Nashville – NY Rangers 3:4 (kon.) | Florida – NY Islanders 3:4 (kon.) | Montreal – Detroit 4:5 (po pr.)
Ottawa – Seattle 2:0 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (0:1 po s.n.) | Toronto – Boston 3:4 (po pr.)
Carolina – Buffalo 6:2 (kon.) | Arizona – St. Louis 4:1 (kon.) | Anaheim – Colorado 4:3 (1:0 po s.n.)
Vegas – Washington 4:1 (kon.) | Calgary – Vancouver 3:4 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:1 (kon.)
koniec
Calgary Flames
3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Vancouver Canucks
cz Nedeľa 03.12.2023, 04:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Calgary a Vancouverem.
     
    Calgary Flames

    Úvodní čtvrtina sezóny naznačuje, že Calgary bude mít co dělat, aby se probojovalo do vyřazovací fáze. Ve třiadvaceti utkáních nasbírali třiadvacet bodů a nachází se v tabulce Západní konferenci na prvním nepostupovém devátém místě s odstupem jediného bodu na osmou Arizonu. Svěřenci trenéra Husky disponují v posledních dnech solidní formou. když vyhráli dvakrát za sebou, po výhře 2:1 v prodloužení nad obhájcem titulu z Vegas doma v nastaveném čase zdolali rovněž 4:3 Dallas. Týmové produktivitě mužstva vévodí patnáctibodoví Nazem Kadri, Jonathan Huberdeau a Elias Lindholm.
     
    Vancouver Canucks

    Hokejisté Vancouveru patří k příjemným překvapením dosavadní sezóny. Na Západě jim po čtyřiadvaceti utkáních patří třetí místo s odstupem tří bodů na vedoucí Vegas. Kosatky už po sedm zápasů střídají porážku s vítězstvím, a pokud by tato série měla pokračovat i nadále, tak je na řadě výhra, protože naposledy doma padly jasně 1:4 s Vegas. Hokejisté Canucks mají ve svých řadách tři hráče, kteří patří do elitní desítky kanadského bodování celé soutěže, řeč je o J. T. Millerovi (13+23), Quinnu Hughesovi (8+25) a Eliasi Petterssonovi (9+21).
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Weegar, C. Tanev (A), Hanifin, Oesterle, Gilbert – Šarangovič, E. Lindholm (A), Mangiapane – Pospíšil, Kadri, Zary – Coleman, Backlund (C), Huberdeau – Dubé, Ružička, Greer.
    Trenér: Ryan Huska

    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Juulsen, Cole, T. Myers, Zadorov – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), L. Karlsson – Garland, Blueger, Joshua – Lafferty, Aman, Höglander.
    Trenér: Rick Tocchet

    Rozhodčí: Rooney, MacDougall – Murray, Knorr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi kanadskými týmy Calgary a Vancouverem odstartoval! Úvodní buly patřilo hostům, následně ovšem kapitán Quinn Hughes nepřesně rozehrával.
     
    00:42
    Středem nabral vysokou rychlost Jegor Šarangovič, procpal se kolem osobního strážce, ale vzápětí mu vůbec nevyšla nahrávka na Mikaela Backlunda.
     
    01:20
    Průnik po pravém mantinelu vyzkoušel Ian Cole, jehož na mantinel přišpendlil A. J. Greer, Christopher Tanev potom vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    01:45
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Jacob Markström, když natáhl vyrážečku a přes Laffertyho posunul puk ke spoluhráči Mangiapanemu.
     
    02:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Důležitý vedoucí gól střílí hosté! Přes Hronka a Boesera se kotouč dostal až ke kapitánovi mužstva QUINNU HUGHESOVI, jenž v levém kruhu během chvilky zamířil a křižnou střelou zápěstím propálil Markströma na zadní tyč. Asistence: Brock Boeser a Filip Hronek.
    02:03 Quinn HUGHES - 0:1
     
    02:36
    Tlak hostujícího celku pokračuje. Od modré čáry vypálil tvrdou střelu Tyler Myers, puk skrze přehuštěný prostor nedoputoval až k brankáři.
     
