Tappara – Rögle BK 5:1 (kon.) | Jukurit – Luleå 1:3 (kon.) | Frölunda – Skellefteå 4:2 (2:0 po s.n.)
Zug – Hradec Králové 2:1 (po pr.)
koniec
Tappara Tampere
5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Rögle BK
cz Utorok 13.12.2022, 17:35Play-off Ligy majstrov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z mojí strany vše. Přeji krásný zbytek večera! (19:57:25)
     
    Střely na branku – 33:28
     
    Hokejisté Tappary vrací Rögle porážku z loňského finále CHL a tentokrát přes švédského soupeře postupují do semifinále soutěže! Finský celek před týdnem padl 2:3 na ledě Rögle, dnes ale zvítězil 5:1.

    Utkání to ale bylo hodně vyrovnané, výsledek zkreslují dvě trefy Tappary v závěru do opuštěné klece soupeře. Skóre se po bezbrankové úvodní třetině poprvé měnilo ve 22. minutě, kdy se radoval Jori Lehterä, kterého našel přihrávkou od zadního mantinelu Tanus. To Tapparu nakoplo a v další fázi utkání byla lepším týmem. Střelecky se ale prosadila až ve 38. minutě, kdy už se hrál vyrovnaný hokej s příležitostmi na obou stranách. Další skvělý pas Tanuse zpoza branky zužitkoval Veli-Matti Savinainen. Hostům se však ještě do přestávky podařilo reagovat, když se z pravého kruhu trefil Adam Endström.

    Ve třetí části už to hodně bylo o tom, kdo vstřelí další gól. V jejím úvodu mohl hosty přiblížit postupu Ferguson, jehož střela skončila na spojnici břevna a tyčky. Nakonec rozhodujícím momentem se ukázalo být vyloučení Petterssona, které v čase 53:19 potrestal gólem Niko Ojamäki. Rögle v závěru vsadilo na riziko v podobě hry bez brankáře. Tu však potrestal nejprve opět Niko Ojamäki a po něm ještě Veli-Matti Savinainen.
     
    Konec zápasu.
    59:30 Veli-Matti SAVINAINEN - 5:1
     
    59:30
    Tappara právě vstřelila branku!
    Také nyní domácí hru Rögle bez brankáře trestají! U pravého mantinelu dobruslil Kemiläinenovu nahrávku VELI-MATTI SAVINAINEN a pohodlně dovezl kotouč do opuštěné klece. Asistence: Valtteri Kemiläinen.
     
    59:05
    Branka hostí je opět prázdná!
    58:55 Niko OJAMÄKI - 4:1
     
    58:55
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí zřejmě rozhodují o svém postupu! Po dalším icingu se vhazovalo v jejich obranném pásmu. Patrik Virta vyhrál buly směrem dopředu, což očekával NIKO OJAMÄKI, který za kotoučem vystartoval a z obranné modré čáry ho poslal do opuštěné klece hostí. Asistence: Patrik Virta.
     
    58:04
    Tambellini nabil Fergusonovi mezi kruhy. Jeho střela však byla zablokována.
     
    57:44
    Další icing Tappary.
     
    57:24
    Zakázané uvolnění domácích. Rifalk už usedá na střídačku, do hry pouští šestého hráče do pole!
     
    56:53
    Rifalk ještě zůstává v brance, dá se ale očekávat, že brzy na střídačku zamíří.
     
    56:53
    Pokus Adama Tambelliniho zamířil do lapačky domácího brankáře. Rögle si bere time-out!
     
    56:14
    Niko Ojamäki najížděl z levé strany na Rifalka, který jeho zakončení vyrazil. Poté ještě přišla dorážka z pravého kruhu, která skončila na boční síťce. Hosté tak ještě žijí!
     
    55:39
    Nahození z rohu si Heljanko pohlídal. Puk vyrazil ke svým spoluhráčům, kteří ho dostávají z obranného pásma.
     
    54:30
    Hosté teď už nemají na co čekat a musejí se tlačit dopředu. Potřebují vstřelit minimálně jeden gól.
    53:19 Niko OJAMÄKI - 3:1
     
    53:19
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí početní výhodu využívají a momentálně by šli do semifinále! Kristian Tanus z pravé strany nahazoval puk do ohně, kde operoval Veli-Matti Savinainen. Kotouč se odrazil na vzdálenější tyčku, u níž číhal pro změnu NIKO OJAMÄKI a hráč s dresem, který označuje nejproduktivnějšího hráče týmu, dokázal z bekhendu poslat hrací předmět do poloodkryté klece – 3:1 (5:4 celkově). Asistence: Veli-Matti Savinainen a Kristian Tanus.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 22. Lehterä (Tanus, Ojamäki), 38. Savinainen (Tanus, Matuškin), 54. Ojamäki (Savinainen, Tanus), 59. Ojamäki (Virta), 60. Savinainen (Kemiläinen) – 39. Endström (Sandin, Ferguson)


    Tappara Tampere: Heljanko (Heikkinen) – Matuškin, Kemiläinen, Jürgens, Tuulola, Seppälä, Thomas, Ahlroth – Savinainen, Lehterä, Tanus – Puhakka, Virta, Ojamäki – Henriksson (C), Rönni, Kuusela – Luoto, Nieminen, Platt – Granath.
    Tréner: Jussi Tapola

    Rögle BK: Rifalk (Clang) – Sund, Mozík, Klok, Engström, Lesund, Jonsson, Nordlund – Sheen, Tambellini, Zaar – Larsson, Bengtsson (C), Staal Lyrenäs – Tärnström, Kasper, Pettersson – Sjödin, Endström, Ferguson – Sandin.
    Tréner: Cam Abbott

    Rozhodca: Tscherrig (SUI), Rohatsch (GER) – Niittylä (FIN), Nikulainen (FIN)
    06.12.2022
    Rögle BK - Tappara 3:2

    Góly a asistencie: 3. Petterson (Sjödin, Tärnström), 8. Sandin, 30. Oskar Stål Lyrenäs (Tambellini) – 49. Ojamäki, 53. Kemiläinen (Matuškin, Ojamäki)