Union Berlín – Kolín nad Rýnom 2:0 (kon.) | Frankfurt – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Heidenheim – Freiburg 3:2 (kon.)
Leverkusen – Bochum 4:0 (kon.) | Stuttgart – Augsburg 3:0 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:2 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
4:0 (3:0)
VfL Bochum
cz Streda 20.12.2023, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 7:12. (22:31:25)
     
    Konec zápasů značí jediné, Leverkusen se i nadále udrží na první příčce německé nejvyšší ligy. SKvělý výkon předvedl Patrik Schick, který nekompromisně sestřelil Bochum hattrickem už v první půle. Navázal na něj nejlepší střelec týmu Victor Boniface, který tím jen poukázal na svou úspěšnou sezónu. Bochum, který vstupoval do zápasu jako outsider, tahal většinu zápasu za kratší konec. Ačkoliv vstupoval do zápasu s dobrou psychikou po 5 vyhraných utkání z 6 možných, od penalty v první půli ztratil kontrolu nad utkáním. Do té doby hrál s domácími vyrovnanou partii. Utkání tak končí dle předpokladů, ačkoliv se musím přiznat, že takovou kanonádu jsem opravdu nečetl. Přeji Vám hezký večer a u dalšího fotbalu zdar!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dnešní utkání sledovalo 30210 diváků.
     
    90+2
    Zápas je dohráván v pomalejším módu, Leverkusen kombinuje na útočném polovině, do žádných větších akcí se ale nežene.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    89
    Posledních pár minut nás dělí od závěrečného hvizdu, myslím, že se na něj těší především hosté, kteří si sebou odvezou v týmovém autobuse i 4 fíky a nepříliš dobrý pocit.
     
    87
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Florian Wirtz, přichází Nadiem Amiri.

    Střídání v týmu VfL Bochum:
    ze hřiště odchází Anthony Losilla, přichází Tim Oermann.
     
    87
    Ani hráči Bochumu už nehrají, tak jak by mohli. Hořkost porážky už mají možnost pociťovat při zápase, snaží se alespoň vsítit jednu branku, je to ale jaksi bez chuti.
     
    86
    U míče po dlouhé době i hosté, kteří kombinují na vlastní polovině ze které postupně směřují vpřed.
     
    84
    Hráči domácích působí sebevědomě, posílají si těžké nahrávky, které úspěšně zpracovávají a vymýšlejí mnohdy překvapivá řešení situací. Je vidět, že dnešní výhry jsou si vědomi, a tak zkoušejí, co vše jim projde.
     
    82
    Po centru Leverkusenu se snažil hlavičkovat Adam Hložek, který ale míč minul, ten se od bránících Gamboa vrátil zpátky do ohně, kde se i díky špatné komunikaci obránců dostal k zakončení Wirtz, ten ale pouze poslal padáček do rukou Riemanna. Pokus tak nakonec úspěšně zneškodněn.
     
    80
    Závěrečná část nepřináší mnoho nového, pouze pokračuje v nastaveném trendu. Domácí kontrolují hru, hrozí rychlým náběhy za obranu a snaží se přidat 5. branku.
     
    78
    Plížíme se do poslední čtvrthodinky dnešního klání, které zhruba od 30. minuty má ve svých rukou plně Leverkusen, i po jednou neuznalém gólu drží jasnou výhru 4:0 a je stále příchutí. Brankář hostí měl dnes mnoho práce a nebýt jeho, mohl být brankový příděl ještě vyšší. Osobně si myslím, že na svou dnešní obranu dnes pyšný být nemůže, protože ho v tom mnohdy nechali samotného.
     
    76
    A nechybělo mnoho a další český zástupce se dnes mohl zapojit do destrukce Bochumu. Adam Hložek páli zhruba z 12 metrů, svůj pokus ale poslal příliš vysoko.
     
    76
    Ve hře se objevují nová jména, oba trenéři protočili sestavu, co jen to šlo. Do hry se navíc zapojuje další české jméno Adam Hložek, který se pokusí přidat další zásek do branky Riemanna.
     
    73
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Adam Hložek,
    ze hřiště odchází Piero Hincapié, přichází Gustavo Puerta.
     
    69
    Střídání v týmu VfL Bochum:
    ze hřiště odchází Erhan Mašović, přichází Noah Loosli.
     
    69
    Leverkusen právě vstřelil branku! Střídání, jak má být být. Patrik Schick uvolnil místo nejlepšímu střelci týmu Victoru BONIFACE, který z první střely překonává brankáře Riemanna. Wirtz našel kopačku střelce přihrávkou za obranu a ten střelou do teploměru Riemanna dopravil míč do branky. Ačkoliv si Riemann šáhnul a zpomalil tak střelecký pokus, i tak měl dost razance doputovat za brankovou linii. Asistence: Florian Wirtz

    zimi_3

    Góly: 30. Schick (pen.), 32. Schick (Frimpong), 45+1. Schick (Grimaldo), 69. Boniface (Wirtz)

    Karty:   39. Mašović (BOC), 51. K. Schlotterbeck (BOC)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 7:12.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Stanišić, Tah (67. Tapsoba), Hincapié (73. Puerta) – Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo – J. Hofmann (73. Hložek), Wirtz (87. Amiri) – Schick (67. Boniface).
    Náhradníci: Kovář – Adli, Kossounou, Tella.

    Tréner: Alonso X.

    VfL Bochum: Riemann – Gamboa, Mašović (69. Loosli), K. Schlotterbeck, Bernardo – Losilla (C) (87. Oermann), Osterhage, Bero – Asano (46. Soares), Paciência (63. Förster), Antwi-Adjei (63. Broschinski).
    Náhradníci: Thiede – Daschner, Kwarteng, Wittek.

    Tréner: Letsch T.

    Rozhodca: Schlager D.

    Diváci: 30210