    03:20
    Nepřesná rozehrávka středem skončila až už švédského obra Jacoba Markströma, ten zkontroloval postavení spoluhráčů a vybral si Blakea Colemana.
     
    03:55
    Od pravého mantinelu se do kruhu procpal běloruský útočník Jegor Šarangovič, svižný projektil ze zápěstí posléze Demko skryl do výstroje.
     
    04:11
    Zmatky v předbrankovém prostoru srovnáním neskončily. Po nahození Hanifina si odražený puk naše ĺ Elias Lindholm, ovšem vypálil přímo do Demkovy výstroje.
     
    04:49
    Na teč nahazoval z levého kruhu Noah Hanifin a byl to Dillon Dubé, kdo nasměroval kus černé gumy těsně vedle levé tyče.
     
    05:26
    Středem pokusil štěstí Blake Coleman a zvládl vyprodukovat forhendovou střelu, tu Thatcher Demko vytěsnil pravým ramenem.
     
    05:33
    Do levého kruhu si povyjel kanadský bek MacKenzie Weegar a vyzkoušel forhendovou střelu na přední tyčku, tu Thatcher Demko zastavil betonem.
     
    06:03
    V plné rychlosti po pravém křídle Andrew Mangiapane pálil na zadní tyčku, hostující gólman opět v pozoru a zaznamenal další úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    06:40
    Tvrdou střelu od modré čáry chtěl gólmana zaměstnat J. T. Miller, jenže střela mu vůbec nesedla a puk poslal jen slabě před sebe.
     
    07:14
    Defenzivní povinnosti si Tyler Myers splnil na jedničku, když na zádech udržel Jonathana Huberdeaua a po mantinelu rozehrál na Garlanda.
     
    07:45
    Linus Karlsson vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Rasmus Andersson potom nevymýšlel žádné složitosti, odjel za bránu a odtud si vybral volného Dubého.
     
    08:20
    Individuálně si věřil Blake Coleman, ale příliš daleko se nedostal, kličku ze středu k pravému mantinelu vystihl Nikita Zadorov.
     
    08:38
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tocchetova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! Od modré napřáhl Hronek, jeho pokus lehce tečoval Michejev a Markström puk s problémy vyrazil jenom k SAMU LAFFERTYMU, na jehož forhendovou dorážku už se lapačkou natahoval neúspěšně. Asistence: Ilja Michejev a Filip Hronek.
    08:38 Sam LAFFERTY - 0:2
     
    09:43
    Hosté pokračují v aktivním pojetí hry. Mezi kruhy obdržel zajímavou pobídku Nils Höglander, forhendovou střelu těsně nad ledem Markström pokryl betonem.
     
    10:12
    Jonathan Huberdeau na sebe navázal dva konkurenty, aby následně zadovkou zapojil do hry MacKenzieho Weegara, tomu dobře clonící Linus Karlsson zakončit nepovolil.
     
    10:27
    První přesilovou hru si zahraje domácí celek. Na trestnou lavici již odjel Andrej Kuzmenko, jenž se provinil sekáním vůči Weegarovi.
     
    11:09
    Místo tlaku Calgary do breku vystartoval do příležitosti J. T. Miller, s prudkým forhendovým projektilem si však Jacob Markström věděl rady.
     
    11:40
    Domácím zatím přesilovka vůbec nevychází. Do přehuštěného prostoru pálil Noah Hanifin, přičemž napálil prvního clonícího soka.
     
    12:01
    Z levého kruhu vyslal Connor Zary hodně pomalou forhendovou střelu, kterou navíc dokázal zblokovat mimo tři tyče Filip Hronek.
     
