Columbus – Boston 5:2 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 1:5 (kon.) | Ottawa – Florida 0:5 (kon.)
Colorado – Tampa Bay 4:1 (kon.) | Calgary – Vegas 2:1 (po pr.) | San Jose – Washington 2:1 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Boston Bruins
cz Utorok 28.11.2023, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:31 John BEECHER - 5:2
     
    57:31
    Boston právě vstřelil branku!
    Čestný gól Bostonu. A dost šťastný, střelu Shattenkirka tečoval JOHN BEECHER svou holí, načež se puk odrazil od hole do jeho těla a od těla obloučkem za záda Martina. Asistence: Kevin Shattenkirk, Trent Frederic.
    53:41 Justin DANFORTH - 5:1
     
    53:41
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je hotovo. Kuraly vypálil nepřesně přes celé kluziště, icing to však nebyl, protože u puku byl jako první Danforth. A ten z ostřejšího úhlu trefil prázdnou branku Bostonu. Asistence: Sean Kuraly, Boone Jenner.
     
    52:40
    Bruins to zkouší už nyní bez brankáře!
     
    51:42
    Ullmark vyrazil pro puk do pravého kruhu a chtěl před blížícím se soupeřem zahrát o zadní mantinel mimo nebezpečí. Jenže puk trefil tak špatně, že se kotouč odrazil před branku. Hráči Columbusu toho však trestuhodně nevyužili.
     
    49:21
    Lindholm při průniku do útočného pásma trefil Kuralyho čepelí hole do obličeje a oslabuje svůj tým, který přitom potřebuje tvořit velký tlak, aby ještě vykřesal naději na zázračný zvrat.
    48:24 Matthew POITRAS - 4:1
     
    48:24
    Boston právě vstřelil branku!
    Kouzlo Spencera Martina bylo přeci jen prolomeno. MATTHEW POITRAS zavezl puk do útočného pásma a před Heinena a McAvoye se k němu kotouč vrátil, načež útočník Bostonu zakončil k levé tyči. Asistence: Charlie McAvoy, Danton Heinen.
     
    47:49
    Chybu Grzelcyka na útočné modré nedokázali domácí potrestat, přestože vyrazili do přečíslení tří proti jednomu. Celá akce skončila jen střelou do zadního mantinelu.
    44:51 Kirill MARČENKO - 4:0
     
    44:51
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí využívají dvojnásobnou početní převahu a zvyšují na 4:0! Laineho střelu zachytil Jenner a využil ji k přihrávce na levou stranu brankoviště, odkud KIRILL MARČENKO doklepl do odkryté klece. Asistence: Boone Jenner, Patrik Laine.
     
    44:09
    Hrubka Lindholma, který při vyhazování puku z vlastního pásma netrefil kluziště. Zdržování hry a dvojnásobná přesilovka pro Columbus!
     
    43:41
    Lauko si pomohl hokejkou, aby nepustil Gaudreaua do protiútoku. Jde na trestnou lavici.
    36:42 Jegor ČINACHOV - 3:0
     
    36:42
    Columbus právě vstřelil branku!
    Grzelcyk na modré čáře přišel o puk a dokonale toho využívá JEGOR ČINACHOV, který vyrazil do protiútoku, vypálil k levé tyči a přestože otřel puk o beton Ullmarka, jeho střela zapadla do branky. Bez asistence.
     
    32:49
    Nakonec je z toho jen dvouminutový trest za nedovolené bránění pro Voronkova.
     
    32:49
    Voronkov dost hrubě atakoval v útočném pásmu McAvoye u mantinelu a obránce hostů se jen velmi těžce zvedá z ledu. Bude se vylučovat na straně Columbusu. A je dost možné, že rozhodčí situaci budou kontrolovat u videa. Komerční pauza.
     
