Ottawa – Tampa Bay 5:2 (kon.) | Anaheim – Carolina 6:3 (kon.)
koniec
Anaheim Ducks
6:3 (3:0, 1:1, 2:2)
Carolina Hurricanes
Pondelok 16.10.2023, 02:30 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Kačeři v pohledném utkání vyzráli na favorizovanou Carolinu
     
    Statistika
    Střely na bránu: 25 – 35 | Přesilová hra: 0/2 – 2/6 | Trestné minuty: 28 – 20

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Lukáš Dostál (ANA) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4 %, odchytal 59:39
    Antti Raanta (CAR) – 19 zákroků, 4 OG, úspěšnost 82,6 %, odchytal 59:21

    Česká a slovenská stopa
    Lukáš Dostál (ANA) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4 %, odchytal 59:39
    Radko Gudas (ANA) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 14, čas na ledě 16:27
    Martin Nečas (CAR) – 0+1, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:39

    Tři hvězdy utkání
    1. Frank Vatrano (ANA) – 3+0
    2. Lukáš Dostál (ANA) – 32 zákroků
    3. Pavel Mintjukov (ANA) – 1+0 (05:35:53)
     
    Utkání přihlíželo 17 278 diváků.
     
    Hokejisté Anaheimu na domácím ledě zaznamenali cenný skalp, Carolinu po velmi dobrém výkonu porazili v gólově bohatém utkání 6:3.

    Kačeři položili základ k vítězství v první třetině, v níž si vybudovali tříbrankový náskok a ten udrželi i ve druhé části. Ve třetí dvacetiminutovce se Hurikáni dostali na kontakt zásluhou přesilovkových tref Teuva Teräväinena a Martina Nečase. Nepřekvapí, že v závěru hosté vyzkoušeli hru bez gólmana, ale vyrovnání se nedočkali a naopak do prázdné klece inkasovali dva góly, z obranného pásma přesně zamířil Cam Fowler a o pár vteřin později zkompletoval svůj čtvrtý hattrick v NHL Frank Vatrano.

    Croninova družina dala zapomenout na úvod nezdar z Vegas a dočkala se premiérových bodů v sezóně. Carolina po dvou výhrách poprvé zaváhala.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Levou stranou nabral vysokou rychlost Jack Drury, dobruslil až do kruhu a odtud trefil přesně to místo, kde zaklekával Lukáš Dostál.
     
    59:18
    Zápas už se jenom dohrává. Mason McTavish mohl středem postupovat do šance, ale neplýtval posledními zbytky sil a jenom nahodil za bránu.
    58:41 Frank VATRANO - 6:3
     
    58:41
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Hurikáni pokračovali ve hře bez gólmana. Rozehrávku po mantinelu vystihl McTavish, ve střední třetině nahrál po levé ruce FRANKU VATRANOVI a tomu nedělalo žádné starosti trefit prázdnou bránu a zaznamenat tak třetí trefu v utkání. Jedná se o čtvrtý kariérní hattrick amerického útočníka v NHL. Asistence: Mason McTavish.
    58:03 Trevor ZEGRAS - 5:3
     
    58:03
    Anaheim právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Hosté získali útočné pásmo a trenér Brind'Amour se rozhodl odvolat gólmana. Jen o pár vteřin později ovšem hráči v bílých dresech u levého mantinelu o kotouč přišli, Zegras nahrál do středu CAMU FOWLEROVI a obránce z vlastního obranného pásma zamířil přesně doprostřed prázdné klece. Asistence: Troy Terry a Adam Henrique.
     
    57:41
    Přes posledního obránce vyprodukoval Trevor Zegras svižný projektil ze zápěstí, Antti Raanta udržel naděje Caroliny na body zákrokem vyrážečkou.
     
    57:24
    Martin Nečas po pravém mantinelu prodloužil puk na Sebastiana Aha, tomu nevyšla klička před bránu proti českému obránci Radku Gudasovi.
     
