Turecko – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Slovensko – Ukrajina sk 2:3 (kon.) | Česko – USA 2:0 (kon.)
koniec
Česko
2:0 (1:0)
USA
cz Nedeľa 10.09.2023, 17:00Ježek Cup (U18)
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:53:57)
     
    Je konec! Česká reprezentace po osmi letech ovládla Ježek Cup, a to navíc ve velkém stylu! První zápas proti Turecko ovládla 3:0, načež nedala šanci Slovensku, kterému nasázela šest branek, zatímco ani jednou neinkasovala. Poslední duel odehráli Češi proti Spojeným státům americkým. V tomto duelu se dvakrát trefil Daniel Rus, jenž si z turnaje odveze titul nejlepšího střelce. Nejlepším gólmanem turnaje se stal český Joeri Heerkens, který za tři zápasy nepustil ani jednu branku! Parádní turnaj odehrálo Česko, které se může radovat ze tisku trofeje.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    90
    Žlutá karta pro tým Česko (Martin Tauš).
     
    89
    Nyní se ale fotbalisté v bílém postarali dvakrát o nedovolený zákrok a češi mají možnost další standardní situace. Ta dolétla přesně na brankáře.
    88. Heerkens dobrým zákrokem udržel nulu!
     
    88
    V závěru zápasu jsme zde měli ještě gólovou možnost Američanů! Paulo Rudisill vyslal fantastický centr do vápna, dle se do něj akrobaticky snažil opřít Brian Carmona Romero. Míč trefili velmi slušně, ale Joeri Heerkens míč vyrazil a udržel nulu!
     
    87
    Nimfasha Berchimas byl tím, kdo byl připravený na zadní tyči, ale český obránce jej nepustil k ničemu. Spojené státy se však během chvíle dostaly k míči.
     
    85
    Hráči v bílém se po dlouhé době dostali k nějakému zakončení, jenže to vůbec nebylo dobré. Míč se dostal až ke gólmanovi, který může v klidu rozehrát.
     
    84
    Český kapitán odešel za velkého potlesku a samozřejmě k tomu byl velký důvod! Daniel Rus dnes vstřelil dvě branky, na turnaji pět a stal se nejlepším střelcem!
     
    83
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Daniel Rus, přichází Martin Tauš.
     
    82
    V tu chvíli ovšem přišla nepřesnost a Česko se zbavilo bez nějakého tlaku zbytečně míče.
     
    81
    Český celek brzy ztratil míč, a tak Američané získali míč bez větších potíží. Sami se u něj ale dlouho neudrželi a dopředu tak mohou čeští fotbalisté.
     
    80
    Do konce zápasu, respektive základní hrací doby, nám chybí posledních deset minut! Češi vedou nadále o dvě branky a mají zápas pevně pod kontrolou.
     
    79
    Tak jsme viděli další hromadu střídání, po kterých získávají míč Američané. Ti se pokusí vstřelit alespoň první branku českému týmu v turnaji.
     
    77
    Střídání v týmu USA:
    ze hřiště odchází Noahkai Banks, přichází Tyler Hall,
    ze hřiště odchází Miller, přichází Oscar Verhoeven,
    ze hřiště odchází Taha Habroune, přichází Paulo Rudisill,
    ze hřiště odchází Jamison, přichází Carmona Romero.
     
    77
    Žlutá karta pro tým USA (Taha Habroune).
     
    76
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Jan Feit, přichází Petr Zíka,
    ze hřiště odchází Jakub Tošnar, přichází Jakub Dufek.
     
    76
    Fotbalisté v bílých dresech drží míč na svých kopačkách, ale jsou s ním jen na polovině hřiště.
     
    75
    Rozehrán si vzal na starosti Daniel Rus, ale jeho prudký centr nebyl moc dobrý. Spojené státy americké se v pohodě ubránily a mohou zase zamířit dopředu.
     
    74
    Jakub Tošnar pelášil dopředu, když byl podkopnut. Češi tak získali další standardní situaci.
     
    73
    Adam Beaudry si vyskočil pro vysoký centr a okamžitě rozehrává do strany. Američané se sice rychle dostali dopředu, jenže zde vůbec nic nevymysleli.
     
    72
    Česká reprezentace zastavila akci soupeře, který už byl hodně blízko velkého vápna. Jan Feit se ale s balónem daleko tedy nedostal.
     
