Humenné – HC Slovan 1:5 (kon.) | Spišská N. Ves – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | B. Bystrica – Košice 2:1 (kon.)
Zvolen – Michalovce 3:4 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 5:2 (kon.) | Trenčín – Poprad 1:5 (kon.)
koniec
HK Spišská Nová Ves
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Nedeľa 03.12.2023, 16:00 • Spiš Aréna Spišská Nová Ves • Tipos Extraliga (SR) • 24. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 24. kola Tipos extraligy medzi Spišskou Novou Vsou a Liptovským Mikulášom.

    HK Spišská Nová Ves


    Hokejisti Spišskej Novej Vsi opäť raz boli autorom skvelého obratu. Tentoraz im šťastie prialo v Nových Zámkoch. Východniari prehrávali po prvej tretine 1:3. Do hry ich vrátil druhým gólom v dueli Nellis a nakoniec sa zrodila výhra 5:3. Rysy stiahli manko na prvé Košice na jeden bod. V tejto sezóne v oboch prípadoch si poradili s hosťami z Liptova. Najprv jednoznačne 6:1, neskôr 5:4 po predĺžení.

    HK 32 Liptovský Mikuláš

    Liptáci po výborných výsledkoch mierne klesli nielen výkonnostne, ale aj v tabuľke, avšak v ostatných dvoch kolách získali dva cenné skalpy. V utorok pokorili Slovan 4:2, pred víkendom premohli i vicemajstra zo Zvolena 5:3. Tím si polepšil o dve priečky. Aktuálne je ôsmy a nazbieral 33 bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Spišská Nová Ves: Surák – Ališauskas, Merežko, Groch, Valach, Romaňák, Žiak, Vaverčák – Bakoš, Nellis, Archambault – Majdan, Kerbashian, Drábek – Džugan, Myklucha, Vandas – Vartovník, Bortňák, T. Danielčák – Zöld.

    Tréner: Vlastimil Wojnar.

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Krasikov – Mezovský, Ľalík, Žilka, Vasiljev, Hraško, F. Fekiač, Nátny – Avcin, Quince, Lahtinen – A. Nauš, Egle, Berry – T. Nauš, Uhrík, J. Sukeľ – Valigura, Vankúš, Tkáč.

    Tréner: Juraj Faith.

    Rozhodca: M. Korba, Štefík – D. Konc ml., Bogdaň.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    Džugan nakorčuľoval k zadnému mantinelu s cieľom odstaviť Avcina. Podarilo sa. Ale puk skončil na hokejke Hraška.
     
    01:25
    Prvýkrát narušil rozohrávku Liptákov v pásme Merežko. Následne to vyzeralo, že ho napodobní Nellis, ale podarilo sa to až Ališauskasovi.
     
    02:05
    Šanca Liptovského Mikuláša. Tomáš Nauš vypálil presne na Filipa Suráka, ktorý zachytil strelu časťou ľavého betónu. Groch nepustil do dorážky Jakuba Sukeľa.
     
    02:39
    Danielčák vytiahol Spišiakov do ofenzívnej zóny. Oproti sebe mal už iba brániaceho Žilku. Okolo neho zvládol strelecký pokus. Krasikov musel zasiahnuť vyrážačkou.
     
    03:27
    Lahtinen korčuľoval trochu skôr na pravé krídlo. Kým sa otočil správnym smerom, prichádzala Ľalíkova prihrávka, ale puk nikto nezachytil. Zakázané uvoľnenie hostí.
     
    04:04
    Valach s nesprávnym rozhodnutím vo vlastnom obrannom pásme. Aurel Nauš nemal problém získať puk, ale Egle už neohrozil Suráka.
     
    06:02
    Spišiaci sa dostali do útočného pásma pomocou presného nahodenia na Krasikova. Ruský gólman posunul puk betónmi do rohu, ale Vartovník bol hneď stíhaný súperom.
     
    06:55
    Avcin približne z metra trestuhodne minul odkrytú bránku Spišskej Novej Vsi! Surák bol už takmer prekonaný!
     
    Reklamná prestávka.
     
    07:26
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Džugan – 2 min., krosček.
     
    07:42
    Peter Hraško najprv stíhal pracovať v strede modrej čiary a následne aj zabrať pri domácej striedačke, no vzápätí hostia idú po puk do strednej tretiny.
     
    08:35
    Liptovský Mikuláš dal gól! Surák delovku Vasiljeva dokázal len vykopnúť pred seba. ALEXANDER AVCIN odpovedal presnou muškou pod hornú žŕdku. Asistencie: Valeri Vasiljev a Jakub Sukeľ.
     
