Třinec – Pardubice 1:5 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 1:6 (kon.) | K. Vary – Sparta Praha 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 2:4 (kon.) | Hradec Králové – Plzeň 1:2 (1:2 po s.n.) | Motor ČB – Kladno 6:3 (kon.)
Vítkovice – Litvínov 6:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
Mountfield HK
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
HC Škoda Plzeň
cz Nedeľa 03.12.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne z východočeské metropole! Zatímco mi do sluchátek hraje více než tématický song Snow (Hey Oh) od Červených Pálivých Chilli Papriček (rozumějte Red Hot Chilli Peppers), tak zůstává otázkou, zda se nedělní duel 25. extraligového kola mezi Hradcem Králové a Plzní vůbec odehraje.

    To je odvislé především na sjízdnosti komunikací spojujících město piva a Salón republiky. Tak či tak, do utkání by vstupovali jednoznačně v roli favorita východočeští hokejisté. Těm se nejen na domácím ledu začalo výrazně dařit, aktuálně mají sérii tří výher v řadě a za příznivé konstelace hvězd (nebo sněhu?) mohou pomýšlet na umístění v první čtyřce.

    Plzeň sice bojuje průběžně o umístění v první dvanáctce, na druhou stranu má 10bodový náskok na poslední místo. Ten právě o tři body přiživila v páteční večer, když na domácím ledě nadělila Mladé Boleslavi bůro. Úplně daleko však nemá ani devátou příčku.

    Pokud vše dobře dopadne, pak úvodní buly v ČPP Aréně padne v nedělních 16:00, příjemnou zábavu!
     
    HC ŠKODA PLZEŇ
    11. místo, 28 bodů, skóre 54:65, bilance 7-2-3-11

    Škodovka zažívá v posledních sezonách poněkud útlum. Aktuálně drží 11. místo se šestibodovým náskokem na příčku, která je poslední postupovou do play-off. Plzni se nevyvedl především přelom října a listopadu, kdy ze šesti utkání prohrála rovnou pět a ztratila výraznější kontakt se soupeři nad sebou.

    Jenže indiání dokázali zvládnout klíčové souboje. Za tři body zvítězili na Kladně, o dva body obrali i Vítkovice, přestože ještě na začátku 45. minuty prohrávali 0:2. Pomohli si i jasnou výhrou 5:0 nad Mladou Boleslaví a odskočili tak nepříjemným barážovým vodám. Daleko nejsou ani od devátých Karlových Varů, kterým se po nadějném úvodu ročníku lehce přestalo dařit. Suma sumárum, určitě mají Západočeši kam stoupat.
     
    MOUNTFIELD HK
    5. místo, 40 bodů, skóre 65:57, bilance 11-2-3-8

    Hradec má oproti svému nedělnímu soupeři o 12 bodů více. Může za to především výrazný vzrůst formy poté, co Mountfield padl v Liberci 4:5. Od té doby se totiž Lvi rozjeli a z devíti duelů mají bilanci 7-2. Dvě prohry přišly proti papírově silnějším soupeřům, a to Třinci s pardubickým Dynamem. Byli například i prvním celkem, který porazil Litvínov na jeho vlastním ledě.

    Výkony Hradce jdou nahoru a bodově je to zkrátka znát. Poznala to i pražská Sparta, která přijela pod Bílou věž ve čtvrtek. Její sedmizápasová šňůra, v níž bodovala, skončila právě v ČPP Aréně, kde Mountfield vyhrál 2:1. A jak to tak bývá, s body přichází i vzestup tabulkou. Což se potvrzuje. Rázem jsou Východočeši na pátém místě, na čtvrtý Litvínov ztrácí pouhé dva body a pohybují se v části, kde rozhodně chtějí být.
    Trefí se dnes?
     
    -85
    Dobrá zpráva! Plzeň na východ Čech úspěšně dojela, a tak nedělnímu odpoledni v ČPP Aréně už nic bránit nemůže. Marodka Hradce se trochu vyprázdnila, návrat na led hlásí Jérémie Blain, a to rovnou v roli kapitána. Na led se také vrací Aleš Jergl.

