Košice – Trenčín 4:5 (po pr.) | Humenné – Michalovce 1:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – HC Slovan 4:2 (kon.)
Nové Zámky – Zvolen 2:5 (kon.) | Poprad – Spišská N. Ves 5:2 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 5:3 (kon.)
koniec
HC 19 Humenné
1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
HK DUKLA Ingema Michalovce
Utorok 28.11.2023, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 22. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vitajte pri sledovaní 22. kola Tipos Extraligy, v ktorom zatiaľ beznádejne posledné Humenné privíta rozbehnuté Michalovce. Domáci sú síce na poslednom mieste, ale posledné tri domáce zápasy zvládli víťazne, keď tesne rozdielom jedného gólu porazili Poprad, Nové Zámky a Liptovský Mikuláš. Hostia sú však na tom ešte lepšie, keď zareagovali na sériu piatich prehier štyrmi víťazstvami za sebou a v tabuľke sa posunuli už na šieste miesto. Tak sme zvedaví, ktorá séria dnes bude pokračovať, či domáci pridajú štvrté víťazstvo v rade na svojom ľade alebo hostia predĺžia víťaznú šnúru na číslo päť.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 19 Humenné: Kozel(Galimov) – Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Fereta – Pereskokov, Kuru, Handlovský – Šoltés, Lucenius, Borov – Horvát, Linet, Chalupa – Ragan, Krajňák, Thomka
    Tréner: M. Štrba

    HK DUKLA Ingema Michalovce: Škorvánek(Glosár) – Acolatse, Pišoja, Michalčin, Bindulis, Cibák, Bodák, Stripai, Fedor – Santos, Pearson, Daugavinš – Valach, Heard, Puliš – Bjalončík, Suja, Paločko – Kabáč, Solenský, Vašaš
    Tréner: P. Kúdelka

    Rozhodca: Konc ml., Novák – Ordzovenský, Jurčiak.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné vhadzovanie vyhrali domáci, ale veľmi rýchlo sa dopustili prvého zakázaného uvoľnenia po nepresnej rozohrávke.
     
    00:23
    Prvý zákrok v zápase si pripisuje hosťujúci brankár Škorvánek, ktoré mu nenarobilo žiadne starosti, ale radšej prerušil hru.
     
    02:01
    Domáci majú zatiaľ častejšie puk v držaní, ale opäť ich snaha založiť akciu od vlastnej brány skončila len zakázaným uvoľnením.
     
    02:58
    Pokus hostí o nastrelenie puku od modrej čiary bol zblokovaný a domáci brankár Kozel čaká na prvý zákrok.
     
    03:30
    Tak v krátkom slede hneď dve strely na Kozela a druhé zakončenie Daugavinša z pravej strany po rýchlom prechode hostí bolo nebezpečnejšie, ale nemalo gólové parametre.
     
    07:24
    Hostia sa dokázali dlhšie usadiť v útočnom pásme a domáci sa už radšej oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    08:10
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Bindulis – 2 min., vrazenie na mantinel.
     
    08:26
    Prvá väčšia príležitosť pre domácich otvoriť skóre dnešného stretnutia, ale prvé zakončenie dokázala hosťujúca defenzíva zblokovať.
     
    09:53
    Domácim však prvá presilová hra vôbec nevychádza až na jednu nebezpečnú strelu Pereskovova z pravej strany a ďalšiu snahu domácich zastavilo postavenie mimo hry.
     
    11:05
    Pereskokov mohol potrestať chybu v rozohrávke hostí, ale jeho pokus o bekhendový blafák proti Škorvánkovi skončil len na bočnej sieti.
     
    13:11
    Na opačnej strane Chalupa nespracoval prihrávku a Acolatse tak po dlhšej dobre preveril Kozela, ktorý sa musel vysporiadať aj s nepríjemným tečom.
     
    13:57
    Borov skúsil strelu švihom hneď po prechode do útočného pásma, ale jeho zakončenie bolo lahôdkou pre Škorvánkaovu lapačku.
     
    16:51
    Tentokrát sa s pukom príliš hral Pearson vo vlastnom pásme, ktorý ho aj stratil a hneď po prihrávke z prvej zakončoval Kuru z ľavej strany, ale Škorvánek zakročil lapačkou tesne nad ľadom.
     
    17:49
    Naopak hostia stále čakajú na prvú väčšiu príležitosť v zápase, ďalšie jednoduché nastrelenie od modrej čiary skončilo v Kozelovej lapačke.
     