    09:07
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    Ľalík – 2 min., hákovanie.
     
    09:42
    Pri prvom domácom góle poletia na ľadovú plochu plyšové hračky! Je to 4. ročník akcie Spišskej Novej Vsi v súvislosti s Mikulášom, ktorý tento rok vychádza na stredu!
     
    10:35
    Spišská Nová Ves dala gól! A je to tu! Dokonca prvý gól v rodnom drese zaznamenáva MARTIN BAKOŠ, ktorý fantasticky vystrelil zvnútra ľavého kruhu po načasovanej výzve od Kerbashiana. Asistencie: Juraj Valach a Kale Kerbashian.
     
    10:35
    Na Spiši nebudeme chvíľu hrať! Ľadovú plochu zasypalo množstvo plyšákov, ktoré sa už balia do pripravených vriec!
     
    10:35
    Ľadová plocha je upravená! Pokračujeme v stretnutí 24. kola Tipos extraligy!
     
    11:02
    Výborne to urobil hosťujúci útočník Egle. Zámerne išiel do stredu medzi dvoch domácich obrancov, pričom jeden z nich ho fauloval v blízkosti Suráka.
     
    11:02
    To však nie je všetko! Na ľad dopadol pri červenej čiare hlavný arbiter Martin Korba! Je značne otrasený, ale neviem bližšie povedať, čo sa stalo, pretože som sledoval dianie pred bránkou!
     
    11:02
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Žiak – 2 min., podrazenie.
     
    11:06
    Spišiaci hrajú o jedného menej, a takisto aj rozhodcovia. Martin Korba je v opatere domáceho lekára Róberta Slivku.
     
    12:04
    Zo zlej komunikácie Liptákov nič nevyťažil Vartovník. Akurát len nastrelil vracajúceho sa Hraška niekde do chrániča pravej nohy.
     
    13:02
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    13:36
    Vankúš bez prípravy adresoval veľmi ťažkú prihrávku Žilkovi, ktorému sa puk odrazil do rohu, ale stihol rozohrať pred Drábekom.
     
    14:08
    Spišská Nová Ves dala gól! Je už MARTIN BAKOŠ vo forme? Medzi kruhmi krátko zakombinoval s Archambaultom a Krasikov vyberá z bránky druhý puk. Asistencia: Olivier Archambault.
     
    15:39
    Kerbashian sa predviedol svojimi zručnosťami a dostal sa pred Krasikovova, aj keď to bolo z uhla. Do horných poschodí bránky nezapadol jeho bekhend.
     
    Reklamná prestávka.
     
    15:59
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    J. Sukeľ – 2 min., krosček.
     
    16:30
    Dobrý kus práce odviedol Michael Vandas. Chcel profitovať zo svojho prehľadu a vyzval na strelu Majdana. Stačilo trochu nižšie mieriť a Krasikov by mal čo robiť s týmto pokusom.
     
    17:59
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Martin Bakoš zariadil vedenie Spišskej Novej Vsi, vzduchom lietali plyšové hračky pri góle na 1:0 a Rysy otočili skóre do prvej prestávky. Liptáci však hrajú dobre a vedia byť nepríjemní.
     
    Druhá tretina sa začne o 16:55.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:19
    Domáci Danielčak napriek fyzickej prevahe si nevedel poradiť s menším Hraškom v osobnom súboji v rohu plochy.
     
    20:36
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Bortňák – 2 min., podrazenie.
     
    21:18
    Hostia strácajú čas. Berry bol prikrátky na Ališauskasa. Pozitívny výsledok nepriniesol ani Uhrík. Liptáci namiesto usadenia sa v pásme musia ísť po puk k svojmu brankárovi.
     
    22:00
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    Avcin – 2 min., podrazenie.
     
    22:18
    Dobrý pokus Igora Merežka. Mieril na vyrážačku a Krasikov mal to mierne skomplikované, pretože mu zakrýval výhľad Majdan, ale hostia neinkasovali.
     
    22:36
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    22:56
    Filip Surák ostal pokojný a zlikvidoval šancu Liptákov! Z nájazdu nevyrovnal kapitán Jakub Sukeľ!
     
    24:00
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    24:42
    Bortňák prešiel za útočnú modrú čiaru. Pohyb hosťujúcej obrany ho zatlačil k mantinelu, no prišla dobrá prihrávka na Romaňáka. Krasikov zaúradoval lapačkou.
     
    25:16
    Hraškova hokejka putovala do správnych miest. Ako posledný bránil vlastného brankára Krasikovova a dokázal vytečovať zápästný pokus v podaní jedného z nováčikov v drese Spišiakov Zölda.
     
