Salernitana – Neapol 0:2 (kon.) | Bergamo – Inter 1:2 (kon.) | AC Miláno – Udinese 0:1 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
1:2 (0:1)
Inter Miláno
cz Sobota 04.11.2023, 18:00 • Gewiss Stadium, Bergamo • Talianska Seria A • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    11. kolo Italské Serie A nabízí jeden ze šlágrů. Domácí Atalanta Bergamasca Calcio přivítá na domácí půdě Inter Milán a my Vám tento zápas v tomto textovém přenosu přiblížíme.
     
    Inter Milán
    Tým Inzaghiho se aktuálně nachází na 1. místě tabulky, na kterém mají při bilanci 8-1-1 a skóre 25:5 celkem 25 bodů. Povedený začátek sezóny pro tým z Milána, v Lize mistrů ještě neprohráli a v domácí soutěži vedou o dva body před Juventusem. Inter v posledním kole odehrál velmi těžké domácí utkání s AS Řím, které nakonec zvládl a zvítězil 1:0 díky trefě nové posily Thurama. O týden zpět vyšel týmu výjezd do Turína, kde vyhrál 3:0. Nejlepším střelcem týmu je Lautaro Martinez, který má na kontě jedenáct branek a je zároveň nejlepším střelcem celé Serie A.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio
    Tým z Lombardie se aktuálně nachází na 4. místě tabulky, na kterém má při bilanci 6-1-3 a skóre 18:8 celkem 19 bodů. Tým Gasperiniho se letos probojoval do Evropské ligy, kde zatím svou skupinu vede. Drží i sérii výher v domácí lize, před čtrnácti dny zvládli duel s Janovem v poměru 2:0, minulý týden bez problémů vyhráli v Empoli 3:0. Nejlepším střelcem týmu je nová posila Gianluca Scamacca, který má na kontě čtyři branky.
     
    Poslední vzájemné zápasy
    V minulé sezóně se oba týmy tradičně střetly systémem doma – venku a v obou případech vyhrál Inter Milán o jednu branku.

    27.5.2023
    Inter Milán 3:2 Atalanta Bergamasca Calcio
    Branky: 1. Lukaku, 3. Barella, 77. Martinez – 21. Pašalič, 90. Onana (vl.)

    13.11.2022
    Atalanta Bergamasca Calcio 2:3 Inter Milán
    Branky: 25. Lookman, 77. Palomino – 36. a 56. Džeko, 61. Palomino (vl.)

    Oba týmy se spolu tento rok střetly i v rámci ligového poháru a postup slavil Inter Milán, který doma zvítězil 1:0 po brance Darmiana.

    Celkově má Inter Milán velmi kladnou bilanci se svým soupeřem, Atalanta totiž z posledních čtrnácti střetnutí dokázala jen jedno vyhrát, a to před pěti lety.
     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Musso – Kolašinac, Djimsiti, Scalvini – Ruggeri, Éderson, de Roon (C), Zappacosta – Lookman, Koopmeiners – Scamacca.
    Náhradníci: Carnesecchi, Rossi – Adopo, Bakker, De Ketelaere, Holm, Mirančuk, Muriel, Pašalić, Tolói, Zortea.
    Trenér: Gian Piero Gasperini

    Inter Milán: Sommer – Acerbi, de Vrij, Pavard – Dimarco, Mchitarjan, Çalhanoğlu, Barella, Dumfries – La. Martínez (C), Thuram.
    Náhradníci: Audero, Di Gennaro – Agoumé, Asllani, A. Bastoni, Bisseck, Augusto, Darmian, Frattesi, Klaassen, Alex. Sánchez, Sensi.
    Trenér: Simone Inzaghi

    Rozhodčí: Simone Sozza – Di Iorio, Filippo Bercigli.
     
    -3
    Oba týmy nastupují v hustém dešti za doprovodu rozhodčích na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí tým rozehrál dnešní utkání. Šlágr kola slibuje zajímavou a napínavou podívanou a budeme doufat, že oba týmy předvedou to nejlepší, umí.
     