    12:18
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Plameny jsou znovu na dostřel! Zary s vypětím všech sil udržel útočné pásmo, kotouče se následně chopil Weegar a v pravém kruhu našel Ružičku, slovenský útočník vyšperkoval akci svižnou nahrávkou na hranu brankoviště, kam najel MIKAEL BACKLUND a forhendem usměrnil touš za brankovou čáru podél Demkova pravého betonu. Asistence: Adam Ružička a MacKenzie Weegar.
    12:18 Mikael BACKLUND - 1:2
     
    13:23
    Conor Garland v ryclostním souboji přetlačil Rasmuse Anderssona, ale nebylo mu to nic platné, protože ztratil kontrolu nad pukem.
     
    13:55
    Situaci dvou proti dvěma se J. T. Miller rozhodl řešit individuálně, tvrdou forhendovou střelu napálil vysoko nad horní tyčku.
     
    14:35
    Domácí jsou při chuti. V levém kruhu si počkal na přihrávku Nazem Kadri, jenže střela ze zápěstí mu vůbec nevyšla, puk si nesrovnal na čepel hole.
     
    14:52
    Linus Karlsson vyzkoušel oblouček za obranu na Nilse Höglandera, jemuž nevyšlo zpracování, volný puk následně získal Jordan Oesterle.
     
    15:11
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší i Vancouver. Na lavici hanby bez protestů odjel slovenský forvard Martin Pospíšil, který zastavil Petterssona jen za cenu držení.
     
    15:55
    Hokejistům v bílých dresech se nedaří usadit v útočné třetině, místo toho dopředu vystartoval Blake Coleman a příklepem vypálil nad břevno.
     
    16:23
    Skvěle si u pravého mantinelu počínal MacKenzie Weegar, jenž přetlačil Garlanda a podařilo se mu vyhodit přes všechny čáry.
     
    16:55
    Po pravém mantinelu nastartoval Nils Höglander, avšak útočné pásmo nevybojoval, čistým obranným zákrokem jej zpacifikoval Rasmus Andersson.
     
    17:20
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Elias Pettersson vymyslel křižný pas na Ilju Michejeva, ten pálil zápěstím nad břevno.
     
    17:55
    O zklidnění hry se postaral Quinn Hughes, když pod tlakem Mangiapaneho odjel za vlastní bránu, u pravého mantinelu si potom vybral Millera.
     
    18:27
    Přečíslení dvou na jednoho srovnáním neskončilo. Andrew Mangiapane zleva překvapivě volil bekhendový blafák před bránu, přes Hughese však vůbec nezakončil.
     
    18:59
    Sám proti třem Elias Lindholm neměl moc šancí na úspěch a útok dopadl dle očekávání, domácího forvarda obral Tyler Myers.
     
    19:25
    Kličkovaná Nilse Amana neměla dlouhého trvání. Christopher Tanev soka pozičně dobře vytlačil a u mantinelu ho potom čistě dohrál.
     
    19:45
    Calgary má ponechanou výhodu a je zřejmé, že se pokouší dohrát třetinu s pukem na hokejce tak, aby se celá přesilovka přenesla do druhé třetiny.
     
    20:00
    Vyloučeným hráčem je Dakota Joshua, který si pomohl viditelným háčkem proti Christopheru Tanevovi, protihráče tímto přečinem pořádně rozhodil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Calgary a Vancouverem přinesla tři góly, přičemž o jeden více vstřelilo hostující mužstvo. Vedoucí branku obstaral ve 3. minutě kapitán mužstva Quinn Hughes, na nějž o šest minut později navázal spoluhráč Sam Lafferty. Plameny vrátil do hry Mikael Backlund, jenž ve 13. minutě zužitkoval v přesilovce perfektní přihrávku před bránu od Ružičky.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 7.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Calgary do ní vstupuje v přesilové hře, hokejistům v černých dresech se povedlo vybojovat útočné pásmo.
     
