Tappara – Rögle BK 5:1 (kon.) | Jukurit – Luleå 1:3 (kon.) | Frölunda – Skellefteå 4:2 (2:0 po s.n.)
Zug – Hradec Králové 2:1 (po pr.)
koniec
Tappara Tampere
5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Rögle BK
cz Utorok 13.12.2022, 17:35Play-off Ligy majstrov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:30 Veli-Matti SAVINAINEN - 5:1
     
    59:30
    Tappara právě vstřelila branku!
    Také nyní domácí hru Rögle bez brankáře trestají! U pravého mantinelu dobruslil Kemiläinenovu nahrávku VELI-MATTI SAVINAINEN a pohodlně dovezl kotouč do opuštěné klece. Asistence: Valtteri Kemiläinen.
    58:55 Niko OJAMÄKI - 4:1
     
    58:55
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí zřejmě rozhodují o svém postupu! Po dalším icingu se vhazovalo v jejich obranném pásmu. Patrik Virta vyhrál buly směrem dopředu, což očekával NIKO OJAMÄKI, který za kotoučem vystartoval a z obranné modré čáry ho poslal do opuštěné klece hostí. Asistence: Patrik Virta.
    53:19 Niko OJAMÄKI - 3:1
     
    53:19
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí početní výhodu využívají a momentálně by šli do semifinále! Kristian Tanus z pravé strany nahazoval puk do ohně, kde operoval Veli-Matti Savinainen. Kotouč se odrazil na vzdálenější tyčku, u níž číhal pro změnu NIKO OJAMÄKI a hráč s dresem, který označuje nejproduktivnějšího hráče týmu, dokázal z bekhendu poslat hrací předmět do poloodkryté klece – 3:1 (5:4 celkově). Asistence: Veli-Matti Savinainen a Kristian Tanus.
    38:20 Adam ENDSTRÖM - 2:1
     
    38:20
    Tým Rögle BK právě vstřelil branku!
    Hosté rychle snižují! Linus Sandin přenechal na pravém kruhu puk zadovkou pro ADAMA ENDSTRÖMA, který ranou švihem vymetl bližší horní růžek nad lapačkou Heljanka. Ten naznačoval, že neměl ideální výhled přes bránícího hráče – 2:1. Asistence: Linus Sandin a Brady Ferguson.
    37:15 Veli-Matti SAVINAINEN - 2:0
     
    37:15
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají druhý gól a v součtu dvojzápasu poprvé vedou! Po Rifalkově zákroku se puk dostal za branku, kde se ho ujal Kristian Tanus. Ten naznačil, že bude klec Rögle objíždět, na což mu skočil také Rifalk. Domácí hráč však vystřihl parádní bekhendový pas před brankoviště, který přistál přímo na holi VELIHO-MATTIHO SAVINAINENA a ten už to měl snadné. Tanus si tak připsal již druhou krásnou gólovou asistenci. Asistence: Kristian Tanus a Maxim Matuškin.
    21:51 Jori LEHTERÄ - 1:0
     
    21:51
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení! Niko Ojamäki u zadního mantinelu přenechal puk Kristianovi Tanusovi. Ten ho poslal před branku chytrou zadovkou a vystihl přesně místo, kam si sjížděl JORI LEHTERÄ, jenž kotouč zblízka poslal za záda Rifalka. Asistence: Kristian Tanus a Niko Ojamäki.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 22. Lehterä (Tanus, Ojamäki), 38. Savinainen (Tanus, Matuškin), 54. Ojamäki (Savinainen, Tanus), 59. Ojamäki (Virta), 60. Savinainen (Kemiläinen) – 39. Endström (Sandin, Ferguson)


    Tappara Tampere: Heljanko (Heikkinen) – Matuškin, Kemiläinen, Jürgens, Tuulola, Seppälä, Thomas, Ahlroth – Savinainen, Lehterä, Tanus – Puhakka, Virta, Ojamäki – Henriksson (C), Rönni, Kuusela – Luoto, Nieminen, Platt – Granath.
    Tréner: Jussi Tapola

    Rögle BK: Rifalk (Clang) – Sund, Mozík, Klok, Engström, Lesund, Jonsson, Nordlund – Sheen, Tambellini, Zaar – Larsson, Bengtsson (C), Staal Lyrenäs – Tärnström, Kasper, Pettersson – Sjödin, Endström, Ferguson – Sandin.
    Tréner: Cam Abbott

    Rozhodca: Tscherrig (SUI), Rohatsch (GER) – Niittylä (FIN), Nikulainen (FIN)
    06.12.2022
    Rögle BK - Tappara 3:2

    Góly a asistencie: 3. Petterson (Sjödin, Tärnström), 8. Sandin, 30. Oskar Stål Lyrenäs (Tambellini) – 49. Ojamäki, 53. Kemiläinen (Matuškin, Ojamäki)