Třinec – Hradec Králové 0:5 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 5:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 5:2 (kon.)
Motor ČB – Vítkovice 2:1 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Pardubice – Plzeň 4:1 (kon.)
Sparta Praha – Olomouc 4:0 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Mountfield HK
cz Piatok 29.09.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 6. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vážení přátelé extraligového hokeje, vítejte u utkání už šestého kola Tipsport extraligy. Nejvyšší hokejová soutěž po svém startu nabírá tempo a v třinecké WERK ARENĚ budeme svědky první reprízy jarního finále. V pátek 29. září 2023 v 17 hodin bude mít úvodní buly utkání HC Oceláři Třinec – Mountfield HK a tímto se nechte pozvat ke sledování jeho průběhu prostřednictvím našeho textového online přenosu.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Poslední vzájemný zápas obou týmů se datuje na konec dubna. To se v Třinci hrál šestý zápas finálové série, který domácí v závěru zlomili na svou stranu. Ten den, pátek osmadvacátého, byl důležitý pro obě organizace – Oceláři se topili ve zlatých konfetách při oslavách čtvrtého titulu v řadě a pátého celkově, královéhradečtí hokejisté, funkcionáři a fanoušci byli jistě o poznání smutnější, nicméně i tak mohli oslavit výsledkově nejlepší sezónu v historii klubu. Celkově je kalendářní rok 2023 bohatý na zápasy Třince s Hradcem Králové – páteční utkání bude už desáté v tomto roce a celkem jich bude dvanáct! První se uskutečnilo už 3. ledna, následovaly ještě v únoru další dva zápasy základní části, pak v dubnu šestizápasová finálová série, zítřejší zápas a do konce roku ještě utkání základní části na listopadový svátek a předposlední den kalendářního roku!

    28. dubna 2023: HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
    Branky a nahrávky: 14. Marinčin (Voženílek), 57. L. Hudáček (Voženílek, A. Nestrašil), 59. A. Nestrašil (J. Jeřábek), 59. M. Daňo (P. Vrána, Smith) – 47. Rosandić (F. Pavlík)
     
    Z kabiny královéhradeckého Mountfieldu

    Mountfield vstoupil do nové sezóny výborně. Zvládl první dva zápasy za tři body (výhra na ledě rozklíženého Brna v prvním kole v impozantním stylu a tříbodová domácí premiéra s Libercem), ale pak se soukolí trochu zadřelo a z následujících třech utkání (doma s Mladou Boleslaví, v Českých Budějovicích a doma s Litvínovem) pouze třikrát po bodu. Hosté ale mohou být spokojení s tím, že neustále bodují a i z těchto prohraných zápasů mají aspoň jednu čárku. Navíc Hradec Králové je se Spartou a Pardubicemi jediným týmem v lize, který ještě neprohrál zápas v šedesáti minutách. Do Třince se navíc královéhradeckým hráčům, hlavně těm, kteří proti Ocelářům hráli dubnovou sérii, pojede dobře – o motivaci bude postaráno: „Určitě tam nějaké vzpomínky na finále budou, hlavně ale budeme chtít urvat nějaké body,“ hlásí třeba útočník Radek Pilař.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – P – P – P
    Pozice v tabulce: 4.
    Bilance: 5 zápasů, 2-0-3-0, skóre 13:10, 9 bodů
    Bilance venku: 2 zápasy, 1-0-1-0, skóre 5:2, 4 body
    Nejproduktivnější hráč: Oliver Okuliar 7 (5+2)
    Nejlepší střelec: Oliver Okuliar 5
    Brankář č. 1: Patrik Bartošák 5 z. – 2/2, úsp. 93,81 %, prům. 1,53 g/z, 1 SO

    Poslední zápas Mountfieldu:

    27. září 2023: Mountfield HK – HC Verva Litvínov 2:3 po sam. náj. (0:1, 2:1, 0:0/0:0)
    Branky a nahrávky: 34. Okuliar, 39. R. Pavlík (Pavelka, Blain) – 10. Gut (Zīle, Koblasa), 22. Hlava (D. Kaše, Kirk), roz. sam. náj. Koblasa.
     
    Z kabiny Ocelářů

    Třinečtí hokejisté po porážce na ledě Plzně v prvním kole, kdy nezanechali příliš pozitivní dojem, pomalu nabírají dech. Navázali solidní domácím výkonem se Spartou, který byl oceněn jedním bodem, a poté třemi výhrami – plnohodnotnými s Libercem a v Olomouci a mezitím dvoubodovým vítězstvím v derby s Vítkovicemi. Nicméně závěry zápasů s Vítkovicemi, kdy Oceláři ztratili dvoubrankové vedení v poslední půlminutě (!), a v Olomouci, kdy Třinečtí vedli pět minut před koncem o tři branky a nakonec se museli strachovat o nejtěsnější výhru, dávají varovný signál. „Víme, že konce zápasů musíme zlepšit. Není to poprvé, co se nám tohle stalo a musíme se z toho poučit,“ uvědomuje si i obránce Nedomlel. Vítězný zápas na Hané byl pro Oceláře jejich 900. výhrou v 1 707. utkání v nejvyšší soutěži.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – P – V – V – V
    Pozice v tabulce: 5.
    Bilance: 5 zápasů, 2-1-1-1, skóre 15:13, 9 bodů
    Bilance doma: 3 zápasy, 1-1-1-0, skóre 10:7, 6 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 7 (2+5)
    Nejlepší střelec: Marko Daňo, Daniel Voženílek, Petr Vrána všichni 3
    Brankář č. 1: Marek Mazanec 5 z. – 3/1, úsp. 92,41 %, prům. 2,36 g/z, 0 SO