    71
    Češi ukazují velmi dobrou formu na turnaji. Dosud vstřelili jedenáct branek a nedostali ani jednu! Povede se jim dokončit turnaj bez inkasovaného gólu?
     
    70
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních dvacet minut! Američané kombinují nedaleko vápna, ale nemohou se dostat ke střele.
     
    68
    Český celek vybojoval míč na polovině hřiště a může se hnát do otevřené obrany Spojených států.
     
    67
    Nimfasha Berchimas předvedl hodně rychlý sprint po straně a byl u míče jako první. Jeho centr ale s přehledem vyboxoval Joeri Heerkens daleko od brány.
     
    66
    Jakub Tošnar si dnes mohl také konečně vystřelit, tak to zkusil. Jeho rána ale postrádala gólové parametry a míč končí vysoko nad břevnem brány USA.
     
    65
    Česká reprezentace je samozřejmě povzbuzená vstřelenou brankou a nadále se drží na míči. Nyní bude Eliáš Piták zahrada altové vhazování.
    63. Daniel RUS - 2:0
     
    63
    Česko právě vstřelilo branku! Už je to o dvě branky! Jakub Tošnar rozehrával standardní situaci, když poslal míč přesně na DANIELA RUSA, který šikovně poslal míč do brány. Navíc střílí už pátou branku v turnaji!
     
    62
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Zahradníček, přichází David Hájek,
    ze hřiště odchází Hranoš, přichází Marek Havran.
     
    62
    Žlutá karta pro tým USA (Stuart Hawkins).
     
    61
    Václav Zahradníček rozjel novou akci poté, co jednomu ze soupeřů nevyšel první kontakt s míčem. Domácí tým se ale poté prezentoval jen ofsajdem.
     
    60
    Česko se dostalo ke střele bez větších problémů, ale ta se mezi tři tyče nakonec nevešla.
     
    59
    Tak čtyřnásobné střídání nebývá zde tak obvyklé, ale americký trenér se k němu nakonec odhodlal. Přece jen potřebuje posílit ofenzivu do závěru duelu.
     
    58
    Střídání v týmu USA:
    ze hřiště odchází Vasquez, přichází Nimfasha Berchimas,
    ze hřiště odchází Ramos Jr., přichází Micah Burton,
    ze hřiště odchází Mendoza, přichází Stuart Hawkins,
    ze hřiště odchází Matthew Evans, přichází Cruz Medina.
     
    57
    Bryce Jamison nakonec poslal centr z pravé strany, jenže nikdo z jeho spoluhráčů ve vápně nikdo nebyl, centr byl navíc hodně přetažený...
     
    56
    Fotbalisté v bílých dresech jsou v posledních minutách aktivnější a snaží se o srovnání. David Vasquez svým centrem ovšem nikoho nenašel, byl trochu delší.
     
    55
    To je snad první rohový kop nejen pro Američany, ale v celém zápase! Peyton Miller vyslal jen centr na přední tyč, kde byla česká defenziva připravena.
     
    54
    Václav Zahradníček to zkoušel vzít na sebe, ale přitom obrovské přesile moc možností neměl. Na druhé straně to zkouší Američané zprava, tam místo není.
     
    53
    Dnešní utkání sleduje 653 diváků.
     
    52
    To měl být nejspíše dlouhý centr v podání Američanů, avšak nikdo z nich si nenabíhal. Joeri Heerkens tak neměl žádné potáže, aby chytil míč do rukavic.
     
    51
    Václav Jindra nyní musel zapnout směrem dozadu a dokázal vyhrát sprintovaný souboj u lajny.
     
    50
    Americký brankář dlouho držel míč a neměl komu nahrát. Nakonec odpálil míč na polovinu hřiště, kde jej znovu vybojovali čeští fotbalisté na své kopačky.
     
    49
    Český kapitán předvedl aktivní napadání na útočné polovině a nadělal obrovské problémy defenzivě Američanů. Do hry se tak zapojil i Adam Beaudry.
     
    48
    Spojené státy brzy přišly o míč a Češi se tak mohly vydat do protiakce. Daniel Rus dostal míč na Mokrovicse, ale obejít dalšího soupeře nedokázal.
     
    47
    Tak už se zase hraje! Český trenér se rozhodl pro střídání o poločase. Češi jinak ale vedou o jednu branku a rozhodně budou chtít udržet další čisté konto.
     
