Hellas Verona – Fiorentina 0:3 (kon.) | Lazio – Sampdoria 1:0 (kon.)
koniec
Lazio Rím
1:0 (0:0)
Sampdoria Janov
cz Pondelok 27.02.2023, 20:45 • Stadio Olimpico, Řím • Talianska Seria A • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:13. (22:47:24)
     
    Římské Lazio se pořádně nadřelo, ale nakonec v dohrávce 24. kola potvrdilo roli favorita a sestupem ohroženou Sampdorii udolalo nejtěsněším možným výsledkem 1:0.

    Jediný gól střetnutí padl v 80. minutě, kdy se po nepovedeném obranném zákroku Nuytincka opřel do míče Luis Alberto a technicky jej zakroutil nechytatelně do levého horního rohu. Hosté zmobilizovali poslední síly, vrhli se do útoku a soupeře dostali pod tlak, čisté konto ovšem Provedelovi zrušit nedokázali.

    Svěřenci kouče Sarriho se vítězstvím vyšvihli na čtvrtou příčku před úhlavního rivala AS. Janovská Sampdoria zůstává na předposledním devatenáctém místě s mankem devíti bodů na sedmnáctou Spezii.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě poslední nebezpečí před bránou Lazia zažehnal Ivan Provedel. Vystartoval proti vysokému nákopu a ve vzduchu s velkou jistotou sebral balón do rukavic.
     
    90+3
    Tlak Sampdorie pokračuje. Po pravé straně nabral vysokou rychlost Emirhan İlkhan, aby následně z hranice šestnáctky posouval míč pod sebe do přehuštěného prostoru, v němž kraloval obránce Patric.
     
    90+2
    Rohový kop hosté rozehráli nakrátko. Míč mířil do prostoru, kde vyskakoval Harry Winks, jenže anglický středopolař ho vůbec netrefil.
     
    90+1
    Do defenzivy příkladně zabojoval Felipe Anderson. Doběhl Tomáse Rincóna, navíc mu špičkou kopačky kopl balón do pravé nohy, takže pro Lazio získal aut.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Domácí kopali rohový kop, po němž mohl definitivně rozhodnout Toma Bašić, který si vyskočil na centr Alberta a vyslal prudkou hlavičku, ovšem přímo do středu brány, Emil Audero zkrotil balón nadvakrát.
     
    88
    Další útočnou akci janovské Sampdorie zastavil na polovině hřiště Patric, když správně odhadl, kam Jesé udělá kličku a vložil před něj tělo.
     
    87
    Brejk hostujícímu celku vůbec nevyšel. Sam Lammers pozdě reagoval na průnikovou nahrávku Emirhana İlkhana, balón chytal až za postranní čárou.
     
    86
    Na polovině hřiště hrál proti pravidlům Toma Bašić. Při výskoku použil pravou rukou, kterou zezadu trefil do hlavy Amioneho.
     
    85
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Sergej Milinković-Savić, přichází Toma Bašić.
     
    85
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Manuel Lazzari, přichází Elseid Hysaj.
     
    84
    Fanoušky i vyběhnuvšího gólmana vystrašil Nicolò Casale. pozdě reagoval na Provedelův výkřik a hlavičkou usměrnil míč nad břevno vlastní svatyně.
     
    83
    Protože Matías Vecino neměl komu nahrát, tak volil obranný odkop po pravé lajně. Emil Audero na nic nečekal a míč stihl ve hře, dlouhý nákop poslal přesně na volného Lammerse.
     
    82
    Hosté potřebují zmobilizovat poslední síly a všechny je vrhnout do útoku. Není času na zbyt, navíc lze očekávat, že Lazio hru více zatáhne.
    80. Luis ALBERTO - 1:0
     
    80
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Tak to byla paráda. Nuytinck nepovedeným obranným zákrokem poslal míč za půlkruh šestnáctky, kde k němu doběhl LUIS ALBERTO a parádním technickým pokusem balón nasměroval nechytatelným způsobem do levého horního růžku, Audero za skvěle umístěnou střelou natahoval ruce marně.

    Milan Huppert

    Góly: 80. Luis Alberto

    Karty:   71. Vecino (LAZ), 78. Casale (LAZ) – 49. Léris (SMD), 67. Gabbiadini (SMD)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:13.
    Lazio Rím: Provedel – Lazzari (85. Hysaj), Casale, Patric, Marušić – S. Milinković-Savić (85. Bašić), Cataldi (57. Vecino), Luis Alberto – F. Anderson, Immobile (C), Pedro (57. Zaccagni).
    Náhradníci: Adamonis, Maximiano – Antônio, Cancellieri, Fáris, Gila, Lu. Pellegrini, S. Radu, Romero.

    Tréner: Maurizio Sarri

    Sampdoria Janov: Audero (C) – Zanoli, Nuytinck, Amione – Léris, Winks, Rincón, Cuisance (72. İlkhan), Augello – Gabbiadini (72. Jesé), Lammers.
    Náhradníci: N. Ravaglia, Türk – De Luca, Malagrida, Murru, Oikonomou, Paoletti, Sabiri, Yepes.

    Tréner: Dejan Stanković

    Rozhodca: Colombo – Mondin, Dei Giudici