Antverpy – Doneck 2:3 (kon.) | Atlético Madrid – Feyenoord 3:2 (kon.) | Celtic – Lazio 1:2 (kon.)
CZ Belehrad – YB Bern 2:2 (kon.) | Dortmund – AC Miláno 0:0 (kon.) | Porto – Barcelona 0:1 (kon.)
Newcastle – Paríž 4:1 (kon.) | Lipsko – Manchester City 1:3 (kon.)
koniec
FK Crvena Zvezda Belehrad
2:2 (1:0)
Young Boys Bern
cz Streda 04.10.2023, 21:00 • Stadion Rajko Mitić (Bělehrad) • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Začalo se pěkně zhurta, jako první vystrčili drápky Young Boys. Přihrávku před hranicí šestnáctky převzal Darian Males, pravou nohou si míč stopnul a levou ho poslal směr brána. Škoda pro Bern, že z mírného záklonu o trošinku přestřelil. Domácí nezůstali pozadu. Cherif Ndiaye si uvnitř vápna našel průnikovou přihrávku a zaskočil Racioppiho patou, gólman Young Boys reflexem vyrazil míč na roh. V Bělehradě bylo veselo ve 35. minutě. Osman Bukari se při samostatné akci navzdory dvojnásobné přesile protlačil ke střílenému centru na zadní tyč, tam doběhl Cherif Ndiaye a nataženou nohou trefil poloprázdnou branku. VAR ještě prověřoval možný ofsajd, ale nakonec gól uznal. Uklidňující trefu mohl v nastavení přidat Osman Bukari, ale při náběhu na průnikovou přihrávku stál v postavení mimo hru. Po prvním poločase tak platil stav 1:0.

    Jenže v tom druhém hosté zabrali. Běžela 48. minuta, když Monteiro chytře prostrčil balon do pokutového území, tam si pro něj doběhl Filip Ugrinic a na stejné úrovni s vracejícím se Stamenicem překonal Glazera krátkým lobem. Ještě hůře to s domácím týmem vypadalo po hodině hry, kdy z penalty po Djigově ruce dokonal obrat Cédric Itten. Bělehrad se ale nevzdal. Dvacet minut před koncem se musel činit Anthony Racioppi, nejprve na brankové čáře vychytal Kataie hlavičkujícího po rohovém kopu a o chvíli později vytáhl bravurní zákrok i proti ráně Ndiayeho. Další šance byly na obou stranách. Nejprve opět zahrozil Katai, když po centru zprava hlavou minul přední tyč, na druhém konci hřiště pak měl na patě gól Ganvoula, zády k bráně otočený však trefil přesně ten prostor, v němž se vyskytoval Glazer. Uklidňující gól měl v závěrečné desetiminutovce na hlavě Ganvouli, který z nadějné pozice nikým neatakovaný přestřelil. A zákonitě přišel trest. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby Krasso nečekaně zrychlil hru přímočarou přihrávkou z otočky na pravou stranu vápna, tam si míč vyzvedl Osman Bukari a z úhlu trefil velkou mezeru mezi tyčí a brankářem, který zřejmě očekával centr nebo přihrávku. Zápas tak dospěl k remíze 2:2. (23:22:42)
    CZ Bělehrad a YB Bern se rozešli smírně
     
    Držení míče: 48% : 52%.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 5:4.
    Rohy: 11:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:13.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+6. Olayinka ukončil remízový duel střelou z ofsajdu
     
    90+6
    Právě se rozeběhla poslední nastavená minuta, když Peter Olayinka obdržel přihrávku za obranu a s úmyslem přeloboval Racioppiho vystřelil. Bohužel pro Bělehrad vysoko nad, a i kdyby ne, tak by branka neplatila, v době náběhu byl totiž ve zřetelném ofsajdu.
     
    90+5
    Srdjan Mijailović se pokusil potěšit fandy obratem, jeho rána z dálky však byla spíše propagační.
     
    90+4
    Anthony Racioppi s vědomím toho, že Crvena Zvezda je po vyrovnání na koni, před odkopem od své branky zdržuje. Napomínán ale zatím není.
     
    90+2
    Žlutá karta pro tým BSC Young Boys (Cheikh Niasse).

    Niasse je napomínán za podkopnutí Bukariho.
     
    90+1
    Young Boys ubránili roh.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 7 minut.
    88. Osman BUKARI - 2:2
     
    88
    Crvena Zvezda právě vstřelila branku!
    Crvena Zvezda srovnává stav utkání a Anthony Racioppi nemá čisté svědomí! Krasso nečekaně zrychlil hru přímočarou přihrávkou z otočky na pravou stranu vápna, tam si míč vyzvedl OSMAN BUKARI a prvním dotekem z úhlu trefil velkou mezeru mezi tyčí a brankářem, který zřejmě očekával centr nebo přihrávku.
     
    86
    Crvena Zvezda opět v zakončení. K volnému míči se na levé straně vápna dostal Jean-Philippe Krasso a z voleje ho napálil vysoko nad. Vážně ho to mrzí, což dokazuje sevřením své hlavy v dlaních.
     
    84
    Bělehrad kopal roh. Na centr Hwang In-poma si u zadní tyče naskočil Aleksandar Katai, ale stejně jako před pár minutami neměl přesnou mušku.
     
    83
    Zrychlení hry na levé straně a centr k hranici malého vápna, kam si nepozorovaně naběhl Silvere Ganvoula! A kdyby v nadějné pozici nepřehlavičkoval břevno, byl by osud zápasu nejspíš zpečetěn.
     
    81
    Roh pro Bern. Meschak Elia centroval na přední tyč, kde stál připravený Srdjan Mijailović.
     
    80
    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad:
    ze hřiště odchází Cherif Ndiaye, přichází Jean-Philippe Krasso.
    78. Katai měl na hlavě srovnání, ale mířil mimo

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 35. Ndiaye (Bukari), 88. Bukari (Krasso) – 48. Ugrinic (Monteiro), 61. Itten (pen.)

    Karty:   18. Ndiaye (CZB), 45+5. Ivanić (CZB), 58. Hwang In-beom (CZB), 65. Bukari (CZB), 73. Mijailović (CZB) – 64. Males (YBB), 74. Mo. Camara (YBB), 90+2. Niasse (YBB)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 5:4. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:13.
    FK Crvena Zvezda Belehrad: Glazer – Mijailović, Dragović (C), Djiga, Rodić (62. Olayinka) – Stamenic (70. Lučić), Hwang In-beom – Bukari, Ivanić, Mitrović (70. Katai) – Ndiaye (80. Krasso).
    Náhradníci: Popović, Vasiljević – Spajić, Degenek, Kanga, Milunović, Kangwa, Kabić.

    Tréner: Barak Bachar.

    Young Boys Bern: Racioppi – Janko, Mo. Camara (C), Benito (47. Amenda), U. García – Males (74. Chaiwa), Niasse, Ugrinic – Elia, Itten (74. Ganvoula), Monteiro.
    Náhradníci: von Ballmoos, Marzino – Łakomy, Colley, Nsamé, Persson, Rrudhani, Lustenberger, Blum.

    Tréner: Raphael Wicky.

    Rozhodca: Collum – Connor, McGeachie (Skotsko).

    Diváci: 47 201