    56:45
    Jako další pálil Brady Skjei a trefil prvního clonícího konkurenta, od jeho brusle se hrací předmět odrazil mezi diváky, jeden z nich si domů odnese cenný suvenýr.
     
    56:24
    Nástřel Burnse od pravého mantinelu nebyl tečovaný, Lukáš Dostál proto bez větších problémů zasáhl pravým betonem.
    55:29 Martin NEČAS - 4:3
     
    55:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni jsou na kontakt! MARTIN NEČAS rozehrál k levému mantinelu na Buntinga a najel si před bránu, kam dostal perfektní přihrávku přesně do hokejky, marně se přesunujícímu krajanovi Dostálovi poslal puk k levé tyči. Asistence: Michael Bunting a Anthony DeAngelo.
     
    54:53
    Anaheim jde do čtyř. Důvodem je prohřešek centra elitní formace Trevora Zegrase, jenž přidržel hokejku Sebastianu Ahovi.
     
    54:28
    Lukáš Dostál dobře viděl na střelu Sebastiana Aha a vyrazil ji k pravému mantinelu na hokejku spoluhráče Drysdalea.
     
    53:51
    Ležící hostující brankář Raanta nyní vůbec neměl přehled o situaci. Domácí hledali volný puk, toužili vstřelit pátý gól, hrací předmět však nakonec skončil pod gólmanem.
     
    53:23
    Křižnou přihrávku obdržel na vrcholek pravého kruhu Mason McTavish, Antti Raanta se stihl přemístit a zakročit levým betonem.
     
    52:57
    Nahození Teräväinena po pravém mantinelu za vlastní bránou zastavil Lukáš Dostál a kotouč přenechal kolemjedoucímu Fowlerovi.
     
    52:30
    Za obrannou řadou soupeře se pokusil schovat Martin Nečas, prudkou přihrávku na jeho osobu dokázal zastavit Jamie Drysdale.
     
    51:58
    Zpoza vlastní brány rozehrával Pavel Mintjukov a vybral si Troye Terryho, jehož zradilo zdánlivě jednoduché zpracování.
     
    51:23
    Stefan Noesen vyvinul tlak na Cama Fowlera, ovšem zkušený zadák si poradil na jedničku, bekhendem puk vysokým obloučkem poslal mimo obranné pásmo.
     
    50:57
    Tlak Anaheimu ještě pokračoval. Zdvojený Brett Leason přisunul puk na hokejku Sama Carricka, centr čtvrté lajny mířil hodně nepřesně.
     
    50:25
    Na hattrick útočil Frank Vatrano, který vypálil forhendem v plné rychlosti o pár čísel nad břevno, Antti Raanta měl štěstí.
     
    49:48
    Jesperi Kotkaniemi dobruslil po pravém mantinelu až do kruhu, šiplavou křižnou ránu vytáhl nad horní tyč Lukáš Dostál vyrážečkou.
     
    49:23
    Za vlastní bránou zaváhal Dmitrij Orlov pod tlakem Trevora Zegrase. Vyhazoval slabě středem a Jamie Drysdale měl smůlu, že mu puk vyšel na bekhend, takže se ani nepokoušel vystřelit.
     
    48:46
    Další akci hostujícího mužstva přerušil hvizdem čárový rozhodčí, stalo se tak po špatné domluvě mezi Staalem a Martinookem.
     
    48:20
    Ve třetí části jsou Hurikáni jasně lepším týmem. Z levého kruhu vypálil kapitán Jordan Staal tvrdou střelu vedle bližší tyče.
     
    47:57
    Z prakticky nulového úhlu nahazoval Sebastian Aho. Lukáš Dostál se překvapit nenechal a kotouč vyhlavičkoval nad břevno.
     
    47:28
    Domácí už podle očekávání neženou tolik dopředu a soustředí se především na udržování cenného náskoku nad favoritem. Vítězství je blízko.
     
    46:40
    Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Martin Nečas. Ve finále vyzkoušel těžkou střelu z úhlu, pro Carolinu získal alespoň buly v útočné třetině.
     