    Sérii návratů na hradecký led pak završí plzeňský Jakub Lev. Ten strávil v Hradci tři kompletní sezony, ročník 2019/20 pak zčásti, když přestoupil z brněnské Komety. Zejména v poslední sezoně byl výrazným lídrem a tahounem Mountfieldu. Svým poctivým přístupem si navíc získal velké sympatie fanoušků, dá se tak očekávat, že se mu dostane vřelého přivítání.
     
    -10
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Lukáš (J. Soukup) – Jank, Blain (C), Kalina, Pláněk, Pavelka, Freibergs, Marcel – Okuliar, Miškář, Jergl (A) – Šťastný, Tamáši, Jasper – Perret, Lalancette, Estephan – Lang, Pilař, Chalupa.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Laakso, Zámorský, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Matýs.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Rampír, Bohuněk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Na Velkém a Masarykově náměstí se rozsvěcí vánoční stromečky, po tribunách chodí čertovská výprava. Na ledě bylo vhozeno úvodní buly, které vyhráli domácí.
     
    00:26
    Holešinský za hradeckou brankou ostře vletěl do Janka, kterého poslal k ledu. Sám Holešinský se ale také prolétl vzduchem, ono sundat hitem Janka není úplně snadné.
     
    01:03
    Druhé přerušení za krátkou dobu, v obou případech z toho bylo nahození na branku, které Hlavaj raději přikryl. Pokaždé pak došlo k drobné rozmíšce, ani jednou to nemělo větší následky.
     
    01:29
    Jan Lukáš (MHK) chtěl odpálit před vlastní brankou kotouč, nešťastně přitom ale podrazil Poura, který upadl. Menší trest odsedí Giorgio Estephan.
     
    02:00
    První plzeňská střela šla přímo do Janka, který pak snadno odpálil puk až k Hlavajovi. Hostům se v početní výhodě zatím příliš nedaří.
     
    02:29
    Půlku už mají za sebou, přitom posledních 15 sekund se hrálo v útočném pásmu Hradce.
     
    02:58
    Rekonen se v předbrankovém prostoru pokoušel o teč, puk však nasměroval přímo do Perreta, který stál hned za ním. Proto kotouč jede znovu do středního pásma.
     
    03:28
    S první přesilovkou nebude na lavičce indiánů asi spokojenost. Sekunda do konce, sražená střela Poura skončila v ochranné síti. Vhazovat se bude po levici Lukáše.
     
    03:33
    Lvi poté navíc vhazování vyhráli a snažili se po mantinelu ještě vyhodit, tečovaný puk však doletěl přímo k boxu trestoměřičů.
     
    04:12
    A další puk, který letí na tribuny. Aby vůbec bylo za pár minut s čím hrát...
     
    04:19
    Propadnuvší střela přišla na hokejku Holešinskému, který zblízka pokoušel poslat puk mezi Lukášovy betony. To se mu i povedlo, ale zakončení na zadní tyč nakonec mířilo těsně mimo!
     
    04:50
    Kalina dostal přiťuknuto od Estephana a od modré střílel bez přípravy. Trefil ale jenom prvního bránícího hráče, přesto pokračují Lvi s kombinací v útočném pásmu.
     
    05:31
    Přerušení je zatím zhruba stejně jako aktuálně dopravních nehod po České republice. Tentokrát se hra zastavovala kvůli icingu na hradecké straně, proto se stěhuje znovu před Lukáše.
     
    06:10
    Jergl přejel útočné pásmo a vzal to hned s nápřahem odněkud od opatovické elektrárny. Střela ale k Hlavajovi neprojela, skončila na hokejce blokujícího Piskáčka.
     
    07:09
    Tamáši přenechal napravo Jasperovi, který se tlačil před branku, dobře jej však kryl Dujsík a natlačil jej k mantinelu za Hlavaje, odkud vyložené nebezpečí hostům nehrozilo.
     
    07:50
    Po chybě v plzeňské rozehrávce nabral puk na hokejku Lang a z vrcholku pravého kruhu pálil. Hostujícímu gólmanovi mířil na lapačku, kterou i trefil. Hlavaj si tedy připsal zákrok.
     
