Poľsko – Rumunsko 6:2 (kon.) | Litva – J. Kórea 1:2 (kon.) | Taliansko – Veľká Británia 3:5 (kon.)
koniec
Litva
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Južná Kórea
cz Piatok 05.05.2023, 17:00 • Motorpoint Arena, Nottingham • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A • 5. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři nejlepší hráči Jižní Koreji na turnaji:

    Sihwan Kim (útočník)
    Minwan Kang (útočník)
    Seungjae Lee (obránce) (19:23:01)
     
    Tři nejlepší hráči Litvy na turnaji:

    Aivaras Bendžius (útočník)
    Kostas Gusevas (obránce)
    Nerijus Alisauskas (obránce)
     
    Nejlepší hráči: Mantas Armalis – Sanghoon Shin.
     
    Střely na bránu: 33 – 42.
     
    Litva sestupuje o úroveň níže, Jižní Korea je zachráněna! Přímý souboj o udržení zvládli lépe Jihokorejci, kteří do utkání vstupovali v lepší pozici, evropského soupeře porazili 2:1.

    Evropané věděli, že pro udržení potřebují za každou cenu zvítězit za tři body. Jenže první gól vstřelili Jihokorejci zásluhou Sanghoon Shina, soupeř dokázal pouze odpovědět trefou Ugniuse Čižase. Potřebného obratu se Litevci nedočkali, v závěru jim udělal pořádnou čáru přes rozpočet svým čtyřminutovým vyloučením Stankius. Litva zkusila odvolat gólmana, ale při hře pět na pět rozhodující úder nezaznamenala, naopak o jihokorejském vítězství rozhodl v poslední minutě základní hrací doby Sihwan Kim.

    Svěřenci kouče Kima končí ve skupině na konečném čtvrtém místě a ziskem šesti bodů. Litva v pěti zápasech nezískala jediný bod, její sestup je proto naprosto zasloužený, přičemž mrzet bude hlavně těsná porážka 2:3 s Rumunskem, kdy si favorit nechal protéct mezi prsty vedení 2:0.
     
    Konec zápasu.
    59:27 Si. KIM - 1:2
     
    59:27
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Je to jasné, Litva zamíří o úroveň níže! I v oslabení kouč Pasco zkusil hru bez gólmana, nicméně kýžený efekt nepřišel a místo toho rozhodl o jihokorejském úspěchu SIHWAN KIM, který se schoval za soupeřovou defenzivní linií, dostal ideální nahrávku o mantinel od Songa a puk snadno dovezl do prázdné brány. Asistence: Sanghoon Shin.
     
    59:03
    Litevci vyrazili do dalšího z protiútoků, ale ani ten nebyl úspěšný, Emilijus Krakauskas vystavil do ofsajd s pukem jedoucího Aivarase Bendžiuse.
     
    58:37
    Na druhé straně sehráli Jihokorejci pěknou kombinaci na jeden dotek, Sihwan Kim ji zakončoval ránou z levého kruhu do pravého betonu brankáře.
     
    58:12
    Hokejisté ve žlutých dresech nemohou jenom bezhlavě vyhazovat, musí se zkrátka pokusit útočit i ve čtyřech. Martynas Grinius proti přesile neuspěl.
     
    57:33
    Konec litevských nadějím na udržení se? Mantas Stankius zasáhl protihráče vysokou holí do obličeje a v jeho ústech se objevilo krvavé zranění, takže se jedná o čtyřminutový trest. Evropané nutně potřebují skórovat v oslabení.
     
    57:18
    Jižní Korea si je vědoma, že bod jí k udržení stačí, a tak to také na ledě vypadá. Don Ku Lee pod tlakem vyhodil do středního pásma.
     
    56:39
    Z ostrého, téměř nulového úhlu vypálil Martynas Grinius. Strážce jihokorejské svatyně zůstal v pozoru a místo u levé tyčky nenechal.
     
    56:11
    Matt Dalton si vůbec nebyl jistý, kde je puk, dokonce se přetočil na záda. Volný hrací předmět si našel Kostas Gusevas, ale přes ležícího gólmana jej do sítě nedostal!
     