    46:22
    Zdvojený Frank Vatrano se z obležení vymotat nedokázal, ukázkovým způsobem mu kotouč vypíchl z pod hokejky Brent Burns.
     
    45:54
    Od modré nahazoval Anthony DeAngelo, v ne úplně dobré pozici stojící Sebastian Aho zvedl hrací předmět vysoko nad břevno.
     
    45:21
    V levém kruhu si počkal a dočkal se přihrávky Martin Nečas, křižnou střelu těsně nad ledem krajan Dostál kryl levým betonem.
     
    44:45
    Hokejisté v černých dresech se nyní ubránili pouze za cenu zakázaného uvolnění, přes všechny čáry puk napálil Adam Henrique.
     
    43:26
    Hurikáni pokračují v útočení. Brendan Lemieux vypálil z levého kruhu, Jack Drury touš ztečoval vedle levé tyče Dostálovy svatyně.
    43:01 Teuvo TERÄVÄINEN - 4:2
     
    43:01
    Carolina právě vstřelila branku!
    Zápas ještě bude dramatický, ne že ne! Dobrou střeleckou formou v úvodu sezóny oplývá TEUVO TERÄVÄINEN, tentokráte si na středu počkal u modré čáry na odražený puk, napálil ho do pravé šibenice za záda překvapeného českého brankáře Dostála a zredukoval manko na rozdíl dvou gólů. Asistence: Brent Burns a Dmitrij Orlov.
     
    42:44
    Od levého mantinelu nahazoval do předbrankového prostoru Sebastian Aho, Jamie Drysdale nepustil hrací předmět k Sethu Jarvisovi.
     
    42:29
    Nyní si Anthony DeAngelo vybral slabší chvilku, když ho viditelně překvapila nahrávku na modrou, puk mu přeskočil přes čepel hole.
     
    41:39
    Anthony DeAngelo nabil do pravého kruhu Teuvu Teräväinenovi, Lukáš Dostál se výborně přemístil k levé tyči a puk vyrazil.
     
    41:07
    Carolinu čeká početní převaha. Ryan Strome drobným háčkem zabránil v kvalitnějším zakončení Dmitrijovi Orlovovi.
     
    40:34
    Zakázané uvolnění domácího mužstva. Trevor Zegras vyvinul velký tlak na accoba Slavina, tělem se však před protihráče nenatlačil.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Brett Pesce okamžitě vyzkoušel Dostálovu pozornost nahozením ze středního pásma, gólman sebral puk do lapačky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:35.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 21.
     
    Prostřední dějství nabídlo po jednom gólu na každé straně, domácí Anaheim tedy udržuje tříbrankové vedení. Čisté konto Lukáši Dostálovi zrušil ve 34. minutě Teuvo Teräväinen, jenž po výborném zpracování vystřelil nechytatelně nad levé rameno českého gólmana, nicméně Kačeři se rychle oklepali a za další tři minuty zaznamenal svou druhou trefu v zápase křižnou střelou z pravého kruhu Frank Vatrano.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Po skončení druhé třetiny ještě došlo k rozmíšce, v níž hrál velkou roli Radko Gudas. Český obránce dostal 2+2 minuty za hrubost a desítku za nesportovní chování. Z řad soupeře dostal desítku Brendan Lemieux, k tomu dostal ještě dvě minuty za hrubost a spolu s ním si stejný trest vykoledoval Stefan Noesen, takže se po vykrácení trestů bude pokračovat pět na pět.
     
    39:53
    Anaheim se ubránil. Mason McTavish vyvezl puk do středního pásma, kde se o něj nechal připravit, Jaccob Slavin následně nastřeloval do útočné třetiny po levém mantinelu, kde Radko Gudas udržel na zádech Jacka Druryho.
     
    39:38
    Trvající tlak soupeře přerušil Ilja Ljubuškin za cenu odpalu na zakázané uvolnění. Hosté mají čas na jeden, možná dva kloudné útoky.
     