    08:38
    Plzeň měla velmi dobré střídání, k čemuž jí pomohlo i to, že nepustila Lvy k vyhození dále než na vlastní modrou. Několik projektilů ale Lukáše reálně neohrozilo, největší práci měl po střele Holešinského z bekhendu. A i tam v klidu vyrazil betonem.
     
    09:27
    Komerční přestávka se nese ve znamení děkování Jakubu Lvovi, který pod Bílou věží nějakou dobu strávil, a to dost úspěšnou. Choreo v domácím kotli a od části fanoušků se Lev, který děkoval potleskem, dočkal i standing ovation.
     
    10:03
    Rychlá souhra na jeden dotek a domácí šli rázem 3 na 2. Celou situaci dobře dokázali dobruslit i spoluhráči a bylo z toho zakončení Okuliara nad kruhy, které ale až k Hlavajovi neprošlo. Stejně tak se nezadařilo ani Miškářovi z otočky.
     
    10:59
    Blain zachytil nepřesnou nahrávku a nahazoval přímo na branku, načež Hlavaj vrátil puk zpátky do středního pásma. Že bychom ale sledovali třetinu, na kterou se bude vzpomínat ještě dalších pět sezon, to se říct určitě nedá.
     
    12:03
    Rychlé přehrání středního pásma a Plzeň měla další velkou šanci! Přečíslení v útočném pásmu a následovala sehrávka na Straku, který mohl nahrávat křížem na spoluhráče, nakonec to ale vzal z pravého kruhu na sebe. Lukáš tuhle nebezpečnou střelu nadvakrát zkrotil!
     
    12:23
    Estephan byl na druhé straně taktéž blízko gólu! Lalancette byl sám ve střelecké pozici, ještě ale sehrával pod sebe na Estephana, před nímž byla prázdná branka. Skvěle se ale vrátil Hrabík a Estephanovi lehce přizvedl hokejku, načež tak kanadský forvard vysoko přestřelil!
     
    12:34
    Jan Piskáček (PLZ) si posléze v souboji u mantinelu počínal nedovoleně, a tak to má za dvojku. Klasifikace trestu je držení.
     
    12:50
    Blain se vracel do útočného pásma a Straka mu zezadu začínal pomalu nasazovat háček. Včas od toho ale upustil, což bylo rozhodující. Jinak by šla Škodovka do tří.
     
    13:21
    Lvi se usadili v útočném pásmu a Pavelka střílel z postu, který mu je nejbližší. Zakončení z pravého kruhu šlo ale doprostřed, kde byl připraven Hlavaj.
     
    13:43
    Hrabíkovi lehce podjela brusle při bránění a domácí toho využili. Jasperovi se nabídla možnost zakončení zblízka, trefil jenom boční síť.
     
    14:12
    Přesto to mohlo být klidně 1:0! Freibergs si totiž našel na modré ideální čas na střelu, kdy plzeňský brankář nemohl nic vidět. Puk letěl přesně do volného koutu branky, ale zastavilo jej břevno!
     
    15:29
    Holešinský pustil do pásma jako prvního Zámorského, který nahazoval od prken na kasu. Pavelka ale hokejkou srazil kotouč do ledu a Lvi tak mohou opět útočit.
     
    16:37
    Indrák připravil tutovou pozici nahrávkou křížem pro Jakuba Lva, který si ještě potáhl puk více z úhlu, aby už tak mimo postaveného Lukáše ještě více vyšachoval ze hry. Zakončení šlo po ledu, Lukáš fantasticky vystrčil beton a předvedl výborný zákrok!
     
    16:45
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jan Piskáček – 2 min., nedovolené bránění.
     
    17:39
    Hradec je po určitých problémech v rozehrávce opět v útočném pásmu a rozjíždí přesilovkové kombinace.
     
    18:05
    Freibergs byl opět připraven na modré, z níž poslal střílené nahození. Tečovat se snažil Jasper, ale puk proletěl až přímo do Hlavajovy výstroje.
     
    18:48
    Ke konci přesilovky se pokoušel u tyčky dorážet nadvakrát Okuliar, v obou případech ale puk neprošel alespoň pod brankářovu výstroj.
     
