Bologna – Cagliari 2:1 (kon.) | Udinese – Frosinone 0:0 (kon.) | Bergamo – Monza 3:0 (kon.)
Neapol – Lazio 1:2 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
3:0 (2:0)
AC Monza
cz Sobota 02.09.2023, 20:45 • Gewiss Stadium, Bergamo • Talianska Seria A • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (22:43:04)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:9.
     
    Druhá půle už byla jasná záležitost ve prospěch Atalanty, která ještě navýšila své vedení a navíc Monze vůbec nic nedovolila. Povedený zápas potvrdil svým druhým gólem Gianluca Scamacca, který zažil před svými diváky debut jako hrom. Hosté se už poté nezmohli vůbec na nic, nepomohlo ani prostřídaní, takže na body rozhodně pomýšlet nemohli. Naopak Bergamo splnilo povinnost a v tabulce se posouvá na třetí pozici.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Bergamo se ještě jednou mohlo radovat po hlavičce Emila Holma, který zakončoval opravdu nebezpečně, ale Michele Di Gregorio podržel svůj tým!
     
    90+3
    Domácí fanoušci se poslední minuty utkání užívají, což platí také o jejich oblíbencích na ploše. Ti si v klidu přihrávají a čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+1
    Ademola Lookman nebezpečně vypálil z hranice vápna, ale zakončení se mu příliš nepovedlo, protože letělo doprostřed brány. Brankář hostů tak zase zasahoval.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Warren Bondo měl spoustu prostoru na pravém křídle, ale nic zásadního nevymyslel. Pokusil se o centr, který zablokoval první protihráč v cestě.
     
    89
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio:
    ze hřiště odchází Sead Kolašinac, přichází José Luis Palomino.
     
    89
    Ademola Lookman se pořádně rozběhl na pravé straně, ale do cesty se mu postavil jeden bránící hráč, který ho přes sebe dál nepustil.
     
    87
    Michele Di Gregorio si ještě musel připsat jeden zásah, což zvládl zkušeně. Jeho spoluhráči následně rychle přesouvají hru k půlící čáře.
     
    85
    Míč se pořád drží na polovině Monzy, kde střídající hráči domácího celku velmi aktivně napadají. Hosté tak ještě nemohou usínat na vavřínech, protože by ještě mohli teoreticky inkasovat.
     
    83
    Armando Izzo si ulevil od frustrace hokejovým bodyčkem, se žlutou kartou nejspíš počítal.
     
    83
    Michele Di Gregorio má při své rozehrávce totálně kamenný výraz a nejradši by si nechal míč až do konce. Musí ale rozehrát, což se mu příliš nepovedlo.
     
    81
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio:
    ze hřiště odchází Charles De Ketelaere, přichází Ademola Lookman.
     
    81
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio:
    ze hřiště odchází Gianluca Scamacca, přichází Luis Muriel.
     
    81
    Gianluca Scamacca střílel snad ze třiceti metrů, ale tentokrát nepochodil. Míč letěl až vysoko na tribunu.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá deset minut, které chce Monza odehrát co nejrychleji, protože v tomto zápase jí asi už nic dobrého nečeká.
     
    79
    Atalanta z rohového kopu nic nevymyslela, rozhodně jí to ale nemusí mrzet. Každopádně míč má stále pod kontrolou, takže může hledat cestu ke čtvrtému gólu.
     
    78
    Gianluca Scamacca je opravdu hodně hladový po hattricku, nyní si sbíhal za obranu, ale dostal příliš krátkou přihrávku. Tu zablokoval jeden z obránců hostů.
     
    77
    Monza se usazuje na útočné polovině a hned se přiblížila k pokutovému území. Následoval centr, který ale domácí bez problémů odvrátili.
     
    75
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio:
    ze hřiště odchází Matteo Ruggeri, přichází Mitchel Bakker.
     
    75
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio:
    ze hřiště odchází Davide Zappacosta, přichází Emil Holm.
     
    75
    José Machín se hned po svém příchodu ujal přímého kopu a nebál se prudkého zakončení, jenže to skončilo jen nad horní tyčí.
     
    74
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Andrea Colpani, přichází José Machín.
     