    38:52
    Od modré čáry nahazoval na teč Brett Pesce. Pobídky se chopil Jesper Fast, touš sklepl o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    38:21
    V pravém kruhu si počkal na nahrávku Teuvo Teräväinen, z voleje pálil o velký kus vedle bližší tyčky. Carolina pokračuje na puku.
     
    37:27
    Na druhé straně zahrozil Sebastian Aho, jemuž se povedlo prokličkovat až do těsné blízkosti brány, forhendem ale zakončoval nepřesně.
    36:44 Frank VATRANO - 4:1
     
    36:44
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři si berou poměrně brzy zpět tříbrankové vedení! Souboj o kotouč za bránou soupeře ovládl Strome, touš následně adresoval do pravého kruhu FRANKU VATRANOVI a ten vstřelil svůj druhý gól v zápase nechytatelnou ránou na zadní tyč, právě o tyč se ještě hrací předmět odrazil za brankovou čáru. Asistence: Ryan Strome a Mason McTavish.
     
    36:26
    Ryan Strome přebruslil Slavina a bekhendem vyzkoušel křižný pas do pravého kruhu, odtud McTavishovi vůbec nevyšla rána z první.
     
    35:55
    Rychlonohý Mason McTavish vyvinul velký tlak na Brenta Burnse, ten vyhazoval bekhendem na jistotu po mantinelu do střední třetiny.
     
    35:22
    Střílený pas před bránu vyslal Trevor Zegras, Troy Terry na dlouhou hokejku zakončoval bekhendem poměrně výrazně vedle levé tyčky.
     
    34:32
    Psychická výhoda je nyní na straně hostů. Na kontakt chtěl snížit Jordan Martinook, bekhendem ale zvedl puk až nad břevno.
    33:52 Teuvo TERÄVÄINEN - 3:1
     
    33:52
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté snižují! Rána Pesceho se od zadního mantinelu odrazila do levého kruhu ke Skjeiovi, který vysokou nahrávkou poslal puk do pravého k TEUVU TERÄVÄINENOVI, Fin si perfektně poradil s těžkým zpracováním a forhendem pak zvládl zamířit do volného prostoru nad levým ramenem Dostála. Asistence: Brady Skjei a Brett Pesce.
     
    33:23
    Jamie Drysdale musel pořádně zabrat, protože na něj začal nebezpečně dotírat Brendan Lemieux, zadák si pomohl pasem po mantinelu na Fowlera.
     
    32:40
    Na modré si klepl o nahrávku Pavel Mintjukov a dostal ji, nepovedený forhendový projektil zamířil vysoko nad břevno.
     
    32:26
    Trevor Zegras přes dva protihráče posunul puk doleva na Troye Terryho, jemuž se nepovedlo touš dostat za brankovou čáru pod levým Raantovým betonem.
     
    31:50
    Anaheim hraje v pěti, nicméně ještě pár vteřin pokračoval v defenzivě, nakonec Radko Gudas čistým způsobem odzbrojil Staala.
     
    31:21
    Naopak to byl Anaheim, který mohl udeřit v oslabení. Cam Fowler od levého mantinelu našel na protější tyči Jakoba Silfverberga, Antti Raanta se stihl přemístit a zasáhl levým betonem.
     
    30:59
    Lukáš Dostál se bleskově přesunul k pravé tyčce, nicméně zasahovat nemusel, protože Seth Jarvis z první mířil mimo tři tyče.
     
    30:29
    Ofsajd zastavil útok hostujícího celku, Sebastian Aho si ještě vysvětluje celou situaci s krajanem Teuvem Teräväinenem.
     
    29:55
    Jenže Hurikánům se nedaří. O puk se nechal jednoduše připravit Teuvo Teräväinen, po pravém mantinelu zdárně vyhazoval Cam Fowler.
     