    19:28
    Chalupa nabral velkou rychlost po levém křídle a projel až na levý kruh, posléze nahodil na hostující branku. Hlavaj nahození sebral do lapačky a přerušil hru. Pár sekund poté si Chalupa ještě něco vyměnil se Zámorským a jejich rozprava pokračovala i cestou na střídačky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    To byla také fakticky poslední větší akce, která se za prvních 20 minut stala. K vidění toho mnoho nebylo a pro mnoho fanoušků na stadionu tak bylo nejsilnějším zážitkem představení hradecké sestavy, když místo klasických portrétových fotek byly na kostce znázorněny dětské kresby hráčů. Plzeň měla sice lepší nástup do duelu, Východočeši ale byli výraznější, což demonstrovali ve dvou přesilovkách. A největší šance? Freibergse od radosti oddělilo břevno a Lva v polovině 17. minuty skvělý Lukášův zákrok.

    Střely na branku: 10 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 16:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Úvodní buly druhé třetiny vyhráli hosté a ihned nahazovali přímo do útočného pásma. Hradec pak stejně rychle lifroval puk zpátky, tečovaný ale letěl na plzeňskou střídačku.
     
    20:33
    Okuliar nevybojoval puk ve středním pásmu u mantinelu, a to i za nechtěného přispění čárového rozhodčího, který se motal okolo kotouče.
     
    21:08
    Lvům se do útočného pásma povedlo dostat až po minutě, načež Pláněk ostře vypálil od modré. Mohl tak zapsat první gól v hradeckém dresu po návratu, jenže Hlavaj vytasil svou lapačku.
     
    21:32
    Šťastný chtěl po přihrávce od Kaliny střílet z vrcholku kruhu, Piskáček mu ale čistě zablokoval hůl a stínoval jeho pohyb až téměř k protější střídačce. Hradci se ale nakonec i tak povedlo vybojovat vhazování.
     
    22:30
    Za prudkým nahozením se neméně prudce rozjel Chalupa a v jeden moment se dostal dokonce před dva vracející se obránce. Do hry tak musel vstoupit Hlavaj, aby tuhle situaci vyřešil. A vyřešil jí spolehlivě, puk odehrál do bezpečné zóny.
     
    23:38
    Západočeši neměli špatný tlak v útočném pásmu, pomohlo jim i šikovné umístění střídačky pro tuhle třetinu. Jejich snahy pozastavil icing Hradce, před nímž Marcel dohrál na prkna Schleisse. Kapitán Škodovky se v přerušení naštěstí zvedl a v předklonu odjel na střídačku.
     
    24:12
    Söderlund dostal nepříjemný dvojitý direkt. Nejprve jej sražená střela zasáhla přímo do obličeje, aby si posléze lehce dezorientovaný útočník Plzně najel přímo do Bohumila Janka, který jej srazil k ledu.
     
    25:53
    Na závěr dlouhého střídání měla třetí hradecká formace velmi zajímavý rychlý kontr. Přihrávku na Lalancettea ale skvěle zastavil vracející se Pour, po chvíli přichází navíc přerušení hry.
     
    26:02
    Komerční přestávka se nese především ve znamení poznávání pohádek podle emoji na kostce. Těsný souboj vyhrála jedna fanynka v poměru 3:2, a tak se může těšit na drobné dárky. Za celou ne příliš obsazenou novinářskou tribunu gratulujeme i my!
     
    26:53
    Estephan byl zády ke kotouči a odpálil jej jenom za sebe na zakázané uvolnění. V přerušení hraje speciální playlist Davida Šťastného pro tento duel, jedna z mnoha písniček je Touha od Daniela Landy.
     
    27:19
    Tvrdou střelu bez většího rozmyslu poslal na hradeckou branku Dujsík a Lukáš musel zpracovat puk nadvakrát. I tak mu ale propadl pod výstrojí a moc nechybělo, aby z toho byla branka!
     