    55:55
    Aktivita Evropanů směrem dopředu roste. Od modré nahazoval Mantas Stankius, Ilja Četvertak tečoval bekhendovou stanou hole vedle levé tyče.
     
    55:22
    Přihrávka rukou znamenala konec pobytu Litevců v útočné třetině, Emilijus Krakauskas tímto způsobem postrčil kotouč k Ugniusi Čižasovi.
     
    54:48
    V permanenci musel bát gólman Mantas Armalis. Poradil si na jedničku s hvězdičkou, tvrdý pokus Kanga ukryl v lapačce.
     
    54:19
    Ugnius Čižas prokličkoval mezi dvěma konkurenty, načež vyprodukoval ostrou ránu z vrcholku levého kruhu, do brány se nevešla.
     
    53:35
    Litva velkou šanci nevyužila, jejich přesilovka je u konce. Na druhou stranu hned vystartoval navrátilec Jin Kyu Park, prostor u pravé tyče nenašel.
     
    53:12
    Pokus zápěstím vyzkoušel z mezikruží Arnoldas Bosas. Matt Dalton opět připraven, touš nadvakrát schoval do výstroje.
     
    52:45
    Drobné zmatky v předbrankovém prostoru týmu z Asie vyřešil Matt Dalton, jenž si ve změti hokejek našel volný puk a přikryl ho lapačkou.
     
    52:23
    Heedoo Nam správně odhadl, kudy bude Nerijus Alisauskas nahazovat, posléze Jihokorejce úspěšně osvobodil po pravém mantinelu.
     
    51:54
    Ostrou ránu vyprodukoval zpoza levého kruhu Jaunius Jasinevičius a Matt Dalton měl velké štěstí, že puk proletěl mimo tři tyče.
     
    51:28
    Početní převahu si ve třetím dějství vyzkouší rovněž Litevci. Fauloval Jin Kyu Park, když psotavil tělo do cesty Alisauskase bez zjevné snahy hrát kotouč.
     
    50:39
    Matt Dalton ukázal výborné reflexy, když jej z bezprostřední blízkosti prověřil Ugnius Čižas, střelu k levé tyčce skryl mezi levou rukou a tělem.
     
    50:13
    Chybnou rozehrávku soupeře chtěl potrestat Martynas Grinius, jenže ve velké příležitosti selhal, ostrá forhendová rána zamířila nad horní tyč.
     
    49:45
    Evropané přestáli těžké minuty a už jsou znovu v pěti. Času každopádně už moc nezbývá a znovu se hodí připomenout, že Litva potřebuje vítězit po šedesáti minutách.
     
    49:13
    Nyní už musel do akce Mantas Armalis. Litevský brankář se výborně přesunul k levé tyčce a v lapačce skryl ránu Jin Kyu Parka z první.
     
    48:52
    Hráči v modrých dresech dlouho jenom kombinovali, aby nakonec vystřelil z levého kruhu Yoon Seok Kang, napálil jenom obětavě padajícího Alisauskase.
     
    48:00
    Hráči ve žlutých dresech jsou ve čtyřech. Mantas Armalis hned musel řešit nepříjemnost, tváří v tvář Kisung Kimovi nicméně uspěl.
     
    47:41
    Ještě o něco více komplikuje Litevcům honbu za udržením Jaunius Jasinevičius, obránce si vykoledoval dvě minuty za vražení na hrazení. Jižní Korea má k dispozici jedenáct vteřin dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    47:15
    Pochvalu zaslouží Mantas Armalis, který si poradil s dlouhým nástřelem Hyoseoka Jeeho, vyrážečkou puk odpálil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    46:50
    Tlak mužstva z Asie pokračuje. Don Ku Lee vyzkoušel žabičku do levého kruhu na Sanghoon Shina, ten promáchl naprázdno.
     
    46:19
    Individuálně chtěl uspět Jin Hui Ajn, jenž se krásně proháčkoval skrze dvěma protihráči, načež vypálil zápěstím o kus vedle levé tyčky.
     
    45:52
    Litevci pod tlakem chybovali při střídání, v jeden moment jich bylo na ledové ploše šest. Jižní Korea tak bude hrát přesilovku, týmový trest odjel odpykat Marijus Dumčius.
     