    29:37
    Další šance pro Carolinu ke snížení a zdramatizování zápasu přichází poté, co si ruský zadák Ilja Ljubuškin vykoledoval dvě minuty za nedovolené bránění Lemieuxe.
     
    28:52
    Rozjetý Trevor Zegras ztratil kontrolu nad pukem a nechal jej za sebou, do středního pásma ho potom bez problémů vyvezl Anthony DeAngelo.
     
    28:23
    Martin Nečas nabral rychlost po pravém mantinelu a mezi kruhy našel Teuva Teräväinena, jemuž nevyšla forhendová střela, puk proletěl nad břevnem.
     
    27:58
    Troy Terry neměl podporu spoluhráčů, proto po najetí do útočného pásma nahodil od pravého mantinelu na Raantu, finský gólman si na rozehrávku netroufl.
     
    27:14
    Ve druhém dějství se příliš nepřerušuje. V aktivnějším pojetí pokračuje hostující celek, Stefan Noesen po zpracování Jarvisovy nahrávku střílel forhendem nad břevno.
     
    26:36
    Přečíslení dvou na jednoho snížením nekončí! Sebastian Aho vybídl ke skórování Jordana Staala, ten mířil mezi betony Lukáše Dostála, jenž puk ztlumil, kus černé gumy se potom pomalinku došoural za bránu vedle pravé tyče.
     
    26:15
    Carolina pokračuje v plném počtu. Brent Burns při plnění defenzivních povinností ztratil hokejku, ovšem to ho vůbec nerozhodilo a puk přikopl ke Slavinovi.
     
    25:42
    Od mantinelu zacouval k modré čáře Jamie Drysdale a vyprodukoval ostrou forhendovou ránu, s níž Antti Raanta neměl vážnější starosti.
     
    25:20
    Na modré si připravil puk a vypálil Adam Henrique, dobrým blokem dolní končetinou se prezentoval hostující kapitán Jordan Staal.
     
    24:57
    Rychlá rozehrávka Kačerům vůbec nevyšla. Jamie Drysdale vyslal příliš ostrý pas po levém mantinelu, výsledkem je icing.
     
    24:22
    Anaheim zajímavě kombinoval, ale nakonec celou akci překombinoval, pas Zegrase na modrou vypíchl před Fowlerem Teuvo Teräväinen.
     
    23:54
    Po ubráněném oslabení čeká na Anaheim přesilovka, na lavici hanby bez protestů odjel Sebastian Aho, který zcela evidentně podrazil Terryho.
     
    23:25
    Troy Terry strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty a již je zpátky na ledové ploše. Hned se zapojil do akce, nepřesně nahrával za brusle Zegrasovi.
     
    22:54
    V levém kruhu příliš dlouho otálel Martin Nečas, nechal se rozhodit Brettem Leasonem a do bezpečí odpaloval Cam Fowler.
     
    22:22
    Dmitrij Orlov neváhal a po rychlém zpracování pálil zpoza kruhů, bránící obětavý hráč v pádu zastavil ránu bruslí.
     
    21:47
    Na snížení z levého kruhu zaútočil Martin Nečas, tvrdou střelu na přední tyčku Lukáš Dostál vytěsnil pravým ramenem.
     
    21:29
    Od modré se rozhodl vypálit Dmitrij Orlov, jenže napálil prvního bránícího konkurenta, od nějž se kotouč odrazil do středního pásma.
     
    20:56
    Hráči v bílých dresech ale mají velký problém s probojováním se do útočné třetiny, nakonec uspěl levým mantinelem Čech Martin Nečas.
     
    20:10
    Carolina do druhé třetiny vstupuje v přesilové hře, která může trvat ještě tři minuty, Terry na trestné lavici teď nebude prožívat dvakrát šťastné chvíle.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:43.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 9.
     
