Mladá Boleslav – Motor ČB 2:5 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 4:3 (po pr.) | Sparta Praha – Kometa Brno 0:2 (kon.)
Liberec – Pardubice 4:3 (2:0 po s.n.) | Hradec Králové – K. Vary 2:4 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:5 (po pr.)
Litvínov – Třinec 6:4 (kon.)
koniec
HC VERVA Litvínov
6:4 (3:1, 2:1, 1:2)
HC Oceláři Třinec
cz Nedeľa 01.10.2023, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga (ČR) • 7. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:19
    Nahození Smitha od modré čáry se odrazilo od zadního mantinelu před Romana, ale ten bekhendem nedokázal dorazit puk do poloodkryté branky.
     
    57:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářská hra bez gólmana se vyplatila! MARTIN RŮŽIČKA zůstal zcela volný v levém kruhu, měl dost času namířit a přes Zileho napálil puk do branky! Asistence: Andrej Nestrašil, Tomáš Kundrátek – 6:4.
     
    55:38
    Zile po obdržené ráně vstal a Daňo jej trefil rukavicí do obličeje. Třinecká přesilovka končí, Daňo je vyloučen na dvě minuty za hrubost.
     
    55:27
    Třinec si zahraje přesilovou hru, protože Demel za vlastní brankou zahákoval Voženílka. Litvínovský obránce obdržel dvouminutový trest.
     
    51:15
    Růžička mohl bleskově přidat čtvrtý gól, když dostal přihrávku od Voženílka, ale střelou z pravé strany minul levou tyč litvínovské branky.
     
    50:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři snižují, Růžička zadovkou přihrál na modrou čáru Jeřábkovi, který vypálil na litvínovskou branku, kde se puk snažil před Tomkem tečovat Pánik, ale puk promáchl, přesto kotouč zapadl do branky! Asistence: Martin Růžička, Daniel Voženílek – 6:3.
     
    41:52
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tomáš Kundrátek přihrál od vlastní modré čáry naslepo MATÚŠI SUKEĽOVI, který si najel s pukem do útočného pásma a z levé strany napálil puk do třinecké branky, ještě předtím trefil volný prostor mezi Jeřábkovýma nohama.
     
    40:33
    David Kaše zahodil dobrou příležitost, když dostal od Kirka krásnou křížnou přihrávku do pravého kruhu, ale litvínovský útočník trefil jen třineckého gólmana, který se stihl přesunout na druhou stranu.
     
    39:05
    Adámkovu střelu od modré čáry odrazil brankář Tomek k Hudáčkovi, který místo zakončení podrazil litvínovského hráče. Následně se do brejku dostal Hlava, ale brankáře Švančaru v úniku nepřekonal.
     
    34:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Severočeši se znovu radují z gólu! Přesilovka Litvínova netrvala dlouho. PETR KOBLASA si na levé straně vyměnil puk s Baránkem a prudkou střelou nad ledem prostřelil Švančaru! Asistence: Marek Baránek – 5:2.
     
    34:33
    Vrána vystřelil z pravé strany, Pánik se snažil doklepnout puk za Tomka, ale litvínovský gólman už měl puk v lapačce. Třinecký hráč tak bude vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    32:27
    Walega si vyjel zpoza branky u levé tyče a chtěl vystřelit, jenže byl faulován Havelkou, který jej přidržel. Domácí hráč při zákroku navíc posunul branku. Havelka je vyloučen na dvě minuty za držení a Oceláři si zahrají první přesilovou hru.
     
    28:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané střílejí druhý gól! Adámek nahodil puk od modré čáry, puk se od Tomka odrazil k LIBORU HUDÁČKOVI, který bleskově doklepl puk kolem Tomkova betonu do litvínovské branky! Asistence: Marian Adámek, Andrej Nestrašil – 4:2.
     
    26:39
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chemici z ničeho nic udeřili. Koblasa poslal puk po pravém mantinelu na rozjetého NICOLASE HLAVU, ten z pravé strany chtěl přihrát na druhé straně Ondřeji Kašemu, ale puk se vrátil po odrazu od ležícího Nedomlela k Hlavovi, který si položil Švančaru a uklidil puk do odkryté branky! Asistence: Janis Jaks, Petr Koblasa – 4:1.
     