    25:40
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    Mezovský – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    27:14
    Parádne vyšachovanie štvorice Liptákov! Myklucha to mal na zakončenie do poloprázdnej bránky, pretože Krasikov sa už nestíhal presunúť! Zasiahol vyrážačkou, ale už sa pískalo pre posunutie jeho svätyne!
     
    27:40
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    27:46
    V hre piatich proti piatim prišla šanca Liptovského Mikuláša. Na seba to zobral Matt Berry, ktorý prevetral dres, no trafil len do Surákovho náručia. Prerušená hra.
     
    Reklamná prestávka.
     
    28:44
    Skvelé zakončenie, ktorým sa prezentoval Quince. Surák sa natiahol lapačkou a schoval do nej tento puk. Okrem toho zožal krátke ovácie hľadiska.
     
    30:17
    Ališauskas prenechal bránenie Merežkovi. Valigura ho nestihol čistým spôsobom dostať na mantinel, keďže sa mu šikovne vyhol.
     
    Reklamná prestávka.
     
    30:57
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    Vankúš – 2 min., podrazenie.
     
    31:14
    Pekná akcia domácich Rysov! Nellis výborne načasoval prihrávku do jazdy Archambaultovi, ktorý zblízka minul pravú tyčku! Hlavný rozhodca Korba, ktorý je už späť v hre od polovice prvej tretiny, len rozpažil!
     
    31:48
    Teraz sa rozhodol Anthony Nellis pracovať individuálne. Sťahovačkou prinútil ísť k ľadu Frederika Fekiača a ohrozil Krasikovova. Brankár Liptákov si nechal puk pri sebe.
     
    32:26
    Spišská Nová Ves má slušný tlak v presilovej hre, ale hostia statočne odolávajú nielen vďaka brankárovi Krasikovovi, ale najmä šťastiu, ktoré pri nich stojí.
     
    32:26
    Zverenci trénera Juraja Faitha idú do oslabenia o dvoch hráčov, a to môže znamenať veľké problémy. Uvidíme.
     
    32:26
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    Vasiljev – 2 min., krosček.
     
    32:57
    Liptovský Mikuláš hrá so štyrmi hráčmi.
     
    33:36
    Bakoš v tejto chvíli pripravil palebnú pozíciu Kerbashianovi. Krasikov to chcel skrotiť v lapačke, ale puk bol príliš prudký a vyletel z pásma po mantineli.
     
    34:26
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    34:47
    Vandas s Bortňákom nevytrestali Liptákov za zlé striedanie! Obabrali sa sami, pretože ich prihrávky boli hrané na krásu namiesto jednoduchosti!
     
    36:44
    Popri krosčekoch Romaňáka do chrbta Tomáša Nauša si hosťujúci hokejista aktívne žiadal prihrávku pred bránku. Ostalo len pri tom.
     
    Reklamná prestávka.
     
    38:40
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    Quince – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sa nič nezmenilo. Jediný problém boli vylúčenia hlavne na strane hostí v červených dresoch. Inak všetko po starom.
     
    Tretia tretina sa začne o 17:45.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:40
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    40:44
    Spišiakom sa akosi nechcelo ísť do streľby. Dlho to naťahoval Archambault a rovnako si počínal aj Kerbashian. Následne sa Liptáci zmocnili puku.
     
    42:01
    Peter Hraško prišiel za pukom k vlastnej bránke. Jeho mužstvo sa presúva do súperovej tretiny.
     
    42:25
    Opäť je tu komplikácia s bránkou pri dvierkach mantinelu, kadiaľ vychádza rolba. Dnes je to už tretíkrát, čo ju treba vrátiť späť. Hostia to začínali mať celkom dobre rozbehnuté.
     
    43:23
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Drábek – 2 min., držanie.
     
    45:02
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Vartovník – 2 min., sekanie.
     
    45:23
    Spišská Nová Ves hrá so štyrmi hráčmi.
     
    45:53
    Ališauskas zobral puk hosťom. Stiahol sa do stredného pásma. Za obrannú modrú čiaru posunul Valachovi, ktorý bombou vyskúšal pozornosť Krasikovova. Brankár Liptákov zachytil lapačkou.
     
    46:31
    31 sekúnd do návratu vylúčeného Lukáša Vartovníka. Liptovský Mikuláš zahadzuje vybojované presilovky, a pritom stále prehráva iba 1:2.
     
    47:02
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    47:18
    Hraško dôrazne bránil náznak šance Vartovníka. Domáceho útočníka v rámci dovoleného dostal na ľad, ale stratil hokejku aj rukavicu. Výstroj ale načas získal späť a súper neohrozil bránku.
     