    Poslední zápas Třince:

    27. září 2023: HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)
    Branky a nahrávky: 18. J. Knotek (Kunc, Sirota), 56. Kucsera (Sirota, Macuh), 60. Kusko (D. Řezníček, Navrátil) – 6. Voženílek (Kundrátek, A. Nestrašil), 17. Voženílek (Martin Růžička, Kundrátek), 43. M. Daňo (Polášek, Martin Růžička), 51. P. Vrána (Nedomlel, M. Adámek).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Smith, Adámek, J. Jeřábek, Kundrátek, Nedomlel, Polášek – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána (C), Pánik – Hrehorčák, M. Roman, Nestrašil – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    Mountfield HK: Kiviaho (Soukup) – Blain (C), Jank (A), Pavelka, Kalina, Freibergs, Marcel, Gaspar – Jasper, Miškář (A), R. Pavlík – Chalupa, Tamáši, Okuliar – Šťastný, Lalancette, Zachar – Smoleňák, Moravec, Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír – Lederer, Rampír.
     
    V dnešní první repríze jarního finále nasazuje trenérský tandem domácího týmu pod vedením Zdeňka Motáka totožnou sestavu jako do středečního zápasu v Olomouci. To znamená, že v brance začne Mazanec, obrana bude hrát v sedmi mužích i složení útočných trojic zůstává stejné. Jediná změna je v prohození Adámka, který bude hrát s Jeřábkem, a Kundrátka, který nastoupí ve dvojici s Nedomlelem.

    Hostující hlavní trenér Tomáš Martinec dnes v brance dá od začátku šanci Kiviahovi, nová předsezónní brankářská posila Patrik Bartošák zřejmě nedoléčil zdravotní problém, kvůli kterému odstoupil z posledního zápasu s Litvínovem. Složením obrany hostující trenérský štáb zamíchal, hraje v jiném složení obranných dvojic než minule, navíc místo Filipa Pavlíka nastupuje Gaspar. Ani útočné formace nehrají totožně, navíc chybí Perret, Jergl či Eberle, naopak poprvé v sezóně se na soupisce objevuje Smoleňák.
     
    Na kostce nad třineckým ledem jsou představováni hráči domácího týmu, zatímco hosté už krouží po ledové ploše. Utkání za zhruba sto sekund začne úvodním vhazováním.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Hlavní rozhodčí Antonín Jeřábek provedl úvodní vhazování dnešního utkání mezi hole Daniela Voženílka a Patrika Miškáře. Úspěšnější byl nakonec po těsném souboji ve středovém kruhu hostující tým.
     
    00:26
    Růžička zachytil ve středním pásmu Jankovu přihrávku dopředu, ale nepodařilo se mu úspěšně vyexportovat puk na Daňa a je z toho ofsajd.
     
    00:43
    Kalina poslal středem puk až za třineckou branku a po odraze byl u kotouče nejdřív našlápnutý Okuliar, čímž zrušil icing. Jeho pokus z velkého úhlu chvíli Mazanec hledal, ale nakonec přerušuje hru.
     
    01:15
    Jeřábek zachytil Pavelkovu přihrávku, ale následně se domácí utopili nepřesnou přihrávkou ve středním pásmu.
     
    01:31
    Kundrátek s Nestrašilem při přechodu do útočného pásma chyceni v ofsajdové pasti.
     
    01:41
    Kundrátek zachytil na modré čáře puk vyhozený z obranného pásma Hradce a následný puk, který směřoval na Kiviahovu branku, byl pro finského brankáře nepříjemný, protože těsně před jeho maskou projel Hrehorčák.
     
    01:51
    Další střelecký pokus Kundrátka označme za první šanci utkání. Obránce si sjel z pravé strany na slot, odkud poslal na Kiviaha bekhendový pokus. Brankář Hradce kryje, i když mu tam potíže dělal souboj Hrehorčáka s Marcelem u levé tyče.
     
    02:43
    Dobré střídání první třinecké formace! Ta dělala čtvrté pětce Hradce problémy agresivitou i pohybem. Dvě nebezpečné střely poslal na Kiviaha Smith, ale tam chyběly dorážky či clonění. Následný Růžičkův pokus z osy třetiny byl pro Kiviaha mnohem nebezpečnější. Finský brankář zatím bezchybný.
     
    03:22
    Vránova formace teď bojovala o puk v rohu útočného pásma, puk byl mrtvý, ale po souboji Hudáčka s Blainem o kotouč se hostující hráč provinil zásahem vysokou holí.
     
