Calgary – NJ Devils 2:4 (kon.) | Dallas – Vegas 1:6 (kon.) | Buffalo – Montreal 2:3 (2:3 po s.n.)
Detroit – Ottawa 1:5 (kon.) | Toronto – Nashville 4:0 (kon.) | Washington – NY Rangers 4:0 (kon.)
NY Islanders – LA Kings 3:2 (po pr.) | Chicago – St. Louis 3:1 (kon.) | Colorado – Philadelphia 2:5 (kon.)
Seattle – Tampa Bay 3:4 (po pr.) | Vancouver – Carolina 4:3 (kon.) | Columbus – Florida 2:5 (kon.)
Edmonton – NJ Devils 4:1 (kon.)
koniec po predl.
Seattle Kraken
3:4 (0:2, 2:0, 1:1 - 0:1)
Tampa Bay Lightning
cz Nedeľa 10.12.2023, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Seattle prohrál posedmé v řadě, proti Tampě vydoloval alespoň bod
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 29 – 30 | Přesilová hra: 1/5 – 0/2 | Trestné minuty: 6 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Philipp Grubauer (SEA) – 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3 %, odchytal 39:29
    Joey Daccord (SEA) – 5 zákroků, 2 OG, úspěšnost 71,4 %, odchytal 23:12
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7 %, odchytal 63:12

    Česká a slovenská stopa
    Erik Černák (TBL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:02

    Tři hvězdy utkání
    1. Nikita Kučerov (TBL) – 2+1
    2. Jordan Eberle (SEA) – 0+2
    3. Jared McCann (SEA) – 1+0 (07:04:53)
     
    Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
     
    Trápení hokejistů Seattlu nebere konce. Statečně na domácím ledě bojovali s Tampou Bay, ale nakonec prohráli posedmé v řadě, neboť prohráli 3:4 po prodloužení.

    Hosté si v úvodní dvacetiminutovce vybudovali dvougólový náskok, který ovšem domácí v prostřední části smazali a v úvodu té třetí dokonal obrat Jared McCann. Tampa nesložila zbraně a ve 48. minutě vrátil stav do vyrovnané podoby Nick Paul, načež střetnutí zamířilo až do prodloužení, v němž rozhodl o bonusovém bodu pro Bolts svou druhou trefou v zápase nejproduktivnější hráč soutěže Nikita Kučerov.

    Svěřenci trenéra Coopera napravili nezdar z Nashvillu a v tabulce Východní konference se vyšvihli do postupového pásma na osmé místo. Seattle si ziskem bodu polepšil na Západě na dvanácté místo před Minnesotu.
     
    Konec zápasu.
    63:12 Nikita KUČEROV - 3:4
     
    63:12
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bonusový bod bere Tampa! Hagel se po pravém mantinelu prodral kolem Eberleho a před bránu adresoval puk NIKITU KUČEROVOVI. Ruský kanonýr nabídnutou příležitostí nepohrdl, Daccord se k pravé tyči přesouval neúspěšně. Asistence: Brandon Hagel a Darren Raddysh.
     
    62:48
    Domácí vystartovali do přečíslení dvou na jednoho. Oliver Bjorkstrand vzal v plné rychlosti zodpovědnost do vlastních rukou, bekhendem však zvedl puk přímo do výstroje Vasilevského.
     
    62:22
    Chytře si počínal Nikita Kučerov, když nahodil ze středního pásma přímo na brankáře a Joey Daccord puk odrazil do ochranné sítě, takže se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    61:48
    S vypršením Cirelliho trestu vystřelil od modré čáry Adam Larsson, velkou rychlostí letící puk zamířil těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    61:12
    Nepřesně rozehrával Yanni Gourde a Darren Raddysh vyhodil přes všechny čáry. Unavená trojice Tampy může vystřídat.
     
    60:51
    Na střelu od modré na přední, levou tyč Andrej Vasilevskij velmi dobře viděl a lapačkou puk vyrazil k levému mantinelu.
     
