Villarreal – Getafe 2:1 (kon.)
koniec
Villarreal CF
2:1 (1:1)
Getafe CF
cz Pondelok 27.02.2023, 21:00 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Španielska LaLiga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Villarreal otočil dohrávku 23. kola La Ligy proti Getafe a ukončil výhrou 2:1 svou nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě.

    Hosty poslal do vedení už v 9. minutě Enes Ünal, kterého po Dakonamově centru z pravé strany neuhlídal stoper Albiol. Turecký útočník hlavičkoval přesně k levé tyči a poslal klub z madridského předměstí do vedení. Další důležité okamžiky přišly až v závěru dějství. Reina nejprve parádně lapil nebezpečnou hlavičku Maksimoviće, aby hned z následného protiútoku Villarreal vyrovnal. Skákavou ránu Capouea vyrazil Soria k Samuelu Chukwuezemu, který pohodlně dorážel podél levé tyče.

    Necelých sedm minut po přestávce přešel Chukwueze na pravé straně přes Álvareze a předložil míč pod sebe před malé vápno, odkud střílel křižmo ke vzdálenější tyči José Luis Morales. Žlutá ponorka se po obratu začala čím dál více soustředit na bránění, což ji mohlo v závěru pořádně mrzet. Naštěstí pro domácí střílel Mayoral po dlouhém centru z levé strany z voleje pouze do břevna.

    Villarreal si díky třem bodům polepšil v tabulce z desátého na sedmé místo a znovu může atakovat pohárové příčky. Getafe prohrálo poprvé od 28. ledna a zůstává předposlední. (23:00:29)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:13.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Obrana Villarrealu centrovaný míč odvrátila na roh. Getafe se ve vzdušném prostoru neprosadilo ani po dalším vzdušném pasu.
     
    90+3
    Dani Parejo zastavil před okrajem šestnáctky nedovoleně Muníra. Zajímavá standardka pro Getafe v samotném závěru střetnutí!
     
    90+1
    Getafe znovu zahrozilo. Zpoza hranice pokutového území vypálil přízemní pokus kousek vedle pravé tyče Carles Aleñá.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven minimálně o čtyři minuty.
     
    89
    A přeci jen mohli hosté zničehonic vyrovnat! Dlouhý centr od levé postranní čáry doplachtil až k Borjaovi Mayoralovi na zadní tyč. Ten krásnou křižnou ranou z voleje orazítkoval břevno.
     
    88
    Po faulu na Daniho Pareja zůstane u balonu Villarreal. Žádný závěrečný nápor Getafe se zatím nekoná.
     
    87
    Gerard Moreno přihrával z pravé strany před malé vápno, jenže si krátce po svém nástupu na hřiště nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    86
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Samuel Chukwueze, přichází Gerard Moreno.
     
    85
    Álex Baena faulován, hra přerušena. Ochozy vyprovázejí ze hřiště hrdinu dnešního zápasu Samuela Chukwuezeho. První gól Villarrealu dal, na druhý přihrál.
     
    84
    Omar Alderete se vydal dopředu z pozice stopera. Jeho přihrávka z levé strany se před branku nedostala. Zakončení nevzešlo ani z následného protiútoku Villarrealu.
     
    83
    Juan Iglesias dostal prostor na levém křídle, odkud z běhu centroval na zadní tyč. Bohužel pro Getafe nepřesně. Míč skončil v zámezí.
     
    81
    Enes Ünal se zleva prodral drzým sólem hned přes několik hráčů. Poté posunul míč na hranici pokutového území, kde upadl Carles Aleñá. Pískáno ale nebylo.
     
    80
    Domácí znovu zvolili rozehrávku směrem vzad na vlastní polovinu. Uvidíme, zda je takto pasivní hra nebude ještě mrzet.
     
    80
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Ramon Terrats, přichází Johan Mojica.
     
    79
    Álex Baena si aktivním přechodem vpřed vynutil přidržení Ángelem Algobiou. Je pískáno. Standardka pro Villarreal.
     
    78
    Domácí kombinovali s míčem na pravém kraji hřiště. Místo centru do šestnáctky přišlo několik zpětných přihrávek a posun ke středu hrací plochy. Zkrátka hra na jistotu.

    Filip Lefenda

    Góly: 44. Chukwueze, 52. Morales (Chukwueze) – 9. Ünal (Dakonam)

    Karty:   55. Arambarri (GET)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:13.
    Villarreal CF: Reina – A. Moreno I (60. Pedraza), P. Torres, Albiol (C), Foyth – Parejo – Pino (60. Baena), Terrats (80. Mojica), Capoue, Chukwueze (86. G. Moreno) – Morales.
    Náhradníci: I. Álvarez – Cuenca, Hassan, Mándí, Pascual.

    Tréner: Quique Setién

    Getafe CF: Soria – Dakonam (C), Duarte, Alderete, G. Álvarez (75. G. Villar) – Portu (75. J. Iglesias), Arambarri (61. Algobia), L. Milla (56. Aleñá), Maksimović (75. Munir) – Mayoral, Ünal.
    Náhradníci: D. Conde, Casilla – Latasa, Mata, Mitrović, Seoane, Da. Suárez.

    Tréner: Quique Flores

    Rozhodca: J. Figueroa – J. L. Munuera, I. Prieto

    Diváci: 13090