    03:38
    Obránce Marcel teď poslal na Mazancovu branku po čase střelu, ale nebyla přesná. Domácí se následně provinili zakázaným uvolněním.
     
    04:03
    Dobré střídání čtvrté třinecké formace a jedna mimo zblokovaná střela. Na druhou stranu Nedomlela provětral Tamáši.
     
    04:36
    Marinčinův prudký pokus na Kiviaha těsně před ním tečoval na zem Nestrašil, následně finský brankář čistí prostor před svou brankou. Hrehorčák se pak vymotal s pukem na holi a před Kiviahem clonil třinecký brankář. Finský brankář bezchybný.
     
    04:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté teď využili toho, že Daňo na modré čáře nedokázal dostat puk aspoň do středního pásma a následně Adámek nepokryl v předbrankovém prostoru soupeře, který přihrál na gólovou střelu PATRIKU MIŠKÁŘOVI. První centr hostujícího týmu poslal kotouč do levého horního růžku Mazancovy branky. Asistence: Evan Jasper, Tomáš Pavelka. Stav utkání 0:1.
    04:57 Patrik MIŠKÁŘ - 0:1
     
    05:28
    Oceláři se snažili kontrovat aktivní pasáži v útočném pásmu, ale hosté rychle vyexportovali puk k Mazancovi, který následně středem sám rozehrává.
     
    05:55
    Zakázané uvolnění Hradce. Okuliar měl na Marinčina velkou ztrátu a nestačil jej dojet.
     
    06:34
    Oceláři teď přitlačili hosty před jejich brankou, několikrát tam rozdával zajímavé puky Nestrašil s Marinčinem. Následně získává puk Chalupa, ale hosté nerozehrávají dobře, je z toho icing.
     
    07:04
    Růžička nepředal dobře puk ve středním pásmu Voženílkovi a byla z toho akce dva na dva na druhou stranu. Puk táhl Lalancette, který pak z rohu útočného pásma hledal před brankou Šťastného. Puk zamířil přímo na Mazance, který chvíli kotouč hledal a až pak přikryl. Hra přerušená a bude pokračovat po první komerční pauze zápasu.
     
    07:41
    Pasáž plná spíše soubojů než hokejových akcí. Ale ani Lalancettova formace po vyhraném buly, ani na druhé straně Čachův útok v útočném pásmu nic nevymysleli.
     
    07:53
    To hosté až potom, co Gaspar vyvezl puk zpoza branky až do Mazancova brankoviště a chvíli si tam domácí dávali při likvidaci puku přednost. Nakonec situaci za domácí řeší brankář Mazanec.
     
    08:59
    Neuvěřitelný závar před Mazancem! Nebezpečná situace Hradeckých vznikla poté, co Blainovo nahození tečoval Miškář, který byl v souboji před brankou. Hosté pak nadělali velký zmatek, Mazanec byl chvíli úplně mimo postoj, ale nakonec puk dokázal přikrýt. Teď hosté nevyužili velkou šanci a domácí naopak přežili velký závar.
     
    09:12
    A na druhé straně je z toho hned hokejová standardní situace pro Třinec! Romanova formace jela akci tři na dva a právě centr dostal puk na levý kruh a při zakončení jej sekl Petr Moravec (MHK). První přesilovku v zápase tak budou mít domácí.
     
    09:30
    Hlasatel ještě nestihl doříct trest a skórovat mohli hosté. Domácí zachránil opět Mazanec, ale domácím se kombinace nedaří ani potom.
     
    10:09
    Minuta trestu ta tam a zatím v útočném pásmu více byli hosté v oslabení.
     
    10:28
    Po soubojích o puk v útočném pásmu Třince jej na lopatu vzal Freibergs a domácí opět musí zpět.
     
    10:47
    ... a znova. Hostům už zbývá přežít jen 25 sekund v oslabení.
     
    11:00
    Hudáček si teď připsal střelu z nebezpečného prostoru – z pravého kruhu – ale nepřesnou. Hosté následně zase vyhazují.
     
    11:31
    Hosté už jsou dávno kompletní, ale domácí až teď kombinovali v útočném pásmu. Adámkovo vysoké nahození chytá do lapačky Kiviaho a ukazuje rozhodčímu, že případný gól by stejně neplatil, protože jeho branka je nějaký čas mimo správné postavení. Na led míří technická četa, aby branku lépe ukotvila.
     
    11:53
    Nepřesnosti na obou stranách ve středním pásmu, nakonec se dostali s pukem dopředu domácí, ale Čacho následně odrazil puk od Marcela do zázemí.
     
    12:25
    Hrehorčák si nerozuměl s Nedomlelem a ten musel sprintovat zpět před Jasperem. Domácí se pak snadno dostali do pásma, ale snadno je tam zase zpacifikoval Blain a opět vyvážel puk Jasper.
     
    13:11
    První domácí formace dostala puk z rohu na modrou, kde po modré poslal rovnoběžku Smith na Marinčina. Slovenský bek následně z první poslal puk na Kiviaha Marinčin. Hradecký brankář přerušuje hru a zařizuje další komerční pauzu.
     
