Ottawa – Tampa Bay 5:2 (kon.) | Anaheim – Carolina 6:3 (kon.)
koniec
Anaheim Ducks
6:3 (3:0, 1:1, 2:2)
Carolina Hurricanes
Pondelok 16.10.2023, 02:30 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:53
    Anaheim jde do čtyř. Důvodem je prohřešek centra elitní formace Trevora Zegrase, jenž přidržel hokejku Sebastianu Ahovi.
     
    41:07
    Carolinu čeká početní převaha. Ryan Strome drobným háčkem zabránil v kvalitnějším zakončení Dmitrijovi Orlovovi.
     
    40:00
    Po skončení druhé třetiny ještě došlo k rozmíšce, v níž hrál velkou roli Radko Gudas. Český obránce dostal 2+2 minuty za hrubost a desítku za nesportovní chování. Z řad soupeře dostal desítku Brendan Lemieux, k tomu dostal ještě dvě minuty za hrubost a spolu s ním si stejný trest vykoledoval Stefan Noesen, takže se po vykrácení trestů bude pokračovat pět na pět.
     
    29:37
    Další šance pro Carolinu ke snížení a zdramatizování zápasu přichází poté, co si ruský zadák Ilja Ljubuškin vykoledoval dvě minuty za nedovolené bránění Lemieuxe.
     
    23:54
    Po ubráněném oslabení čeká na Anaheim přesilovka, na lavici hanby bez protestů odjel Sebastian Aho, který zcela evidentně podrazil Terryho.
     
    19:04
    Komplikace pro Ducks. Troy Terry u pravého mantinelu zvedl hokejku do obličeje Jaccoba Slavina, a protože nechybí ani krvavý šrám, jedná se o čtyřminutový trest.
     
    17:15
    Početní převahu si vyzkouší rovněž Kačeři, ve vlastním předbrankovém prostoru si Jordan Martinook k puku pomohl podrážením proti Leasonovi.
     
    13:56
    Za faul v útočném pásmu odjíždí na dvě minuty pykat na trestnou lavici Mason McTavish, nedovoleným bráněním zastavil Stefana Noesena.
     
    10:57
    První třetinu okořenil bitkou Frank Vatrano s Michaelem Buntingem. Nakonec se jednalo spíše o takovou menší pošťuchovanou a podle toho se zachovali i rozhodčí, kteří místo pětiminutového trestu sáhli k trestům na dvě minuty za hrubost. Hrát se bude čtyři na čtyři.

    Dávid Švec

    Góly a asistencie: 7. Carrick (Leason), 9. Vatrano (Drysdale, Fowler), 13. Mintjukov (LaCombe, R. Strome), 37. Vatrano (R. Strome, McTavish), 59. Zegras (Terry, Henrique), 59. Vatrano (McTavish) – 34. Teräväinen (Skjei, Pesce), 44. Teräväinen (Burns, Orlov), 56. Nečas (Bunting, DeAngelo)


    Anaheim Ducks: Dostál (Gibson) – Drysdale, Fowler (A), Gudas, LaCombe, Ljubuškin, Mintjukov – Terry (A), Zegras, Henrique (A) – R. Strome, McTavish, Vatrano – Silfverberg, Groulx, Max Jones – Leason, Carrick, R. Johnston.
    Tréner: Greg Cronin

    Carolina Hurricanes: Raanta (Andersen) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, DeAngelo, Orlov – Jarvis, S. Aho II, Bunting – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Noesen, Drury, Lemieux.
    Tréner: Rod Brind'Amour

    Rozhodca: Nicholson, Schrader – Barton, Apperson

    Diváci: 17 278