    28:09
    Na druhé straně byl taktéž blízko gólu Pilař! Dostal výbornou přihrávku od mantinelu a byl sám před Hlavajem, který už tak ležel na ledě. Výborně si ale počínal před kasou Jakub Lev, který Pilaře zakřižoval a nedovolil mu čistým způsobem zakončit prakticky do prázdné!
     
    30:12
    Živelnou pasáž utkání ukončilo až nahození jednoho z hostujících hráčů, které letělo přímo na střídačku Hradce. Vhazovat se navíc bude v útočném pásmu domácího týmu.
     
    30:55
    Freibergs dostal nabito na modrou od Lalancettea, jenž pálil směrem k Estephanovi, který se snažil o teč. Ta přišla jenom od plzeňského obránce, který přizvedl hrací předmět do ochranné sítě.
     
    31:40
    Sotva Miškář naskočil ze střídačky, hned vyslal bombu, která vyprášila betony Hlavajovi. O dorážku se pak pokoušel Chalupa, z nadějné pozice však mířil vedle!
     
    32:16
    A po komerční přestávce budou mít indiání druhou přesilovku v duelu. Aleš Jergl (MHK) podrazil ve středním pásmu u mantinelu Maláka, a tak bude maximálně dvě minuty sledovat hru z trestné lavice.
     
    32:36
    Perret šikovně narušil rozehrávku Plzně, ve středním pásmu si píchl puk okolo obránce a rázem jel sám na branku. Právě píchnutí kotouče před něj ho ale zradilo. To vyjel totiž dopředu Hlavaj a výborným zákrokem odeslal hrací předmět zpět do středního pásma!
     
    33:42
    Z početní výhody se ale hostům moc neurodilo. Lvi dokáží bez potíží kontrolovat situaci ve vlastním pásmu, Škodovka navíc skončila v ofsajdu.
     
    34:22
    Zámorský na konci přesilovky dvakrát vystřelil od modré, ani v jednom případě ale výrazněji neohrozil Lukáše, jenž stejně jako Hlavaj drží nulu v tomto duelu.
     
    35:03
    Pavelka do toho šlápl a po levém křídle vyvezl hru až na útočnou třetinu. Tam pustil puk pro Estephana, který vzduchem připravil šanci pro Lalancettea. Technickému útočníkovi se sice povedlo kotouč ze vzduchu trefil, ale jenom do boční sítě!
     
    36:20
    Pour schytal za hradeckou brankou tvrdý direkt a odjel hned na střídačku. Hra mezitím pokračovala u mantinelu na levé straně, kde se Plzeňští snažili něco vymyslet, za následek to ale mělo jenom ztrátu puku.
     
    37:03
    Nakonec se ale indiánům povedlo vybojovat útočné pásmo po snadném nahození, které Lukáš raději přikryl do výstroje.
     
    37:33
    Patrik Marcel opřel o mantinel Rekonena, který ale i tak dokázal hned navázat na hru. Plzeň je posledními minutami lepším týmem a Hradec má v obraně lehké problémy.
     
    38:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A zcela zaslouženě jde Škodovka na konci druhé třetiny do vedení! Domácí nedokázali vyvézt puk z pásma a Jakub Lev přesunul hru napravo pro Miroslava Indráka, jenž už mohl střílet, místo toho ale poslal přesnou nahrávku před branku na TIMA SÖDERLUNDA, který už byl před prázdnou kasou – 0:1! Asistence: Miroslav Indrák, Jakub Lev.
     
    39:03
    Hned v dalším střídání se ale Jakub Lev (PLZ) dopustil faulu na Pavelkovi. Za držení dostává dvě minuty, Lvi tak mohou ještě do konce třetiny srovnat.
     
    39:35
    Lalancette střílel jenom do bloku, Houdek pak byl na mantinelu výrazně rychlejší a dokázal puk odpálit na druhou stranu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla oproti své prvorozené sestře živější, stadion ale po siréně příliš nejásal. Hradec měl většinu dvacetiminutovky opticky více ze hry, indiány ale jistil spolehlivý Hlavaj v brance. Obecně to byl dlouho souboj gólmanů, výborný byl i Jan Lukáš na východočeské straně. Přesto ale kapituloval v čase 38:27. Plzeň totiž v posledních minutách převzala iniciativu a její aktivita se vyplatila v podobě gólu Tima Söderlunda. Lvi do třetí třetiny však vstupují ještě s 63 sekundami početní výhody.