    60:25
    Mezi kruhy si od modré sjel Oliver Bjorkstrand a vyzkoušel svižnou střelu ze zápěstí, tu zvládl zblokovat dobře postavený Brandon Hagel.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 26 – 29.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, uvidíme prodloužení. Ve 41. minutě dokonal obrat domácího celku Jared McCann, ovšem hosté na tuto trefu našli odpověď, síť za Daccordem rozvlnil Nick Paul. Do prodloužení domácí nastoupí v početní převaze a trest Cirelliho je teprve ve svém úvodu, může trvat ještě 104 vteřin.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:44
    Komplikace pro Tampu! V pokračujícím tlaku soupeře totiž Anthony Cirelli podrazil Oleksiaka a míří na trestnou lavici, Seattle má ještě možnost strhnout výhru na svou stranu v základní hrací době.
     
    59:28
    Tvrdou střelou od modré čáry se prezentoval Jamie Oleksiak, obětavě padající Anthony Cirelli zvládl puk zblokovat k mantinelu.
     
    58:45
    Erik Černák zvládl situaci pod tlakem, nikterak ho nerozhodil forčekink Eberleho a po pravém mantinelu poslal touš osamocenému Jeannotovi.
     
    58:16
    Směrem k obráncům se stáhl Nikita Kučerov, ovšem rozehrávka mu vůbec nevyšla, když trefil brusle blízko stojícího Benierse.
     
    57:44
    Za bránou konkurenta operoval Brandon Hagel a před ni zajímavě přihrával Pointovi, jemuž Will Borgen v poslední chvíli zablokoval hokejku.
     
    57:15
    Po pravém křídle Brandon Tanev znovu získal útočné pásmo pro Seattle, ale pouze na pár vteřin, soka přišpendlil na mantinel slovenský zadák Erik Černák.
     
    56:49
    Jamie Oleksiak ještě udržel puk v útočné třetině, ale naslepo nahazoval k pravému mantinelu, kde byl jenom protihráč Haydn Fleury.
     
    56:27
    Michael Eyssimont vyzkoušel vysoký oblouček za obranu, za nímž vyrazil Luke Glendening, v souboji tělo na tělo uspěl bránící Adam Larsson.
     
    55:57
    Dopředu vystartovali hokejisté v bílých dresech. Střeleckou pozici si hledal Brandon Hagel, ovšem kličkou od pravého mantinelu do středu nevyzrál na Borgena.
     
    55:13
    Calvin de Haan se nehal mírně rozhodit Jordanem Eberlem, každopádně udržel se na bruslích a bekhendem nakonec zvládl puk poslat aspoň do středného pásma.
     
    54:52
    Nahození od levého mantinelu dobře zblokoval bránící Nick Paul, kotouč zvedl až do ochranné sítě, takže tu máme další přerušení.
     
    54:16
    Znovu se o pozornost přihlásil Vince Dunn, jenž v tomto případě neseřídil mířidla ideálně a hrací předmět napálil vedle pravé tyče.
     
    53:51
    Tvrdou ránu z první vypálil od modré čáry Vince Dunn, Anthony Cirelli předvedl výborný obranný zákrok bruslí.
     
    53:17
    Velmi dobrou křižnou přihrávku dostal k levé tyči Alexander Wennberg, avšak švédský útočník pohrdl velkou příležitostí, mířil nepřesně.
     
    52:50
    Úvod oslabení zvládají hosté velmi dobře. Vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu, na Mottea navázal Calvin de Haan.
     
    52:24
    Přestože to byla Tampa, která úřadovala v útočném pásmu, tak míří do oslabení, protože Tanner Jeannot po dohrání Benierse u mantinelu nešikovně zvedl hokejku do soupeřova obličeje. Velká šance pro Seattle ke stržení náskoku na svou stranu.
     
    51:53
    Dlouhou nahrávku Erika Černáka přebíral Nikita Kučerov v útočném pásmu, proto byl čárový rozhodčí nucen přerušit hru pro ofsajd.
     
    51:17
    Michail Sergačjov si rozmyslel podporu ofenzivy, protože spoluhráči se vydal střídat, jenom nahodil po levém mantinelu a také si odjel odpočinout.
     
    50:48
    Za nahozením Haydna Fleuryho zamířil Anthony Cirelli a byl u puku jako první, aby následně nepřesně přihrával přes Larssona před bránu číhajícímu Paulovi.
     
    50:11
    Gólem povzbuzený Nick Paul útočil na druhý přesný zásah, ovšem nedočkal se, křižný projektil z levého kruhu pokryl Daccord lapačkou.
     