    13:39
    Voženílkova formace teď drží Hradecké v pásmu, ale nedaří se jí dostat od mantinelů do nebezpečných pozic. Když už se tam stavěl Daňo, Růžičkova přihrávku mu nesedla na střelu z první.
     
    14:17
    Po další mezihře před Kiviahem vyváží puk Šťastný a posílá jej po hrazení, ale kotouč končí v pasti a souboji u mantinelu.
     
    15:01
    Hosté měli stejný problém jako domácí, nedokázali se dostat od mantinelů do nebezpečného prostoru. Na druhou stranu s protihrou neuspěli Hudáček s Pánikem.
     
    15:41
    Smoleňák ztrácí v útočném pásmu puk a Kundrátek jej rozehrává kolegům. Domácí toho využijí pro střídání.
     
    15:55
    Ani domácím se nepovedla rozehrávka a je z toho icing. Vhazovat se bude před Mazancem.
     
    16:05
    Nestrašil ve středním pásmu přihrál Romanovi rukou a vhazovat se bude na nejbližším puntíku u třinecké trestné lavice.
     
    16:12
    Marinčin zaváhal před vlastním brankářem a do šance se kolem něj snažil obmotat Jasper. Domácí brankář ale lapačkou zasáhl a přerušil hru.
     
    17:00
    Domácí nezkrotili v neutrální zóně Okuliara, který obskočil dva protivníky a předal puk Chalupovi. Ten to zkusil z dálky na Mazance, ale střela nebyla přesná.
     
    17:20
    Druhá Chalupova střela o chvíli později byla o poznání nebezpečnější, ale i proti tomuto úspěšně Mazanec zasáhl, když puk paží odrazil do strany.
     
    18:12
    Smith vystartoval ve středním pásmu proti protivníkovi, ale neodzbrojil ho, a tak dostal puk do jízdy na pravou stranu Zachar. Ten byl už trochu v úhlu, ale stejně poslal na Mazance štiplavý pokus.
     
    19:00
    Ohlášená poslední minuta první třetiny a sledujeme tuhý boj o puk v útočném rohu z pohledu domácího týmu.
     
    19:37
    Hosté si trochu neporozuměli při čistění pásma a Nestrašil poslal puk na Jeřábka. Jeho ostrý pokus změnil směr, ale nakonec nezamířil do branky.
     
    19:58
    V samotném závěru třetiny ještě vyjel s pukem od levého hrazení na levý puntík Roman a zkusil to přímo na růžek hradecké branky, ale Kiviaho úspěšně vytrčil rameno proti tomuto puku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a nabídla jedinou branku. V úvodu byli určitě aktivnější i nebezpečnější domácí. Úvodní šance měli na přelomu druhé a třetí minutě Kundrátek bekhendem ze slotu a následně z osy třetiny z první Růžička. Domácí šance neproměnili a hosté následně začali překlápět obraz hry na svou stranu. Měli možná méně pobytů v útočném pásmu, ale jejich příležitosti byly nebezpečnější a to především po otevírací brance zápasu, kterou na konci páté minuty vstřelil Patrik Miškář. Domácí nevyužili jedinou přesilovku, kterou měli od desáté minuty po Moravcově faulu, žádný jiný gólový zápis pak první třetina nepřinesla.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 12:11
    Střely mimo 6:2
    Zblokované střely 6:2
    Hity 5:4
    Vhazování 15:9
    Trestné minuty 0:2
     
    Druhá třetina bude zahájena cca v 17:55.
     
    V Třinci pomalu končí přestávkový program a za dvě a půl minuty bude zápas pokračovat druhou třetinou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny obstaral rozhodčí Šír mezi hole Voženílka a Miškáře. Puk mají domácí.
     
    20:30
    Závar před Kiviahem! Domácí získali v útočném pásmu puk a po Marinčinově střele střílel z úhlu Růžička. Následně se snažil z levého křídla prosadit Voženílek, ale ani napodruhé nevydloubnul puk z Kiviahova postavení.
     
    20:46
    Šikovná akce tři na dva hostů. Puk šel ve středním pásma na osu, odkud po vstupu do útočné třetiny posílal okamžitě kotouč Šťastný na pravou stranu, odkud z první střílel Pavelka. Mazanec na místě. Oba týmy si na začátku vyměnili zajímavé pozdravy.
     
    21:09
    Nedomlel ztratil na modré čáře puk a do samostatného úniku domácím ujel Šťastný. Zezadu ho blokoval Kundrátek, takže hradecký rychlík nezakončil dobře. Je z toho nakonec faul domácích, ale Tomáš Kundrátek (TRI) je vyloučen až za faul "z druhé vlny", nikoliv za faul, který by překazil gólovou šanci.
     
    21:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    No a hosté teď ukázali domácím, jak se má naložit s přesilovou hrou. TOMÁŠ PAVELKA získal na pravém kruhu puk, trochu si jej posunul dopředu a s využitím předbrankové clony prostřelil Mazance. Asistence: Jérémie Blain. Stav utkání 0:2.
     
