Třinec – Litvínov 2:3 (po pr.) | Kladno – Plzeň 2:4 (kon.) | Motor ČB – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
Olomouc – Vítkovice 3:2 (po pr.) | Kometa Brno – Sparta Praha 2:1 (po pr.) | Pardubice – Liberec 2:3 (kon.)
K. Vary – Hradec Králové 3:4 (kon.)
koniec po predl.
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
HC VERVA Litvínov
cz Nedeľa 19.11.2023, 15:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 20. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    62:51
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté si vyměňovali puk a rotovali hráči, až nakonec narýsovali přesnou gólovou přihrávku před třinecké brankoviště, na které Ondřej Kacetl nemohl zareagovat. Střelcem branky NICOLAS HLAVA. Asistence: Ondřej Kaše, David Kaše. Konečný stav utkání 2:3.
     
    61:45
    Hosté se poradili při oddechovém času. Do branky zpět míří Tomek, zkusí hosté pět na tři?
     
    61:45
    Domácímu týmu je teď odpískána hra s příliš velkým množstvím hráčů na ledě. Vypadá to na velice těsnou situaci, ale čárový rozhodčí tento přestupek ihned signalizoval. Rozhodčí se poradili a trest potvrdili, ten odpyká Daniel Voženílek (TRI).
     
    60:58
    Nestrašil dostal puk do samostatného úniku, ale střelou mezi betony neuspěl.
     
    54:33
    Do branky musel v této situaci bez řádného rozcvičení Matej Tomek (LIT). Šimon Zajíček zamířil do kabiny, snad bude v pořádku.
     
    Po brance se zatím nemají rozhodčí k zahájení hry, neboť brankář Zajíček zůstal otřesen ležet v brankovišti a vyžaduje ošetření. Zřejmě to nebude nic banálního, neboť otřesený brankář Litvínova míří na střídačku.
     
    54:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nadšení ve třinecké aréně poté, co kotouč končí podruhé v litvínovské síti. Kotouč dostal v útočném pásmu nabito na osu kluziště TOMÁŠ KUNDRÁTEK a jeho střela propadla teploměrem litvínovskému brankáři za jeho záda. Následně na něm skončilo několik těl a kotouč se dokutálel do branky. Asistence: Richard Pánik, Martin Růžička. Stav utkání 2:2.
     
    51:51
    Teprve po téměř 52 minutách hry dostávají možnost hrát proti početně oslabenému soupeři i hosté z Litvínova. Adam Smith (TRI) se provinil krosčekem a tento trest napoví mnohé k vývoji zápasu v posledních minutách.
     
    51:32
    Pánik od modré z osy poslal puk před branku, kde byl Voženílek s Růžičkou a ten po nějakém odrazu možná od bránícího hráče skončil za brankou Litvínova.
     
    51:02
    Obrovská šance na třinecké straně! Zajíček musel proti vyražené střele vytrčit hokejku a schladit emoce před svou brankou!
     
    41:11
    Abdul byl úplně volný v útočném pásmu a zrovna v místě, kam projel puk bez povšimnutí třineckých hráčů. Abdul vsadil na razanci, ale úplně minul třineckou branku.
     
    39:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Erupce pozitivních emocí ve třinecké hale, Werk arena je na nohou. Moc času na to nebylo, ale přesto se tento husarský kousek Ocelářům povedl. Puk hned po buly šel doprava na MARKA DAŇA a jeho střela končí v síti. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 1:2.
     
    39:55
    Domácí si ještě v závěru – a pokud ji nevyužijí, tak i na začátku třetí třetiny – zahrají přesilovku. Vyloučen je hostující Kevin Czuczman (LIT) za zdržování hry. Zřejmě došlo k zašlápnutí puku u mantinelu v posledních sekundách druhé třetiny.
     
    38:32
    Z ničeho nic velká šance na třinecké útočné straně! Z levého kruhu střílel Čacho, zkoušel to k tyči na beton, ale Zajíčkova lapačka byla rychlá! Hra bude pokračovat po komerční přestávce, která vzhledem k nízkému počtu přerušení ve druhé půlce druhé třetiny přišla až teď.
     