    49:41
    Za prudkým nahozením se vydal Joey Daccord a počínal si velmi dobře, vyrážečkou zastavil kus černé gumy pro kolemjedoucího Dunna.
     
    49:06
    Právě Darren Raddysh byl následně tím, kdo na útočné modré čáře zakončoval rychlou akci Tampy, rána bez přípravy se mezi tři tyče nevešla.
     
    48:50
    Pod tlakem Calvin de Haan odjel za vlastní bránu, kde dostal více prostoru k rozehrávce a vybral si kolegu z obrany Raddyshe.
     
    48:23
    Adam Larsson ještě udržel puk v útočném pásmu, ale jenom na pár vteřin, protože proti dvojici neuspěl, puk získal Haydn Fleury.
     
    47:43
    Se střelou z ostrého úhlu v podání Jordana Eberleho neměl Andrej Vasilevskij žádné starosti, puk bez problémů schoval ve výstroji.
    47:09 Nick PAUL - 3:3
     
    47:09
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Kučerov zprava přenesl touš do levého kruhu na Cirelliho, který vyšperkoval akci přihrávku do předbrankového prostoru, odkud NICK PAUL hokejkou zvedl puk neomylně pod břevno a přerušil tak desetizápasové čekání na gól. Asistence: Anthony Cirelli a Nikita Kučerov.
     
    46:57
    V plné rychlosti najel Alex Barré-Boulet do útočného pásma a od pravého mantinelu střílel z velkého úhlu výrazně vedle bližší tyčky.
     
    46:13
    Adam Larsson počkal na modré a dočkal se nahrávky, puk potom posunul po levé ruce na Vince Dunna, jehož pokus zápěstím zblokoval Nick Paul.
     
    45:50
    Haydn Fleury pod tlakem Jareda McCanna vyhazoval po pravém mantinelu. Touš zastavil Pierre-Édouard Bellemare a jeho ránu Vasilevskij vyrazil do ochranné sítě.
     
    45:16
    Matthew Beniers zavezl puk do útočného pásma a z pravého kruhu nabíjel za sebe Adamu Larssonovi, Švéd vypálil do clonícího Glendeninga.
     
    44:44
    Obráncům ujel Jordan Eberle a zleva postupoval na Vasilevského, střela švihem z kruhu prosvištěla o pár čísel nad břevnem.
     
    44:24
    Další postavení mimo hru domácího mužstva. Oliver Bjorkstrand přejel modrou čáru v momentě, kdy už v pásmu byl Alexander Wennberg.
     
    43:58
    Po pravém mantinelu nahodil za bránu soupeře Alexander Wennberg a odjel střídat. Jeho spoluhráč Oliver Bjorkstrand následně podstoupil neúspěšný souboj s Nickem Paulem.
     
    43:23
    Alexander Wennberg dostal přihrávku na brusle, proto nestřílel a hrací předmět si ještě posouval, z nulového úhlu se následně o zakončení nepokoušel.
     
    42:55
    Tampa se zatím nedokáže vymanit z pod tlaku soupeře. Erik Černák hledal Brandona Hagela, jemuž pod tlakem Dunna nevyšlo zpracování.
     
    42:30
    Calvin de Haan udržel na zádech dotírajícího Bellemarea a bekhendem posunul na Raddyshe, jenž volil oblouček do středního pásma.
     
    41:48
    Se zpracováním prudké nahrávky si Tyler Motte neporadil a jen protečoval do útočné třetiny, kde dostal čas k rozehrávce Will Borgen.
     
    41:25
    Do třetí třetiny nenastoupil Victor Hedman, což je samozřejmě velká ztráta pro Tampu. Mezitím v útočení pokračuje Seattle, Benierse vystavil do ofsajdu Eberle.
     
    40:57
    A mohlo to být okamžitě o dvě branky. Před bránu obdržel výbornou přihrávku Brandon Tanev, Andrej Vasilevskij v posledním okamžiku natáhl pravý beton a zabránil nejhoršímu.
    40:14 Jared MCCANN - 3:2
     
    40:14
    Seattle právě vstřelil branku!
    Perfektní vstup Krakena do závěrečného dějství, využívá přesilovku a poprvé v zápase vede! Dunn po modré čáře posunul puk na JAREDA MCCANNA, kanadský útočník se přiblížil levému kruhu a forhendovou střelou skóroval na zadní tyč, Vasilevskému skvěle zakryl výhled Wennberg. Asistence: Vince Dunn a Jordan Eberle.
     