    Reklamná prestávka.
     
    47:32
    Spišská Nová Ves dala gól! MARTIN BAKOŠ doteraz bodovo nepomáhal Spišskej Novej Vsi, no dnes sa stáva mužom večera. Trafil poloprázdnu bránu hostí a spečatil hetrik. Asistencie: Igor Merežko a Olivier Archambault.
     
    48:29
    Liptovský Mikuláš dal gól! Liptáci sa vracajú na dostrel. Spišiaci mali neporiadok v defenzíve. Surák ležal na ľade s roztiahnutými betónmi. ADRIÁN VALIGURA nadvihol puk, ktorý sa skotúľal za bránkovú čiaru. Adam Žiak ešte od zlosti zlomil hokejku o pravú žŕdku. Asistencie: Daniel Tkáč a Marek Vankúš.
     
    49:23
    Dávid Romaňák pomýlil divákov! Fanúšikovia už kričali gól, ale Krasikov dostal tento strelecký pokus do bočnej sieťky!
     
    50:00
    Spišská Nová Ves – Liptovský Mikuláš 3:2. Stále je o čo hrať. Zápas má dobré tempo, šance a občas emócie.
     
    50:44
    Merežko mal priestor na dve strely, ale ani z jednej sa nedalo pomýšľať čo i len zavar pred súperovou bránkou.
     
    51:43
    Cez domáceho hráča nepríjemne a naslepo tečoval Matt Berry. Ešteže nemali Liptáci na pravej tyčke nejakého svojho zástupcu.
     
    52:36
    Liptovský Mikuláš si verí a chce dosiahnuť vyrovnanie. Blízko neho bol Marek Vankúš, pred ktorým už bol na ľade Surák, ale nedostal puk do bránky.
     
    54:11
    Džugan pozdravil bývalého spoluhráča z Prešova Ľalíka kvalitným hitom, ktorý bol absolútne v poriadku a rovnako to vnímal aj hosťujúci mladík.
     
    54:43
    Filip Mezovský napol svaly a vypustil dobrý strelecký pokus. Surák bol na mieste a vypratal si priestor pred sebou.
     
    55:27
    Spišiaci jednoznačne potrebujú gólovú poistku, ku ktorej sa im nedarí priblížiť.
     
    Reklamná prestávka.
     
    56:28
    Liptáci si bránili Valiguru, za ktorým sa vybral Vandas, keď bol faulovaný Žiak! Do pozoru sa dali aj Žilka s Uhríkom, pričom druhý menovaný si mal ešte čo – to povedať s Jurajom Valachom! Vylučovať sa nebude!
     
    56:58
    Martin Bakoš si mohol pripísať prvú asistenciu. Z jeho prihrávky však neprofitoval Archambault, keďže bol dostatočne bránený pri zakončení.
     
    58:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    58:25
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Romaňák – 2 min., podrazenie.
     
    58:25
    Liptovský Mikuláš oddychový čas!
     
    58:25
    Tréneri zvolili power-play! Alexej Krasikov podporil spoluhráčov a posadil sa na striedačku!
     
    Koniec zápasu.
     
    Liptovský Mikuláš to už nestihol. Marly Quince mal v zápase poslednú dorážku, ktorú Surák zneškodnil. Spišská Nová Ves pokračuje v domácej neporaziteľnosti. Hostia po dvoch cenných skalpoch Slovana i Zvolena sa domov vracajú naprázdno. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (18:17:31)

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Spišská Nová Ves. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 11. Bakoš (Valach, Kerbashian), 15. Bakoš (Archambault), 48. Bakoš (Merežko, Archambault) – 9. Avcin (Vasiljev, J. Sukeľ), 49. Valigura (Tkáč, Vankúš)


    HK Spišská Nová Ves: Surák – Ališauskas, Merežko, Groch, Valach, Romaňák, Žiak, Vaverčák – Bakoš, Nellis, Archambault – Majdan, Kerbashian, Drábek – Džugan, Myklucha, Vandas – Vartovník, Bortňák, T. Danielčák – Zöld.
    Tréner: Vlastimil Wojnar.

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Krasikov – Mezovský, Ľalík, Žilka, Vasiljev, Hraško, F. Fekiač, Nátny – Avcin, Quince, Lahtinen – A. Nauš, Egle, Berry – T. Nauš, Uhrík, J. Sukeľ – Valigura, Vankúš, Tkáč.
    Tréner: Juraj Faith.

    Rozhodca: M. Korba, Štefík – D. Konc ml., Bogdaň.