    46
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Pavel Kačor, přichází Roman Mokrovics.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi a Češi s ním mohou být rozhodně spokojení! Dlouho se toho sice moc nedělo, ale pár minut před koncem první půle dostal parádní přihrávku do sprintu Daniel Rus, který zakončil střelou o tyč za bezmocného brankáře, navíc si připsal už čtvrtý gól v turnaji. Šance ale měly v průběhu duelu i Spojené státy americké, takže rozhodně dnes mohou vyhrát. Čechům už ale vítězství v turnaji nikdo nevezme...

    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Žlutá karta pro tým USA (Edwyn Mendoza).
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    44
    Z něj jsme sice viděli hodně slušný centr, jenže ten jen prolétl vápnem až do zámezí.
     
    43
    David Vasquez obral o míč nedaleko šestnáctky Daniel Rusa, který se chtěl ještě do souboje vrátit. Pomohl si však faulem a hosté získali zajímavou standardku.
     
    42
    No, tak jsme se nakonec dočkali úvodní trefy, o kterou se pro radost fanoušků postarali čeští fotbalisté. Ti si jdou za výhrou v celém turnaji!
    39. Daniel RUS - 1:0
     
    39
    Česko právě vstřelilo branku! K vidění bylo parádní zrychlení hry na levé straně a naprosto přesný centr k šestnáctce. Tam si míč skvěle zpracoval DANIEL RUS, který překonal gólmana střelou o tyč! Navíc se osamostatňuje na čele tabulky střelců turnaje.
     
    39
    Tu si vzal na starosti Daniel Rus, jenž poslal o něco nižší centr. Adam Beaudry ale znovu ukázal dobré čtení hry a došel si pro míč jako první.
     
    38
    Pavel Kačor to zkusil viz na sebe, když ho Bryce Jamison poslal k zemi. Ani proti rozhodnutí sudího nijak neprotestuje, Češi tak získali standardku.
     
    37
    O chvilku později jsme navíc viděli další střelecký pokus, jenže ten se mezi tři tyče nevešel.
    36. Zahradníček trefil tyč!
     
    36
    Americká obrana je v posledních minutách poměrně otevřená, a tak se Češi dostali do velké šance! Osamocený se ve vápně ocitl Václav Zahradníček, jehož rána po zemi trefuje tyč!
     
    35
    Adam Beaudry ukázal naprosto skvělé čtení hry, když vyrazil proti dlouhému centru českého týmu. Nakonec bylo ale vše zbytečné, jelikož bylo odpískán i ofsajd,
     
    34
    Po chvilce odmlky se však může hrát a vypadá to, že Petr Kubín bude moci normálně v duelu pokračovat.
     
    32
    Petr Kubín se nepříjemně střetl se soupeřem na polovině hřiště a právě český hráč je na tom o něco hůře. Dokonce museli na hřiště lékaři českého celku.
    31. Heerkens předvedl důležitý zákrok
     
    31
    Tohle už byla gólová možnost Američanů! Bryce Jamison se individuálně dostal až k pravé tyči a vyslal dobrou bombu, kterou Joeri Heerkens vyráží, důležitý zákrok.
     
    30
    Už je za námi třicet minut hry, ve kterých jsme se stále nedočkali přesného zásahu.
     
    29
    V posledních minutách jsou o něco aktivnější hostující fotbalisté. Ti se nakonec dostali k odraženému míči, ale tato rána mířila vysoko nad bránu.
     
    28
    Fotbalisté v bílých dresech obléhali velké vápno a Bryce Jamison to zkusil z pravé strany. Zamířil však přesně do rukavic českého brankáře.
     
    27
    Následoval ještě faul českého hráče a standardní situace v podání Spojených států amerických. Z toho žádné větší nebezpečí nevzniklo.
    26. Habrounovu střelu vyráží Heerkens do bezpečí
     
    26
    Konečně jsme viděli něco zajímavého! Taha Habroune si zpracoval míč na hranici šestnáctky a točil ho do růžku, Joeri Heerkens však míč dobrým zákrokem vyráží do bezpečí!
     
    25
    Daniel Rus si zpracoval míč ve vápně, když se ocitl na zemi. Rozhodčí ovšem rovnou rozpažuje a naznačuje celkem jasně, že penaltu pískat nebude.
     
    24
    Adam Beaudry chvilku čekal, nakonec toho stejně moc nevymyslel. Posunul míč na nejbližšího spoluhráče a Američané to zkusí po pravé straně.
     