    40:01
    Nečekaná změna v brankovišti domácího mužstva. Z důvodu zranění musel po druhé části odstoupit ze zápasy Philipp Grubauer, do brankoviště se staví Joey Daccord.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:59.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 18 – 23.
     
    Také druhá třetina přinesla dvě branky s tím rozdílem, že stříleli do černého domácí, kteří dokázali srovnat skóre střetnutí na 2:2. Kontaktní trefu obstaral ve 30. minutě dánský forvard Oliver Bjorkstrand ve 30. minutě a na spoluhráče navázal o tři minuty později obránce Jamie Oleksiak. Domácí nadále pokračovali v aktivním pojetí hry, nicméně kýžené vedení zatím nezískali, šanci budou mít v úvodu třetí části, kdy ještě budou dohrávat přesilovku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Kailer Yamamoto si počkal mezi kruhy a dočkal se nahrávky, forhendovou střelu z první po ledě Calvin de Haan zrádně zblokoval bruslí.
     
    39:14
    Pod tlakem si Matthew Beniers nepočínal vůbec dobře, místo střely volil zadovku za sebe a Vince Dunn dostihl puk až ve střední třetině.
     
    38:47
    Přesilovka také pro Seattle! Luke Glendening nezachytil zrychlení Matthewa Benierse, zatáhl za záchrannou brzdu a soupeře zezadu podrazil.
     
    38:15
    Seattle se pořádně zapotil, ale přesilovku přestál bez úhony a pokračuje v pěti. Domácí hned zaútočili a Vasilevskij musel řešit střelu Eberleho.
     
    37:46
    Za levý kruh dostal nabito Michail Sergačjov a ruský obránce hledal mezeru mezi betony Grubauera. Marně, německý brankář je včas srazil k sobě.
     
    37:21
    Švédský forvard Alexander Wennberg skvěle přečetl nahrávku Hagela do mezikruží, puk zpracoval a obratem ho vyhodil do bezpečí.
     
    36:49
    Nikita Kučerov v pravém kruhu zrušil nápřah a volil střílený pas do předbrankového prostoru, Brayden Point nasměroval touš vedle pravé tyče.
     
    36:28
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Victor Hedman, Philipp Grubauer se výborně zorientoval a nataženým pravým betonem zabránil třetimu inkasovanému gólu.
     
    35:49
    Tampa Bay se pokusí strhnout vedení zpět na svou stranu v početní převaze. Za katr byl poslán Brandon Tanev, když nebezpečným krosčekem poslal k ledu Glendeninga. Ke spoluhráči přisedl ještě Vince Dunn a za domácí usedl na trestnou lavici Michael Eyssimont, oba dostali trest za hrubost za potyčku po přerušení hry.
     
    35:26
    Zakázané uvolnění se nepískalo, proto za bránu vyrazil Vasilevskij a odvážně zvládl rozehrát přes Gourdea na osamoceného Glendeninga.
     
    34:50
    Tentokráte už švédský zadák Hedman vypálil a byla to pořádná rána, jež prosvištěla o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    34:21
    Victor Hedman naznačil střelu, načež přenesl puk do pravého kruhu na Nikitu Kučerova, jemuž rána z první vůbec nesedla.
     
    34:09
    Od modré vyslal tvrdou střelu letící těsně nad ledem Michail Sergačjov. Philipp Grubauer na ni od začátku velmi dobře viděl a skryl ji do lapačky.
     
    33:46
    Do ofenzivy vyrazili i hosté, ale příliš daleko se nedostali, Michaela Eyssimonta obral Will Borgen a raději vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    33:11
    Tlak domácích nebere konce. Na druhou branku v krátkém časovém sledu zaútočil Jamie Oleksiak, tentokráte si Vasilevskij pokus na přední tyčku pohlídal.
    32:23 Jamie OLEKSIAK - 2:2
     
    32:23
    Seattle právě vstřelil branku!
    Začíná se prakticky od nuly, Kraken srovnává! V levém kruhu vymýšlel Eberle, aby nakonec nabil kousek za něj JAMIEMU OLEKSIAKOVI, na jehož dělovku z první na bližší tyč Vasilevskij zareagoval pozdě a puk neudržel před brankovou čárou. Asistence: Jordan Eberle.
     