    74
    Giorgio Scalvini fauluje kousek od pokutového území a nabízí tak Monze příležitost ke snížení.
     
    72
    Gianluca Scamacca už se radoval z hattricku, protože z otočky neomylně zakončil přímo k tyči, radost mu ale překazil těsný ofsajd.
     
    71
    Teun Koopmeiners je stále při chuti, nyní sám obešel dva protihráče, ale ten třetí mu přece jen už nedal moc možností.
     
    70
    Giorgio Scalvini sice při bránění výborně vystihl míč, ale při následné rozehrávce si až příliš věřil, pod tlakem nakonec přihrál jen do zámezí.
     
    69
    Hosté už pomalu smiřují s porážkou, dopředu se jim tedy příliš nechce. Navíc to mají přes napadající protihráče docela těžké.
     
    67
    Gianluca Scamacca svým přenesením hry vystavil Davidea Zappacostu do hodně složité pozice, domácí krajní bek jí nakonec nezvládl a odevzdal soupeři aut.
     
    66
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Roberto Gagliardini, přichází Warren Bondo.
     
    66
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Pablo Marí, přichází Andrea Carboni.
     
    65
    Atalanta si zápas už užívá, protože po individuální akci přichází další branka, tentokrát se prosadil Teun Koopmeiners. Jeho gól ale nemůže platit, protože před střelou hrál rukou.
     
    64
    Bergamo zůstává při chuti a do šestnáctky se řítí další přihrávky, hosté však tentokrát odolali.
    62. Gianluca SCAMACCA - 3:0
     
    62
    Atalanta právě vstřelila branku!
    GIANLUCA SCAMACCA dnes prožívá fantastický večer, protože svým druhým zásahem protivníkovi nejspíš uštědřil fatální zásah! Z pohledu domácích to byla jednoduchá akce, protože Teun Koopmeiners prostě přihrál na hranu šestnáctky, kde se nacházel italský forvard, který z dálky nedal šanci brankáři Monzy. Asistence: Teun Koopmeiners.
     
    61
    Hosté začínají poslední třetinu duelu velmi aktivně a rozhodně se ještě nechtějí vzdávat. Atalanta však skvěle hlídá spoustu prostoru a soupeři tedy téměř nic nedovoluje.
     
    60
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Gianluca Caprari, přichází Samuele Vignato.
     
    60
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Dany Mota, přichází Lorenzo Colombo.
     
    59
    I druhá žlutá karta půjde na účet Monzy, vysloužil si jí Pablo Marí, který nebezpečným skluzem jednoznačně fauloval.
     
    58
    Sead Kolašinac byl ve správný čas na správném místě, takže odvrátil nebezpečný centr, avšak i nadále bude muset pokračovat v defenzivě.
     
    57
    Teun Koopmeiners při hlavičkovém souboji klopýtl a hned začal signalizovat, že byl faulován, u hlavního sudího ale nepochodil.
     
    56
    Při rohovém kopu hostů to ve vápnu bylo hodně husté. Hlavně kvůli tomu nepřišlo žádné zakončení a domácí se bez problémů ubránili.
     
    55
    Charles De Ketelaere si chtěl připsat další gólovou přihrávku a měl k tomu dobře nakročeno, v malém vápně ale hlídal obránce Monzy, které žádné zakončení nedovolil.
     
    54
    Atalanta se na útočné polovině do zakončení příliš nežene a spíše se to snaží vykombinovat. Nyní to už ale příliš přehnala, kvůli čemuž nakonec přišla o balón.
     
    53
    Monza rozehrávala snad první přímý kop z nebezpečné vzdálenosti, centr se ale příliš nepovedl a skončil až nad domácí bránou.
     
    52
    Matteo Ruggeri se rozběhl na levém křídle a už to vypadalo, že vybojuje roh, ale nakonec fauloval a bude se muset rychle vracet.
     
    51
    Gianluca Scamacca byl znovu v pokutovém území s míčem a už se napřahoval, na poslední chvíli ale do míče skončil jeden z obránců a zakončení nedovolil.
     
    49
    Bergamo je při napadání hodně vysunuté, ale zisk míče to stejně nepřináší. Monza totiž hraje v klidu a rozhodně nechce nic riskovat.
     
    48
    Dany Mota padá v pokutovém území, i když míč na bránu ještě vyslal. Penalta to každopádně nebude a Juan Musso si připsal snadný zákrok.
     