    23
    Vojtěch Hranoš měl na pravé straně spoustu prostoru, kterého se snažil využít individuální akcí, obranným zákrokem se ale zaskvěl Peyton Miller.
     
    22
    Skoro polovina prvního poločasu je za námi a vlastně se nestalo ještě vůbec nic... Čechům to ale vlastně stačí, jsou opravdu blízko výhře v turnaji.
     
    21
    Na druhé straně se pokoušeli něco vymyslet Američané, jenže jejich akce ztroskotala na ofsajdu.
     
    20
    O chvilku později se dostal ke střele Pavel Kačor, avšak jeho rána byla zablokována padajícím soupeřem. Velká škoda, to nebylo vůbec špatné.
     
    19
    Češi se pokoušeli o další akci a Václav Zahradníček zkoušel prostrčit míč mezi obránci soupeře. To mu sice nevyšlo, avšak domácí jsou stále u míče.
     
    18
    První střela na bránu v celém zápase! Daniel Rus to vzal jako správný kapitán na sebe a vypálil z hranice šestnáctky, mířil ale přesně na gólmana.
     
    17
    Petr Kubín vyslal další centr dopředu, jenže s tím si obrana Spojených států poradila v pohodě.
     
    16
    Václav Jindra dostal míč do hodně svízelné situace, když byl napadán rovnou dvěma soupeři. Dokázal si však poradit a rozjel dokonce novou ofenzivu.
     
    14
    Pedro Soma schytal neúmyslný úder do obličeje, když padal. Americký kapitán se ale po chvilce zvedá a může pokračovat v dnešním duelu i nadále.
     
    13
    Střely na bránu: 0 – 0!
     
    12
    Vojtěch Hranoš to nemyslel vůbec špatně. Byl zády k bráně napadán, tak zkoušel patičkou najít Pitáka. Ten to možná úplně nečekal a míč končí mimo hřiště.
     
    11
    Joeri Heerkens se nyní alespoň zapojil do rozehrávky, každopádně Češi mají problém e založením útoku. Edwyn Mendoza ovšem při napadání fauloval.
     
    10
    Prvních deset minut je za námi a mnoho zajímavých akcí jsme neviděli, vlastně žádnou. Oba gólmani jsou zatím na hřišti spíše v rolích diváků.
     
    9
    Český hráč nyní předvedl faul na polovině hřiště, který zmařil akci soupeře. Sudí píská a hosté tak budou rozehrávat. Dlouho se ovšem u míče neudrželi.
     
    8
    Jakub Tošnar se zkoušel prosadit z pravé strany, kdy chtěl vyslat centr do vápna. Dobře si ho však pohlídal Peyton Miller, jenž dokonce vybojoval odkop.
     
    7
    David Vasquez si chtěl zpracovat míč, jenže český hráč se před něj dostal o něco dříve. Americký útočník následně fauloval, což sudí postřehl a odpískal.
     
    6
    Pavel Kačor mě spoustu prostoru na levé straně, a tak vzal celou ofenzivní akci na sebe. Daleko se ovšem s míčem nedostal a Češi se musí rychle vracet.
     
    5
    Česko bude chtít hrát se svým dnešním soupeřem jistě mnohem lépe než v minulém roce, kdy padlo 1:4. Dnes jim stačí vybojovat jakýkoliv bod pro výhru v turnaji.
     
    4
    Aiden Harangi zahrával autoři vhazování na druhé straně a míč se postupně dostal také ke druhému gólmanovi. Jinak jsme toho na hřišti ještě moc neviděli.
     
    3
    Američtí fotbalisté zatím předvádějí aktivní napadání, které se jim vyplatilo. Vybojovali altové vhazování, které vhodil do hry Peyton Miller.
     
    2
    V úvodních desítkách sekund drží míč na svých kopačkách domácí fotbalisté, ale jsou s ním jen na obranné polovině. Do hry se zapojil i gólman Heerkens.
     
    1
    A poslední utkání v rámci Ježek Cupu právě odstartovalo! Čeští fotbalisté nastupují opět v červených dresech, zatímco jejich soupeři v bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Heerkens – Piták, Kubín, Jindra, Tesař – Tošnar, Feit – Hranoš, Zahradníček, Kačor – Rus (C).
    Náhradníci: Trešl – Tishler, Musil, Hájek, Havran, Dufek, Tauš, Zíka, Mokrovics.
    Trenér: Aleš Křeček.