    2
    Inter zatím vyčkává, co předvede jejich soupeř. Atalanta kombinuje s míčem na vlastní polovině.
     
    3
    Velmi opatrný začátek, první náznak šance měl na svědomí Kolašinac, který ale neprošel na levé straně přes hostujícího Pavarda.
     
    4
    Koopmeiners dal nyní pocítit soupeři, že je nečeká souboj v rukavičkách. Dimarco faulovaný a Inter bude u míče.
     
    5
    Tentokrát byl faulovaný Mchitarjan a hosté stále zůstávají u míče. Platí ale, že jde o opatrný začátek a ani jeden z brankářů zatím neměl žádnou práci.
     
    6
    Domácí hrají velmi aktivně, nedarují soupeři ani metr volného prostoru a za podpory fanoušků se tlačí do útoku.
     
    7
    Hra je přerušena, za nelibosti domácích fanoušků zůstává na hrací ploše ležet Barella, který schytal ránu do obličeje od de Roona.
     
    8
    Pokračuje se ve hře, Atalanta v úvodu častěji na míči a snaží se vymyslet něco prospěšného.
     
    9
    Kolašinac nedovoleně zastavil Martíneze, další taktický faul na domácí straně.
     
    9
    Ederson se tlačil do zakončení, byl však dobře bráněn a Sommer neměl problém ukrýt míč ve svých rukavicích.
     
    10
    Na druhé straně se do šance tlačil Barella, toho ale míč neposlechl a utekl do zámezí. Od své branky bude rozehrávat i Musso.
     
    11
    Thuram dostal míč do šance, svedl souboj s Mchitarjanem a hlavní rozhodčí píská útočný faul. Atalanta bude u míče. Od úvodních minut vidíme velmi aktivní utkání z obou stran.
     
    12
    Hra se nyní uklidnila, vidíme boj o střed pole. Oba týmy brzdí v přechodu do útoku nepřesnosti.
     
    13
    Inter drží míč na svých kopačkách, kombinuje však na vlastní polovině, odkud k ohrožení branky určitě nepřijde.
     
    14
    Pro změnu se do kombinace zapojil i domácí tým. Zappacosta je na pravé straně hodně aktivní.
     
    15
    Patnáct minut hry je za námi, velmi opatrné utkáni z obou stran, na druhou stranu oba týmy hrají velmi odhodlaně a nevypouští ani jeden ze soubojů.
     
    16
    Lookman z pravé strany poslal střílený centr do vápna, míč pouze proletěl vápnem a skončil v zámezí. Sommer bude rozehrávat od své branky.
     
    17
    Chybná rozehrávka Interu dává zadarmo soupeři možnost zahrávat rohový kop.
     
    18
    Koopmeiners poslal míč do vápna, kde byl pozorný Thuram, který si splnil své obranné povinnosti a míč posílá pryč z vápna.
     
    19
    Inter drží míč na svých kopačkách a z hlediště se ozývá pískot. Atalanta příliš nenapadá a nechává soupeře na vlastní polovině kombinovat.
     
    20
    Dumfries na pravé straně hledal Thurama, míč se ale k němu nedostal. Hosté mají problém dostat se přes přehuštěnou obranu k brance Mussa.
     
    21
    První větší šance zápasu! Zappacosta poslal centr do vápna, Pavard míč poslal do míst, kde stál Ruggeri, jeho střela na zadní tyč ale těsně minula prostor, který stráží brankář Sommer.
     
    22
    Inter nechce zůstat pozadu, Dimarco se snažil dostat za obranu, Kolašinac jej ale čistě ozbrojil.
     
    23
    Musso rozehrává od své branky, domácí znovu zakládají útok.
     
    24
    Lookman si pokryl míč poblíž vápna, Çalhanoğlu ho zastavil nedovoleně a standartní situace pro Atalantu.
     
    25
    K míči se postavil de Roon, jeho střílený centr si pohlídala obrana Interu. Nicméně posléze domácí vybojovali rohový kop.
     
    26
    K hlavičce se dostal de Roon, míč přes hradbu těl se ale na branku Sommera nedostal.
     
    26
    Hosté se vydali do rychlého protiútoku, Çalhanoğlu byl nedovoleně zastaven domácím kapitánem a de Roon je prvním hráčem, kdo vidí od rozhodčího žlutou kartu.
     