    Střely na branku: 19 – 17 (9 – 11)
     
    Další třetina začne přibližně v 17:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Hosté dohrávají ještě oslabení, a tak ihned vyhodili kotouč za Lukáše. Hradec má zhruba necelou minutu na početní výhodu.
     
    40:37
    Milovník Wim Hofovy metody, Jérémie Blain, čekal na modré s vhodnou střelou. Ta mu i vyšla, Šťastný byl připraven na případnou teč. K ní sice došlo, Hlavaj ale betonem vyrazil mimo dosah.
     
    41:39
    Söderlund nezachytil nahrávku na svou osobu, což tak znamená icing Plzně. Hra se tedy vrací znovu před Hlavaje.
     
    41:58
    Malák si poradil i v obležení dvou hráčů, Plzeň následně vyhodila kotouč do vlastního útočného pásma. Zatím zvolila poněkud pasivnější způsob, jakým si drží těsné vedení v tomto duelu.
     
    42:49
    Pavelka byl zavřen na mantinelu, byl z toho tak propad a hosté jeli do situace 3 na 2. Tu neřešili nijak zle, Jansa byl ale v zakončení nevýrazný a jeho střela, což bylo víceméně posunutí puku na Lukášův beton, nebyla vůbec povedená.
     
    44:32
    Jan Schleiss (PLZ) se dopustil útočného faulu u mantinelu. Zasáhl hokejkou do obličeje Lalancettea, za což dostává menší trest.
     
    44:39
    Pavelka po vyhraném buly dostal puk pod kontrolu a z levého křídla střílel. Jenže jenom křížem do oblouku, od nějž se odrazil puk ven z pásma.
     
    45:34
    Lalancette střílel dvakrát za sebou a dvakrát to vypadalo velmi zajímavě. V prvním případě letěl puk nepříliš daleko od tyče, v tom druhém to bylo jenom blok obránce.
     
    46:18
    Místo střely to zkusili Lvi kombinačním způsobem. Na konci ale byla nepřesná přihrávka pod kruhy, která značila vyhození k Lukášovi. Ani v této přesilovce zřejmě Mountfield více nezahrozí.
     
    46:35
    Přechod do útočného pásma navíc skončil ofsajdem a následuje komerční přestávka. A protože je to obvykle prostor, kde se toho moc neděje, tak jsem si pro vás připravil první díl zajímavostí o hradeckých hráčích.

    Když byl Jérémie Blain malý, tak miloval skákání do barevných balonků.
     
    47:09
    Schleiss cuknul směrem ke kotouči u mantinelu, čímž se dostal přes Miškáře. Hostující kapitán byl však zablokován dojíždějícími obránci, celá nepřehledná situace nakonec končí ofsajdem.
     
    48:28
    Perret na sebe navázal dva obránce a pouštěl puk za sebe v domnění, že tam bude Pavelka. Jenže ten stál dále na modré, proto tak nemohl střílet.
     
    48:46
    Po dalším nahození na Hlavaje přišla drobná rozmíška, ve které se angažovali nejvíce Ralfs Freibergs (MHK) a Jakub Pour (PLZ). Oba to tak mají za dvě minuty, klasifikace hrubost.
     
    49:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Že by domácí fanoušci vyvolávali jméno PETRA KALINY po gólu, to zase tak časté nebývá. Respektive se to stalo naposledy v extralize 20. března 2022, ve druhém čtvrtfinále Hradec Králové vs. Mladá Boleslav. Defenzivní obránce těžil z výborné práce Jaspera u mantinelu, jenž získal puk a posunul jej na Šťastného. Křídelník druhé formace posléze sehrál výborně pod sebe právě na Kalinu, který prostřelil Hlavaje na vyrážečku – 1:1! Asistence: David Šťastný.
     
    50:57
    Šťastný zablokoval nejprve střelu Kvasničky z mezikruží, aby následně zastavil krosovou nahrávku jdoucí přes něj. Rychlý výpad ale nedopadl pro Mountfield ideálně.
     