    46
    Atalanta to na úvod druhé půle šikovně vykombinovala, na akci akce byla dalekonosná rána Édersona, ale ta se neujala.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase potvrdila domácí Atalanta roli favorita, i když zpočátku to bylo hodně vyrovnané. Monza si dokonce vytvořila nějaké příležitosti a byla více než ve hře, ale kýžené branky se nedočkala. To neplatí o Bergamu, které do vedení poslal Éderson a o sedm minut později na něj navázal Gianluca Scamacca. Domácí tedy drží pohodlné dvoubrankové vedení a tři body mají na dosah.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:49.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Monza se ještě žene do jedné příležitosti, Patrick Ciurria dokonce hlavičkoval, ale byl ve velkém záklonu, takže domácího brankáře nemohl výrazně ohrozit.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45
    Michele Di Gregorio se ještě zapojí do hry, míč ale přihraje jen na nejbližšího spoluhráče, protože ho nechce zbytečně odevzdat protihráčům.
     
    44
    Matteo Pessina tvrdě poslal protihráče k zemi, kvůli čemuž vidí žlutou kartu a ve zbytku zápasu bude muset být hodně opatrný.
    42. Gianluca SCAMACCA - 2:0
     
    42
    Atalanta právě vstřelila branku!
    Domácí zničehonic udeřili podruhé! Matteo Ruggeri dostal trochu prostoru na levé straně, z čehož vytěžil centr přímo na hlavu GIANLUCI SCAMACCI, který naplno využil své centimetry a hlavou zavěsil pod horní tyč. Asistence: Matteo Ruggeri.
     
    42
    Domácí už trochu začínají zpomalovat hru, minimálně do přestávky rozhodně nechtějí nic riskovat. Vedení přece jen už mají.
     
    40
    Davide Zappacosta je sice obránce, ale směrem dopředu je opravdu hodně aktivní. Nyní z vápna střílel volejem, ale bránu hodně přestřelil.
    38. Colpani skvěle pálil, ale Musso ještě lépe zasáhl
     
    38
    Hosté mohli okamžitě vyrovnat! Andrea Colpani totiž z hranice pokutového území vytáhl parádní technické zakončení ke vzdálenější tyči, avšak Juan Musso ho skvěle vychytal. Následovala nepřesná dorážka Patricka Ciurrii, ale mrzet ho to stejně nemusí, protože byl v ofsajdu.
     
    37
    Domácím se nyní samozřejmě dýchá o dost lépe, avšak po gólu se zatím nemohou dostat k míči. Monza zkušeně kombinuje a snaží se působit dojmem, že je v naprostém klidu.
    35. ÉDERSON - 1:0
     
    35
    Atalanta právě vstřelila branku!
    Bergamo se zaslouženě dostává do vedení, i když při svém gólu mělo trochu štěstí! Centr od rohového praporku totiž šťastně zůstal v pokutovém území, tam míč přiťukl ÉDERSONOVI Charles De Ketelaere, brazilský záložník následně prudce zakončil ke vzdálenější tyči. Asistence: Charles De Ketelaere.
     
    34
    Charles De Ketelaere svůj centr příliš přetáhl, i když nakonec spoluhráče našel. Ten v těžké pozici získal aspoň centr.
     
    33
    V další šanci se ocitl Matteo Pessina, ale se střelou moc dlouho váhal, navíc jeho pokus zpomalil jeden z obránců, takže Juan Musso bez problémů zasáhl.
     
    32
    Gianluca Caprari vystihl přihrávku protihráče a okamžitě zahájil protiútok, který z velké vzdálenosti zakončil Samuele Birindelli, ale bránu těsně minul!
     
    30
    Vstupujeme do druhé třetiny utkání, na branku však stále čekáme. Hraje se ale v dobrém tempu, kromě jedné velké šance se toho ale moc nestalo.
     
    29
    Matteo Ruggeri si se štěstím našel ve vápnu míč, ale selhal při zpracování. To obráncům stačilo k tomu, aby balón dostali pryč.
     
    28
    Davide Zappacosta se na pravé straně postaral o vhazování, ale nechtěl nic riskovat, takže raději rozehrál směrem dozadu. Atalanta se následně přesunula na druhou stranu hřiště.
     