    20:51
    Tvrdou střelu od modré čáry vyprodukoval Noah Hanifin, s přispěním bránícího hráče puk doputoval vedle levé tyče.
     
    21:13
    Přechod přes útočné pásmo nebyl v pořádku, po nedorozumění mezi Adamem Ružičkou a Mikaelem Backlundem odpískal čárový rozhodčí ofsajd.
     
    21:58
    Spíše z nouze pálil od modré čáry MacKenzie Weegar, protože neměl komu nahrát, puk namířil těsně vedle levé tyče.
     
    22:20
    Vancouver je v plném počtu. Dakota Joshua se okamžitě zapojil do hry, ale jeden na jednoho proti Anderssonovi neuspěl.
     
    22:59
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Jacob Markström, který zastavil kotouč za vlastní bránou a přenechal ho kolemjedoucímu Tanevovi.
     
    23:25
    Zakázané uvolnění domácího mužstva. Blake Coleman ještě zabojoval, ovšem velkou ztrátu na Filipa Hronka smazat nezvládl.
     
    23:46
    Andrej Kuzmenko bojoval u levého mantinelu statečně, ale pod tlakem neuspěl, přišel o kus černé gumy na úkor Dennise Gilberta.
     
    24:01
    Kosatky čeká druhá přesilovka. Nespokojeně usedl za katr kanadský zadák Christopher Tanev, jemuž se odpískané držení na Linuse Karlssona vůbec nepozdávalo.
     
    24:50
    Skoro minuta z přesilovky je pryč a hostům se ještě nepovedlo získat útočné pásmo, Plameny zatím brání obrannou třetinu velmi dobře.
     
    25:00
    Vzápětí si ale Calgary komplikuje situaci ještě více, protože na obranné modré čáry Blake Coleman krosčekoval Eliase Petterssona a poslal tak svůj tým do tří! Přesilovka o dva hráče může trvat až 61 vteřin.
     
    25:23
    Moc nechybělo! Na hranici pravého kruhu dostal přihrávku Elias Pettersson, jehož ostrá forhendová rána z první zazvonila na levou tyčku Markströmovy svatyně.
     
    26:06
    Domácí jsou ve čtyřech a byl to navrátilec Christopher Tanev, kdo překvapil Petterssona a bekhendem se mu povedlo vyhodit.
     
    26:45
    Příliš pomalou nahrávku k útočné modré na Hughese vypíchl Jegor Šarangovič, oba týmy prostřídávají své řady.
     
    27:11
    Střetnutí pokračuje v pěti na obou stranách. Tlak Vancouveru ještě chvíli pokračoval, slabé nahození Garlanda od levého mantinelu nakonec brankář sebral do lapačky.
     
    27:55
    Brankáře se pokusil překvapit střelou z ostrého úhlu Mikael Backlund, Thatcher Demko se zaskočit nenechal a zasáhl pravým betonem.
     
    28:25
    Odvážně z brány vyrazil Jacob Markström a přes Brocka Boesera se mu povedlo křižně rozehrát doprava na A. J. Greera.
     
    28:44
    Zpoza pravého kruhu vyslal svižný projektil ze zápěstí Christopher Tanev, touš prosvištěl poměrně výrazně nad horní tyčkou.
     
    29:12
    Situaci dvou proti dvěma řešil Conor Garland ostrou střelou zápěstím, přičemž trefil do chránících míst bránícího Anderssona, Ilja Michejev s dorážkou neuspěl.
     
    29:53
    Pro Vancouver se rýsovalo přečíslení tří proti dvěma, jenže Sam Lafferty si neporadil se zpracováním prudké Myersovy nahrávky.
     
    30:20
    Poměrně dlouho otálel Filip Hronek a nebezpečně na něj začal dotírat Šarangovič, český zadák proto na jistotu volil vysoký oblouček do střední třetiny.
     
