Calgary – NJ Devils 2:4 (kon.) | Dallas – Vegas 1:6 (kon.) | Buffalo – Montreal 2:3 (2:3 po s.n.)
Detroit – Ottawa 1:5 (kon.) | Toronto – Nashville 4:0 (kon.) | Washington – NY Rangers 4:0 (kon.)
NY Islanders – LA Kings 3:2 (po pr.) | Chicago – St. Louis 3:1 (kon.) | Colorado – Philadelphia 2:5 (kon.)
Seattle – Tampa Bay 3:4 (po pr.) | Vancouver – Carolina 4:3 (kon.) | Columbus – Florida 2:5 (kon.)
Edmonton – NJ Devils 4:1 (kon.)
po s.n. (2:3)
Buffalo Sabres
2:3 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)
Montreal Canadiens
cz Nedeľa 10.12.2023, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Juraj SLAFKOVSKÝ - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Montreal Canadiens.
    Autorem vítězné branky je JURAJ SLAFKOVSKÝ.
     
    64:00
    Ohlášena poslední minuta prodloužení!
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
     
    58:54
    Domácí hráči si ještě berou oddechový čas.
     
    58:54
    Měl šanci být hrdinou, teď může být velkou příčinou porážky svého celku. Christian Dvorak (MTL) na mezikruží podrazil Skinnera, přesilovka pro Sabres.
     
    58:29
    Prodloužení nyní mohl odvrátit Dvorak, který ale z nájezdu nastřelil jen Leviho beton! Tohle šlo určitě vymyslet mnohem lépe...
     
    55:44
    Connor Clifton (BUF) a Juraj Slafkovský (MTL) dostávají shodné pětiminutové tresty za bitku.
     
    55:44
    Dalo se čekat, že k tomu dojde: závěr bitvy okořenil pěstní souboj! Rukavice vedle domácí střídačky shodili Slafkovský s Cliftonem, přičemž slovenský útočník svého soka poslal k ledu!
     
    53:58
    V hodně nepříjemnou chvíli svůj tým oslabuje Tage Thompson (BUF), a to za nedovolené bránění.
     
    49:28
    Natažený Levi udržel vyrovnané skóre skvělým zákrokem! Canadiens se dostali do přečíslení dva na jednoho, které zakončením z voleje uzavřel Suzuki, ale domácí brankář se včas přesunul k zadní tyči a puk zastavil betonem!
     
    46:36
    Lavička Canadiens si po zásahu bere time-out.
    46:36 Kyle OKPOSO - 2:2
     
    46:36
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Začínáme zase od začátku, dvougólový náskok Montrealu je definitivně minulostí! Pod vyrovnávací trefu Buffala se podepisuje jeho kapitán KYLE OKPOSO, který se na mezikruží dostal k odraženému kotouči po Cliftonově střele a následnou dorážkou na levou tyč si připsal svůj 600. karierní kanadský bod v NHL – 2:2! Asistence: Connor Clifton.
    41:06 Jeff SKINNER - 1:2
     
    41:06
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Primeau hned zkraje poslední dvacetiminutovky přichází o neprůstřelnost, kontaktní gól je na světě! Thompson pěknou přihrávkou našel na mezikruží nikým nehlídaného JEFFA SKINNERA, na jehož následné rychlé zakončení byl strážce svatyně Montrealu prostě a jednoduše krátký – 1:2! Asistence: Tage Thompson.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    37:13
    Buffalo dostává šanci ještě před přestávkou snížit, svou aktivitou si vynutilo faul. Za hákování na dvě minuty na trestnou mizí Gustav Lindström (MTL).
    33:13 Nick SUZUKI - 0:2
    33:13 Nick SUZUKI - 0:2
     
    33:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    A už je to o dvě branky, tak tohle je pro Buffalo hodně nepříjemná studená sprcha! Na mezikruží se uvolnil kapitán Habs NICK SUZUKI, který následně úspěšně zamířil na vzdálenější tyč, uklidil puk pod Leviho vyrážečku a rozšířil hostující náskok na dvě branky – 0:2! Asistence: Mike Matheson, Sean Monahan.
    32:59 Jayden STRUBLE - 0:1
     
    32:59
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté se ještě před startem své tříminutové početní výhody dostávají do vedení! Na střeleckou listinu se poprvé ve své kariéře zapisuje JAYDEN STRUBLE, který tečoval Kovacevicův kotouč od mantinelu mimo dosah bezmocného strážce domácí svatyně – 0:1! Asistence: Johnny Kovacevic.
     
