Nashville – NY Rangers 3:4 (kon.) | Florida – NY Islanders 3:4 (kon.) | Montreal – Detroit 4:5 (po pr.)
Ottawa – Seattle 2:0 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (0:1 po s.n.) | Toronto – Boston 3:4 (po pr.)
Carolina – Buffalo 6:2 (kon.) | Arizona – St. Louis 4:1 (kon.) | Anaheim – Colorado 4:3 (1:0 po s.n.)
Vegas – Washington 4:1 (kon.) | Calgary – Vancouver 3:4 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:1 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
6:2 (2:0, 3:0, 1:2)
Buffalo Sabres
cz Nedeľa 03.12.2023, 01:15 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:11
    Drury vyzval na bitku Cliftona po hitu na Martina Nečase, ale hostující hráč s ním udělal rychlý proces. Série zvedáků sudí vyděsila a raději oba kohouty roztrhli. Samozřejmě oba jdou do sprch.
     
    58:20
    Aho byl v přečíslení a samozřejmě se čekalo, jestli bude hattrick. Finský střelec ale minul branku.
    49:24 Tyson JOST - 6:2
     
    49:24
    Buffalo právě vstřelilo branku!

    Tak tohle byl hodně smolný gól pro Kočetkova! Musel totiž vystartovat z brány, aby zastavil únik Krebse, jenomže se přitom srazil s Chatfieldem, kterému podrazil nohy a poslal ho do vlastní brány. Zmatečnou situaci využil TYSON JOST ke střele a protože Chatfield se ještě zotavoval ze střetu, ani on nedokázal jinak prázdnou bránu utěstnit. Asistence: Peyton Krebs.
     
    48:51
    Sebastian Aho si v samostaném úniku jel pro hattrick, na poslední chvíli změnil pozici ze střely forhandem na bekhendovou kličku mezi nohy a Comrie ho vybruslil!
    48:05 Brady SKJEI - 6:1
     
    48:05
    Carolina právě vstřelila branku!

    No ale tak tohle je ale pro Comrieho už hodně černý večer! Dylan Cozens prohrál buly s Teräväinenem, který přihrál nad vrcholek kruhu na BRADYHO SKJEIE, který zamířil pod lapačku. Asistence: Teuvo Teräväinen.
     
    46:58
    Seth Jarvis ujel do samostatného úniku, střela k levé tyči se ale odrazila zpět do pole!
     
    46:42
    A to znamená, že Sebastian Aho může opět navštívit trestnou lavici za nedovolené bránění brankáři, protože ho krosčekoval do krku. Tentokrát jen na dvě minuty.
    44:07 Casey MITTELSTADT - 5:1
     
    44:07
    Buffalo právě vstřelilo branku!

    Nebude to čisté konto pro Pjotra Kočetkova! CASEY MITTELSTADT dostal přihrávku za obranu a protože nebyl zrovna nejlépe bráněn, mohl v klidu zamířit Kočetkovi pod vyrážečku. Asistence: Alex Tuch a Henri Jokiharju.
    38:04 Teuvo TERÄVÄINEN - 5:0
     
    38:04
    Carolina právě vstřelila branku!

    A Carolina rychle využitou přesilovkou odbíjí pátou! Svečnikov skvělým křižným passem našel u levé tyče TEUVA TERÄVÄINENA, který si sice musel chvíli rovnat kotouč, nakonec ale zakončil pod víko, dostatečně nad nataženou lapačku jinak bezmocného Comrieho. Asistence: Andrej Svečnikov a Brent Burns.
     
    37:45
    A Carolina z tohoto odejde s přesilovkou. Michael Bunting sice putuje na trestnou za hrubost, následují ho ale na trestnou Sabres Kyle Okposo a Connor Clifton.
    34:12 Stefan NOESEN - 4:0
     
    34:12
    Carolina právě vstřelila branku!

