil sám na Vicaria, který jeho zakončení vyrazil na roh.
     
    43
    Facundo Buonanotte si nechal dát zbytečnou žlutou kartu, když hostům bránil v rozehrávce. Dané situaci předcházel faul na Højbjerga.
     
    37
    Welbeck poslal míč do kapsy za obranu o něco později než Buonanotte potřeboval. Gólový volej argentinského záložnika vzešel z ofsajdu, a tak si Vicario mohl oddechnout.
    33. Milnerova rána do tyče
     
    33
    Skoro to bylo o tři góly! Buonanotte byl na hranici šestnáctky ze všech stran obklíčen. Vypadený balon si našel Miller a utěšenou střelou z osmnácti metrů orazítkoval krajní tyč Vicariovy branky!
     
    24
    Brighton právě vstřelil branku!
    JOÃO PEDRO se ze značky pokutového kopu nemýlil! Míč umístil ze svého pohledu do levého dolního rohu, kdežto Vicario skákal k protější tyčce.
     
    23
    Je to tak. Gillett ukázal na penaltový puntík a Brighton má luxusní příležitost k navýšení vedení! Současně Dejan Kulusevski obdržel za zatažení Welbeckova dresu žlutou kartu.
     
    20
    Na roh z produkce Pascala Große vyskakoval Jan Paul van Hecke a zblízka orazítkoval tyč Vicariovy brány! Následně se Seagulls dožadovali penaltu za Kulusevského zatažení Welbecka.
    11. Jack HINSHELWOOD - 1:0
     
    11
    Brighton právě vstřelil branku!
    Son Hung-min si nechal vzít míč na vlastní polovině a domácí zadáci postupně otočili těžiště k Milnerovi s Pedrem. Brazilec se prokličoval zahuštěným prostorem a geniálně načasovanou přihrávkou uvolnil JACKA HINSHELWOODA, který zprava nebojácně vypálil pod Vicariovo břevno.
    7. Vicario zazářil proti dorážce Welbecka
     
    7
    Buonanotte svůj pokus přes obranu Tottenhamu nepropasíroval. To nahrálo do karet dorážejícímu Welbeckovi, nicméně ten si i ve své druhé šanci v rozmezí pár sekund vylámal zuby na Vicariovi. Ital se skvěle natáhl ke své levé tyčce.

    Michal Břuchanský

    Góly: 11. Hinshelwood (Pedro), 24. Pedro (pen.), 64. Estupiñán, 76. Pedro (pen.) – 81. Véliz (Son Heung-min), 86. B. Davies (Porro)

    Karty:   43. Buonanotte (BRN), 70. Moder (BRN), 82. Dunk (BRN) – 23. Kulusevski (TOT), 57. Richarlison (TOT)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 18:6.
    Brighton & Hove Albion: Steele – Hinshelwood, van Hecke, Dunk (C), Igor (46. Estupiñán) – Gilmour, Milner (69. Moder) – Buonanotte (59. Baleba), Groß, Welbeck (69. E. Ferguson) – Pedro (90+3. Lallana).
    Náhradníci: Verbruggen – Baker-Boaitey, Barrington, Dahoud.

    Tréner: Roberto De Zerbi

    Tottenham Hotspur: Vicario – Porro, Udogie, B. Davies, Emerson Royal – P. Sarr (65. Gil), Højbjerg – Br. Johnson (70. Véliz), Kulusevski, Son Heung-min (C) – Richarlison (65. Lo Celso).
    Náhradníci: Forster – Dier, Donley, Dorringhton, A. Phillips, Santiago.

    Tréner: Ange Postecoglou

    Rozhodca: Gillett – Cann, Smart

    Diváci: 31 675