    21:44
    A hosté pokračují v aktivitě v útočném pásmu. Freibergsovo nahození na teč či dorážku musel do strany odrazit Mazanec.
     
    22:27
    Čtvrtá formace Mountfieldu teď nadělala starosti domácím před jejich brankářem. Po nedůrazné rozehrávce Smithe měl puk na holi Moravec, ale daleko s ním nedošel, pokryl jej Daňo.
     
    22:48
    Teď se s pukem na holi na levém křídle zjevil Vrána. Před blížícím se bekem zvolil střelu s příklepem a jeho pokus musel Kiviaho odrazit paží do ochranné sítě.
     
    23:13
    Náznak šance domácích poté, co Jeřábek poslal puk od modré do chumlu těl před Kiviahem, kde operoval Vrána. Kotouč proskočil za branku hostů.
     
    23:48
    Po krátké mezihře hostů v útočném pásmu se snaží něco před hradeckou brankou vymyslet Romanova formace, ale Gaspar vyváží puk.
     
    24:15
    Tak nakonec se mu to nepovedlo a domácí ještě chvíli kombinovali, ale nakonec Kundrátek ztrácí puk. Hosty osvobodí Jasper.
     
    24:22
    Zakázané uvolnění Ocelářů přestěhuje hru na chvíli zase před Mazance.
     
    24:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tenhle gól si domácí brankář a vlastně celá obrana za rámeček nedá. Domácí nezískali v obranném pásmu puk. Získal jej JÉRÉMIE BLAIN objel padajícího Nedomlela, vytrčenou hokejku Mazance a zpoza branky zatáhl puk za delší tyč za rozhozeného brankáře. Asistence: Christophe Lalancette. Stav utkání 0:3.
     
    25:12
    Ofsajd hostů při přechodu do útočného pásma.
     
    25:32
    Domácí dostali rychle puk z pásma. Od Jeřábka putoval přes Růžičku na levé křídlo na Daňa, ale jeho pokus z vrcholu levého kruhu usměrnil do ochranné sítě Freibergs.
     
    25:40
    Hudáček objížděl hradeckou branku z levé strany a snažil se poslat za tyčí do předbrankového prostoru. Na volný puk si sjížděl Nedomlel, ale hra je přerušená, protože hradecká branka není ve svém postavení.
     
    26:23
    Boj o puk v útočném pásmu Třince. Hosté se ale bez potíží brání proti Vránově formaci a dvakrát vyvezli puk až do své útočné zóny.
     
    26:55
    Kiviaho teď rozehrál po hrazení zpoza vlastní branky přímo k Romanovi, ten ale nezkrotil puk, aby jej poslal přímo na branku. Oba týmy bojují o puk v rohu hradeckého pásma.
     
    27:01
    Po střele na Kiviaha je hra přerušená a následuje komerční pauza.
     
    27:16
    Růžička od levého mantinelu předal Voženílkovi, který se snažil s pukem nacpat do hradeckého brankoviště. Na druhou stranu po levém křídle vyvezl puk Radovan Pavlík a jeho pokus z úhlu Mazanec kryje.
     
    27:39
    Domácí se snažili kombinovat, ale nakonec Kiviaho přikryl puk pod nohama Čacha za brankovou čárou vedle své pravé tyče.
     
    27:57
    Tvrdý střet Voženílka s Okuliarem v útočném rohu z pohledu Hradeckých. Následuje domácí vyhození, které před Voženílkem v klidu dojede jako první Freibergs.
     
    28:32
    Domácí byli v útočném pásmu a Růžička poslal puk na Poláška na modrou. Ten ale trefil prvního muže před sebou. Okuliar už ale neměl síly něco dopředu vymyslet.
     
    29:04
    Teď se rýsovaly šance na obou stranách. Pánik ale nedokázal dostat puk na úplně volného Nestrašila před brankou. Na druhou stranu puk do úniku nezpracoval Šťastný.
     
    29:31
    Ofsajd při přechodu hostů do útočné třetiny.
     
    30:08
    Roman s Vránou a Hrehročákem teď předvedli velkou bojovnost v útočném pásmu, ale k puku se nedostali. Na druhou stranu táhli akci hosté, Mazanec sklepl na hrudi Pilařův pokus a přestože nebyl v držení puku, tak zřejmě kvůli mlýnici ve třineckém brankovišti rozhodčí přerušil hru.
     
    30:45
    Jankův pokus šikovně tečoval spoluhráč před Mazancem, ale ten stačil zasáhnout betony. Následně na modré zaváhal Moravec a Nedomlel mu vysekl puk, hosté se ale do úzkých nedostali.
     
    31:26
    Marko Daňo se v útočném pásmu natahoval za pukem a byl přitom podražen Petrem Moravcem (MHK). Domácí tam budou mít šanci se zápasem něco udělat, ale musí přesilovku zahrát zcela jinak než v první třetině.
     
    31:47
    Po kombinaci domácích po ledě se puk dostal do střední zóny. Následně se na modré srazil Kundrátek s Daněm a je z toho ofsajd.
     
    32:01
    Růžičkovu přihrávku do rohu zachytil Jank. Následně ve středním pásmu obskočil Zachar Kundrátka a jel sám na Mazance. Domácí brankář ale odolal této velké šanci.
     