    45:20
    Poslední vteřiny jasně patří hokejistům v modrých dresech. Pěknou kombinaci završil Jungwoo Jeon střelou do levého brankářova betonu.
     
    44:44
    Zleva se před bánu chtěl proháčkovat Sihwan Kim. Už to vypadalo, že bude úspěšný, v poslední chvíli mu ovšem klepl do hokejky Gusevas.
     
    44:15
    Jihokorejští obránci od sebe byli příliš daleko, takž vyhození středem Kaleinikovasovi vyšlo na jedničku, touš ve středním pásmu.
     
    43:55
    Na druhé straně nahazoval z levé strany Heedoo Nam. Mantas Armalis měl velmi dobrý výhled, proto touš zdárně schoval mezi betony.
     
    43:20
    Volnějším pravým mantinelem se vydal do ofenzivy Edigijus Binkulis, ovšem příliš daleko nedojel, ještě před modrou čárou ho Song zastavil čistým hitem.
     
    42:57
    Jako další na sebe strhl pozornost Emilijus Krakauskas. Zápěstím vyslal střelu z pravého kruhu, Matt Dalton puk schoval ve výstroji.
     
    42:29
    Hokejisté ve žlutých dresech obsadili útočnou třetinu. Od modré čáry vypálil kapitán Nerijus Alisauskas o kousek vedle pravé tyčky.
     
    41:49
    Sanghoon Shin nastartoval středem Sangwook Kima. Centr druhé lajny zvládl zpracování, ale klička proti Jasinevičiusovi měla k úspěchu hodně daleko.
     
    41:14
    Ještě ze středného pásma vypálil Don Ku Lee. Mantas Armalis se zaskočit nenechal a kus černé gumy vyrazil do ochranné sítě.
     
    40:43
    Akci Jihokorejců zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Jungwoo Jeon vystavil do postavení mimo hru Jun Hui Ahna.
     
    40:10
    Důležitá třetina startuje. Litva potřebuje nutně zvítězit za tři body, jinak sestoupí o úroveň níže a radovat se budou moci právě Jihokorejci a Rumuni.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:38.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 22 – 29.
     
    Prostřední dějství poprvé hnulo se stavem střetnutí, každopádně nadále platí vyrovnaný stav. Důležitý první gól vstřelil hned třináct vteřin po startu části Sanghoon Shin, nicméně za Litevce dokázal odpovědět ve 34. minutě úspěšně tečující Ugnius Čižas. Platí, že mužstvo z Evropy potřebuje pro udržení se bodovat za tři body, jakýkoliv jiný výsledek znamená jeho sestup o úroveň níže.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Pro změnu z pravého kruhu vypálil Jungwoo Jeon. Mantas Armalis zasahovat nemusel, veškerou práci za něj odvedl Nerijus Alisauskas.
     
    39:11
    Dlouhotrvající kombinaci završil střelou z levého kruhu Sangwoo Kim, obětavým blokem zabránil nebezpečí Jaunius Jasinevičius.
     
    38:25
    Přesilovka pro Jižní Koreu. Za katr odjel útočník Emilijus Krakauskas, když zahákoval mezi kruhy o střelu se pokoušejícího Yoon Seok Kanga.
     
    38:12
    Na útočné modré ve snaze o zakončení zlomil hokejku na dva kusy Jasinevičius a do protiútoku vyrazil Sihwan Kim, střelu zápěstím k pravé tyči poslal do připraveného Armalisova betonu.
     
    37:50
    Oslabení Jižní Koreji je minulostí. Litevci ještě způsobili rozruch v soupeřově brankovišti, ale Ilja Četvertak dorážel nepřesně.
     
    37:25
    Na útočný výlet se vydal Emilijus Krakauskas. Kolem tří konkurentů projel až do útočné třetiny, ránou zápěstím však nevyzrál na Daltona.
     
    36:42
    Litvě se nepodařilo udržet v útočném pásmu. Dobrou práci za vlastní bránou odvedl Don Ku Lee, vyhodil po pravém mantinelu.
     
    36:04
    Tvrdým projektilem od modré čáry se prezentoval Matas Mikalauskas. Matt Dalton šel včas do pokleku a hrací předmět udržel ve výstroji.
     