    30:56
    Elias Lindholm viděl po levé straně rychle jedoucího Andrewa Mangiapaneho, jemuž se pokusil puk poslat žabičkou, kanadský forvard však na kotouč nedosáhl.
     
    31:15
    Rychle na druhou stranu, kam útok rozjel J. T. Miller, ale příliš daleko se nedostal, po pravém mantinelu se neprocpal za Christophera Taneva.
     
    31:43
    Z vrcholku levého kruhu vyslal svižný projektil ze zápěstí Andrew Mangiapane, ovšem přímo doprostřed brány, Thatcher Demko proto zasáhl bez větších problémů.
     
    32:03
    Na útočné modré čáře upadl Elias Lindholm a hosté vystartovali do přečíslení, výsledkem byl slabý oblouček Bluegera do lapačky Markströma.
     
    32:20
    Jonathan Huberdeau končí ve smutném předklonu, protože na hranci brankoviště tečoval nahození od levého mantinelu do levé tyče. Alespoň pro svůj tým vybojoval přesilovku, když ho o dalších pár vteřin později nedovoleně bránil český zadák Filip Hronek.
     
    33:17
    Za bránou Canucks úřadoval Jegor Šarangovič a vymyslel pas do levého kruhu na Nazema Kadriho, ten vyprodukoval svižný projektil nad břevno.
     
    33:42
    V oslabení se na zteč vydal Elias Pettersson a z levého kruhu pálil do protější šibenice, přičemž ztroskotal na vytrčeném rameni Markströma.
     
    34:25
    Trest Filipa Hronka je minulostí. Útočnou akci Flames završil Andrew Mangiapane forhendovou ránou z levého kruhu do betonu Demka.
     
    34:56
    Švédský útočník Linus Karlsson dokázal prodloužit bekhendem puk za bránu, kde čekal Nils Höglander, kličkou před ni neuspěl proti Tanevovi.
     
    35:20
    Znovu jsme měli možnost sledovat souboj o puk za bránou Calgary a znovu vítězně pro obranu, nejdůraznější byl Rasmus Andersson.
     
    35:54
    Na modré párkrát zakvedlal s kotoučem Tyler Myers, načež vyslal svižnou střelu zápěstím přímo do nastavené lapačky brankáře.
     
    36:13
    Tvrdou střelu vyprodukoval od modré čáry Filip Hronek. Jacob Markström zasahovat nemusel, očima kontroloval puk letící vedle pravé tyče.
     
    36:45
    Elias Pettersson od levého mantinelu nahazoval na hranici brankoviště, kde Rasmus Andersson bez problémů přetlačil Andreje Kuzmenka.
     
    37:24
    Naprosto neoddiskutovatelný faul MacKenzieho Weegara, který za vlastní bránou přesekl hokejku na dvě poloviny Garlandovi. Vancouver může vstřelit v přesilovce gól do šatny.
     
    37:53
    Do levého kruhu dostal nabito Filip Hronek, který chtěl ke dvěma asistencím přidat i vstřelený gól, ale pálil příliš vysoko.
     
    38:16
    Na nahození od pravého mantinelu Jacob Markström velmi dobře viděl a hrací předmět s ledovým klidem schoval do lapačky.
     
    38:47
    Nástřel Quinna Hughese zpomalil za bránou Markström, následně Christopher Tanev poslal puk přes všechny čáry po levém mantinelu.
     
    39:32
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky dávají gól do šatny! Krátce po vypršení Weegarova trestu vypálil od modré Hronek, zblokovaný puk Lafferty přisunul k ILJOVI MICHEJEVOVI, který forhendem zvedl touš neomylně pod horní tyčku. Asistence: Elias Pettersson a Sam Lafferty.
    39:32 Ilja MICHEJEV - 1:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vancouver se ve druhé části přiblížil k vítězství, když jako jediný skóroval a odskočil na rozdíl dvou branek. Branku do šatny obstaral Ilja Michejev, jenž krátce po skončení přesilovky uspěl forhendovou dorážkou pod břevno. Plameny nehrají špatně, ale dostávají lekci z efektivity, každopádně na zvrat mají ještě dvacet minut, během nichž se může stát cokoliv.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 15 – 17.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:03.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetinu zahájili útokem domácí hokejisté, ale příliš daleko se nedostali, rozjetého Blakea Colemana zastavil Filip Hronek.
     