    27
    Scalvini se jako obránce dostal až do šestnáctky soupeře, chtěl nahrávat pod sebe do střelecké pozice, jeho finální přihrávka ale byla sražená do zámezí. Další roh pro Atalantu.
     
    28
    Další nebezpečný centr do vápna, hostující obrana si tentokrát pohlídala celou situaci. Domácí jsou v posledních minutách aktivnějším týmem.
     
    29
    Atalanta propadla a hosté šli do rychlého brejku, Martínez vedl míč středem hřiště, jeho nahrávku na Thurama ale přečetl jeden z obránců a připisuje si důležitý zákrok.
     
    30
    Zappacosta se dostal přes Dimarca, poslal míč do vápna, kde se zjevil Lookman, který ale nezakončil v tísni přesně. Nicméně Pavard zůstává po souboji na hrací ploše a vůbec to s ním nevypadá dobře.
     
    31
    Lékaři signalizují, že Pavard bude muset střídat. Darmian se připravuje u postranní čáry a první vynucené střídání uvidíme na straně Interu.
     
    32
    S obráncem Interu to nevypadá vůbec dobře, souboj to byl velmi nešťastný. Pavard tedy v dnešním zápase dohrál, místo něj přichází Darmian.
     
    33
    Můžeme pokračovat ve hře, Sommer rozehrává od své branky.
     
    34
    Souboj dvou Holanďanů vyšel lépe pro de Vrije, který si počkal na Koopmeinerse co udělá a poté mu vzal míč.
     
    35
    Thuram dostal míč na útočné polovině, Kolašinac ho dostoupil a tvrdě poslal k zemi. Hlavní rozhodčí vytahuje žlutou kartu a obránce Atalanty si bude muset dávat větší pozor.
     
    36
    Darmian faulovaný poblíž vápna a Kolašinac může být rád, že neviděl druhou žlutou kartu. Inter má k dispozici zajímavou standartní situaci.
     
    37
    Çalhanoğlu posunul míč proti noze svému spoluhráči, Dimarco ale trefil pouze zeď.
     
    38
    Po delší době svěřenci Inzaghiho nastěhováni na polovině soupeře. Hra se nám přiostřuje a hlavní rozhodčí musí být stále v pozoru.
     
    38
    Darmian se dostal za obranu, Musso proti němu vyběhl, nicméně hostující hráč byl u míče dřív a Musso jej sestřelil! Hlavní rozhodčí nařizuje penaltu!
     
    39
    Vše je potvrzeno. Míč si staví Çalhanoğlu.
     
    40
    Inter Milán právě vstřelil branku! Hosté se pět minut před koncem prvního poločasu dostávají do vedení! Turecký reprezentant HAKAN ÇALHANOGLU se postavil k míči a tvrdou střelou k tyči otevírá skóre dnešního zápasu! Musso vystihl směr střely, proti tomuto zakončení ale neměl moc šancí. – 0:1.
    40. Hakan ÇALHANOĞLU - 0:1
     
    41
    Atalanta se dostala na útočnou polovinu a snaží se odpovědět. Inter v obraně pozorný a je povzbuzen vstřelenou brankou.
     
    42
    Domácí ale ztratili míč, Inter šel do protiútoku, do zakončení se dostal znovu Çalhanoğlu, jeho střela z hranice vápna mířila do branky, Musso ale dobře viděl a míč vyrazil pryč.
     
    43
    Po rychlé akci Atalanty končí míč v rukavicích Sommera, který uklidňuje hru.
     
    44
    Časté nepřesnosti teď brzdí oba týmy v útočném snažení. V útoku se snažil být aktivní Martínez, přes obránce se ale nedostal do nebezpečného prostoru.
     
    45
    Thuram se skvěle dostal do šance, individuálně udělal vše dobře, na poslední chvíli ale Zappacosta zakročil a nedovolil tak střelci Interu zakončit.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    45+1
    V útoku domácí, Scamacca hledal ve vápně spoluhráče, našel ale pouze obránce Interu, který míč posílá pryč z velkého vápna.
     