    Zápas mezi Anaheimem a Carolinou se po první třetině vyvíjí nečekaným způsobem, Kačeři nad favoritem disponují nadějným tříbrankovým náskokem. Vedoucí gól obstaral v 7. minutě centr čtvrté formace Sam Carrick, na nějž o pouhé dvě minuty později navázal Frank Vatrano, současnou podobu výsledku dal ve 13. minutě při hře čtyři na čtyři svým premiérovým gólem i bodem v NHL ruský zadák Pavel Mintjukov. Hosté rozhodně mají co zlepšovat, pokud výkon výrazně nezlepší, tak dnes zapíší první porážku v sezóně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Na malém prostoru se do levého kruhu prokličoval Seth Jarvis, forhendovou střelu po ledě Lukáš Dostál kontroloval levým betonem.
     
    19:04
    Komplikace pro Ducks. Troy Terry u pravého mantinelu zvedl hokejku do obličeje Jaccoba Slavina, a protože nechybí ani krvavý šrám, jedná se o čtyřminutový trest.
     
    18:40
    Nepřipravená rána Masona McTavishe až k Anttimu Raantovi neprošla, povedeným blokem se prezentoval Jaccob Slavin.
     
    18:29
    Opět dobrá práce Canes v defenzivě, u pravého mantinelu Slavin odzbrojil Zegrase, do středního pásma pak vyvezl puk Seth Jarvis.
     
    17:58
    Hokejistům v černých dresech se nedaří obsadit útočnou třetinu, soupeř v krátkém časovém sledu vyhodil hned třikrát.
     
    17:15
    Početní převahu si vyzkouší rovněž Kačeři, ve vlastním předbrankovém prostoru si Jordan Martinook k puku pomohl podrážením proti Leasonovi.
     
    16:39
    Zajímavý oblouček za obranu zkoušel Jaccob Slavin, ovšem se Sethem Jarvisem výborně odcouval Jamie Drysdale a touš ze vzduchu stáhl z rukavice do hokejky.
     
    16:01
    Mason McTavish je zpátky na ledě a rýsovala se pro něj možnost úniku, ovšem vyhození Cama Fowlera zamířilo mimo jeho dosah.
     
    15:48
    Do další střely se Martin Nečas trefil o poznání lépe a jeho krajan v bráně soupeře Lukáš Dostál měl velké štěstí, čisté konto mu zachránila pravá tyč!
     
    15:29
    V levém kruhu si na střelu věřil Martin Nečas, ale vůbec mu nesedla, Jamie Drysdale posléze nevyhodil přes Brenta Burnse.
     
    14:51
    Český útočník Martin Nečas od levého mantinelu hledal stříleným pasem před bránou Sebastiana Aha, před ním zakročil zakleknuvší Fowler.
     
    14:28
    Carolině se zatím nedaří usadit v útočném pásmu. Jesperi Kotkaniemi přenechával za sebe, kde však spoluhráče neměl, zdárně vyhazoval Jackson LaCombe.
     
    13:56
    Za faul v útočném pásmu odjíždí na dvě minuty pykat na trestnou lavici Mason McTavish, nedovoleným bráněním zastavil Stefana Noesena.
     
    13:29
    Mezi dvojicí konkurentů se chtěl do příležitosti probít Mason McTavish, v poslední možný okamžik mu puk vypíchl Dmitrij Orlov.
    12:06 Pavel MINTJUKOV - 3:0
     
    12:06
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Demolice favorita pokračuje! Strome zprava nahrával do středu LaCombemu, který udržel chladnou hlavu a po levé ruce nahrával ještě lépe postavenému PAVLU MINTJUKOVOVI, ruský obránce zaznamenal svůj první nejen gól, ale vůbec bod v NHL forhendovou střelou do odkryté brány Canes. Asistence: Jackson LaCombe a Ryan Strome.
     
    11:43
    Zakončení z pravého kruhu na zadní tyčku nemusel Antti Raanta vůbec řešit, situaci za něj vyřešil dobře blokující Brett Pesce.
     
    11:30
    Lukáš Dostál se hlásil o icing, ale nebylo mu vyhověno. Proto se český brankář vydal za bránu, odtud přesně rozehrál na hokejku Fowlera.
     