    51:56
    Plzeň byla ve vlastním pásmu pod nepříjemným tlakem, který vyřešila nejsnazším možným způsobem. Vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    52:22
    Okuliar navázal na akci Lalancettea, udělal kličku přes obránce a puk Lalancetteovi, o němž se spekulovalo jako účastníkovi trejdu právě se Západočechy, vracel. Jenže ten už to měl na dlouhou hůl.
     
    53:19
    Perret získal po nepřesné rozehrávce Plzně kotouč a teoreticky mohl jet do brejku. Ale všichni již měli dlouhé střídání, proto se takticky rozhodl pro nahození dopředu a střídání.
     
    54:18
    Pláněk dostal puk do hokejky poté, co hosté vyhazovali směrem ke své střídačce, která ale zrovna byla v procesu výměny formací. Pod hrozbou vyloučení tak hrát nemohla. Nahození Pláňka ale v klidu sebral Hlavaj a přichází další komerční brejk.

    A s ním další zajímavost, tentokrát o Ralfsi Freibergsovi. Ten se totiž přiznal, že nejoriginálnějším vánočním dárkem pro něj bylo, když mu manželka oznámila, že je těhotná.
     
    54:39
    K Estephanovi se na kruzích odrazil příhodně puk a zcela sám před Hlavajem mohl kamarád bostonského útočníka Jakea DeBruska poslat Hradec do vedení, střelu ale nasměroval přímo do gólmana!
     
    55:32
    Jank se vracel za vyhozeným pukem velmi laxně, proto se čárový rozhodčí nerozhodl odpískat zakázané uvolnění. Plzeň tak mohla velmi expresně vystřídat, což se jí hodilo.
     
    56:39
    Estephan v silovém souboji proti Söderlundovi neuspěl, přesto alespoň udržel pásmo pro domácí barvy.
     
    57:46
    Okuliar ustál souboj na mantinelu a z otočky hrál křížem na modrou, kam dobrusloval Freibergs. Na zpracování mu ale kousek chyběl.
     
    58:27
    Tamášimu strhl hokejku Jansa, čímž tak slovenský forvard v domácích barvách nemohl pokračovat v útočení. Rozhodčí to ale vyhodnotili jako čistý způsob hry, proto se jede dále.
     
    59:39
    Estephan ze středního pásma jenom nahodil směrem k Hlavajovi a pomalu to vypadá, že zde uvidíme nastavení.
     
    59:58
    V poslední sekundě ještě střílel Freibergs, nevýrazný pokus ale Hlavaj sebral do lapačky.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině Hradec musel dotahovat náskok hostů a povedlo se mu to, gólem téměř po roce a půl se zapsal do kronik po Šťastného nahrávce Petr Kalina. V závěru byli sice Východočeši aktivnější, jenže nedokázali vývoj otočit, a tak má Plzeň jistý bod.

    Střely na branku: 29 – 21 (10 – 4)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    První vhazování atraktivního formátu prodloužení přišlo pro hostující barvy. Ty se tak snaží o první útočnou akci.
     
    60:39
    Jenže ta nepřišla. Puk je tak v držení domácích, respektive to zkoušel sám Pavelka. Proti Hlavajovi ale se svou kličkou z bekhendu nedokázal uspět.
     
    61:16
    Lev provedl puk na modrou, kde mu dojeli Söderlund s Laaksem. Kombinace ale byla z jejich strany poměrně statická.
     
    61:58
    O kotouč navíc přišli a měli dlouhé střídání, proto při výpadu Okuliara tahali nohy. Zakončení ale nebylo přesné, šlo jenom do zadního mantinelu.
     
    62:59
    Lvi jsou v prodloužení jasně aktivnější a útočí do plných. Perret si vyměnil puk s Lalancettem, který se snažil vracet na modrou Pavelkovi, jenže nepřesně.
     
    63:47
    Mertl mohl rozhodnout, když po zmatcích před hradeckou brankou zlomil jeden z domácích hráčů hůl, zblízka však zkušený forvard napálil jenom Lukáše!
     