    45+2
    Thuram si pohlídal ofsajdové postavení, našel poté Barellu, který ale podklouzl a do zakončení se tak nedostal.
     
    45+3
    Hra je přerušena, Djimsiti nechtěně přišlápl Barellu, který se drží za hlavu. Velmi nepříjemný a nešťastný moment.
     
    45+4
    Barella je ošetřen, krvavé zranění je zatím zastaveno obvazem. Hra pokračuje, u míče hráči Atalanty.
     
    45+5
    Lookman nepřesně přihrával na Scamaccu, velmi ukvapená rozehrávka.
     
    45+5
    V samém závěru bude mít Inter k dispozici rohový kop.
     
    45+6
    Centr do vápna poslal Çalhanoğlu, na bližší tyči byl připravený de Roon.
     
    45+6
    Domácí tým šel rychle do útoku a Lookman vybojoval standartní situaci pro svůj tým. Poslední šance prvního poločasu pro Atalantu.
     
    45+7
    Střílený centr Koopmeinerse prodloužil na branku Scalvini, brankář Sommer byl pozorný a míč kryje ve své náruči.
     
    45+7
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas 11. kola Italské Serie A, ve kterém domácí Atalanta Bergamasca Calcio prohrává 0:1. Inter Milán se mohl radovat ve čtyřicáté minutě, když proměnil pokutový kop Çalhanoğlu. Jinak sledujeme vyrovnané a hlavně vyostřené utkání, ve kterém si oba týmy nedarují nic zadarmo. Vše je otevřené, stát se může cokoliv.
     
    Oba týmy jsou zpět na hrací ploše.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Inter rozehrál druhý poločas a začal velmi aktivně, nejprve se snažil něco vymyslet v útoku Martínez, poté zkoušel centrem ohrozit soupeře Çalhanoğlu, ani jedna situace ale nedonutila Mussa k zákroku.
     
    48
    Z druhé strany to zkoušel Dimarco, jeho centr byl ale přetažený.
     
    49
    Výborná práce Koopmeinerse, který i v těžké pozici dokázal vybojovat míč, následně ale Scamacca čekal příliš dlouho na míč a domácí z této akce nic nevymyslí.
     
    50
    Sledujeme boj kolem středového kruhu, ani jeden z týmů se neumí dostat k ohrožení branky.
     
    51
    Inter má k dispozici standartní situaci, Çalhanoğlu si staví míč a bude posílat míč do vápna.
     
    52
    Zatím se ale nehraje, hlavní rozhodčí čeká, až se uklidní situace na tribunách.
     
    53
    Çalhanoğlu poslal míč na pravou stranu, Barella poslal míč do vápna, domácí odvrací pryč.
     
    54
    Lautaro Martínez se dostal k hlavičce a vstřelil branku, nicméně pomezní rozhodčí signalizuje ofsajdové postavení, což o několik vteřin později potvrdil i VAR.
     
    55
    Dvojité střídání na straně domácích. Dohrál Zappacosta a Kolašinac, místo nich přichází Hateboer a Pašalić.
     
    56
    Inter zůstává i nadále aktivní, Musso musí být stále v pozoru.
     
    57
    Inter Milán právě vstřelil branku! Po necelé hodině hry navyšují hosté vedení a můžeme konstatovat, že zaslouženě! Mchitarjan skvěle zabojoval na hranici velkého vápna, vybojoval míč a předložil jej na levou stranu, kde byl LAUTARO MARTÍNEZ, který si míč připravil na střelu a technickou ranou na zadní tyč se v zakončení nemýlí! – 0:2.
    57. Lautaro MARTÍNEZ - 0:2
     
    58
    Důležitá branka pro Inter, který potvrzuje, že se mu na Atalantu daří.
     
    59
    Další výpad hostů, tentokrát domácí obrana zábranila finální přihrávce.
     
    61
    Atalanta právě vstřelila branku! Domácí snižují a zadělávají na drama! Dimarco podcenil situaci, Lookman jej čistě obral o míč, dostal se do vápna, GIANCLUCA SCAMACCA stál před brankou a neměl problém skórovat! – 1:2.
    61. Gianluca SCAMACCA - 1:2
     
    62
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio:
    ze hřiště odchází Giorgio Scalvini, přichází Rafael Tolói.
     