    18:38
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Fereta – 2 min., podrazenie.
     
    19:50
    Úvodná presilovka v podaní hostí je ešte horšia a domáci sa veľmi ľahko po druhýkrát oslobodili.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej tretine zápasu medzi Humenným a Michalovcami sme nevideli žiaden gól, pretože sa hrá skôr bojovnejší hokej a v ofenzíve zatiaľ chýba väčšia kvalita, napriek tomu domáci mohli otvoriť skóre, ale Pereskokov a Kuru zahodili svoje príležitosti. Druhá tretina sa začne približne o 18:47.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:24
    Daugavinš fantastickou dlhou prihrávkou na modrú čiaru vysunul Pearsona do úniku, ale jeho strelu švihom skvelým spôsobom schoval do lapačky Kozel.
     
    23:59
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Pereskokov – 2 min., hákovanie.
     
    24:31
    Ďalšie dva dôležité zákroky Kozela pri oslabení domácich a v oboch prípadoch to bol Pearson, ktorý po druhýkrát trafil tvrdou ranou z prvej rameno domáceho brankára.
     
    25:08
    Tlak hostí bol už naozaj obrovský a vznikol veľký závar pred domácou bránkou, ale Kozel ležiaci na ľade opäť čaroval a nepustil za seba ani ďalšie dorážky.
     
    29:03
    Hostia v druhej tretine pokračujú vo svojej prevahe a Kozel si pripisuje ďalšie zákroky, teraz sa mu už podarilo aspoň prerušiť hru, keď schoval puk v lapačke.
     
    29:45
    Veľké príležitosti pre Šoltésa pri avizovanom vylúčení hostí, ale najprv ho vychytal Škorvánek a následne po nahodení od morej čiary pri dorážke netrafil poloprázdnu bránu.
     
    29:45
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Kabáč – 2 min., sekanie.
     
    30:15
    Hostia sa vydali do brejku v oslabení a vzniklo z toho prečíslenie, ktoré mohol využiť Daugavinš, ale ani na dvakrát nedokázal prekonať vynikajúceho Kozela, ktorý predviedol zákroky ľavým betónom.
     
    33:18
    Už sa hrá v plnom počte na oboch stranách a tentokrát ďalšia práca pre Škorvánka, ktorý ukryl puk po strele Chalupu.
     
    34:16
    Meliško veľmi dlho držal puk na čepeli a žiaden z hostujúcich hráčov mu ho nedokázal vypichnúť, napokon z toho bola strela na Škorvánka, ktorý puk podržal, aj keď toho veľa nevidel.
     
    35:13
    Domáci sa v posledných momentoch rozstrieľali a k ďalším zákrokom Škorvánka prinútili Šoltés či Pereskokov.
     
    36:42
    Hra je prerušená pre prihrávku rukou na strane hostí a vhadzovať sa bude po ľavej ruke Škorvánka.
     
    37:33
    Ďalšie veľmi rýchle prerušenie, o ktoré sa postaral Kozel a príliš veľa času na otvorenie skóre nezostáva už ani v druhej tretine.
     
    38:18
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Heard – 2+2, hákovanie.
     
    39:56
    Ďalšia nevydarená presilová hra v podaní domácich a v úplnom závere druhej tretiny ich navyše zastavilo postavenie mimo hry.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ani v druhej tretine zápasu medzi Humenným a Michalovcami nepadol gól, ale hostia sa v útoku prebrali a mali množstvo veľkých šancí, lenže domácich jednoznačne drží v hre skvelým výkonom brankár Kozel. Aj domáci sa dočkali vyloženej gólovej príležitosti, ale hneď dvakrát v krátkom slede neuspel Šoltés. Tretia tretina sa začne približne o 19:37.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:11
    Dukla Michalovce dala gól! Tak to je naozaj nevídaný úvodný gól, keď domáci v pokračujúcej presilovke nastrelili hornú tyčku a puk sa odrazil presne do brejku pre KASPARSA DAUGAVINŠA, ktorý tento nájazd premenil zaujímavým zakončením oblúčikom a tým zaskočil aj doteraz stopercentného Kozela! Bez asistencie
     
    41:55
    Humenné dáva gól! Ale domáci pokračovali v početnej výhode a zužikovali ju na veľmi rýchlu odpoveď, keď Diakov preniesol hru prihrávkou na pravú stranu a NICLAS LUCENIUS delovkou z prvej prestrelil Škorvánka! Asistencie: Diakov, Šoltés
     
    45:04
    Hra sa nám trochu ukľudnila, tak uvidíme, ktoré z mužstiev bude viac mieriť ďalším gólom, ktorý by mohol znamenať víťazstvo za tri body.
     