    31:31
    K vyrovnání chyběl kousek! Po střele Kartyeho si volný puk našel Matthew Beniers, kličkou se zbavil Vasilevského, ale hrací předmět nezvládl poslat za brankovou čáru přes Černáka!
     
    31:26
    A znovu Andrej Vasilevskij! Ruský obr si počíhal na tvrdou střelu Adama Larssona, tu efektivním i efektivním zákrokem sebral do lapačky.
     
    30:59
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Jamie Oleksiak, který si povyjel až do mezikruží a svižnou ránu zápěstím poslal do levého betonu gólmana.
     
    30:25
    Domácí jsou nabuzení kontaktní trefou a pokračují v útočení. Za levý kruh si sjel Vince Dunn, po pasu od Yamamota střílel příliš vysoko.
    29:52 Oliver BJORKSTRAND - 1:2
     
    29:52
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tenhle gól už platit bude, o tom není pochyb! Tolvanen nahrál za pravý kruh OLIVERU BJORKSTRANDOVI. Dánský útočník nevymýšlel žádné zbytečnosti a forhendem vystřelil na přední tyč, přičemž puk skončil až za zády Vasilevského, jenž toho přes spoluhráče Hedmana moc neviděl a lapačkou promáchl. Asistence: Eeli Tolvanen a Will Borgen.
     
    29:23
    Vysokou rychlost vyvinul po pravém mantinelu Nikita Kučerov. Došlo však k jeho zdvojení, proto ruský forvard jen nahodil za bránu a odjel střídat.
     
    28:46
    Matthew Beniers naznačil střelu, aby nakonec vymyslel křižný pas za levý kruh na Rykera Evanse, Andrej Vasilevskij se stihl přemístit a zasáhnout pravým betonem.
     
    28:20
    Zakázané uvolnění domácího týmu. Adam Larsson vyslal příliš prudkou přihrávku, za kterou se Jordan Eberle natahoval bez úspěchu.
     
    27:48
    Vince Dunn nastartoval po pravém mantinelu Tye Kartyeho, který sám proti dvěma obráncům neupěl, tělo před něj natlačil Darren Raddysh.
     
    27:22
    Střela Matthewa Benierse od pravého mantinelu znamenala velký rozruch před bránou Vasilevského, Jared McCann z dobré pozice dorážel bekhendem vedle pravé tyče.
     
    26:45
    Zahrozila čtvrtá útočná formace domácího mužstva. Pierre-Édouard Bellemare nahazoval od mantinelu na teč, Devin Shore puk nasměroval těsně vedle levé tyče.
     
    26:14
    Pokračuje se pět na pět. Na modrou čáru dostal nabito talentovaný zadák Ryker Evans a Andrej Vasilevskij s problémy vyrazil jeho pokus vyrážečkou.
     
    25:40
    Domácím se vůbec nedaří usadit v útočné třetině. Po pravém mantinelu ztroskotal Eeli Tolvanen, přes všechny čáry poslal puk Erik Černák.
     
    25:11
    Znovu hosté při vlastním oslabení vystartovali dopředu. Brandon Hagel tentokráte od levého mantinelu hledal před bránou Anthonyho Cirelliho, tomu touš smolně přeskočil přes čepel hole.
     
    24:38
    Na únik si dělal zálusk Brandon Hagel, avšak Haydn Fleury poslal na jeho osobu příliš prudkou přihrávku, kterou útočník nezpracoval.
     
    24:03
    Faul z kategorie zbytečných vyrobil Nick Paul, když vysokým forčekinkem zatlačil na Adama Larssona, jehož ale následně zahákoval.
     
    23:37
    Gól neplatí, Tampa nadále vede o dvě branky! U obrazovky rozhodčí strávili jen pár vteřin, protože ofsajdové postavení Yamamota bylo zřejmé na první dobrou.
     
    23:37
    Ale pozor! Hostující trenér Jon Cooper si bere coach challenge a řešit se bude, zda náhodou brance nepředcházel ofsajd.
     
    23:37
    Kraken je na kontakt! Yamamoto nabil zleva do středu Bellemareovi, jemuž rána z první vůbec nesedla, ale nemusel smutnit, protože DEVIN SHORE puk parádně ztečoval k pravé tyči za záda překvapeného brankáře.
     