    32:32
    Tamáši trochu zaváhal v útočném pásmu a Roman na druhém konci získal puk. Domácí chvíli kombinovali, ale následně právě Tamáši napravil svou chybu a získal trochu času.
     
    33:34
    Domácí ještě v závěru přesilové hry kombinovali před Kiviahem, Marinčinova střela proletěla těsně vedle, následně se do brankoviště snažil dostat puk Hudáček.
     
    33:56
    Hosté se nakonec ubránili a už se snažili ohrozit Mazancovu branku. Na druhou stranu ofsajd přerušil postup Čacha a je tady další komerční pauza.
     
    34:29
    Domácí se teď drželi v útočném pásmu, ale opět nedostali puk od mantinelů do nebezpečných prostorů. Následně Jeřábka obral o puk Lalancette a nechal hostům vydechnout.
     
    35:07
    Z těsného souboje o puk tentokrát za třineckou brankou vyjel s pukem Jeřábek. S trochou komplikací dostali domácí puk do útočné třetiny.
     
    35:45
    Střelecký pokus Daňa teď v akci dva na dva byl hodně nepřesný. Domácí první formace ani z dalšího pobytu v útočném pásmu puk nezískala.
     
    36:16
    Pánik v souboji u mantinelu s Miškářem. Následně Pavelka od modré nahazuje na Mazance a ten přes Jasperovu clonu puk našel a zkrotil v lapačce.
     
    37:06
    Domácí se dostali do pásma s využitím takové trochu nečekané odrazové souhry, ale nakonec tam nic nevymysleli. Smithovo nepodařené nahození na zadní mantinel sbírá Kalina.
     
    37:29
    Hosté budou hrát přesilovku, faulován byl Kalina.
     
    37:44
    Blain končí výhodu hostů, Mazanec chytá na břiše jeho sražený puk. Druhým vyloučeným Ocelářem je Adam Smith (TRI), který je vykázán za držení.
     
    38:04
    Dobrá a rychlá kombinace hostů končí u Jeřábka. Ten sebral volný puk před Mazancem a následně jej ometl o hrazení.
     
    38:44
    Těžký zákrok pro Mazance! Blain nahodil od modré a Okuliar ve slotu tečoval puk do země, ale třinecký brankář jej našel v lapačce.
     
    38:55
    Šťastný teď střílel z pravého kruhu, Mazanec betony vyrazil před sebe, ale tam Polášek pokryl Zachara aspoň natolik, že nezakončil důrazně.
     
    39:19
    Freibergs dostává nabito na vrchol pravého kruhu od Lalancetta a následně Daňo s Poláškem drží puk u mantinelu.
     
    39:35
    Domácím teď bude slabo. Za další faul – krosček – je vyloučen Andrej Nestrašil (TRI). Hosté mají k dispozici 10 sekund dvojnásobné převahy.
     
    39:45
    Blain dostal nabito na modrou na osu kluziště, ale puk mu nesedl, byl z toho takový padající list, který Mazanec schoval do lapačky. Smith už je z trestné lavice venku.
     
    39:51
    Domácí vyhráli buly a Marinčin vyhazuje až ke Kiviahovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině hosté systematicky pracovali na ovládnutí tohoto zápasu. Po 69 sekundách byl vyloučen Kundrátek a hosté hned za dalších 10 sekund početní převahu využili střelou Tomáše Pavelky. O další tři minuty později nachytal třineckou obranu v nedbalkách Jérémie Blain a dokázal po objetí branky zakončit za delší tyč. Domácí se pak jen těžko dostávali do tempa. Když byli v pásmu, kombinace vázla. V přesilové hře měl největší šanci Zachar, který mířil sám na Mazance. V závěru třetiny domácí přežili poslední 2:16 min. v oslabení, z toho bylo dokonce 10 sekund pouze ve třech. Hosté přesilovku tentokrát nevyužili, ale začátek třetí třetiny (konkrétně 94 sekund) ještě bude ve znamení přesilovky hostů v poměru 5/4.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 18:24
    Střely mimo 13:4
    Zblokované střely 18:8
    Hity 11:5
    Vhazování 31:23
    Trestné minuty 6:4
     
    Třetí třetina bude zahájena cca v 18:52.
     
    Zápas bude za dvě minuty pokračovat závěrečnou dvacetiminutovkou normální hrací doby. Jako nezbytní první aktéři se na led vracejí rozhodčí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Hlavní rozhodčí Jeřábek vhodil puk mezi Čacha a Miškáře. Hosté dohrávají půldruhé minuty v přesilové hře.
     
    40:35
    Domácí se dostali na puk, ale ani Smith, ani Dravecký nedokázali vyhodit.
     
    40:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté hokejovou standardku využívají a je to už o čtyři branky. Nahození JÉRÉMIEHO BLAINA od modré čáry Mazanec neměl šanci přes dva clonící hráče v černých dresech vidět a puk zapadl přímo do růžku jeho branky. Asistence: Oliver Okuliar, Evan Jasper. Stav utkání 0:4.
     