    35:39
    Litva má možnost pomýšlet na dokonání obratu v přesilové hře. Na trestnou lavici odjel Sanghoon Shin, který se mimo dění hry nechal strhnout a zbytečně se ohnal po Alisauskasovi.
     
    35:02
    Na teč cíleně nahazoval Kostas Gusevas. Aivaras Bendžius promáchl, gólman Matt Dalton puk vyrážečkou zvedl do ochranné sítě.
     
    34:29
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Sihwan Kim. Osobního strážce se zbavil, leč Nerijus Alisauskas byl nad jeho možnosti.
    33:47 Ugnius ČIŽAS - 1:1
     
    33:47
    Litva právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno, ještě to bude drama! Od pravého mantinelu nahazoval Jaunius Jasinevičius a byl to UGNIUS ČIŽAS, kdo zvedl kotouč mimo dosah bezmocného Daltona. Asistence: Jaunius Jasinevičius a Emilijus Krakauskas.
     
    33:24
    Mark Kaleinikovas nahazoval od levého mantinelu z poměrně velkého úhlu, v tomto případě ovšem rozvlnil jenom boční síť.
     
    32:53
    Do protiútoku startoval Paulius Gintautas. Jenže se mu nedostalo podpory, sám proti třem neměl žádnou šanci uspět.
     
    32:18
    Dobrou práci odvedl za vlastní bránou Hyeongcheol Song. Správně odhadl, kam Bosas povede kličku, úspěšně a hlavně čistě ho odzbrojil.
     
    31:53
    Emilijus Krakauskas moc dobře věděl, že se nachází v postavení mimo hru, proto se ani nepokusil na dlouhou nahrávku Bendžiuse dosáhnout.
     
    31:00
    Krátce po buly si na modré čáře připravil puk na útočné modré čáře Heedoo Nam, ránu těsně nad ledem Armalis podržel pod levým betonem.
     
    30:49
    S vysokým nahozením od modré čáry neměl Mantas Armalis výraznější starosti, pro hrací předmět si sáhl lapačkou a počkal si na přerušení hry.
     
    30:17
    Rychle na druhou stranu, zde pro změnu úřadují Jihokorejci. Nahazoval Don Ku Lee, o hokejku clonícího soka se puk zpomalil a proskákal mimo cílové zařízení.
     
    29:51
    Hokejisté ve žlutých dresech ještě pár vteřin drželi útočnou třetinu, aby nakonec vypálil příklepem Simonas Valivonis nad bránu.
     
    29:08
    Křižný pas Pauliuse Gintautase měl oči, jenž Mark Kaleinikovas reagoval příliš pozdě a ani nataženou hokejkou na touš těsně nedosáhl.
     
    28:49
    Levou stranou mířil za vysokým obloučkem spoluhráče Yoon Seok Kang, ale o kousek blíže k němu přeci jen měl Jaunius Jasinevičius, takže rozhodčí odpískal icing.
     
    28:20
    Zklidnění způsobil Nerijus Alisauskas. Kapitán mužstva odjel za vlastní bránu, této skutečnosti využily k vystřídání oba celky.
     
    27:55
    Ani teď se Jihokorejcům nepovedlo navýšit náskok. Před bránu dostal dobrou nahrávku Kisung Kim, po ledě ovšem střílel vedle pravé tyčky.
     
    27:22
    Od pravého mantinelu nahazoval Heeddo Nam. Mantas Armalis nemusel do akce, protože Jin Hui Ahn tečoval vysoko nad horní tyč.
     
    26:45
    Litevci se do druhé třetiny zatím vůbec nemohou dostat. Soupeř je výrazně aktivnější, dokáže si vytvářet šance, ale hlavně vstřelil vedoucí gól.
     
    26:01
    Až před bránu se proháčkoval Sangwook Kim, leč na malém prostoru už nedokázal dostatečně kvalitně zakončit, Armalis zakročil levým betonem.
     
    25:20
    Ihned po buly vypálil Hyeongcheol Song, nicméně pokus mu vůbec nesedl, pomalu jedoucí puk po ledě brankář odpálil do bezpečí vyrážečkou.
     
