Poľsko – Rumunsko 6:2 (kon.) | Litva – J. Kórea 1:2 (kon.) | Taliansko – Veľká Británia 3:5 (kon.)
koniec
Litva
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Južná Kórea
cz Piatok 05.05.2023, 17:00 • Motorpoint Arena, Nottingham • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A • 5. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:33
    Konec litevských nadějím na udržení se? Mantas Stankius zasáhl protihráče vysokou holí do obličeje a v jeho ústech se objevilo krvavé zranění, takže se jedná o čtyřminutový trest. Evropané nutně potřebují skórovat v oslabení.
     
    51:28
    Početní převahu si ve třetím dějství vyzkouší rovněž Litevci. Fauloval Jin Kyu Park, když psotavil tělo do cesty Alisauskase bez zjevné snahy hrát kotouč.
     
    47:41
    Ještě o něco více komplikuje Litevcům honbu za udržením Jaunius Jasinevičius, obránce si vykoledoval dvě minuty za vražení na hrazení. Jižní Korea má k dispozici jedenáct vteřin dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    45:52
    Litevci pod tlakem chybovali při střídání, v jeden moment jich bylo na ledové ploše šest. Jižní Korea tak bude hrát přesilovku, týmový trest odjel odpykat Marijus Dumčius.
     
    38:25
    Přesilovka pro Jižní Koreu. Za katr odjel útočník Emilijus Krakauskas, když zahákoval mezi kruhy o střelu se pokoušejícího Yoon Seok Kanga.
     
    35:39
    Litva má možnost pomýšlet na dokonání obratu v přesilové hře. Na trestnou lavici odjel Sanghoon Shin, který se mimo dění hry nechal strhnout a zbytečně se ohnal po Alisauskasovi.
     
    15:59
    Naprosto neoddiskutovatelné dvě minuty si právě vykoledoval Martynas Grinius, když zezadu přijel Sihwan Kimovi a ostrým krosčekem ho poslal na mantinel.
     
    12:50
    První přesilovou hru utkání si zahraje Litva. Na trestnou lavici usedl Sanghoon Shin, důvodem je krosček na Alisauskase.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 34. Čižas (Jasinevičius, Krakauskas) – 21. Shin (Ahn), 60. Si. Kim (Shin)


    Litva: Armalis (Karla) – Jasinevičius, Alisauskas (C), Valivonis, Gusevas, Stankius, Mikalauskas – Gintautas (A), Grinius, Kaleinikovas – Krakauskas, Čižas (A), Bendžius – Bosas, Binkulis, Četvertak – Noreika, Laimutis, Krasilnikovas – Dumčius.
    Tréner: Ron Pasco

    Južná Kórea: Dalton (Ye. Lee) – Nam, Song, D. K. Lee (C), Jee, S. Lee, Oh, Yoo – Jeon (A), Ahn (A), Shin – Kang, Sa. Kim, K. Kim – G. Kim, Park, Si. Kim – M. Kang, Jeong, Yu. Lee.
    Tréner: Woojae Kim

    Rozhodca: Dalton (GBR), Nagy (HUN) – Thomann (FIN), Zgonc (SLO)

    Diváci: 2 078