Brighton – Tottenham 4:2 (kon.) | Arsenal – West Ham 0:2 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
4:2 (2:0)
Tottenham Hotspur
cz Štvrtok 28.12.2023, 20:30 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:46:32)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 18:6.
     
    Brighton si vylepšil domácí bilanci na 5-4-1 a v tabulce Premier League vystřídal na osmém místě Newcastle. Naopak Tottenham se v 19. kole propadl za Man City na pátou příčku.
     
    Tottenham byl v prvním poločase zranitelný skoro z každé domácí akce a z mnoha infarktových chvilek vyšel s dvougólovým mankem, když na gól Hinshelwooda z penalty navázal Pedro. Po změně stran bylo rušněji u Steelea, jenže Spurs schytali těžkou lekci z efektivity. Nádherným gólem z dálky se prosadil uzdravený Estupiñán a Pedro z další penalty dokonce zvýšil na 4:0. Kohoutům se začalo střelecky dařit až ve chvíli, kdy velká část jejich fanoušků opustila stadion. Kvůli dvojímu snížení Vélize a Daviese se Seagulls v dlouhém nastavění ještě pořádně nadřeli, aby ve finále uhájili aspoň dvougólový náskok. Kromě šesti branek viděli diváci i obrovské množství dalších šancí včetně čtyř střel do brankové konstrukce a dvou ofsajdových zásahů Richarlisona.
     
    90+11
    Konec zápasu.
     
    90+10
    Přímočarý výpad londýnského celku zhatila Gilova rána nad břevno. Před odkopem od Steeleovy branky už je o vítězství Brightonu asi rozhodnuto.
     
    90+9
    Pro Gilův přizvednutý centr si spolehlivě došel Jason Steele. Devátá nastavená minuta spěje ke konci a odpor Spurs pomalu slábne.
     
    90+8
    Presink Brightonu dostal hostující rozehrávku pod velký tlak. Vysvobození přišlo až s faulem Fergusona na Emersona Royala.
     
    90+7
    V reakci na Lo Celsovu diagonálu zavíral zadní tyč Son Hung-min. Autor jedenácti ligových branek však napnul síť z její vnější strany a přichystal Steeleovi další odkop.
     
    90+6
    Dejan Kulusevski se dnes celý zápas trápí. Nyní svůj chabý výkon korunoval zkaženou přihrávkou na Gila, na řadě je odkop od branky Seagulls.
     
    90+5
    Højbjergova nebezpečná střela se od pravé tyče odrazila k Porrovi. Ten se neprodleně položil do dorážky a napálil z ní Estupiñána, který si dal záležet, aby měl ruku u těla.
     
    90+4
    Dunk si po velmi nepřesné ráně Kulusevského sedl na hřiště a pošetřil další porci sekund. Původně devítiminutový nastavený čas se nepochybně protáhne.
     
    90+3
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
    ze hřiště odchází João Pedro, přichází Adam Lallana.
     
    90+2
    Alejo Véliz obdržel od Lo Celsa přihrávku před branku. Rychle se s míčem vytočil ke střele a tu poslal jen do obětavě blokujícího Lewise Dunka.
     
    90+1
    Další nepříjemnost pro Brighton, který aktuálně čelí drtivému tlaku. Druhý poločas je nastaven o devět minut!
     
    90
    Son Hung-min šel opět k zemi vevnitř pokutového území. Na zisk penalty to bylo málo a Brighton na chvílí stěhuje hru doprostřed hřiště.
     
    89
    Moder s Pedrem vyrazili šetřit čas do křídelní destinace. Polák se ve finále přetlačoval s Lo Celsem, který vybojoval balon pro Vicaria.
     
    88
    Pedro Porro na pár minut starou asistenci nenavázal. Tento centr příliš podebral a balon se před Højbjergem vykulil mimo hrací plochu.
     
    87
    Ještě to můžou být nervy. Jack Hinshelwood si pomohl nedovoleným zákrokem a dal hostům výhodu standardní situace.

    Michal Břuchanský

    Góly: 11. Hinshelwood (Pedro), 24. Pedro (pen.), 64. Estupiñán, 76. Pedro (pen.) – 81. Véliz (Son Heung-min), 86. B. Davies (Porro)

    Karty:   43. Buonanotte (BRN), 70. Moder (BRN), 82. Dunk (BRN) – 23. Kulusevski (TOT), 57. Richarlison (TOT)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 18:6.
    Brighton & Hove Albion: Steele – Hinshelwood, van Hecke, Dunk (C), Igor (46. Estupiñán) – Gilmour, Milner (69. Moder) – Buonanotte (59. Baleba), Groß, Welbeck (69. E. Ferguson) – Pedro (90+3. Lallana).
    Náhradníci: Verbruggen – Baker-Boaitey, Barrington, Dahoud.

    Tréner: Roberto De Zerbi

    Tottenham Hotspur: Vicario – Porro, Udogie, B. Davies, Emerson Royal – P. Sarr (65. Gil), Højbjerg – Br. Johnson (70. Véliz), Kulusevski, Son Heung-min (C) – Richarlison (65. Lo Celso).
    Náhradníci: Forster – Dier, Donley, Dorringhton, A. Phillips, Santiago.

    Tréner: Ange Postecoglou

    Rozhodca: Gillett – Cann, Smart

    Diváci: 31 675