    25:13
    Bylo zřejmé, že Jin Kyu Park chce při útoku tří proti třem přihrávat, jenže oba kolegové byli obsazení, takže pálil zápěstím a Armalis zasahoval lapačkou.
     
    24:41
    Akci evropského celku zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, protože Egidijus Binkulis přebíral kotouč až za útočnou modrou čárou.
     
    24:23
    Jak vidno, tak rozehrávka Mattu Daltonovi není cizí. Výborně zastavil prudké nahození, a dokonce poslal puk až do středního pásma na Don Ku Leeho.
     
    23:48
    Jeden na jednoho postupoval Jin Hui Ahn. Na kličku si nevěřil, vypálil přes Kostase Gusevase a trefil ho do levé brusle.
     
    23:14
    Před bránu si najel nikým nehlídaný Ugnius Čižas, ovšem k zakončení se nedostal, protože Matt Dalton skvěle vystrčil vyrážečku a přihrávku na protihráče vypíchl.
     
    22:46
    Tentokráte už musel do akce Matt Dalton a poradil si na jedničku, ránu Jauniuse Jasinevičiuse od modré čáry sebral do lapačky.
     
    22:22
    Nerijus Aliasausas moc dobře viděl před bránu najíždějícího Pauliuse Gintautase, ten na dlouhou hokejku zvedl puk příliš vysoko.
     
    21:47
    Po tvrdém střetu s Iljou Četvertakem zůstal na ledové ploše ležet Ingyo Oh, který má evidentně problém s pravou nohou, na střídačku odjel s pomocí dvou protihráčů.
     
    21:12
    Litevci teď samozřejmě musí přidat ještě více do ofenzivy, i když času zbývá dostatek. Pro udržení se potřebují nutně zvítězit za tři body.
    20:13 Sanghoon SHIN - 0:1
     
    20:13
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Důležitý první gól střílí Jihokorejci! Evropskému celku pořádně komplikuje ambice na setrvání na druhé nejvyšší úrovni gólman Armalis, který zaváhal při nahození SANGHOON SHINA z minusového úhlu, nebyl úplně připevněn u levé tyčky a puk si navíc smolně srazil za záda. Asistence: Jin Hui Ahn.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:46.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 15.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Litvou a Jižní Koreou branku nepřinesla. Více ze hry má mužstvo z Asie, ale týmy si rozdělily po jedné tutovce na každé straně. Za Jižní Koreu neuspěl dorážející Jin Hui Ahn, který trefil břevno, na druhé straně Ugnius Čižas v přesilovce místo volné poloviny brány orazítkoval levou část brankové konstrukce. Důležitý boj o udržení toho zatím moc nenapověděl, uvidíme, co přinesou následující části.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    A ještě jedná litevská šance v samotném závěru úvodní části. Za brankovištěm Emilijus Krakauskas zajímavě střílel z otočky, Matt Dalton zakročil levým betonem.
     
    19:23
    Litevský protiútok neměl dlouhého trvání. Paulius Gintautas vyslal střílenou nahrávku před bránu, na kterou Martynas Grinius nedosáhl.
     
    18:48
    Primární úkol Seungae Lee splnil, kus černé gumy pravou stranou vyvezl pryč z obranné třetiny, jeden na jednoho proti Jasinevičiusovi pak neuspěl.
     
    18:26
    Situaci tří proti třem nesehráli hokejisté Jižní Koreji příliš dobře. Geonwoo Kim přihrával pozdě, Jin Kyu Parkovi byl odpískán ofsajd.
     
    17:59
    Vypršel trest Martynase Griniuse. Litva tedy také přežila své první oslabení, byť si soupeř jednu slibnou šanci vytvořil.
     
    17:22
    Tak sem to zakřikl! Hráči v modrých dresech zrychlili hru a v pravém kruhu si vytvořil palebnou pozici Sangwook Kim, ležícímu brankáři poslal puk vedle pravé tyče.
     
    16:52
    Jihokorejci pokračují v kombinaci v útočné třetině, ale zatím žádná zajímavější příležitost, Don Ku Lee od modré čáry výrazně minul.
     