    40:42
    Nahození Quinna Hughese po mantinelu zastavil Jacob Markström pro Christophera Taneva, u nějž začínají další domácí snahy na zdramatizování utkání.
     
    41:26
    Jenže výsledek byl ten, že hosté znovu vyhodili až za bránu Jacoba Markströma, kam švédský gólman dojel a v tomto případě si vybral Anderssona.
     
    41:40
    Hokejistům v černých dresech se nedaří usadit v útočné třetině. Po levém křídle nabral velkou rychlost Mikael Backlund, ale tělem ho zpacifikoval J. T. Miller.
     
    42:19
    Pěkně se Andrew Mangiapane od pravého mantinelu proháčkoval až před bránu, bekhendem ovšem zakončoval jen do Demkova betonu.
     
    42:46
    A další nebezpečná akce Flames. Po neúspěšném průniku Lindholma si v levém kruhu našel odražený kotouč Dillon Dubé a z otočky pálil bekhendem o kousek vedle pravé tyčky.
     
    43:00
    Na domácích je vidět velká touha o navrácení se do zápasu. Gólmanem vyražený puk si našel Jonathan Huberdeau, avšak místo trefení volného prostoru brány pálil z úhlu jenom do blokujícího Myerse.
     
    43:38
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu. Ilja Michejev ještě vyvinul velký tlak na Christophera Taneva, leč tělo před něj nenatlačil.
     
    44:23
    Nebezpečí musel řešit Jacob Markström, nicméně poradil si velmi dobře, nahození od modré čáry podržel před brankovou čárou levým betonem.
     
    44:32
    Naprosto zbytečný trest vyfasoval J. T. Miller, jenž při cestu na střídačku trefil do obličeje Anderssona a rozhodčí vylučují za hrubost.
     
    45:29
    Pořádně se hráči Flames nadřeli, aby získali útočné pásmo. Nakonec se povedlo a hned z toho byla šance, bekhendový pokus Huberdeaua v pádu Demko vyrazil lapačkou.
     
    45:58
    Zpoza levého kruhu vystřelil zápěstím slovenský forvard Adam Ružička, ovšem přímo doprostřed brány, Thatcher Demko snadno zakročil.
     
    46:35
    J. T. Miller strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Následně se hned zapojil do hry a neubránil Mangiapaneho, který střílel vedle pravé tyče.
     
    46:48
    Pod tlakem odjel ruský zadák Nikita Zadorov za vlastní bránu, kde počkal na kompletní dostřídání a akci rozjel po pravém křídle přes Ilju Michejeva.
     
    47:30
    Vancouver zatím hraje ve třetí třetině směrem dozadu velmi dobře. Quinn Hughes si do poslední chvíle počkal na kličku Mikaela Backlunda a soupeři ukázkově vypíchl puk.
     
    47:51
    Pokud by Ilja Michejev uspěl v úniku, bylo by nejspíše o vítězi definitivně rozhodnuto, ale ruský útočník svůj druhý gól v zápase nevstřelil, forhendovou střelu Jacob Markström pokryl ve výstroji.
     
    48:23
    Domácí postupovali dva na dva. Jegor Šarangovič prováhal ideální moment k nahrávce, aby nakonec z úhlu vystřelil nepřesně.
     
    48:40
    Kosatky rozjely rychlý protiútok. Conor Garland nastartoval středem Teddyho Bluegera, lotyšský útočník neuspěl jeden na jednoho proti Anderssonovi.
     
