Košice – Lipt. Mikuláš 5:1 (kon.) | Michalovce – Trenčín 6:1 (kon.) | Poprad – Humenné 1:2 (kon.)
Nové Zámky – B. Bystrica 2:3 (kon.) | Zvolen – Spišská N. Ves 3:2 (kon.) | Nitra – HC Slovan 1:4 (kon.)
koniec
HKM Zvolen
3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
HK Spišská Nová Ves
Piatok 29.09.2023, 18:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 5. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    V úplnom závere obrovská šanca hostí na vyrovnanie. Todd Burgess dostal puk spoza brány pred bránu a vystrelil z prvej. Neviem či mieril nad, alebo to bol zákrok Kupskyho, ale ak to bol jeho zákrok tak potom mu domáci môžu aj riťku bozkávať. Jednalo sa totiž o kľúčový zákrok celého zápasu.
     
    58:55
    Melicherčík odvolaný z brány.
     
    52:30
    Dve či tri obrovské šance hostí, niekoľko dorážok v bránkovisku Zvolena, ale nasledovali vynikajúce betóny Kupskyho, Hostia si teraz môžu trhať aj vlasy, ale dlhočiznú 133 sekundovú presilovku o dvoch hráčov proste využiť nedokázali.
     
    51:06
    Domáci teraz majú štyroch hráčov na trestnej, hostia kombinujú a hľadajú pozíciu na strelu. Strela Merežka, ale Kupsky s výborným zákrokom.
     
    50:29
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
    Mudrák – 2 min., krosček,
    Kubka – 2 min. + 10 min. osobný trest, nešportové správanie.
     
    48:42
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
    Jakúbek – 2 min., faul lakťom.
     
    45:48
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Merezhko – 2 min., podrazenie.
     
    43:58
    Mudrákovej nahodenie od červenej Melicherčík iba betónom vyrazil pred seba, rovno však na hokejku rýchleho Zuzina, no ten v dorážke prestrelil nad bránu.
     
    39:58
    Záver druhej tretiny patril hosťom a takmer sme šli do šatní za nerozhodného stavu. Výborná strela Archambaulta z medzikružia, Kupsky puk iba vyrazil vedľa seba a okamžite tam bol ďalší Spišiak v dorážke. Domáci gólman ale dorážku zvládol zneškodniť.
     
    38:48
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
    kubka – 2 min., sekanie.
     
    38:12
    Spišská Nová Ves dala gól! Sekundu po konci trestu Langkowa hostia vznižujú na rozdiel gólu. Oliviér Archambault pekne nabil OLEKSIOVI MYKLUKHOVI a jeho strela z prvej prepadla Kupskymu do siete – 3:2.
    Asistovali: Oliviér Archambault a Igor Merezhko
     
    36:11
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
    Langkow – 2 min., napadnutie.
     
    31:49
    Prečíslenie Zvolena troch na dvoch. Na konci akcie mal puk na hokejke Zuzin, dlho váhal či prihrať, či zakončiť. Nakoniec šiel do zakončenia švihom. Melicherčíkovi síce puk spadol, ale rýchlo za stihol zakryť.
     
    28:58
    Ďalšia Zuzinova strela prešla za Melichjerčíkov chrbát, ale do nie do siete, ale vedľa ľavej tyčky. Hostia mali teraz šťastie.
     
    26:53
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Ališauskas – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    25:06
    Zvolen dal gól! Neuveriteľné, domáci využívajú aj tretiu presilovku v zápase. Dnešný domáci kapitán PETER ZUZIN dostal puk na pravý kruh a razantnou strelou švihom medzi betóny zvyšuje na 3:1.
    Asistencie: Brennan Kapcheck, Matej Kašlík.
     
    24:37
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    J. Valach – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    21:48
    Zvolen dal gól! Zvolen využíva aj druhú presilovku v zápase a je v tejto činnosti zatiaľ stopercentný. Tentokrát sa jednalo o čistý priestrel švihom MITCHA HULTSA z ľavého kruhu zrejme popod lapačku. Domáci sa ujímajú vedenia – 2:1.
    Asistoval Marek Hecl.
     
    20:26
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Nellis – 2 min., napadnutie.
     
    16:37
    Myklukha v ideálne gólovej šanci na dorážku pri pravej tyčke nepretlačil puk do siete. Výborný zákrok domáceho gólmana Jakea Kupskyho.
     
    15:29
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
    Csányi – 2 min., podrazenie.
     
    08:04
    Hosťujúce mužstvo HK Spišská Nová Ves v obrovskej šanci. Oliviér Archambault sa ocitol úplne sám voľný pred domácou bránou. Ako zakončenie zvolil blafák na pravú stranu. Všetci sme už puk videli v sieti, ale domáci gólman puk zázračne chytá. Fantastický zákrok domáceho gólmana Jakea Kupskyho.
     
    06:14
    Zvolen dal gól! Ukážková kombinácia a aj domáci hráči využívajú presilovku. Hecl a Mitch Hults rýchlo zakombinovali na jeden dotyk, až sa puk dostal na modrú a obranca COLE HULTS švihom prestrelil všetko pred sebou – 1:1.
    Asistencie Mitch Hults, Marek Hecl.
     
    05:51
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Džugan – 2 min., sekanie.
     
    04:22
    Spišská Nová Ves dala gól! V čase, keď sa Mudrák vracia na ľad hostia využívajú presilovú hru. V prvej šanci najprv hostia nedorazili puk do prázdnej brány. Následne sa ale puk dostal od Majdana spoza brány pred bránu na hokejku ANTONYHO NELLISA a ten strelou z prvej prestrelil domáceho gólmana – 0:1.
    Asistoval Juraj Majdan.
     
    03:50
    Archambault pri pravej tyčke zakončil do prázdnej brány.
     
    03:33
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
    Šiška – 2 min., faul lakťom.
     
    02:22
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
    Mudrák – 2 min., krosček.

    Števo Lasab


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Spišská Nová Ves. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 7. C. Hults (M. Hults, Hecl), 22. M. Hults (Hecl), 26. Zuzin (Kapcheck, Kašlík) – 5. Nellis (Majdan, Archambault), 39. Myklukha (Archambault, Merezhko)


    HKM Zvolen: Kupsky (Trenčan) – Kapcheck, Hain, C. Hults, Mudrák, Rauhauser, Kubka (A), Čulík – R. Bondra, Langkow, Kolenič – Hecl, M. Hults, Kašlík – Zuzin (C), Šiška, Marcinek (A) – Jakúbek, V. Fekiač, Csányi
    Tréner: P. Oremus

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Ališauskas, Merezhko, Žiak, J. Valach, Romaňák (A), Beaudry – Burgess, Nellis, Archambault – Hamráček, Marosz, Vandas – Majdan, Myklukha, Giľák – Vartovník (C), Bortňák (A), Džugan
    Tréner: V. Wojnar

    Rozhodca: Snášel, Goga – Vyšný, T. Orolín – R. Gajan st. (video)

    Diváci: 2485