    16:18
    A byl to právě Sihwan Kim, kdo chtěl potrestat faul na svou osobu, avšak forhendový pokus těsně nad ledem Mantas Armalis kryl levým betonem.
     
    15:59
    Naprosto neoddiskutovatelné dvě minuty si právě vykoledoval Martynas Grinius, když zezadu přijel Sihwan Kimovi a ostrým krosčekem ho poslal na mantinel.
     
    15:22
    Hokejisté v modrých dresech přesunuli hru na útočnou polovinu. Jin Hui Ahn našel Jungwoo Jeona, jenž bekhendem zvedl puk nad břevno.
     
    14:55
    Jihokorejci pokračují v plném počtu. Ve čtyřech prožili horké chvilky, každopádně Matt Dalton stále drží nulu, a to je nejdůležitější.
    14:22 Čižas orazítkoval levou tyčku
     
    14:22
    Moc nechybělo! Litevští hokejisté sehráli parádní kombinaci, kterou zakončoval z pravého kruhu Ugnius Čižas, ale místo trefení volné poloviny brány orazítkoval jenom levou tyč.
     
    13:59
    Litva pokračuje v kombinaci v útočné třetině. Jaunius Jasinevičius po modré čáře přihrál Nerijusi Alisasauskasovi, jenž těsně přestřelil.
     
    13:13
    První nebezpečnou příležitost Matt Dalton přestál. Velmi dobře viděl na střelu od modré čáry, kus černé gumy podržel v lapačce.
     
    12:50
    První přesilovou hru utkání si zahraje Litva. Na trestnou lavici usedl Sanghoon Shin, důvodem je krosček na Alisauskase.
     
    12:39
    Teď je to za se Jižní Korea, která udává tempo. Sangwook Kim nahrnul kotouč do brankoviště a Sihwan Kim střílel bekhendem o kousek vedle levé tyče.
    12:11 Litvu zachránilo od inkasování břevno
     
    12:11
    Obrovská příležitost Jižní Koreji gólem neskončila! Mantas Armalis nadvakrát vychytal Kisung Kima, načež dorážka zamířila do břevna a gólman ve spolupráci s kapitánem Alisauskasem puk zalehl.
     
    11:44
    Do druhé vlny za kruhy obdržel přihrávku Don Ku Lee. Během chvilky seřídil mířidla a zápěstím poslal kus černé gumy nad horní tyčku.
     
    11:11
    O zklidnění hry se postaral Jaunius Jasinevičius. Zacouval za vlastní bránu, kde počkal na prostřídání řad, ty mění i Jihokorejci.
     
    10:49
    V posledních okamžicích má navrch Litva. Ugnius Čižas volil v přečíslení táhlou střelu zápěstím, leč cílové zařízení minul.
     
    10:12
    Už to vypadalo, že by Aivaras Bendžius mohl postupovat po levé straně sám na bránu, v poslední chvíli však pas na jeho osobu zastavil Don Ku Lee.
     
    09:40
    Zajímavou příležitost měl Mark Kaleinikovas, před nímž se otevřel střed hřiště, táhlou ránu zápěstím kryl Matt Dalton vyrážečkou.
     
    09:11
    Jin Hui Ahn projel mezi dvěma pasivně stojícími protihráči, získal útočné pásmo, jenže Jungwoo Jeonovi poslal pas za brusle.
     
    08:43
    Na druhé straně se píská zakázané uvolnění. Martynas Grinius hledal Marka Kaleinikovase, avšak touš poslal mimo jeho dosah.
     
    08:06
    Jihokorejci zahrozili po levé straně. Mezi kruhy nakonec dostal nahrávku Sangwook Kim a tvrdou střelou prověřil Armalise.
     
    07:24
    Dobrou práci odvedl ve středním pásmu Nerijus Alisauskas. Počkal si na Sangwook Kima, jehož ukázkovým hitem poslal k ledu.
     
    06:51
    Kang už mohl střílet, ale ještě hledal v lepší pozici stojícího Parka, po rychlém zpracování následoval forhendový pokus mimo tři tyče.
     
    05:19
    Kaleinikovas si vyměnil puk s Krakauskasem, načež si troufl na Shina, kličkou do bekhendu k pravému mantinelu neuspěl.
     