    45:43
    Škorvánek si poradil s jednoduchým nastrelením po ľade od modrej čiary.
     
    46:27
    Na opačnej strane Valachov pokus o zakončenie bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    47:53
    Domáci sú zatiaľ po strelení vyrovnávajúceho gólu aktívnejší, ale čakajú na ďalšiu väčšiu príležitosť, ktorá by ich mohla poslať do vedenia.
     
    48:54
    Domácim nevyšiel prechod cez stredné pásmo a píska sa postavenie mimo hry.
     
    49:40
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Šoltés – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    50:02
    Dukla Michalovce dala gól! Hostia idú opäť do vedenia, keď využívajú ponúknutú príležitosť v podobe presilovej hry a po kombinácii presne trafil od modrej čiary obranca MARTIN BODÁK! Asistencia: Santos, Acolatse
     
    52:51
    Vašaš v dobrej pozícii vôbec netrafil puk ideálne, ale aj tak prinútil Kozla k zákroku ľavým betónom a následne sám hosťujúci hráč posunul domácu bránku.
     
    56:34
    Čas sa domácim kráti a zatiaľ to nevyzerá na nejaký súvislejší nápor, naopak hostia sa dopustili postavenia mimo hry.
     
    57:18
    Hostia to v tejto chvíli takticky nezvládli a zbytočne vyhodili puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie, čím darovali útočné pásmo domácim.
     
    57:18
    Oddychový čas pre tím HC 19 Humenné.
     
    57:26
    Domáci už riskujú so šiestimi hráčmi bez brankára napriek tomu, že do konca zostávajú ešte viac ako dve minúty, ale hostia opäť vyhodili len na zakázané uvoľnenie.
     
    57:35
    Dukla Michalovce dala gól! Domáci vyhrali vhadzovanie aj zásluhou Kuruho, ale veľmi nešťastným spôsobom, keď puk zamieril až do opustenej domácej brány a tento presný zásah je napokon pripísaný CHASE PEARSONOVI, Daugavinš sa musí uspokojiť len s asistenciou! Asistencia: Daugavinš
     
    59:28
    Zápas sa už len dohráva a domáci už ani neskúšajú hru bez brankára po ďalšom zakázanom uvoľnení hostí.
     
    59:37
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Kabáč – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi.
     
    Koniec zápasu.
     
    Michalovce vyhrali už piaty zápas v rade, keď o triumfe na ľade Humenného museli rozhodnúť až v záverečnej tretine. Hostia nečakane otvorili skóre stretnutia v oslabení na začiatku tretej tretiny zásluhou Daugavinša, ale o rýchlu odpoveď ešte v tej istej minúte sa postaral Lucenius v presilovej hre. Víťazný gól hostí padol tiež v presilovke, keď ju využil Bodák a tri body boli spečatané gólom do prázdnej brány, ktorý bol napokon pripísaný Pearsonovi. Humenné tak neznížilo veľkú stratu na predposledné miesto, naopak Michalovce sa už posunuli na štvrté miesto o skóre pred Nitru. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a teším sa znova nabudúce pri hokejových prenosoch! (20:24:10)

    Filip Kosnáč


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DUKLA Ingema Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 42. Lucenius (Diakov, Šoltés) – 42. Daugavinš, 51. Bodák (Santos, Acolatse), 58. Daugavinš (Daugavinš)


    HC 19 Humenné: Kozel(Galimov) – Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Fereta – Pereskokov, Kuru, Handlovský – Šoltés, Lucenius, Borov – Horvát, Linet, Chalupa – Ragan, Krajňák, Thomka
    Tréner: M. Štrba

    HK DUKLA Ingema Michalovce: Škorvánek(Glosár) – Acolatse, Pišoja, Michalčin, Bindulis, Cibák, Bodák, Stripai, Fedor – Santos, Pearson, Daugavinš – Valach, Heard, Puliš – Bjalončík, Suja, Paločko – Kabáč, Solenský, Vašaš
    Tréner: P. Kúdelka

    Rozhodca: Konc ml., Novák – Ordzovenský, Jurčiak