    USA: Beaudry – Harangi, Banks, Soma (C), Miller – Jamison, Vasquez, Habroune, Mendoza, Evans – Ramos Jr.
    Náhradníci: Campagnolo – Verhoeven, Hall, Hawkins, Burton, Medina, Carmona Romero, Berchimas, Rudisill.
    Trenér: Gonzalo Segares.

    Rozhodčí: Vokoun – Hádek, Ježek.
     
    Dnešní utkání je hodně důležité, jelikož Češi mohou celý turnaj vyhrát! K tomu jim stačí získat jakýkoliv bod z tohoto duelu... Naopak také Spojené státy americké mohou v případě vítězství pomýšlet na výhru v turnaji. Tak uvidíme, jak to celé dopadne, ke sledování textového přenosu jste samozřejmě zváni.
     
    Nominace Česka

    Brankáři: Joeri Heerkens (AC Sparta Praha) a Matyáš Trešl (FC Vysočina Jihlava)

    Obránci: Ondřej Drobek (FC Baník Ostrava), František Herák (SK Slavia Praha), Václav Jindra (FK Pardubice), Petr Kubín (FC Viktoria Plzeň), Bohuslav Musil (FC Baník Ostrava) ,Eliáš Piták (SK Slavia Praha) ,Šimon Tesař (AC Sparta Praha), Daniel Tishler (Maccabi Tel Aviv).

    Záložníci: Jakub Dufek (SK Slavia Praha), Jan Feit (AC Sparta Praha), David Hájek (K Slavia Praha), Marek Havran (FC Baník Ostrava), Vojtěch Hranoš (AC Sparta Praha), Pavel Kačor (MFK Karviná), Jakub Tošnar (AC Sparta Praha), Václav Zahradníček (SK Sigma Olomouc), Petr Zíka (SK Dynamo Č. Budějovice).

    Útočníci: Roman Mokrovics (AC Sparta Praha), Daniel Rus (AC Sparta Praha), Martin Tauš (SK Líšeň).
     
    Nominace USA:

    Brankáři: Adam Beaudry (Colorado Rapids), Zack Campagnolo (Colorado Rapids).

    Obránci: Noakhai Banks (FC Augsburg), Tyler Hall (Inter Miami FC),
    Aiden Harangi (Eintracht Frankfurt), Stuart Hawkins (Seattle Sounders FC), Peyton Miller (New England Revolution), Oscar Verhoeven (San Jose Earthquakes).

    Záložníci: Matthew Evans (Los Angeles FC), Taha Habroune (Columbus Crew), Cruz Medina (San Jose Earthquakes), Edwyn Mendoza (San Jose Earthquakes), Paulo Rudisull (Los Angeles Galaxy), Pedro Soma (UE Cornella).

    Útočníci: Nimfasha Berchimas (Charlotte FC), Micah Burton (Austin FC), Brian Carmona Romero (Charlotte FC), Bryce Jamison (Orange County SC), Ruben Ramos Jr. (Los Angeles Galaxy), David Vazquez (Philadelphia Union).
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u zápasu mezinárodního turnaje – Ježek Cup, který se odehraje v Královehradeckém kraji. Spolu se podíváme na duel mezi Českem a Spojenými státy. Utkání začíná v 17:00 a my u toho samozřejmě nebudeme chybět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Denisa Józsová

    Góly: 39. Rus, 63. Rus

    Karty:   90. Tauš (CZE) – 45. Mendoza (USA), 62. Hawkins (USA), 77. Habroune (USA)


    Česko: Heerkens – Piták, Kubín, Jindra, Tesař – Tošnar (76. Dufek), Feit (76. Zíka) – Hranoš (62. Havran), Zahradníček (62. Hájek), Kačor (46. Mokrovics) – Rus (C) (83. Tauš).
    Náhradníci: Trešl – Tishler, Musil.

    Tréner: Aleš Křeček.

    USA: Beaudry – Harangi, Banks (77. Hall), Soma (C), Miller (77. Verhoeven) – Jamison (77. Carmona Romero), Vasquez (58. Berchimas), Habroune (77. Rudisill), Mendoza (58. Hawkins), Evans (58. Medina) – Ramos Jr. (58. Burton).
    Náhradníci: Campagnolo.

    Tréner: Gonzalo Segares.

    Rozhodca: Vokoun – Hádek, Ježek

    Diváci: 653