    04:41
    Na druhou stranu vyrazil Oh. Vyslal poměrně tvrdou střelu z pravého kruhu, kterou Mantas Armalis vyrazil do ochranné sítě.
     
    03:33
    Nahození od modré čáry vyzkoušel litevský kapitán Alisauskas. Mírně tečující Noreika usměrnil puk vedle levé části brankové konstrukce.
     
    02:20
    Situaci dvou proti dvěma řešil Gintautas střelou. Vyslal ostrou dělovku z levého kruhu, jež se mezi tři tyče nevešla.
     
    01:36
    Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Sihwan Kim. Volil střílenou přihrávku před bránu, Jasinevičius přetlačil Parka.
     
    00:10
    Důležitý souboj o udržení odstartoval! Litva potřebuje nutně zvítězit za tři body, Jihokorejcům stačí k záchraně jediný bod.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Litva: Armalis (Karla) – Jasinevičius, Alisauskas (C), Valivonis, Gusevas, Stankius, Mikalauskas – Gintautas (A), Grinius, Kaleinikovas – Krakauskas, Čižas (A), Bendžius – Bosas, Binkulis, Četvertak – Noreika, Laimutis, Krasilnikovas – Dumčius.
    Trenér: Ron Pasco

    Jižní Korea: Dalton (Ye. Lee) – Nam, Song, D. K. Lee (C), Jee, S. Lee, Oh, Yoo – Jeon (A), Ahn (A), Shin – Kang, Sa. Kim, K. Kim – G. Kim, Park, Si. Kim – M. Kang, Jeong, Yu. Lee.
    Trenér: Woojae Kim

    Rozhodčí: Dalton (GBR), Nagy (HUN) – Thomann (FIN), Zgonc (SLO).
     
    Jižní Korea

    Ani hráči Jižní Koreji nemají ani zdaleka vyhráno. Disponují třemi body za očekávané vítězství 5:2 nad Rumunskem, jinak schytali poměrně jasné porážky 0:4 od Britů, 1:6 od Italů a 0:7 od Poláků. Mužstvo z Asie je oproti dnešnímu soupeři v lepší pozici. Pokud dostane utkání do prodloužení, je zachráněno a o úroveň níže poputuje Litva, avšak v případě porážky po šedesáti minutách bude rozhodovat minitabulka mezi třemi týmy, pokud tedy Rumuni nepřekvapí výrazně favorizované Polsko.
     
    Litva

    Hokejisté Litvy jsou pod velkým tlakem, protože jim vážně hrozí sestup. Postupně prohráli 0:7 s Polskem, 2:3 s Rumunskem, 0:3 s Velkou Británií a po sympatickém výkonu v pěkné přestřelce nestačili výsledkem 4:6 na Italy. Překvapivá je samozřejmě hlavně prohra s Rumunskem, která v konečném součtu může být klíčová, každopádně Litevci mají nadále situaci ve svých rukou, pokud dnes zvítězí za tři body, tak se sestupu do nižší divize vyhnou.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné páteční odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa – I. A divize, u zápasu mezi Litvou a Jižní Koreou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 34. Čižas (Jasinevičius, Krakauskas) – 21. Shin (Ahn), 60. Si. Kim (Shin)


    Litva: Armalis (Karla) – Jasinevičius, Alisauskas (C), Valivonis, Gusevas, Stankius, Mikalauskas – Gintautas (A), Grinius, Kaleinikovas – Krakauskas, Čižas (A), Bendžius – Bosas, Binkulis, Četvertak – Noreika, Laimutis, Krasilnikovas – Dumčius.
    Tréner: Ron Pasco

    Južná Kórea: Dalton (Ye. Lee) – Nam, Song, D. K. Lee (C), Jee, S. Lee, Oh, Yoo – Jeon (A), Ahn (A), Shin – Kang, Sa. Kim, K. Kim – G. Kim, Park, Si. Kim – M. Kang, Jeong, Yu. Lee.
    Tréner: Woojae Kim

    Rozhodca: Dalton (GBR), Nagy (HUN) – Thomann (FIN), Zgonc (SLO)

    Diváci: 2 078