Arsenal – Nottingham 2:1 (kon.) | Bournemouth – West Ham 1:1 (kon.) | Brighton – Luton 4:1 (kon.)
Everton – Fulham 0:1 (kon.) | Sheffield Utd. – Crystal Palace 0:1 (kon.) | Newcastle – Aston Villa 5:1 (kon.)
koniec
Newcastle United
5:1 (2:1)
Aston Villa FC
Sobota 12.08.2023, 18:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Newcastle právě vstřelil branku! Demolice Aston Villy pokračuje, domácí přidávají pátou branku. Murphy přešel přes střed hřiště a poté nastartoval HARVEYHO BARNESE, který svůj únik přetavil v první gól v dresu Newcastlu.
     
    78
    Newcastle právě vstřelil branku! Zdá se, že je rozhodnuto! Tonali dostal ve středu pole čas na přesnou přihrávku na rozběhnutého Barnese. Ten si míč převzal a posunul ho na CALLUMA WILSONA, jenž tváří v tvář Martínezovi nezaváhal.
     
    58
    Newcastle právě vstřelil branku! Domácí přidávají třetí gól a děkovat mohou Ezrimu Konsovi, který předvedl obrovskou chybu. Gordonův pas do vápna skončil právě u hostujícího obránce, jenž ale pak nechal míč za sebou a toho využil ALEXANDER ISAK. Švédský forvard se zjevil sám před bránou a elegantním obloučkem překonal marně se natahujícího Martíneze.
     
    16
    Newcastle právě vstřelil branku! Divoký úvod pokračuje a Newcastle si bere ztracené vedení zpět! Trippier rozehrál volný přímý kop na krátkou vzdálenost a balon do vápna pak poslal až Sandro Tonali. Italova nabídka doputovala k Botmanovi, který ve skluzu nahrál ALEXANDERU ISAKOVI a ten už neměl problém překonat Martíneze.
    11. Moussa DIABY - 1:1
     
    11
    Aston Villa právě vstřelila branku! Villans dlouho neotáleli, máme vyrovnáno! Luiz před vápnem roztáhl hru doleva, odkud přilétl do pokutového území domácích nadýchaný centr. Balon si na přední tyči našel Watkins, jenž ho prodloužil za sebe na MOUSSU DIABYHO a ten ranou z první rozvlnil síť.
    6. Sandro TONALI - 1:0
     
    6
    Newcastle právě vstřelil branku! Straky se hned v šesté minutě ujímají vedení! Domácí několik desítek sekund svírali svého soupeře a po přenesení hry přišel do vápna centr z levé strany. Ten si našel sbíhající SANDRO TONALI, jenž zblízka překonal Martíneze. Fantastický debut pro italského záložníka.

    Dávid Švec

    Góly: 6. Tonali (A. Gordon), 16. Isak (Botman), 58. Isak, 78. C. Wilson (Barnes), 90+1. Barnes (Murphy) – 11. Diaby (Watkins)

    Karty:   45+9. Botman (NEW), 53. A. Gordon (NEW), 67. Guimarães (NEW), 90+2. Tonali (NEW) – 6. Luiz (ASV), 32. Digne (ASV), 45+9. E. Martínez (ASV), 48. Cash (ASV)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 13:5. Střely mimo: 4:10. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:17.
    Newcastle United: Pope – Trippier (C), Schär, Botman, Burn – Tonali (90+2. Anderson), Guimarães (85. Longstaff), Joelinton – Almirón (86. Murphy), Isak (68. C. Wilson), A. Gordon (68. Barnes).
    Náhradníci: Dúbravka – Lascelles, Livramento, Targett.

    Tréner: Eddie Howe

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash (87. Philogene), Konsa, Mings (31. Torres), Digne – Diaby (87. Coutinho), Luiz, McGinn (C) (64. Carlos), Kamara, Bailey (46. Tielemans) – Watkins.
    Náhradníci: Olsen – Chambers, Archer, Kellyman.

    Tréner: Unai Emery

    Rozhodca: Andy Madley – Richard West, Nick Hopton