    62
    Obrovská chyba Dimarca, který si toto za rámeček určitě nedá. Vypadalo to pro Inter dobře, nyní ale musí znovu zabrat, protože Atalanta dostala druhý dech.
     
    63
    Domácí drží míš na svých kopačkách a za podpory fanoušků se tlačí k brance Sommera.
     
    64
    Lookman si pustil míč na hranici velkého vápna, Mchitarjan to nečekal a fauloval domácího útočníka. Atalanta má k dispozici velmi zajímavou standartní situaci.
     
    65
    K míči se postavil Koopmeiners, hledal nahrávkou Scamaccu, který ale nezakončil.
     
    66
    Na druhé straně de Roon zahrál rukou a i hosté si vyzkouší výhodu standartní situace.
     
    67
    Çalhanoğlu zahrál centr na přední tyč, domácí obrana si situaci pohlídala. Po chvilce se ke střele dostal Mchitarjan, který branku vysoko přestřelil.
     
    68
    Inter zůstává stále na polovině soupeře, Dimarco se dostal do šestnáctky, míč ale v důležitý moment nezpracoval ideálně.
     
    69
    Koopmeiners dostal těžký míč od Ruggeriho a hodně se na něj zlobí. Atalanta tak přichází o míč a čas se jim pomalu krátí.
     
    70
    Thuram po delší době u míče, z pravé strany ale nic nebezpečného nevymyslel.
     
    70
    Dvojité střídání na straně Interu. Ze hřiště odstupuje Mchitarjan a Dimarco, místo nich přichází Frattesi a Augusto.
     
    71
    Hosté se snaží o aktivní presink a nedovolují soupeři nějak výrazně kombinovat.
     
    72
    Sommer si došel pro odražený míč a kryje ho ve své náruči. Dobrou práci odvedl i de Vrij, který drží obranu Interu.
     
    73
    Nadějná akce domácích, Lookman hledal finální přihrávkou ve vápně spoluhráče, Scamacca ani Koopmeiners se ale k míči nedostali.
     
    74
    Inter znovu chyboval a dovolil soupeři jít do brejku, Lookman se odhodlal ke střele z hranice vápna, střelu na zadní tyč vyrazil Sommer do bezpečí. Atalanta se pomalu nadechuje k tlaku a bude chtít co nejdříve srovnat stav utkání.
     
    75
    Koopmeiners dobrou nahrávkou do šestnáctky našel Pašaliče, ten vybojoval pro svůj tým alespoň roh.
     
    76
    Na hranici vápna se zjevil de Roon, ten byl ale v těžké pozici a neměl šanci pořádně ohrozit branku Sommera.
     
    77
    Ruggeri v ofsajdovém postavení, proto jeho finální přihrávka a následný náběh Lookmana zbytečností.
     
    78
    Dumfries vybojoval míč pro svůj tým. Inter v posledních minutách neumí zaychytit tempo hry a tahá za kratší konec provazu.
     
    79
    Atalanta kombinuje s míčem na polovině soupeře, ten se věnuje hlavně obranným povinnostem. U postranní čáry se připravuje Muriel a to je jasné znamení toho, že Atalanta dá všechno do útoku.
     
    80
    Dvojité střídání na straně Atalanty. Ze hřiště odchází Lookman a Koopmeriners, místo nich přichází De Ketelaere a Muriel.
     
    81
    Pohotový Sommer drží Inter v boji o tři body! Scamacca se dostal do dobré pozice, jeho tvrdou střelu ale reflexivně vychytal brankář hostů!
     
    82
    Další náznak šance domácích, Darmian si ale celou situaci pohlídal a Ederson se tak k zakončení nedostal.
     
    83
    Hostující Frattesi si v souboji počínal nedovoleně a Inter se znovu bude muset bránit.
     
    84
    Mohlo být rozhodnuto! Dumfries si naběhl za obranu na pas od Martíneze, jeho střelu ale Musso vystihl a předvedl povedený zákrok!
     