    49:25
    Hosté zamkli soupeře v jeho vlastním obranném pásmu, ve finále kombinační akce vypálil Filip Hronek do prvního bránícího soupeře.
     
    49:53
    Osobnímu strážci ujel Conor Garland, ale až ke střele se neprocpal, kličku z pravého kruhu do mezikruží vypíchl Christopher Tanev.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Vancouver udržuje dvoubrankové vedení a v měření dvou kanadských týmů je o poznání blíže k vítězství.
     
    50:43
    Z ostrého úhlu se brankáře pokusil překvapit Sam Lafferty, jenže svižné nahození poslal o několik čísel nad horní tyčku.
     
    51:26
    Český zadák Filip Hronek nahrál po útočné modré čáře Quinnu Hughesovi, jehož ostrý forhendový projektil narazil do zadního mantinelu za domácí bránou.
     
    51:48
    Vancouver byl vyhnán z útočného pásma, což se vůbec nelíbí Eliasi Petterssonovi, právě jemu rozhodčí odpískal nahrávku rukou.
     
    52:06
    Hráči Canucks se okamžitě pokusili vrátit puk do útočného pásma, ale neuspěli, po nedorozumění mezi Garlandem a Bluegerem čárový odpískal ofsajd.
     
    52:34
    A další ofsajd vedoucího týmu. Každopádně i časté kouskování hraje spíše ve prospěch hostů, kteří jsou vteřinku po vteřince blíže dvoubodovému zisku.
     
    53:07
    Noah Juulsen behendovou zadovkou překvapil Brocka Boesera, jenž dal pozdě hokejku k ledu a puku se chopil bránící Jordan Oesterle.
     
    53:45
    Nahození Gilberta protečoval Nazem Kadri, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeč, následně do středního pásma bez problémů vyvezl puk Quinn Hughes.
     
    54:18
    Hokejistům v černých dresech se ve třetím dějství směrem dopředu vůbec nedaří. Štěstí pokusil Martin Pospíšil, ale sám proti dvěma neměl šanci.
     
    54:40
    Konečně Plameny vybojovaly alespoň buly v útočném pásmu, to když Noah Juulsen pod tlakem vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    55:17
    Conor Garland vedl přečíslení dvou proti jednomu, které řešil střelou zápěstím z levého kruhu, ovšem napálil jenom clonícího Weegara.
     
    55:39
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude drama! Šarangovič vyslal parádní střílený pas do levého kruhu Lindholmovi, jenž vymíchal Demka a forhendem potom bez větších problémů nasměroval kus černé gumy za jeho záda. Asistence: Jegor Šarangovič a Christopher Tanev.
     
    56:21
    Ostrým forhendovým projektilem od modré čáry se prezentoval Quinn Hughes, Jacob Markström měl dobrý výhled a zasáhl koncem pravého betonu.
     
    56:44
    Protiútok domácího celku Thatcher Demko řešit nemusel, protože výsledkem špatné domluvy mezi Huberdeauem a Backlundem byl ofsajd.
     
    57:16
    Adam Ružička obdržel pas do levého kruhu, odkud nepochopitelně nestřílel, místo toho volil křižnou přihrávku do země nikoho.
     
    57:50
    Kanadský útočník Nazem Kadri nahodil po levém mantinelu do útočného pásma a Jacob Markström prchá na střídačku. Calgary zkouší powerplay.
     
    58:03
    Střelou přes celé kluziště se pokusil rozhodnout Filip Hronek, ale neuspěl, kotouč zamířil o kus vedle pravé tyči a rozhodčí odpískali icing.
     
    58:22
    Oddechový čas pro tým Calgary Flames.
     