    10:57
    První třetinu okořenil bitkou Frank Vatrano s Michaelem Buntingem. Nakonec se jednalo spíše o takovou menší pošťuchovanou a podle toho se zachovali i rozhodčí, kteří místo pětiminutového trestu sáhli k trestům na dvě minuty za hrubost. Hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    10:42
    V pravém kruhu zkontroloval situaci Ryan Strome a do toho druhého přihrál Troyovi Terrymu, pokus po ledě vykopával Raanta levým betonem.
     
    10:03
    Antti Raanta si hravě poradil s forhendovou střelou od levého mantinelu, protihráči dobře zmenšil střelecký úhel a puk z výstroje nepustil.
     
    09:46
    Rýsovalo se přečíslení dvou na jednoho, ale Anthony DeAngelo nechal kotouč za sebou, takže potom jen nahazoval po pravém mantinelu.
     
    09:12
    Anaheim je psychicky nahoře. Za pravý kruh dostal pobídku Ilja Ljubuškin, tvrdou forhendovou ránu z první gólman Canes podržel.
    08:31 Frank VATRANO - 2:0
     
    08:31
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Croninova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! Drysdale v pravém kruhu našel najetého FRANKA VATRANA, který rychle zamířil a Raantu překvapil střelou pod jeho pravý beton. Asistence: Jamie Drysdale a Cam Fowler.
     
    07:53
    Carolina pokračuje v ofenzivních snahách. Jordan Staal nahazoval po pravém mantinelu za bránu, kde bránící Jamie Drysdale přetlačil Martinooka.
     
    07:12
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Teuvo Teräväinen, jenž středem nabral vysokou rychlost, ovšem do ofsajdu jej potom vystavil krajan Jesperi Kotkaniemi.
    06:52 Sam CARRICK - 1:0
     
    06:52
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Vedení na svou stranu strhávají domácí! Leason u mantinelu vybojoval kotouč do levého kruhu pro SAMA CARRICKA a ten dlouho nevymýšlel, svižnou ránu pověsil do bližšího víka mimo dosah Raantovy vyrážečky. Asistence: Brett Leason.
     
    06:31
    Před bránou soupeře čekal na nahrávku Stefan Noesen. Marně, protože přes tři konkurenty neprošla, hraje Jackson LaCombe.
     
    06:03
    Po zaváhání Brenta Burnse cítil možnost úniku Cam Fowler, ale právě Burns mu záhy puk vypíchl. Toho se potom chopil McTavish a už v útočné třetině nahrával mezi kruhy Franku Vatranovi, s jehož pokusem si Antti Raanta poradil vyrážečkou.
     
    05:43
    Dmitrij Orlov si rozmyslel přímou střelu a vyslal střílený pas na teč, bránící Jamie Drysdale přizvedl kotouč do ochranné sítě.
     
    05:01
    Nahození od modré zblokováno. U levého mantinelu si pak touš našel i Brady Skjei, ani jeho pokus však nedoputoval až k Dostálovi.
     
    04:40
    Domácí hokejisty zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího, po nedorozumění mezi Henriquem a Vatranem správně odpískal ofsajd.
     
    04:02
    Do mezikruží dostal nahrávku Mason McTavish, z otočky posléze střílel forhendem po ledě výrazně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    03:26
    Po buly si puk srovnal na čepel hole Jaccob Slavin a nahodil na bránu. K teči nedošlo, takže Lukáš Dostál zakročil výstrojí bez problémů.
     
    03:22
    Zakázané uvolnění domácího celku. Jamie Drysdale hledal Ryana Stromea, ten neměl žádnou šanci na kus černé gumy dosáhnout.
     
    02:45
    Pod tlakem si zadák Dmitrij Orlov počínal na jedničku, Trevora Zegrase překvapil kličkou k levému mantinelu, do středního pásma pak posunul puk na Noesena.
     