    41:11
    Domácí se po další inkasované brance dostali do útočného pásma, ale nic tam nevymysleli, naopak couvat a čistit prostor před Pilařem musí Jeřábek.
     
    41:51
    Kundrátkovu ledabylou rozehrávku zachytil ve středním pásmu Lalancette a o chvíli později mohl z levé strany centrovat do brankoviště Zachar.
     
    42:13
    Krátký pobyt Ocelářů v útočném pásmu. Páníkův pokus byl nepřesný a následně domácí ztrácí pásmo.
     
    42:46
    Roman v útočném pásmu ztrácí puk a následně Adámkova přihrávka nebyla přesná a je z toho icing.
     
    43:14
    Domácí těžce bojovali o puk v útočném pásmu, ale vlastně se k ničemu nedostali. Následně Smoleňák prošťouchl puk do střední zóny.
     
    43:58
    Domácí získali pásmo, ale následně byl Polášek při pokusu o centr na branku zablokován. Domácí ještě chvíli byli v útočné třetině.
     
    44:37
    Daňo s Voženílkem za brankou vybojovali puk pro Růžičku. Ten si v předbrankovém prostoru zkusil Kiviaha dostat z branky a zakončit za něj, ale nepovedlo se mu to.
     
    44:46
    Tato dobrá pasáž domácích končí střelou Poláška z vrcholu levého kruhu, kterou chytá Kiviaho.
     
    45:17
    Tvrdý boj o puk za Kiviahovou brankou, ale domácí se na puk nedostali. Naopak na druhou stranu proháněl Marinčina Zachar, ale třinecký obránce to nakonec se štěstím zvládl i proti Lalancettovi.
     
    45:29
    Icing hostů vrací hru před Kiviaha.
     
    45:40
    Zajímavá pozice pro Romana! Tomu poslal prudkou přihrávku od modré před branku Jeřábek, ale Roman kotouč usměrnil pouze do ochranné sítě.
     
    45:46
    Další icing Mountfieldu.
     
    46:01
    Hrehorčák se snažil umotat za brankou Blaina, ale kotouč získal Tamáši a hosté jej vyexportovali do třineckého obranného pásma. Tam puk chytil Mazanec a je vyhlášená komerční pauza.
     
    46:34
    Hosté teď zamkli domácí v pásmu a ti se nemohli dostat na puk. Když už to tak vypadalo, přihrál Kurovský vyťuknutím puku na modrou Freibergsovi a jeho střílený pas usměrňoval do Mazance Smoleňák.
     
    47:11
    Domácím dlouho trvalo vymanit se z obrany, ale už bojují o puk za Kiviahovou brankou. Konkrétně Voženílek s Freibergsem.
     
    47:57
    Voženílkova formace teď nadělala trochu zmatku před hradeckou brankou. V závěru této pasáže sebral Smithovo střílené nahození Voženílek, potáhl si puk a pak bekhendem z předbrankového prostoru zakončil do hradeckého gólmana.
     
    48:27
    Icing hostů po další nadějné situaci na domácí straně. To Jeřábek dostal puk od Pánika od mantinelu a jeho prudký pas projel Nestrašil. Ten měl před sebou odkrytou část branky.
     
    48:45
    Domácí jsou teď aktivnější. Roman byl sám na slotu, ale dostal od mantinelu od Kundrátka příliš prudký puk, aby jej zpracoval.
     
    48:53
    Ofsajd domácích a vhazuje se na puntíku u hradecké trestné lavice.
     
    49:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí jsou opět potrestaní za nedůraz ve vlastním pásmu. Vyhození z obranné třetiny zachytili hosté na modré čáře, puk zamířil na slot na OLIVERA OKULIARA. Ten sice byl pokrytý, ale třinecký hráč nebyl při bránění důrazný a Okuliar po otočce prostřelil Mazance. Asistence: Matěj Chalupa. Stav utkání 0:5.
     
    49:44
    Domácí se opět po inkasované brance cpali dopředu, ale Daňovu střelu z jízdy z levé strany Kiviaho pokryl.
     
    50:24
    Pánik zatáhl puk, ale následně se utopil mezi třemi protihráči a hosté se snadno osvobozují.
     
    51:00
    Šťastný teď zatáhl puk a hosté pobyli v útočném pásmu. Sice nic nevymysleli, ale že čas běží směrem k závěrečné siréně jim vůbec nevadí.
     
    51:14
    Mazanec sebral puk a přerušil hru.
     
    51:43
    Vrána s Romanem bojovali o puk za brankou, ale když se jej pokusili vyexportovat před branku na volného Marinčina, který byl sám na slotu, poslali mu příliš prudký puk.
     
    52:27
    Další pasáž tvrdého boje o puk v útočném pásmu Třince. Dravecký vyrobil modřinu někde na Smoleňákově stehně, hosté tímto drží puky v bezpečných prostorech.
     
    53:13
    Domácí drželi puk, ale když se nepovedla přihrávka na Daňa ve středním pásmu, tak hosté byli ihned v pásmu a nebezpeční. Jankovu střelu od modré odrazil Mazanec do strany.
     
