Tappara – Rögle BK 5:1 (kon.) | Jukurit – Luleå 1:3 (kon.) | Frölunda – Skellefteå 4:2 (2:0 po s.n.)
Zug – Hradec Králové 2:1 (po pr.)
koniec
Tappara Tampere
5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Rögle BK
cz Utorok 13.12.2022, 17:35Play-off Ligy majstrov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:30 Veli-Matti SAVINAINEN - 5:1
     
    59:30
    Tappara právě vstřelila branku!
    Také nyní domácí hru Rögle bez brankáře trestají! U pravého mantinelu dobruslil Kemiläinenovu nahrávku VELI-MATTI SAVINAINEN a pohodlně dovezl kotouč do opuštěné klece. Asistence: Valtteri Kemiläinen.
     
    59:05
    Branka hostí je opět prázdná!
    58:55 Niko OJAMÄKI - 4:1
     
    58:55
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí zřejmě rozhodují o svém postupu! Po dalším icingu se vhazovalo v jejich obranném pásmu. Patrik Virta vyhrál buly směrem dopředu, což očekával NIKO OJAMÄKI, který za kotoučem vystartoval a z obranné modré čáry ho poslal do opuštěné klece hostí. Asistence: Patrik Virta.
     
    57:24
    Zakázané uvolnění domácích. Rifalk už usedá na střídačku, do hry pouští šestého hráče do pole!
     
    56:14
    Niko Ojamäki najížděl z levé strany na Rifalka, který jeho zakončení vyrazil. Poté ještě přišla dorážka z pravého kruhu, která skončila na boční síťce. Hosté tak ještě žijí!
    53:19 Niko OJAMÄKI - 3:1
     
    53:19
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí početní výhodu využívají a momentálně by šli do semifinále! Kristian Tanus z pravé strany nahazoval puk do ohně, kde operoval Veli-Matti Savinainen. Kotouč se odrazil na vzdálenější tyčku, u níž číhal pro změnu NIKO OJAMÄKI a hráč s dresem, který označuje nejproduktivnějšího hráče týmu, dokázal z bekhendu poslat hrací předmět do poloodkryté klece – 3:1 (5:4 celkově). Asistence: Veli-Matti Savinainen a Kristian Tanus.
     
    52:31
    Oskar Pettersson krátce po vhazování zahákoval soupeře a domácí tak budou hrát přesilovku!
     
    44:50
    Vyloučení v týmu Rögle BK:
    Oskar Staal Lyrenäs – 2 min., hákování.
     
    44:50
    Kristian Tanus mohl mít třetí gólovou asistenci! Jeho pas našel na vzdálenější tyčku najíždějícího Joniho Tuulolu, který nedokázal poslat puk do poloodkryté klece!
     
    42:55
    Tak vyloučen je nakonec Mikael Seppälä za krosček. Na přesilovce pro Rögle se nic nemění.
     
    42:55
    Oskar Staal Lyrenäs zahrozil po objetí branky. Heljanko zasáhl, ale následně puk nedokázal zalehnout. Ten zůstal volný před jeho brankou a situaci tak vyřešil až Puhakka, který padl na kotouč! Za to však bude vyloučen, tohle je zdržování hry.
     
    41:43
    Brady Ferguson se prokličkoval na pravý kruh a svou ranou orazítkoval vzdálenější spojnici břevna a tyčky! Hosté byli tedy velice blízko gólu na 2:2.
    38:20 Adam ENDSTRÖM - 2:1
     
    38:20
    Tým Rögle BK právě vstřelil branku!
    Hosté rychle snižují! Linus Sandin přenechal na pravém kruhu puk zadovkou pro ADAMA ENDSTRÖMA, který ranou švihem vymetl bližší horní růžek nad lapačkou Heljanka. Ten naznačoval, že neměl ideální výhled přes bránícího hráče – 2:1. Asistence: Linus Sandin a Brady Ferguson.
    37:15 Veli-Matti SAVINAINEN - 2:0
     
    37:15
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají druhý gól a v součtu dvojzápasu poprvé vedou! Po Rifalkově zákroku se puk dostal za branku, kde se ho ujal Kristian Tanus. Ten naznačil, že bude klec Rögle objíždět, na což mu skočil také Rifalk. Domácí hráč však vystřihl parádní bekhendový pas před brankoviště, který přistál přímo na holi VELIHO-MATTIHO SAVINAINENA a ten už to měl snadné. Tanus si tak připsal již druhou krásnou gólovou asistenci. Asistence: Kristian Tanus a Maxim Matuškin.
     