    02:17
    Zakázané uvolnění se nepískalo, takže za vlastní bránu se vydal Antti Raanta a bekhendem hrál po pravém mantinelu na osamoceného Slavina.
     
    01:31
    Sebastian Aho v levém kruhu zkontroloval situaci a do středu nabil Michaelu Buntingovi, tvrdou střelu forhendem z první kryl Dostál vyrážečkou.
     
    01:12
    S pomalým nahozením od levého mantinelu neměl Lukáš Dostál moc práce, kus černé gumy bez problémů podržel ve výstroji.
     
    00:41
    Po pravém mantinelu si hodil kotouč dopředu Jesper Fast a z druhé strany se pokusil objet Jacksona LaCombeho, před soka však nezvládl natlačit tělo.
     
    00:10
    Odstartoval zápas mezi Anaheimem a Carolinou! Favoritem je hostující mužstvo, ale domácí není radno podceňovat, určitě chtějí napravit počáteční zaváhání proti Vegas.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Dostál (Gibson) – Drysdale, Fowler (A), Gudas, LaCombe, Ljubuškin, Mintjukov – Terry (A), Zegras, Henrique (A) – R. Strome, McTavish, Vatrano – Silfverberg, Groulx, Max Jones – Leason, Carrick, R. Johnston.
    Trenér: Greg Cronin

    Carolina Hurricanes: Raanta (Andersen) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, DeAngelo, Orlov – Jarvis, S. Aho II, Bunting – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Noesen, Drury, Lemieux.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Nicholson, Schrader – Barton, Apperson.
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina, to je jiná písnička. Jeden z hlavních adeptů na zisk Stanley Cupu od úvodního zápasu papírové předpoklady potvrzuje, když v domácí aréně na úvod přestřílel 5:3 Ottawu, načež v ještě gólovějším utkání pokořil Los Angeles v jeho domovině 6:5 po nájezdech. Hurikáni neposilovali moc, ale zajímavě, staronovou tváří je Tony DeAngelo, přišel i další obránce Dmitrij Orlov a mezi útočníky evidujeme jako příchozí Michaela Buntinga s Brendanem Lemieuxem. Loni Carolina dokráčela až do semifinále, v němž v nejkratším možném úseku čtyř zápasů padla s floridskými Pantery.
     
    Anaheim Ducks

    Anaheimu se vstup do nové sezóny nevydařil, v aréně obhájce titulu z Vegas prohrál zaslouženě 1:4. Kačeři by určitě rádi promluvili do bojů o play-off, ale je otázkou, jak se týmu, který se oproti loňsku příliš neobměnil, povede, novici se v prvním utkání představili jen tři, obránci Gudas s Ljubuškinem a útočník Johnstone. V minulém ročníku Anaheim skončil hodně daleko za postupovými příčkami, dokonce byl s 58 body úplně nejhorším týmem celé soutěže.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Anaheimem a Carolinou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

    Dávid Švec

    Góly a asistencie: 7. Carrick (Leason), 9. Vatrano (Drysdale, Fowler), 13. Mintjukov (LaCombe, R. Strome), 37. Vatrano (R. Strome, McTavish), 59. Zegras (Terry, Henrique), 59. Vatrano (McTavish) – 34. Teräväinen (Skjei, Pesce), 44. Teräväinen (Burns, Orlov), 56. Nečas (Bunting, DeAngelo)


    Anaheim Ducks: Dostál (Gibson) – Drysdale, Fowler (A), Gudas, LaCombe, Ljubuškin, Mintjukov – Terry (A), Zegras, Henrique (A) – R. Strome, McTavish, Vatrano – Silfverberg, Groulx, Max Jones – Leason, Carrick, R. Johnston.
    Tréner: Greg Cronin

    Carolina Hurricanes: Raanta (Andersen) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, DeAngelo, Orlov – Jarvis, S. Aho II, Bunting – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Noesen, Drury, Lemieux.
    Tréner: Rod Brind'Amour

    Rozhodca: Nicholson, Schrader – Barton, Apperson

    Diváci: 17 278