Philadelphia – Vancouver 2:0 (kon.) | Montreal – Minnesota 2:5 (kon.) | Buffalo – Tampa Bay 3:2 (po pr.)
NY Islanders – Arizona 1:0 (kon.) | Nashville – Edmonton 1:6 (kon.) | Winnipeg – LA Kings 1:5 (kon.)
Seattle – Colorado 1:4 (kon.) | San Jose – Carolina 3:6 (kon.) | Vegas – Dallas 3:2 (2:1 po s.n.)
koniec
Seattle Kraken
1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Colorado Avalanche
Streda 18.10.2023, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:22 Kartye selhal v další velké příležitosti.
     
    59:22
    Kartye dostal přihrávku před Gergijeva, jenže domácí útočník opět nechal vyniknout hostujícího brankáře, který bude právem vyhlášen první hvězdou tohoto zápasu.
     
    57:04
    Po uklouznutí Bjorkstranda ujížděl na Grubauera Olofsson, avšak tváří v tvář domácímu brankáři střelecky zklamal.
    56:46 Valerij NIČUŠKIN - 1:4
     
    56:46
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo hodně rychlé. VALERIJ NIČUŠKIN skvěle zapracoval u mantinelu, kde nakonec obral o kotouč Burakovského a ruský útočník poté ze středního pásma trefil opuštěnou klec Seattlu. Bez asistence.
     
    56:34
    Kraken odvolává svého brankáře!
     
    56:25
    Nyní se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, protože na trestnou lavici na dvě minuty míří Jared McCann (SEA) za podrážení a Bowen Byram (COL) za nedovolené bránění.
    53:45 Mikko RANTANEN - 1:3
     
    53:45
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nicméně útok hostů pokračoval dále, když nakonec Colorado u mantinelu vybojovalo touš a Girard následně z levého kruhu křižně nahrál MIKKOVI RANTANENOVI, jenž vyslal nekompromisní střelu do bližší šibenice domácí klece. Asistence: Sam Girard, Andrew Cogliano.
     
    44:01
    Beniers se velmi dobře uvolnil mezi kruhy a poté přihrával na střelu z první McCannovi, jenže domácí útočník kotouč minul.
     
    42:47
    Kraken bude mít k dispozici přesilovou hru, protože dvě minuty za hákování dostává Andrew Cogliano (COL).
     
    41:10
    Po chybné rozehrávce Seattlu se hosté dostali do rychlého protiútoku, kde Johansen nahrával mezi kruhy najíždějícímu Drouinovi, kterého však skvěle vychytal Grubauer.
    39:42 Gourde v závěru třetiny spálil obrovskou příležitost k vyrovnání!
     
    39:42
    Gourde měl na své holi vyrovnání! Dumoulinovi se podařilo přihrát svému spoluhráči přes dva bránící hráče, jenže Gourda parádně vychytal Georgijev!
     
    37:24
    Tak to byla obrovská šance hostí na navýšení svého vedení! Lehkonen zavezl puk do útočného pásma, kde poté přihrál mezi kruhy zcela volnému Girardovi, jenže jeho střelecké zakončení Grubauer vyrazil do ochranné sítě.
     
    33:12
    Přesilovou hru si tentokrát zahrají hosté, protože dvě minuty za držení dostává domácí obránce Jamie Oleksiak (SEA).
    31:50 Logan O'CONNOR - 1:2
     
    31:50
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche se prosazují ve vlastním oslabení! Toews zvládl souboj za bránou, kde poté přebral kotouč Makar, jenž ho po mantinelu vyhodil do středního pásma, kde se k němu dostal LOGAN O´CONNOR, a ten využil své rychlosti a jel sám na Grubauera, kterého překonal střelou pod vyrážečku. Asistence: Cale Makar, Devon Toews.
     
    30:28
    Tak Colorado si hru v pěti příliš dlouho neužilo, protože hned chvíli po konci trestu Mansona na trestnou lavici putuje Nathan MacKinnon (COL), jenž si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    28:13
    Hned ze startu přesilové hry bylo před bránou Colorada horko, když McCann poslal touš před bránu, kde ho Beniers dobře tečoval do Georgijeva a puk se poté odrazil na hůl Eberleho, ale i jeho dorážku brankář Avs kryje.
     
    28:13
    Nyní to však Josh Manson (COL) se svou defenzivní snahou přehnal a za podrážení si odsedí dvě minuty.
     
    24:30
    Colton se hnal sám na Grubauera, ale byl seknut Justinem Schultzem (SEA) a trochu překvapivě se píská dvouminutový trest a né trestné střílení.
    23:50 Artturi LEHKONEN - 1:1
     
    23:50
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Ničuškin se z pravého kruhu snažil natlačit před bránu Seattlu, ale ruského útočníka domácí obrana dokázala neutralizovat, jenže kotouč se příhodně odrazil na hůl ARTTURIHO LEHKONENA, který už měl před sebou hodně jednoduchou úlohu v podobě trefení zcela odkryté brány. Bez asistence.
     
    19:48
    V závěru první třetiny ještě přichází první vyloučení, když je na dvě minuty za podrážení vyloučen Ross Colton (COL).
    15:09 Kailer YAMAMOTO - 1:0
     
    15:09
    Seattle právě vstřelil branku!
    Nyní už se však domácí dočkávají první branky! Po zblokované střele Kartyeho se kotouč dostal za bránu Avs, odkud Yamamoto nahrál znova Kartyemu, kterého však Georgijev i s pomocí břevna ještě vychytal, jenže akce pokračovala dále a k puku se opět dostal KAILER YAMAMOTO, jemuž se tentokrát z levé strany podařilo prostřelit Georgijeva nad jeho hlavou. Asistence: Vince Dunn.
     
    13:55
    Tak to byla obrovská příležitost domácích, kteří jeli ve dvou na jednoho a Burakovsky to vzal na sebe, jenže jeho střela letí těsně mimo!
     
    03:58
    Máme za sebou první obrovskou příležitost utkání, když Schwartz dostal přihrávku před bránu Colorada, kde měl dostatek času, ale jeho střelu mu vůbec nesedla, když pouze trefil Georgijeva přímo do středu jeho výstroje.
     
    01:20
    Jordan Eberle (SEA) seslal tvrdě k ledu Cogliana, kterého jel okamžitě mstít Logan O´Connor (COL) a za svou bitku si oba posedí pět minut na trestné lavici.

    Michaela Koláriková

    Góly a asistencie: 16. Yamamoto (Dunn) – 24. Lehkonen, 32. L. O'Connor (Makar, Toews), 54. Rantanen (Girard, Cogliano), 57. Ničuškin


    Seattle Kraken: Grubauer (Daccord) – Dunn, Larsson, Oleksiak, Borgen, Dumoulin, Schultz – McCann, Beniers, Eberle – Schwartz, Wennberg, Bjorkstrand – Tolvanen, Gourde, Burakovsky – Kartye, Bellemare, Yamamoto.
    Tréner: David Hakstol

    Colorado Avalanche: Georgijev (Prosvetov) – Toews, Makar, Girard, Byram, J. Johnson, Manson – Ničuškin, MacKinnon, Rantanen – Lehkonen, R. Johansen, Drouin – Wood, Colton, Tatar – Cogliano, F. Olofsson, L. O'Connor.
    Tréner: Jared Bednar

    Rozhodca: Hanson, Kozari – Toomey, Murchison

    Diváci: 17 151