Třinec – Hradec Králové 0:5 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 5:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 5:2 (kon.)
Motor ČB – Vítkovice 2:1 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Pardubice – Plzeň 4:1 (kon.)
Sparta Praha – Olomouc 4:0 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Mountfield HK
cz Piatok 29.09.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 6. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:52
    Současně jsou vyloučeni Daniel Voženílek (TRI) a Patrik Marcel (MHK). Oba hráči dostali pětiminutový trest za bitku. Pokračujeme dál v přesilovce Ocelářů (ještě 48 sekund) a vhazuje se před Kiviahem.
     
    53:41
    Po komerční přestávce uvidíme přesilovku domácích. Za vysokou hůl je vyloučen Jérémie Blain (MHK). Uvidíme čestný úspěch Třineckých?
     
    39:35
    Domácím teď bude slabo. Za další faul – krosček – je vyloučen Andrej Nestrašil (TRI). Hosté mají k dispozici 10 sekund dvojnásobné převahy.
     
    37:44
    Blain končí výhodu hostů, Mazanec chytá na břiše jeho sražený puk. Druhým vyloučeným Ocelářem je Adam Smith (TRI), který je vykázán za držení.
     
    31:26
    Marko Daňo se v útočném pásmu natahoval za pukem a byl přitom podražen Petrem Moravcem (MHK). Domácí tam budou mít šanci se zápasem něco udělat, ale musí přesilovku zahrát zcela jinak než v první třetině.
     
    21:09
    Nedomlel ztratil na modré čáře puk a do samostatného úniku domácím ujel Šťastný. Zezadu ho blokoval Kundrátek, takže hradecký rychlík nezakončil dobře. Je z toho nakonec faul domácích, ale Tomáš Kundrátek (TRI) je vyloučen až za faul "z druhé vlny", nikoliv za faul, který by překazil gólovou šanci.
     
    09:12
    A na druhé straně je z toho hned hokejová standardní situace pro Třinec! Romanova formace jela akci tři na dva a právě centr dostal puk na levý kruh a při zakončení jej sekl Petr Moravec (MHK). První přesilovku v zápase tak budou mít domácí.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 5. Miškář (Jasper, Pavelka), 22. Pavelka (Blain), 25. Blain (Lalancette), 41. Blain (Okuliar, Jasper), 50. Okuliar (Chalupa)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Smith, Adámek, J. Jeřábek, Kundrátek, Nedomlel, Polášek – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána (C), Pánik – Hrehorčák, M. Roman, Nestrašil – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Tréner: Zdeněk Moták

    Mountfield HK: Kiviaho (Soukup) – Blain (C), Jank (A), Pavelka, Kalina, Freibergs, Marcel, Gaspar – Jasper, Miškář (A), R. Pavlík – Chalupa, Tamáši, Okuliar – Šťastný, Lalancette, Zachar – Smoleňák, Moravec, Pilař.
    Tréner: Tomáš Martinec

    Rozhodca: A. Jeřábek, Šír – Lederer, Rampír

    Diváci: 4 104