    27
    Dany Mota už zase číhal za obranou soupeře, avšak tentokrát nedostal ideální pas, kvůli čemuž neudržel míč na hrací ploše.
     
    25
    Role obou týmů se úplně prohodili, protože nyní tlačí Atalanta. Domácí jsou samozřejmě po neuznaném gólu namlsaní a neustále krouží kolem pokutového území.
    23. Neuznaný gól Scalviniho
     
    23
    Michele Di Gregorio si na brankové čáře připsal klíčový zákrok proti hlavičce Gianluci Scamacci, následně dorážel Giorgio Scalvini, který bez problémů skóroval, avšak nacházel se v ofsajdovém postavení!
     
    22
    Zničehonic si domácí vytvořili příležitost, v roli zakončovatele byl tentokrát Teun Koopmeiners. Ani on to však neměl jednoduché a hlavou bránu netrefil.
     
    21
    Bergamo se po delší době dostalo k míči a uklidňuje hru na své polovině. V posledních minutách přece jen bylo pod tlakem.
     
    20
    Dany Mota je i nadále hodně vidět, tentokrát hlavičkoval ze středu pokutového území. Přihrávka na hlavu ale nebyla zrovna ideální, kvůli tomu letělo zakončení mimo tři tyče.
     
    19
    Monza rozehrávala roh rovnou dvakrát, na druhý pokus už směřoval míč na bránu, Juan Musso ho tak raději schoval do své náruče.
     
    18
    Dany Mota byl na pravém křídle hodně odvážný, po kličce dokonce střílel z velkého úhlu, ale bude se muset spokojit jen s rohovým kopem.
     
    17
    Armando Izzo byl u pravé čáry v hodně špatné pozici. Tu nakonec vyřešil nejlépe, jak mohl, jelikož nakonec získal autové vhazování pro svůj tým.
     
    15
    Teun Koopmeiners v dobré rychlosti vnikal do pokutového území, nakonec mu ale míč utekl, kvůli čemuž bleskurychle zasáhl bránící hráč.
     
    14
    Davide Zappacosta se pokoušel o rozehrávku, míč mu však utekl až za pomezní čáru, kvůli čemuž Monza bude pokračovat v útoku.
     
    13
    Dany Mota po své hlavičce skončil na trávníku, faul to ale nebyl. Hra je však stejně přerušena, protože hráč Monzy se nějakou chvíli nezvedal ze země.
     
    12
    Útočné snažení Bergama ukončuje útočný faul Charlese De Ketelaereho, který chtěl za každou cenu zachránit ztracený míč, ale to už se mu nepovedlo.
     
    11
    Přímý kop byl rozehrán nakrátko, následoval centr, ale ten žádného hráče v modrém dresu nenašel. Nakonec z toho bude aspoň roh.
     
    10
    Charles De Ketelaere zůstal volný ve vápnu, ale s míčem si hrál moc dlouho, obránce hostů tedy zasáhl. Následně ale přichází faul, takže Atalanta bude mít výhodu nadějné standardky.
     
    9
    Matteo Ruggeri neměl na levém křídle mnoho možností, nakonec šel do centru, který skončil až za brankovou čárou.
     
    8
    Michele Di Gregorio musí být při rozehrávce opatrný, protože na něj tlačili dva soupeři, ale nakonec to zvládl s přehledem. To se však nedá říci o jeho spoluhráčích, kteří o míč rychle přišli.
     
    7
    Dany Mota v těžkém souboji s protihráčem šikovně vybojoval míč, díky čemuž mohl vzápětí pálit Patrick Ciurria. Ten ale nemířil ideálně, takže si Juan Musso připsal snadný zákrok.
     
    6
    Matteo Pessina se s tím nepáral a po kontaktu s balónem okamžitě centroval, avšak nejspíš byl příliš zbrklý, kvůli čemuž nenašel žádného spoluhráče.
     
    5
    Monza je zatím o něco nebezpečnější, nyní dokonce vymyslela přihrávku do pokutového území, jeden z domácích obránců ale okamžitě odklidil míč z nebezpečné zóny.
     
    3
    Michele Di Gregorio svým nákopem málem našel nabíhajícího spoluhráče, obrana Bergama však zafungovala a zvládla i následnou složitější rozehrávku.
     