    58:40
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! NIKITA ZADOROV počkal pár dní v Calgary, protože věděl, že Vancouver, kam byl vytrejdován, zamíří právě na stadión Flames. A právě ruský zadák dává zřejmě definitivní razítko na výhru proti bývalému zaměstnavateli, když vystřelil přes celé hřiště a puk pomalou rychlostí doputoval až za brankovou čáru. Asistence: Tyler Myers.
    58:40 Nikita ZADOROV - 2:4
     
    59:00
    Calgary si v samotném závěru zahraje ještě jednu přesilovou hru. Na trestnou lavici již usedl Noah Juulsen, který ze vzduchu poslal puk z obranného pásma mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla.
     
    59:06
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny bojují! Bleskově využívají přesilovku a jsou znovu na dostřel jediného gólu, když se rána Hanifina odrazila od zadního mantinelu do levého kruhu k ELIASI LINDHOLMOVI, švédský útočník nemířil přesně, ovšem puk si smolně srazil za brankovou čáru dezorientovaný Demko. Asistence: Noah Hanifin a Rasmus Andersson.
    59:06 Elias LINDHOLM - 3:4
     
    59:47
    Domácí hokejisté způsobili ještě jeden velký rozruch v útočném pásmu, ale nic z toho a ve finále se sami připravili o poslední možnost zabojovat o vyrovnání nepřesnou nahrávkou.
     
    Konec zápasu.
     
    Napínavý souboj dvou kanadských týmů zvládl lépe Vancouver, který zvítězil v aréně Calgary těsným výsledkem 4:3.

    Kosatky si v úvodním dějství vybudovaly dvougólový náskok, který ve druhé části navýšily o další trefu. Calgary ovšem nesložilo zbraně a dotáhlo se na kontakt zásluhou Eliase Lindholma, načež při hře bez gólmana trefil odkrytou bránu před pár dny ještě hráč Flames Nikita Zadorov. Domácí nicméně dokázali rychle odpovědět a v přesilovce snížil v poslední minutě na rozdíl jediného gólu svou druhou brankou v utkání Elias Lindholm, na vyrovnání už se ale Plameny nezmohly.

    Svěřenci trenéra Toccheta napravili domácí nezdar se silným Vegas a v Západní konferenci se vyšvihli na druhé místo o tři body právě za Golden Knights. Calgary zůstává deváté o dva body za postupovým pásmem.
     
    Utkání přihlíželo 19 079 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 22 – 22 | Přesilová hra: 2/5 – 0/4 | Trestné minuty: 8 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jacob Markström (CGY) – 18 zákroků, 3 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 57:33
    Thatcher Demko (VAN) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Martin Pospíšil (CGY) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 8:37
    Adam Ružička (CGY) – 0+1, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 8:58
    Filip Hronek (VAN) – 0+2, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 21:32

    Tři hvězdy utkání
    1. Ilja Michejev (VAN) – 1+1
    2. Filip Hronek (CGY) – 0+2
    3. Elias Lindholm (CGY) – 2+0 (07:03:44)
    Vancouver v bitvě kanadských týmů přetlačil Calgary

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 13. Backlund (Ružička, Weegar), 56. E. Lindholm (Šarangovič, C. Tanev), 60. E. Lindholm (Hanifin, R. Andersson) – 3. Q. Hughes (Boeser, Hronek), 9. Lafferty (Michejev, Hronek), 40. Michejev (E. Pettersson, Lafferty), 59. Zadorov (T. Myers)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Weegar, C. Tanev (A), Hanifin, Oesterle, Gilbert – Šarangovič, E. Lindholm (A), Mangiapane – Pospíšil, Kadri, Zary – Coleman, Backlund (C), Huberdeau – Dubé, Ružička, Greer.
    Tréner: Ryan Huska

    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Juulsen, Cole, T. Myers, Zadorov – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), L. Karlsson – Garland, Blueger, Joshua – Lafferty, Aman, Höglander.
    Tréner: Rick Tocchet

    Rozhodca: Rooney, MacDougall – Murray, Knorr

    Diváci: 19 079