    23:03
    Zdálo se, že by Jared McCann mohl postupovat sám na brankáře, ale v poslední chvíli mu dokázal klepnout do hokejky Nick Perbix a kanadský forvard ztratil kontrolu nad pukem.
     
    22:39
    Ukázkový hit předvedl za vlastní bránou Brandon Tanev, jenž si počkal na skloněného Eyssimona a tvrdě soka poslal na mantinel, ten bez helmy zamířil na střídačku.
     
    22:00
    Tlak elitní lajny Bolts pokračoval. Nikita Kučerov z pravého kruhu přihrál do mezikruží Braydenu Pointovi, jenž zamířil přímo do gólmanovy výstroje.
     
    21:38
    Brayden Point se až s nečekanou lehkostí prodral mezi dvěma obránci, načež vyzkoušel bekhendový blafák, Philipp Grubauer podržel Seattle zákrokem vyrážečkou.
     
    21:11
    Na tvrdou střelu Jordana Eberleho od modré čáry Andrej Vasilevskij celou dobu velmi dobře viděl a puk zastavil levým betonem.
     
    20:49
    Po pravém mantinelu najel až do útočného pásma Alex Barré-Boulet, ovšem nic zajímavého nevymyslel, bez podpory spoluhráčů se nezbavil Justina Schultze.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Dopředu po vyhraném buly vystartovali domácí, ovšem kličkujícího Benierse zdárně obral Victor Hedman.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:03.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 4 – 14.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Seattlem a Tampou Bay přinesla dva góly, přičemž o oba se postaralo hostující mužstvo. Důležitou vedoucí trefu obstaral Anthony Cirelli povedenou tečí Perbixova nahození, načež obstaral branku do šatny Nikita Kučerov, jenž využil perfektní přihrávky Pointa a bez problémů zakončoval do prázdné brány. Trápení Seattlu pokračuje a nezdá se, že by měl přerušit nelichotivou sérii šesti porážek v řadě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:17 Nikita KUČEROV - 0:2
     
    19:17
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky v závěru úvodního dějství upravují na rozdíl dvou branek! Chybnou rozehrávku vystihl Hagel a do pravého kruhu přihrál Pointovi, jenž celou dobu věděl o NIKITU KUČEROVOVI, tomu adresoval pas před prázdnou bránu a na ruského útočníka čekala snadná práce. Asistence: Brayden Point a Brandon Hagel.
     
    18:51
    Nikita Kučerov zpoza levého kruhu posunul puk za sebe na Michaila Sergačjova, jehož střelu Grubauer vyrazil, v dorážce Hagelovi zabránil Dunn.
     
    18:09
    Ryker Evans moc dobře věděl, že se k němu blíží Michael Eyssimont, takž naznačil pohyb za bránu, ale vydal se nakonec po mantinelu, čímž soka dokonale zaskočil, ten ztratil stabilitu a skončil na ledě.
     
    17:35
    Na druhou trefu v utkání měl políčeno Anthony Cirelli, jenž se od levého mantinelu nacpal před bránu, bekhendem mířil do levého betonu Grubauera.
     
    17:06
    Dlouho Victor Hedman otálel s rozehrávkou, aby ve finále trefil forčekujícího Eberleho, jenž nepřesně sklepával za sebe pro Dunna.
     
    16:48
    Victor Hedman musel pořádně zabrat, aby na zádech udržel Brandona Taneva. Povedlo se a rozhodčí píská druhý icing v krátkém časovém sledu.
     
    16:15
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Brandon Tanev zkusil zrychlit hru dlouhým pasem na Jareda McCanna, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    15:55
    Hosté každopádně nebezpečí před vlastní bránou nepřipustili i z důvodu špatného zpracování Benierse, po němž snadno vyhazoval Brandon Hagel.
     
    15:28
    Odvážně za vlastní bránu vyrazil Andrej Vasilevskij a zvládl i rozehrát na Hedmana, ale švédskému zadákovi se vyhodit nepodařilo.
     
    14:56
    Seattlu se zatím v početní převaze nedaří, po nedorozumění mezi Gourdem a McCannem čárový rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    14:20
    Skvěle si počínal v defenzivě slovenský zadák Erik Černák, přetlačil tělem Benierse, navíc zvládl odpálit do bezpečí středem hrací plochy.
     