    2
    Patrick Ciurria byl při napadání až příliš důrazný, Davidea Zappacostu tak fauloval a domácí budou v klidu hrát na své půlce.
     
    1
    Úvodní výkop patřil hostům, ti se ale s míčem příliš dlouho neohřáli. To však platí i pro Atalantu, která se nepřesným nákopem také o kontrolu připravila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Musso – Scalvini, Djimsiti, Kolašinac – Zappacosta, de Roon (C), Éderson, Ruggeri – Koopmeiners – De Ketelaere, Scamacca.
    Náhradníci: Carnesecchi, Rossi – Tolói, Holm, Palomino, Bakker, Bonfanti, Palestra, Pašalić, Adopo, Muriel, Lookman.
    Trenér: Gian Piero Gasperini.

    AC Monza: Di Gregorio – Izzo, Marí, Caldirola – Birindelli, Gagliardini, Pessina (C), Ciurria – Colpani, Caprari – Mota.
    Náhradníci: Lamanna, Sorrentino, Gori – A. Carboni, Cittadini, Kyriakopoulos, Machín, F. Carboni, Pereira, V. Carboni, Bondo, Vignato, Colombo, Marić.
    Trenér: Raffaele Palladino.

    Rozhodčí: Marcenaro – Zingarelli, Scatragli.
     
    AC Monza
    Monza v loňském ročníku jednoznačně ukázala, že rozhodně nebude jenom do počtu, protože se umístila na úctyhodném jedenáctém místě. Do nové sezony ale vyfasovalo na úvod hodně náročného soupeře, kterým byl Inter Milán. Dnešním hostům se v úvodním střetnutí nepodařilo překvapit, ale chuť výhry zažili hned o týden později, kdy bez větších potíží porazili Empoli 2:0. Dnes je však čeká další těžký soupeř, tak uvidíme, jestli bude výsledek přívětivější než s Interem.

    První dvě utkání sezony
    Monza vs. Empoli – 2:0
    Inter vs. Monza – 2:0
     
    Atalanta Bergamasca Calcio
    Atalanta započalo novou sezonu na výbornou, a to když porazilo nebezpečné Sassuolo 2:0. Další vítězství už ale nenásledovalo, protože Bergamo hodně překvapivě padlo s nováčkem soutěže, kterým je Frosinone. Kvůli tomu jsou dnešní domácí pouze na osmém místě tabulky s tříbodovým ziskem. I dnes je čeká souboj s papírově slabším celkem, takže další porážku už by si neměli dovolit.

    První dvě utkání sezony
    Frosinone vs. Atalanta – 2:1
    Sassuolo vs. Atalanta – 0:2
     
    Dobrý večer všem fotbalovým fanouškům! Italská Serie A už je v plném proudu, dnes nás tedy čekají další zápasy třetího kolo. V jednom z nich se o body porvou Atalanta a Monza. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Lukáš Mihal

    Góly: 35. Éderson (De Ketelaere), 42. Scamacca (Ruggeri), 62. Scamacca (Koopmeiners)

    Karty:   44. Pessina (MOA), 59. Marí (MOA), 83. Izzo (MOA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:9.
    Atalanta Bergamo: Musso – Scalvini, Djimsiti, Kolašinac (89. Palomino) – Zappacosta (75. Holm), de Roon (C), Éderson, Ruggeri (75. Bakker) – Koopmeiners – De Ketelaere (81. Lookman), Scamacca (81. Muriel).
    Náhradníci: Carnesecchi, Rossi – Tolói, Bonfanti, Palestra, Pašalić, Adopo.

    Tréner: Gian Piero Gasperini.

    AC Monza: Di Gregorio – Izzo, Marí (66. A. Carboni), Caldirola – Birindelli, Gagliardini (66. Bondo), Pessina (C), Ciurria – Colpani (74. Machín), Caprari (60. Vignato) – Mota (60. Colombo).
    Náhradníci: Lamanna, Sorrentino, Gori – Cittadini, Kyriakopoulos, F. Carboni, Pereira, V. Carboni, Marić.

    Tréner: Raffaele Palladino.

    Rozhodca: Marcenaro – Zingarelli, Scatragli