    32:12
    Pastrňák vyrazil do přečíslení s Marchandem, ale českému útočníkovi prosvištěla zpětná přihrávka jen kolem nohou a nepovedlo se mu z bezprostřední blízkosti zakončit. Branka Columbusu je následně vyražena ze svého postavení.
     
    29:15
    Hned po buly si Heinen pomohl háčkem proti Lainemu a jde za to pykat.
     
    29:11
    Byť Ullmark ležel na břiše, povedlo se mu uhájit své brankoviště proti dorážkám Beana z pravé strany. Tři rychlé zákroky hostujícího gólmana.
     
    28:22
    Voronkov vybojoval ve středním pásmu puk, okradl protihráče a rychle se prokousal až do pravého kruhu. Ullmark jeho dělovku na vzdálenější tyč vytěsnil mimo.
     
    26:14
    Střídání v týmu Boston Bruins:
    ze hřiště odchází Jeremy Swayman, přichází Linus Ullmark.
    25:38 Ivan PROVOROV - 2:0
     
    25:38
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí zvyšují na 2:0! Zachovi byla přelomena hokejka při střele Činachova. Pelášil ke střídačce pro další a nakonec kvůli tomu v obraně scházel. IVAN PROVOROV si přebruslil do levého kruhu a přes bránícího protihráče a clonu prostřelil Swaymana na bližší tyč. Asistence: David Jiříček, Cole Sillinger.
     
    24:15
    Gaudreau dostal přihrávku za obranu, Swayman ovšem dokázal jeho útok do levého kruhu zastavit. Lapačkou vyrazil puk před sebe a pak ho schoval pod svou ruku.
     
    18:57
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Derek Forbort – 2 min., nedovolené bránění.
    15:52 Dmitrij VORONKOV - 1:0
     
    15:52
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre zápasu! DMITRIJ VORONKOV vybojoval puk u zadního mantinelu, vyjel si do prostoru na pravé straně a z hodně ostrého úhlu trefil malinkatou skulinku mezi nohou Swaymana a tyčí jeho branky! Puk mu propadl za brankovou čáru. Asistence: Jegor Činachov.
     
    11:01
    Obrovská šance domácího týmu, kterou zahazuje Johnny Gaudreau! Dostal přihrávku za obranu a řítil se na Swaymana. V mezikruží, místo nějaké kličky, nebo obehrávky, vsadil na sílu a prudkou střelu Swayman na pohled bez obtíží vychytal. Komerční pauza.
     
    05:02
    Rychlý útok Bruins. Jakub Lauko prosvištěl až před brankoviště a jeho střela odraženého puku od zadního hrazení po předchozím nahození se zastavilo o horní tyč Martinovy branky! Málo chybělo k otevření skóre!
     
    01:23
    Pronikající Lindholm byl před levým kruhem podražen hokejkou Laineho, Boston si zahraje přesilovku.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 16. Voronkov (Činachov), 26. Provorov (Jiříček, Sillinger), 37. Činachov, 45. Marčenko (Jenner, Laine), 54. Danforth (Kuraly, Jenner) – 49. Poitras (McAvoy, Heinen), 58. Beecher (Shattenkirk, Frederic)


    Columbus Blue Jackets: S. Martin (Merzļikins) – Werenski (A), A. Boqvist, Provorov, Jiříček, Bean, Gudbranson – J. Gaudreau, Jenner (C), Marčenko – Voronkov, Fantilli, Laine – Texier, Sillinger, Činachov – Robinson, Kuraly (A), Danforth.
    Tréner: Pascal Vincent

    Boston Bruins: Swayman (27. Ullmark) – Grzelcyk, McAvoy (A), H. Lindholm, Carlo, Forbort, Shattenkirk – Marchand (C), Zacha, Pastrňák (A) – J. van Riemsdyk, Coyle, Frederic – DeBrusk, Poitras, Heinen – Lauko, Beecher, Geekie.
    Tréner: Jim Montgomery

    Rozhodca: Sutherland, Skilliter – Cherrey, Galloway

    Diváci: 14357