    31:00
    Eric Robinson (BUF) pro dnešek dohrál, s trestem na pět minut a do konce utkání za vražení na hrazení míří rovnou do sprch! Bez vyloučení nevyvázl ani Kaiden Guhle (MTL), který přijel pomstít Barrona a inkasoval menší trest za hrubost.
     
    30:59
    Barron schytal hodně ostrý hit od Robinsona za montrealskou svatyní, na ledě po něm zůstalo pár kapek krve! Po střetu byla k vidění skupinová strkanice na rohu, do které se zapojili snad všichni hráči na ledě. Určitě se bude vylučovat, ale otázkou je, jak sudí tresty rozdělí...
     
    29:53
    Thompson se dostal do úniku, jenže ho nakonec včas dojel Struble a nedovolil mu ohrozit Primeaua! Skvělá práce hostujícího zadáka!
     
    23:02
    Přesilovka pro Montreal. Mattias Samuelsson (BUF) při plnění defenzivních povinností povalil na led Caufielda a dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    19:26
    Po chybě hostující obrany se do kvalitní šance dostal Jost, který ale prudkou ranou z mezikruží jen orazítkoval hrazení za Primeauem!
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    16:40
    Habs jdou na půl minuty do tří! Ylönenovi bude na trestné společnost dělat Kaiden Guhle (MTL), který je též na dvě minuty vykázán za podrážení.
     
    15:38
    Okposo se nyní uvolnil v bezprostřední blízkosti brankoviště a pokusil se puk zvednout nad Primeauův beton, na gólmana ale nevyzrál!
     
    15:15
    Opět se trestá za podrážení. Během chaotické akce domácích zatáhl za záchranou brzdu Cayden Primeau (MTL), Buffalo si tak vyzkouší další přesilovku. Vyloučení za brankáře odpyká útočník Jesse Ylönen.
     
    10:25
    Okposo pěknou přihrávkou od mantinelu připravil ránu z voleje pro Bensona, jehož zakončení následně Primeau vyrazil betonem!
     
    09:44
    Jako první si dnes přesilovku vyzkouší Buffalo, Johnny Kovacevic (MTL) inkasuje dvě minuty za podrážení.
     
    05:58
    Buffalo se dostalo do přečíslení tři na jednoho! Na konci akce byl Mittelstadt, jehož teč z pozice u pravé tyče ale zasáhla konstrukci!
     
    04:30
    Domácí obrana si vybrala slabší moment! Levi si připisuje další zákrok, tentokrát si počíhal na nepříjemné zakončení Monahana z voleje!

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 42. J. Skinner (T. Thompson), 47. Okposo (Clifton) – 33. Struble (Kovacevic), 34. Suzuki (Matheson, Monahan), rozh. náj. Slafkovský

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Tage Thompson (BUF)
    0:0   Nick Suzuki (MTL)
    2. séria:
    1:0   Victor Olofsson (BUF)
    1:1   Cole Caufield (MTL)
    3. séria:
    2:1   Owen Power (BUF)
    2:2   Jesse Ylönen (MTL)
    4. séria:
    2:2   John Peterka (BUF)
    2:3   Juraj Slafkovský (MTL)


    Buffalo Sabres: Levi (Comrie) – Samuelsson, Power, Dahlin (A), Jokiharju, E. Johnson, Clifton – J. Skinner, Mittelstadt, T. Thompson – Benson, Cozens, Peterka – Rosén, Jost, V. Olofsson – Robinson, Krebs, Okposo (C).
    Tréner: Don Granato.

    Montreal Canadiens: Primeau (Montembeault) – Matheson (A), Lindström, Guhle, J. Barron, Struble, Kovacevic – Caufield, Suzuki (C), Slafkovský – Monahan, J. Evans, Jos. Anderson – Pearson, Dvorak, Gallagher (A) – Armia, Stephens, Ylönen.
    Tréner: Martin St-Louis.

    Rozhodca: Hanson, Schrader – Cherrey, Murray.

    Diváci: 17 123