    53:41
    Po komerční přestávce uvidíme přesilovku domácích. Za vysokou hůl je vyloučen Jérémie Blain (MHK). Uvidíme čestný úspěch Třineckých?
     
    54:02
    Domácí se po komplikacích dostali na puk v útočném pásmu, ale pak nesedla Hudáčkovi střela a hosté v klidu vyhodili.
     
    54:21
    Jasper získal ve středním pásmu puk a odrazem o soupeře jej dostal mimo hřiště. Hosté tímto získali další sekundy v oslabení daleko od své branky.
     
    54:52
    Jeřábkovu bombu šikovně tečoval Voženílek a Kiviaho chytá. Následně se s Voženílkem chytil Marcel, úplně přesně jsem neporozuměl proč. Domácí útočník hostujícího beka zalehl, což domácí publikum kvituje. Uvidíme, jak situaci vyřeší rozhodčí, kteří se teď radí ve svém půlkruhu.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 104 diváků.
     
    54:52
    Současně jsou vyloučeni Daniel Voženílek (TRI) a Patrik Marcel (MHK). Oba hráči dostali pětiminutový trest za bitku. Pokračujeme dál v přesilovce Ocelářů (ještě 48 sekund) a vhazuje se před Kiviahem.
     
    55:25
    Růžička nabil křížně Nestrašilovi, ale proti jeho střele z první se Kiviaho přesunul včas. Na druhou stranu pak mířil Pavlík s Miškářem do náznaku situace dva na jednoho, ale Jeřábek to vyřešil.
     
    56:00
    Hosté jsou kompletní a málem teď prohnali domácí hráče při střídání. Kurovský ale jejich postupu zabránil.
     
    56:30
    Chalupa rozehrál z vlastního pásma a Nedomlel musí čistit obranné pásmo před Okuliarem.
     
    56:49
    Hrehorčák dostal puk do jízdy na pravé křídlo, ale byl při něm včas Jank.
     
    57:11
    Jeřábek s Hrehorčákem dostali puk přes Freibergse do obranné zóny Hradce, ale nic z toho pro domácí není.
     
    57:19
    Icing hostů, hra se stěhuje před Kiviaha.
     
    57:56
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu. Hokej se sice hraje celých šedesát minut, o čemž se v poslední době přesvědčili Oceláři dokonce málem dvakrát, ale troufnu si risknout konstatování, že dnešní zápas se pouze dohrává a o majiteli tří bodů je rozhodnuto.
     
    58:48
    Domácí se mohli dočkat aspoň čestného a kosmetického gólu, ale Kundrátkovu přihrávku z osy útočné třetiny do strany neproměnil v gól Daňo.
     
    59:26
    Tamáši vyexportoval puk z vlastního pásma do útočného, kde ho loví Jeřábek. Už se hraje pouze o čisté konto brankáře Kiviaha.
     
    59:48
    Puk je za třineckou brankou...
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči: Richard Pánik – Jérémie Blain
     
    Pěkný začátek víkendu pro hradecké hráče, fanoušky i funkcionáře a trochu těžkou hlavu po dnešním utkání budou mít naopak domácí. Mountfield HK vyhrál na třineckém ledě jednoznačně nula pět. Ve třetí třetině hosté přidali ještě dvě branky – na začátku třetí části hry přidali hosté čtvrtý gól v dohrávané přesilovce z hole Jérémieho Blaina, pátý gól pak přidal v polovině třetině Oliver Okuliar. Domácí se pak ještě snažili o aspoň kosmetickou korekci, ale nepodařilo se jim to ani v početní převaze. Hosté tak v klidu došli pro tři body a budou mít veselou cestu domů.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 29:29
    Střely mimo 18:5
    Zblokované střely 24:13
    Hity 12:10
    Vhazování 40:32
    Trestné minuty 11:11
     
    Děkuji vám za pozornost a dovolím si vás pozvat ke sledování dalšího textového online přenosu z dalšího extraligového utkání ve WERK ARENĚ. To se uskuteční v rámci 8. kola Tipsport extraligy v pátek 6. října 2023 od 17 hodin, kdy se pod Javorovým uskuteční zápas HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav. Do té doby se mějte hezky! (19:29:17)

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 5. Miškář (Jasper, Pavelka), 22. Pavelka (Blain), 25. Blain (Lalancette), 41. Blain (Okuliar, Jasper), 50. Okuliar (Chalupa)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Smith, Adámek, J. Jeřábek, Kundrátek, Nedomlel, Polášek – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána (C), Pánik – Hrehorčák, M. Roman, Nestrašil – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Tréner: Zdeněk Moták

    Mountfield HK: Kiviaho (Soukup) – Blain (C), Jank (A), Pavelka, Kalina, Freibergs, Marcel, Gaspar – Jasper, Miškář (A), R. Pavlík – Chalupa, Tamáši, Okuliar – Šťastný, Lalancette, Zachar – Smoleňák, Moravec, Pilař.
    Tréner: Tomáš Martinec

    Rozhodca: A. Jeřábek, Šír – Lederer, Rampír

    Diváci: 4 104