Ambri-Piotta – Pardubice 2:3 (po pr.) | Frölunda – Team Canada 0:4 (kon.)
koniec po predl.
HC Ambri-Piotta
2:3 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)
HC Dynamo Pardubice
cz Utorok 26.12.2023, 14:10 • Eisstadion Davos, Davos • Spengler Cup • Skupina 1
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:15 SEDLÁK - 2:3
     
    61:15
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    O zisku dvou bodů a výhry je rozhodnuto! LUKÁŠ SEDLÁK potrestal nepřesnou akci Ambri Piotty samostatným a obětavým únikem přes všechny obránce překonal mezi betony bez šance chytajícího Juvonena. – 2:3 po prodloužení.
    Bez asistence.
     
    58:49
    Velká šance na závěr zápasu! Sedlák skvěle našel v jízdě Tomáše Hyku, který se objevil před Juvonenem, ale střelu pod břevno brankář dokázal vyrazit.
     
    54:53
    Jakob Lilja po přezkumu videa míří na trestnou lavici na dvě minuty za faul loktem na Jana Mandáta.
     
    54:53
    Rozhodčí míří k monitoru, jelikož budou prozkoumávat tvrdý zákrok na Jana Mandáta.
     
    51:30
    Dnešní utkání sleduje 6 800 diváků.
    47:35 ZOHORNA - 2:2
     
    47:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak teď už je zaslouženě vyrovnáno! Robert Kousal byl v tomto menším tlaku aktivní, proto se probojoval ke střele, která mu byla zablokována. To ho mrzet nemuselo, jelikož si puk našel TOMÁŠ ZOHORNA a tvrdou ranou z první překonal bezradného Juvonena. – 2:2.
    Asistence: Robert Kousal a Libor Hájek.
     
    46:58
    A už mohlo být vyrovnáno! Odraženou střelu Musila si našel ve slotu osamocený Martin Kaut. Pardubický forvard pálil překvapivě po zemi do tyčky domácí branky.
     
    39:33
    Jan Kolář rychle mířil do defenzivy, kde zbytečně fauloval pomocí držení.
     
    36:37
    Neskutečný tlak Dynama není zakončen gólem! Perfektní střídání zakončil těsně před brankou Adam Musil, jenže pozorný Janne Juvonen chytá do své připravené lapačky.
     
    32:44
    Nešikovnost Nanda Eggenbergera vede k vysoké hokejce do obličeje Sedláka. Útočník Ambri si jde odpočinout na trestnou lavici.
    29:18 PAULOVIČ - 2:1
     
    29:18
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Po velké snaze přichází snížení! Okamžitě po vhazování si vjel do kruhu pro kotouč MATĚJ PAULOVIČ. Slovenský útočník skvěle prošel přes obránce a v pádu pomocí bekhendu překonal marně natahujícího se Juvonena. – 2:1.
    Asistence: Patrik Poulíček.
     
    23:38
    Obrovská šance domácího mužstva. Nando Eggenberger chtěl využít chybu dvou pardubických obránců střelou na přední tyč. Roman Will dokázal zasáhnout a vytáhnout pokus lapačkou na brankovou konstrukci.
     
    15:07
    Vyloučení v týmu HC Ambri Piotta:
    Tobias Fohrler předvedl u střídaček zcela zbytečný krosček na Adama Musila. Proto si jde oddychnout na trestnou lavici.
    08:10 FORMENTON - 2:0
     
    08:10
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    Tak to je pro Pardubice kruté! Velkou část oslabení český tým zvládl bránit. Jenže ke konci napřáhl k nahození Jesse Virtanen. Jeho pobídka skočila o led a šikovně do ní vložil hokejku ALEX FORMENTON a překonal bezradného Willa. – 2:0.
    Asistence: Jesse Virtanen a Laurent Dauphin
     
    06:17
    Tim Heed mohl rychle unikat zpoza své branky, to nechtěl dovolit Lukáš Radil, proto ho v rohu kluziště zahákoval.
     
    04:24
    Poprvé výrazněji zahrozilo Dynamo! Adam Musil podržel kotouč a v rychlosti našel Ciencalu, který se zjevil před Juvonenem, ale bekhendem branku netrefil.
    01:02 FORMENTON - 1:0
     
    01:02
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    Tak to je studená sprcha pro Dynamo! Obrovskou chybu na modré čáře českého týmu odhadl Virtanen. Následně předložil krkolomě na Laurenta Dauphina, který poslal do samostatného úniku ALEXE FORMENTONA, ten mezi betony Willa otevřel skóre. – 1:0.
    Asistence: Laurent Dauphin.

    Matyáš Kotlan

    Góly a asistencie: 2. Formenton (Dauphin), 9. Formenton (Virtanen, Dauphin) – 30. Paulovič (Poulíček), 48. Zohorna (Kousal, Hájek), 62. Sedlák


    HC Ambri-Piotta: Juvonen (Conz) – Heed, Pezzullo, Fohrler, Virtanen, Wüthrich, Jecker, Honka – Mueller, Špaček, Lilja – Pestoni (A), Dauphin, Formenton – Bürgler (C), Heim, Kneubuehler – Zwerger, Landry, Eggenberger – Douay
    Tréner: Luca Cereda

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Hájek, Bučko, Kolář, Hrádek – Hyka, Sedlák (C), Říčka – Radil, Zohorna (A), Kousal – Kaut, Musil, Ciencala – Paulovič, Poulíček (A), Mandát – Pochobradský
    Tréner: Václav Varaďa

    Diváci: 6 800