    13:49
    Přesilovou hru si vyzkouší rovněž domácí hokejisté. Menší dvouminutový trest vyfasoval Tanner Jeannot, jenž ukázkově podrazil rozjetého Gourdea.
     
    13:26
    Adam Larsson vyzkoušel dlouhý pas středem za obranu, ovšem Calvin de Haan jej skvěle přečetl a nataženou hokejkou touš zastavil.
     
    12:57
    V blízkosti vlastní brány Fleury přetlačil tělem Kartyeho, načež nahození od levého mantinelu protečoval za vlastní bránu k Raddyshovi.
     
    12:28
    Jamie Oleksiak správně uhodl, že Nick Paul bude nahrávat Brandonu Hagelovi, natlačil před soupeře tělo a puk získal pro sebe.
     
    11:59
    Dobou práci odvedl za vlastní bránou Michail Sergačjov, nenechal se rozhodit Jordanem Eberlem a po pravé ruce rozehrál na volného Glendeninga.
     
    11:21
    Nejproduktivnější hráč soutěže Nikita Kučerov se proháčkoval mezi dvěma protihráči, načež z levého kruhu natáhl ke střele zápěstím, tu namířil vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    10:58
    Brandon Hagel naznačil střelu, načež zpoza levého kruhu tvrdě vystřelil, avšak rozvlnil jenom boční síť vedle překvapeného Grubauera.
     
    10:15
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Matthew Beniers, ale nedostal se ani ve střele, neuspěl jeden na jednoho kličkou proti Hedmanovi.
    09:28 Anthony CIRELLI - 0:1
     
    09:28
    Tampa právě vstřelila branku!
    Důležitý vedoucí gól střílí hosté! Na modrou dostal nabito obránce Perbix, jehož střelu těsně před bránou tečoval mimo dosah bezmocného brankáře ANTHONY CIRELLI, touš zamířil nechytatelným způsobem do levé šibenice. Asistence: Nick Perbix a Tanner Jeannot.
     
    09:11
    Dosavadní průběh zápasu patří Philippu Grubauerovi. Německý brankář se tentokráte skvěle přemístil proti Pointovi a střelu vyrazil levým betonem.
     
    08:42
    S koncem Evansova trestu vystřelil zápěstím zpoza levého kruhu Michael Eyssimont, dobře reagující Philipp Grubauer skryl puk ve výstroji.
     
    08:03
    Do mezikruží dostal přihrávku Brayden Point, ale nezvládl se srovnat úplně ideálně a touš umístil o pár čísel vedle pravé tyčky.
     
    07:19
    Brayden Point vymyslel parádní křižnou nahrávku doprava na Nikitu Kučerova, na nějž zívala odkrytá brána, ovšem ruský útočník netrefil touš ideálně, Grubauer se stihl přesunout a skvěle zasáhl lapačkou.
     
    07:02
    Při střele zápěstím zlomil Nikita Kučerov hokejku na dvě části, Philipp Grubauer pomalu letící puk bez větších problémů sebral do lapačky.
     
    06:30
    První přesilovou hru si zahraje hostující celek. Na trestnou lavici neochotně usedl Ryker Evans, jenž za vlastní bránou podrazil Tylera Motteho.
     
    06:15
    Nikam nespěchal Victor Hedman a za bránou počkal na vystřídání formace, aby následně přihrál rozjetému Nicku Paulovi do ofsajdu.
     
    05:26
    Krátce po buly vyprodukoval tvrdou ránu produktivní švédský bek Victor Hedman, touš zacílil těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    05:20
    Opět na sebe upozornil Michael Eyssimont, jenž zpoza brán vybruslil a v pravém kruhu a z otočky mířil ze zápěstí těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    04:58
    Zahrozili i hosté. Po levém mantinelu se procpal do útočného pásma Michael Eyssimont, ale prudkou nahrávku poslal mimo dosah Koepkeho.
     
    04:22
    Tampa je pod tlakem! Další blok zaznamenal Darren Raddysh, když pravou bruslí zblokoval tvrdou střelu zpoza kruhů.
     
    03:59
    Znovu v akci Fleury, když obětavě nastavil tělo vstříc ráně od modré čáry a úspěšně ji zblokoval těsně vedle levé tyčky.
     