    20:01
    Extraligovou premiéru si dnes zažije náhradní třinecký brankář Patrik Švančara. Třinečtí trenéři sáhli ke změně a mladý gólman nahradil Marka Mazance.
     
    19:05
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Střelu třineckých hráčů z levé srtrany vyrazil brankář Tomek na hokejku Abdula, který vyvezl puk do útočného pásma, následně přihrál na levou stranu LUKÁŠI VÁLKOVI, který zpracoval dlouhou přihrávku a bekhendovou kličkou našel mezeru mezi Mazancovými betony! Asistence: Jindřich Abdul, Patrik Demel – 3:1!
     
    18:14
    Litvínovští obránci zcela zapomněli před vlastní brankou na Draveckého, který tam dostal puk od Kundrátka, ale rychlou tečí neprostřelil gólmana Tomka.
     
    17:53
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Bratrská spolupráce končí druhým gólem v síti Marka Mazance! David Kaše bekhendovou přihrávkou vyslal do úniku ONDŘEJE KAŠEHO, který si nabruslil před Smitha a bekhendovou kličkou překonal třineckého gólmana. Asistence: David Kaše – 2:1!
     
    12:49
    Šance také na druhé straně! Střelu Vrány brankář Tomek vyrazil vedle sebe, následně puk doráželi Hrehorčák, Adámek a před odkrytou brankou selhal Vrána. Brankář Tomek si mohl oddechnout.
     
    12:02
    Gólová šance Litvínova! Hlava si vyměnil s Ondřejem Kašem puk na levé straně, ale zpětná přihrávka skočila Hlavovi přes hokejku.
     
    08:36
    Litvínov si zahraje přesilovou hru, poté co Nedomlel po buly zahákoval Kudrnu.
     
    07:58
    Kirk krásnou žabkou poslal do sólového úniku Abdula, který zkusil na Mazance krátkou kličku a střelu mezi betony, ale tam to třinecký gólman zavřel a gólovou šanci domácích zlikvidoval. Kundrátek navíc volný puk odpálil daleko od branky.
     
    02:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vyrovnávají! Čacho zpoza branky dostal puk před branku, kam si najel mezi dva hráče VLADIMÍR DRAVECKÝ a rychlou střelou nedal šanci brankáři Tomkovi! Asistence: Viliam Čacho, Daniel Kurovský – 1:1!
     
    01:46
    Velké šance na obou stranách! Hrehorčákova střela od modré čáry vypadla Tomkovi do brankoviště, ale nikdo z třineckých puk do branky nedostal. Na druhé straně byl v dobré střelecké pozici Kirk, ale jeho pokus gólman Mazanec vyrazil.
     
    00:37
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to je domácí nástup! Sukeĺ našel přihrávkou od pravého mantinelu na levé straně ANDREJE KUDRNU, který prudce vypálil do pravého horního rohu třinecké branky! Asistence: Matúš Sukeľ, Kristaps Zile – 1:0!

    Igor Mainka

    Góly a asistencie: 1. Kudrna (Sukeľ, Zile), 18. O. Kaše (D. Kaše), 20. Válek (Abdul, Demel), 27. Hlava (Jaks, Koblasa), 35. Koblasa (Baránek), 42. Sukeľ – 3. Dravecký (Čacho, Kurovský), 29. Hudáček (Adámek, Nestrašil), 51. J. Jeřábek (M. Růžička, Voženílek), 58. M. Růžička (Nestrašil, Kundrátek)


    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Klika) – Demel (A), Zile, Jaks, Baránek, Zeman, Czuczman, Šalda – Koblasa, Sukeľ (C), Kudrna – O. Kaše (A), D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Válek – Havelka, Gut, Jurčík.
    Tréner: Mlejnek.

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (21. Švančara) – Marinčin, Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Nestrašil, Hudáček, Pánik – Hrehorčák, Vrána (C), M. Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Walega.
    Tréner: Moták.

    Rozhodca: Pražák, Ondráček – Zíka, Thuma.

    Diváci: 4242