    33:30
    Teď jsme sledovali asi nejlepší pasáž zápasu se šancemi na obou stranách! Rifalk podržel hosty po přečíslení 2 na 1. Pak zase dvakrát výtečně zasáhl Heljanko. Při druhé šanci Rögle střílel z mezikruží Marco Kasper. Poté přišly i dorážky, ovšem puk skončil pod ležícím gólmanem Tappary! Reklamní pauza.
     
    32:30
    Situace se ale mohla rychle změnit! Oskar Staal Lyrenäs najížděl sám na Heljanka, který dokázal jeho zakončení vytěsnit mimo svou branku!
     
    31:16
    Savinainen poslal do další šance Kristiana Tanuse, který najížděl zleva na Rifalka, jenž si opět připisuje výtečný zákrok!
     
    30:31
    Domácí mohli navýšit náskok! Jere Henriksson zblízka nezasunul kotouč za Rifalka, který dokázal zasáhnout špičkou betonu, možná nožem od brusle!
     
    28:14
    Adam Bengtsson se prezentoval krásným průnikem přes půl hřiště. Dostal se až před Heljanka, bekhendovou kličku ale nedotáhl do úspěšného konce.
     
    24:19
    Ránu Bena Thomase vyrazil Rifalk ke Kristianovi Tanusovi, který dorážel těsně vedle pravé tyčky hostující svatyně! Tappara byla blízko druhému zásahu.
    21:51 Jori LEHTERÄ - 1:0
     
    21:51
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení! Niko Ojamäki u zadního mantinelu přenechal puk Kristianovi Tanusovi. Ten ho poslal před branku chytrou zadovkou a vystihl přesně místo, kam si sjížděl JORI LEHTERÄ, jenž kotouč zblízka poslal za záda Rifalka. Asistence: Kristian Tanus a Niko Ojamäki.
     
    19:17
    Dvě minuty za sekání obdržel Valtteri Kemiläinen. Hosté si tak zahrají první přesilovku.
     
    16:53
    Před branku si najížděl Valtteri Kemiläinen, ke kterému se puk odrazil po nahození spoluhráče. Domácí obránce však z dobré pozice zamířil jen do betonů brankáře Rifalka!
     
    10:17
    Velká šance hostí! Marco Kasper střílel z mezikruží. Heljanko puk vyrazil lapačkou k Oskarovi Staalovi Lyrenäsovi, který s ním zamířil za branku, kterou se pokusil rychle objet. Poté ještě hledal spoluhráče na slotu, jenž ale nedokázal vypálit na branku, do níž se brankář Tappary teprve přesouval.
     
    05:22
    Hosté snad poprvé v útoku a hned z toho byla gólová šance! Adam Edström táhl protiútok na levé straně a ještě ho doplnil z druhé vlny najíždějící Linus Sandin. Právě jemu Edström zadovkou přenechával kotouč, ovšem Heljanko uhájil brankovou čáru svým pravým betonem!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 22. Lehterä (Tanus, Ojamäki), 38. Savinainen (Tanus, Matuškin), 54. Ojamäki (Savinainen, Tanus), 59. Ojamäki (Virta), 60. Savinainen (Kemiläinen) – 39. Endström (Sandin, Ferguson)


    Tappara Tampere: Heljanko (Heikkinen) – Matuškin, Kemiläinen, Jürgens, Tuulola, Seppälä, Thomas, Ahlroth – Savinainen, Lehterä, Tanus – Puhakka, Virta, Ojamäki – Henriksson (C), Rönni, Kuusela – Luoto, Nieminen, Platt – Granath.
    Tréner: Jussi Tapola

    Rögle BK: Rifalk (Clang) – Sund, Mozík, Klok, Engström, Lesund, Jonsson, Nordlund – Sheen, Tambellini, Zaar – Larsson, Bengtsson (C), Staal Lyrenäs – Tärnström, Kasper, Pettersson – Sjödin, Endström, Ferguson – Sandin.
    Tréner: Cam Abbott

    Rozhodca: Tscherrig (SUI), Rohatsch (GER) – Niittylä (FIN), Nikulainen (FIN)
    06.12.2022
    Rögle BK - Tappara 3:2

    Góly a asistencie: 3. Petterson (Sjödin, Tärnström), 8. Sandin, 30. Oskar Stål Lyrenäs (Tambellini) – 49. Ojamäki, 53. Kemiläinen (Matuškin, Ojamäki)