    03:20
    Fleury si na jedničku splnil osobní povinnosti, když na zádech ustál atak tělem od Larssona a po levém mantinelu nahrál do střední třetiny Perbixovi.
     
    02:57
    Hosté vyrazili do situace dvou proti dvěma. Brandon Hagel hledal žabičkou Braydena Pointa, centra elitní lajny zradilo zpracování.
     
    02:24
    Německý brankář Philipp Grubauer jenom vyrážel nahození od pravého mantinelu, v dorážce potom Justin Schultz zabránil číhajícímu Hagelovi.
     
    01:50
    Za bránou soupeře dobruslil Matthew Beniers, načež zadovkou nahrával k pravému mantinelu Tolvanenovi, rána z úhlu se mezi tři tyče nevešla.
     
    01:36
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Nick Paul ještě po pravém mantinelu zabojoval, avšak velkou ztrátu na Dunna se mu smazat nepodařilo.
     
    01:25
    Na modrou dostal pobídku Will Borgen, ovšem rána bez přípravy mu vůbec nevyšla, touš napálil o kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    00:41
    Domácí forvard Yanni Gourde nabral vysokou rychlost středem kluziště. Navázal na sebe dva konkurenty, aby následně nahrával za brusle Eberlemu.
     
    00:10
    Zápas mezi Seattlem a Tampou Bay odstartoval! Po pravém mantinelu nahazoval kotouč za bránu Victor Hedman, Vince Dunn udržel na zádech Braydena Pointa.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Grubauer (Daccord) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, R. Evans, Schultz – Eberle (A), Beniers, Kartye – B. Tanev, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Yamamoto, Bellemare, Shore.
    Trenér: Dave Hakstol

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (J. Johansson) – D. Raddysh, Hedman (A), Černák, Sergačjov, Perbix, de Haan, H. Fleury – Kučerov (A), Point, Hagel – Barré-Boulet, Cirelli, Paul – Eyssimont, Glendening, Jeannot – Koepke, Motte.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Rehman, Nicholson – Toomey, O'Quinn.
     
    Tampa Bay Lightning

    Spokojení s dosavadním průběhem sezóny nemohou být ani hokejisté Tampy Bay, protože figurují v tabulce Východu na první nepostupové deváté příčce, ovšem za Carolinou jsou pouze z důvodu horšího skóre. Cooperova družina po nedávné sérii čtyř proher v řadě dvakrát za sebou vyhrála, ovšem třetí zářez nepřidala, od Nashvillu schytala až nečekaně tvrdou porážku 1:5. Týmové produktivitě mužstva vévodí Nikita Kučerov, ten je se 44 body zároveň nejproduktivnějším hráčem celé soutěže.
     
    Seattle Kraken

    Seattle se v posledních dnech velmi trápí. Prohrál už šest zápasů v řadě a v tabulce Západní konference postupně klesl až na třinácté místo, přičemž manko na postupové pásmo čítá šest bodů, takže rozhodně není nic ztraceno. V doposud posledním střetnutí doma Kraken změřil síly s New Jersey, které sice výrazně přestřílel, přesto prohrál těsným výsledkem 1:2. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je jednadvacetibodový kanadský obránce Vince Dunn.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Seattlem a Tampou Bay.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 30. Bjorkstrand (Tolvanen, Borgen), 33. Oleksiak (Eberle), 41. McCann (Dunn, Eberle) – 10. Cirelli (Perbix, Jeannot), 20. Kučerov (Point, Hagel), 48. Paul (Cirelli, Kučerov), 64. Kučerov (Hagel, D. Raddysh)


    Seattle Kraken: Grubauer (41. Daccord) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, R. Evans, Schultz – Eberle (A), Beniers, Kartye – B. Tanev, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Yamamoto, Bellemare, Shore.
    Tréner: Dave Hakstol

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (J. Johansson) – D. Raddysh, Hedman (A), Černák, Sergačov, Perbix, de Haan, H. Fleury – Kučerov (A), Point, Hagel – Barré-Boulet, Cirelli, Paul – Eyssimont, Glendening, Jeannot – Koepke, Motte.
    Tréner: Jon Cooper

    Rozhodca: Rehman, Nicholson – Toomey, O'Quinn

    Diváci: 17 151