Vítkovice – K. Vary 4:1 (kon.) | Sparta Praha – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
Hradec Králové – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Kladno 3:2 (po pr.) | Pardubice – Litvínov 2:4 (kon.)
Plzeň – Třinec 5:4 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
BK Mladá Boleslav
cz Nedeľa 10.12.2023, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga (ČR) • 27. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    A také třetí severočeské derby končí výhrou Bílých Tygrů. Triumf v dnešním zápase stvrdil po krásné individuální akci Jaromír Pérez, který stanovil skóre na konečných 4:1. Boleslavští se již nezmohli na odpověď, a tak padli bez bodu.

    Střely na branku – 33:24.

    To je ode mě vše a přeji pěkný zbytek večera, na počtenou! (18:22:33)
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    A snaha o rychlý přechod do útoku z holí hostů nyní končí ofsajdem, vhazuje se tak ve středním pásmu.
     
    59:20
    Oscar Flynn pálil přes bránícího hráče, který puk poslal do ochranné sítě.
     
    58:35
    Vojtěch Budík mohl po objetí hostující kasy zakončovat do její odkryté varianty, nedokázal ale svůj pokus dostatečně zatočit za tyčku.
     
    58:22
    Dalekonosná střela od Filipa Pavlíka až z vlastní třetiny nenachytala Lukáše Paříka na vavřínech a domácí maskovaný muž poslal touš vyrážečkou do hlediště.
     
    57:49
    Domácí jsou kompletní a Jaromír Pérez se ihned zapojil do útočného výpadu. Dopředu společně s ním uháněli Michal Birner a Adam Najman, nicméně druhý jmenovaný mu chtěl kotouč vrátit, v cestě pasu ale byla boleslavské hokejka, a tak šance ztroskotala.
     
    57:10
    A Tygři dělají pro ubránění dalšího oslabení co můžou. Vyhodit touš pryč se teď podařilo Lukáši Dernerovi.
     
    57:00
    Hostům se zatím nedaří se usadit v libereckém pásmu.
     
    55:49
    Boleslavští ale dostali k dispozici přesilovku poté, co hrál Liberec v příliš mnoho hráčích na ledě. Uvidíme, zda svěřenci Richarda Krále ještě zamíchají kartami.
     
    55:27
    Oba hráči tak míří na trestnou lavici. Pokud Boleslav nic nevymyslí a nepošle zápas do prodloužení, zůstanou zde až do jeho konce.
     
    55:27
    A po jeho střele a zákroku Novotného se strhla mela právě mezi autorem střely a hostujícím bekem Zachary Osburnem. Pro potěšení domácích diváků tento duel ovládl Šír, který skolil svého soka na led.
     
    55:27
    Jan Šír vypálil velmi zajímavě po svém průniku do boleslavské třetiny po levé straně.
     
    55:00
    Z nepřesné rozehrávky mohla málem těžit domácí elitní formace, Rychlovský s Klímou ale neměli potřebnou rychlost pro únik.
     
    53:46
    T.J. Melancon si dlouho hrál s pukem v rohu hostujícího pásma, až jej předal Michalu Birnerovi, jenž následně vybídl ke střele Michala Bulíře. Ten pálil ze značně ostrého úhlu na bližší růžek, nicméně Novotný měl tento prostor pevně zacpaný.
     
    53:23
    Hawryluk již puk neudržel v boleslavské třetině, a tak musí Liberečtí vyklidit pásmo.
     
    52:22
    Róbert Lantoši se vydal již do čtvrtého duelu jeden na jednoho s Lukášem Paříkem! Domácí gólman se ale nenechal opít rohlíkem a momentálně v tomto drobném souboji vede 3:1.
     
    52:18
    Střely na branku – 30:20.

    Jan Kordík

    Góly a asistencie: 5. Melancon (Filippi), 33. Filippi (Melancon), 39. Klíma (Šír, Galvas), 43. Pérez (Bulíř, McCoshen) – 36. Lantoši (Skalický)


    Bílí Tygři Liberec: Pařík (Schnattinger) – Budík, Knot, J. Dvořák, Melancon, McCoshen, Galvas, Derner – Rychlovský, Filippi (A), Klíma – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Pérez – Vlach, Šír, Pekař.
    Tréner: Filip Pešán

    BK Mladá Boleslav: F. Novotný (Žajdlík) – Pyrochta (A), F. Pavlík, Gewiese, Osburn, Jánošík (C), Bernad – Skalický, Fořt, Lantoši – Aaltonen (A), O. Roman, Šmerha – Rohdin, Järvinen, Krivošík – Dvořáček, Závora, J. Půček – Malínek.
    Tréner: Richard Král

    Rozhodca: Pražák, Květoň – Ondráček, Thuma