    64:09
    Na druhé straně byl v tutovce na levém kruhu Blain, Hlavaj ho však skvěle vychytal a drží indiány v zápase!
     
    64:54
    Pavelka se ještě v posledních sekundách tlačil do branky, Pour jej ale odstavil, a tak uvidíme podruhé v Hradci nájezdy!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení nabídlo šance na obě strany, aktivnější ale byli Hradečtí. Blain, který mimochodem nedávno podepsal novou smlouvu až do roku 2026, ale Hlavaje nepřekonal, stejně tak se nepovedlo poslat oba týmy do šaten ani Mertlovi. Za pár minut tak přijdou na řadu nájezdy!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    1:0
    Jako první zahájil nájezdy hradecký Matěj Chalupa. Hlavaje výborně vymíchal a zatahoval do prázdné!
     
    1. séria
    1:0
    Za Plzeň jel jako první Rekonen a mířil na lapačku, ale neúspěšně.
     
    2. séria
    1:0
    To stejné fakticky provedl i Jérémie Blain. Avšak na Hlavaje si nepřišel.
     
    2. séria
    1:0
    Snad poprvé se v Hradci pískalo na Jakuba Lva. Ten zvolil zakončení mezi betony, Lukáš mu však právě touto částí výstroje puk vykopl.
     
    3. séria
    1:0
    Tomáš Pavelka naznačil kličku a chtěl si Hlavaje roztáhnout, aby pak mohl zakončit mezi jeho betony. To se mu ale nepovedlo.
     
    3. séria
    1:1
    Adrián Holešinský si poradil snadno. Bekhendový blafák a zakončení pod víko.
     
    4. séria
    1:1
    Giorgio Estephan se rozjel a pálil Hlavajovi nad lapačku, od gólové radosti ho oddělila zřejmě tyčka!
     
    4. séria
    1:2
    Tim Söderlund jel na nájezd velmi pomalu a zvolil zakončení z mezikruží přímo do vinglu nad Lukáše, Plzeň vede!
     
    5. séria
    1:2
    A protože Okuliarova klička skončila jenom na betonu Hlavaje, je jasné, že druhý bod putuje na západ Čech!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Škoda Plzeň.
    Autorem vítězné branky je TIM SÖDERLUND.
     
    Konec zápasu.
     
    Oliver Okuliar se rozjel v páté sérii a musel proměnit, avšak se mu to nepovedlo. Tím pádem je druhý bod přisouzen Škodovce, pro níž je to velmi cenný zisk. Už nyní má s Hradcem bilanci dvou výher a celkem pěti bodů. Přitom nájezdy začaly pro Lvy výborně, v první sérii hned proměnil Matěj Chalupa. Nikdo však na něj nenavázal, indiáni naopak proměnili dvakrát, a tak se mohou radovat ze dvou bodů!
     
    A tím tak moje onlajnová mise z východu Čech končí. Mějte krásný zbytek první adventní neděle a někdy příště se budu v Hradci těšit u hokeje znovu napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 771 diváků. (18:38:35)

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 50. Kalina (Šťastný) – 39. Söderlund (Indrák, Lev), rozh. náj. Söderlund

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Matěj Chalupa (HKM)
    1:0   Aleksi Rekonen (PLZ)
    2. séria:
    1:0   Jeremie Blain (HKM)
    1:0   Jakub Lev (PLZ)
    3. séria:
    1:0   Tomáš Pavelka (HKM)
    1:1   Adrián Holešinský (PLZ)
    4. séria:
    1:1   Giorgio Estephan (HKM)
    1:2   Tim Söderlund (PLZ)
    5. séria:
    1:2   Oliver Okuliar (HKM)


    Mountfield HK: Lukáš (J. Soukup) – Jank, Blain (C), Kalina, Pláněk, Pavelka, Freibergs, Marcel – Okuliar, Miškář, Jergl (A) – Šťastný, Tamáši, Jasper – Perret, Lalancette, Estephan – Lang, Pilař, Chalupa.
    Tréner: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Laakso, Zámorský, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Matýs.
    Tréner: Petr Kořínek

    Rozhodca: Kika, Vrba – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 3 771