    85
    Atalanta měla k dispozici rohový kop, nejprve se k centru dostal Muriel, jeho centr byl ale přetažený. Následně se dostal míč do vápna i z druhé strany, opět ale Inter zvládl celou situaci.
     
    85
    Žlutá karta na straně domácích, vidí jí Tolói za protesty.
     
    86
    Dvojité střídání na straně Interu. Ze hřiště odchází Martínez a Çalhanoğlu, přichází Alexis Sánchez a Asllani.
     
    87
    Blíží se konec utkání, ve kterém vidíme hodně emocí. Atalanta se snaží o vyrovnávací branku, čas se jí ale rychle krátí.
     
    88
    Atalanta se nadechuje k závěrečnému tlaku. V druhém poločase jsou určitě aktivnější právě domácí hráči.
     
    89
    Dumfries vidí žlutou kartu, protože nestihl včas zachytit útok Muriela.
     
    90
    Domácí drží míč na útočné polovině, Inter zuby nehty brání. Uvidíme, kolik hlavní rozhodčí nastaví, určitě to bude více než pět minut.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.
     
    90+1
    Pašalič sice vyhrál hlavičkový souboj, následně se ale nejlépe zorientoval Acerbi, který uklidňuje hru.
     
    90+2
    Komplikace pro domácí. Tolói propadl v souboji a musel zastavit protihráče nedovoleně. Vidí od rozhodčího žlutou kartu a jelikož už jednu má, míří předčasně do sprch!
     
    90+3
    Barella na míč těsně nedosáhl a Inter se v útoku příliš dlouho neohřeje.
     
    90+4
    Atalanta teď neumí přejít přes dobrou obranu soupeře, časté nepřesnosti brzdí domácí tým v honbě za srovnáním.
     
    90+5
    Muriel poslal centr na zadní tyč, Hateboer v dobré pozici ale hlavičkuje nepřesně.
     
    90+6
    Poslední vteřiny utkání, Atalanta bude mít zřejmě poslední možnost vyrovnat. Rohový kop pro domácí.
     
    90+7
    Scamacca se dostal k hlavičce, míč se dostal na zadní tyč, de Roon nezareagoval včas.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Skončilo nám utkání 11. kola Italské Serie A, ve kterém domácí Atalanta Bergamasca Calcio nezíská ani bod s lídrem tabulky. Inter Milán se dostal do vedení o dvě branky, poté ale přišla chyba Dimarca a celek Inzaghiho se musel do poslední chvíle strachovat o výhru. Nakonec to ale obrana zvládla, Sommer podržel svůj tým a připisují si tak do tabulky důležité tři body. (20:01:59)

    David Bochňák

    Góly: 61. Scamacca (Lookman) – 40. Çalhanoğlu (pen.), 57. La. Martínez (Mchitarjan)

    Karty:   26. de Roon (ABC), 35. Kolašinac (ABC), 85. Tolói (ABC) – 89. Dumfries (INM)


    Atalanta Bergamo: Musso – Kolašinac (55. Pašalić), Djimsiti, Scalvini (62. Tolói) – Ruggeri, Éderson, de Roon (C), Zappacosta (55. Hateboer) – Lookman (80. De Ketelaere), Koopmeiners (80. Muriel) – Scamacca.
    Náhradníci: Carnesecchi, Rossi – Adopo, Bakker, Holm, Mirančuk, Zortea.

    Tréner: Gian Piero Gasperini

    Inter Miláno: Sommer – Acerbi, de Vrij, Pavard (32. Darmian) – Dimarco (70. Augusto), Mchitarjan (70. Frattesi), Çalhanoğlu (86. Asllani), Barella, Dumfries – La. Martínez (C) (86. Alex. Sánchez), Thuram.
    Náhradníci: Audero, Di Gennaro – Agoumé, A. Bastoni, Bisseck, Klaassen, Sensi.

    Tréner: Simone Inzaghi

    Rozhodca: Simone Sozza – Di Iorio, Filippo Bercigli