    38:01
    Tam ale Oceláři dlouho nepobyli a byla z toho další šance hostů! Kudrnovu svižnou střelu přes beka z pravé strany Kacetl neměl, ale puk proskákal mimo a následná dorážka Baránka přišla z velkého úhlu!
     
    27:35
    Další velké šance! Dvakrát v hlavní roli Miloš Roman! Nejprve dostal puk do situace tváří v tvář od modré od Jeřábka. Následně střílel z hrany levého kruhu těsně vedle.
     
    26:35
    Dvě velké šance Ocelářů! Střela Voženílka z pravé strany a následný pokus Daňa ze slotu, který šel nad.
     
    25:57
    Nedomlelova nepříliš přesná přihrávka do útočného pásma zahájila pasáž, v níž si Oceláři vysloužili první přesilovku v zápase. Aktivní mladík Sikora kroužil v útočném pásmu kolem Kristapse Zīleho (LIT), který jej nakonec poslal k ledu nedovoleným způsobem – vražením na hrazení.
     
    23:23
    Následně Romanova formace se musela bránit. Dvakrát domácí vyndali puk z pásma, ale napotřetí z toho byla velká šance. Puk dostal někam na střed útočného pásma Ondřej Kaše a pokoušel si vytáhnout Kacetla z branky a po zemi ho překonat. Třinecký brankář odolal!
     
    21:30
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté tuto situaci přežili a udeřili na druhé straně. PETR KOBLASA se nejprve tlačil před branku individuálně, ale skončil na třineckém obránci, který zblokoval jeho střelu. O chvíli později ale tentýž muž už byl úspěšný s pukem ze slotu, který umístil umně k tyči. Asistence: Jindřich Abdul. Stav utkání 0:2.
     
    21:01
    Zajímavá šance na třinecké straně! Rýsující se přečíslení dva na jednoho zakončil Voženílek pasem napravo, odkud z první střílel Pánik. Zajíček vytáhl puk lemem lapačky.
     
    11:37
    Litvínov právě vstřelil branku!
    První gólová pasáž utkání začala vyraženou Šaldovou střelou, kterou sebral Dravecký a založil útočnou akci Třince. V ní si ale domácí nepohlídali zadní vrátka a ONDŘEJ KAŠE ze samostatného nájezdu přeloboval Kacetlova ramena. Asistence: David Kaše. Stav utkání 0:1.
     
    08:47
    Poté, co jsme viděli dvě snahy Litvínova založit útočnou aktivitu, také neúspěšné, byla k vidění velká šance na třinecké útočné straně! Voženílek získal u mantinelu puk, poslal jej do rohu Pánikovi, který vybruslil k brance a skrz brankoviště poslal kotouč Daňovi. Ten si sjel na střelu z první, ale promáchl.
     
    06:19
    Nedomlel orazítkoval na mantinelu Jurčíka a vysloužil si potlesk publika. Hosté ale pokračovali v pásmu a Kacetl vyrazil nahození od modré, které neviděl, a právě následná Jurčíkova dorážka byla opět velice nebezpečná pro třineckou branku.
     
    04:45
    Do zakončení se opět tlačil Čacho, ale z pravé strany neměl moc jak zakončit, tak poslal jen bekhendový puk na Zajíčka. Ten ale kotouč vyrazil před sebe a nebezpečná byla následně dorážka sjíždějícího Draveckého.
     
    03:35
    Abdul nacentroval od levého hrazení křížně před brankoviště, kde byl úplně volný Koblasa. Jeho pokus odrazil Kacetl rozštěpem do rohu.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 40. Daňo (M. Růžička), 55. Kundrátek (Pánik, M. Růžička) – 12. O. Kaše (D. Kaše), 22. Koblasa (Abdul), 63. Hlava (O. Kaše, D. Kaše)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel – M. Růžička (A), Voženílek, Pánik – Daňo, Vrána (C), Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Sikora – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Tréner: Zdeněk Moták

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (55. M. Tomek) – Zeman, Zile, Jaks, Baránek, Šalda, Czuczman, Strejček – O. Kaše (C), D. Kaše (A), Hlava – Abdul, Kirk, Koblasa – Kudrna (A), Jurčík, Válek – Maštalířský, Gut, Zygmunt.
    Tréner: Karel Mlejnek

    Rozhodca: Hradil, Cabák – Hlavatý, Axman

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)