    A už je to 4:0! Slavin po buly poslal vysoký oblouček až na útočnou modrou, čímž dostal do úniku Martina Nečase. Ten byl sice zezadu při kličce do bekhendu rozhozen, zadovkou ovšem našel STEFANA NOESENA a protože Comrie ležel v očekávání Nečasovy střely, nechal branku kompletně odkrytou. Asistence: Martin Nečas a Jaccob Slavin.
     
    25:27
    Casey Mittelstadt trefil tyč!
     
    24:40
    A Hurricanes na 49 sekund půjdou do tří! Peterka dostal holí do obličeje od Aha. Zatím jsou to čtyři minuty, sudí se ale ještě koukají na video.
     
    23:28
    Carolina si opět zahraje ve čtyřech. Svečnikov v rohu totiž sekl do hole Dahlina.
    21:06 Sebastian AHO - 3:0
     
    21:06
    Carolina právě vstřelila branku!

    No tak to dlouho netrvalo! Burns na modré zadovkou přihrál Svečnikovi, ten okamžitě poslal puk mezi kruhy, kde už stál SEBASTIAN AHO, který zapisuje druhou dnešní trefu. Asistence: Andrej Svečnikov a Brent Burns.
     
    20:53
    Carolina dostává první přesilovku. Mattias Samuelsson se provinil nedovoleným bráněním Skejiha.
    16:36 Jack DRURY - 2:0
     
    16:36
    Carolina právě vstřelila branku!

    Je tu ale další branka domácích! Nečas zavezl puk za branku a zpoza ní nahrál JACKU DRURYMU, který napoprvé sice trefil Comrieho u bližší tyče, kotouč se mu ale vrátil a bekhendem napodruhé trefil Comrieho druhou ruku, od které se puk odrazil do růžku. Asistence: Martin Nečas a Jalen Chatfield.
    15:25 Sebastian AHO - 1:0
     
    15:25
    Carolina právě vstřelila branku!

    Za to SEBASTIAN AHO ano! Jarvis zavezl finskému hráči puk do třetiny, ale sám střílet nemohl. Tak se podíval přes rameno, zadovkou našel carolinskou dvacítku a ta zamířila přes rameno Comrieho přesně do víka. Asistence: Seth Jarvis a Jaccob Slavin.
     
    12:40
    Aho se dostal do přečíslení 2 na 1. Čekal hodně dlouho s přihrávkou, ale padající Erik Johnson na poslední chvíli vytrčil za sebe hůl a puk trefil špičku čepele.
     
    07:23
    Máme tu první šarvátku! Noesen neunesl hit Dahlina, který měl ruce vysoko a pustil se do hráče Buffala jak na tréninku jiu-jitsu. Oba dostávají trest za hrubost, Noesen ho má ale dvojitý.

    Marek Baloun

    Góly a asistencie: 16. S. Aho II (Jarvis, Slavin), 17. Drury (Nečas, Chatfield), 22. S. Aho II (Svečnikov, Burns), 35. Noesen (Nečas, Slavin), 39. Teräväinen (Svečnikov, Burns), 49. Skjei (Teräväinen) – 45. Mittelstadt (Tuch, Jokiharju), 50. Jost (Krebs)


    Carolina Hurricanes: Kočetkov (Raanta) – Slavin (A), Burns, Skjei, Pesce, Orlov, Chatfield – Bunting, S. Aho II (A), Jarvis – Svečnikov, Kotkaniemi, Teräväinen – Martinook, J. Staal (C), Fast – Noesen, Drury, Nečas.
    Tréner: R. Brind'Amour

    Buffalo Sabres: Comrie (Luukkonen) – Dahlin (A), Samuelsson, Power, Jokiharju, Clifton, E. Johnson – J. Skinner, Mittelstadt, Tuch – Benson, Cozens, Peterka – Greenway, Krebs, Okposo (C) – V. Olofsson, Jost, Biro.
    Tréner: D. Granato

    Rozhodca: Schlenker, Hebert – Schewcyk, Grillo

    Diváci: 18 797