Bayern – Plzeň 5:0 (kon.) | Marseille – Lisabon 4:1 (kon.) | Liverpool – Rangers 2:0 (kon.)
Amsterdam – Neapol 1:6 (kon.) | Porto – Leverkusen 2:0 (kon.) | Brugge – Atlético Madrid 2:0 (kon.)
Inter – Barcelona 1:0 (kon.) | Frankfurt – Tottenham 0:0 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
4:1 (3:1)
Sporting Lisabon
cz Utorok 04.10.2022, 19:05 • Stade Vélodrome, Marseille • Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Do střetnutí lépe vstoupil Sporting, který se ujal v první minutě vedení. Jenomže následně si slabší chvíli vybral Antonio Adán, jenž soupeři nejprve daroval vyrovnávací trefu a poté rukou zahrál mimo pokutové území. Toho Marseille využila a otočila stav zápasu na svou stranu. Druhý poločas je už spíše hrál z povinnosti. Šancí bylo jako šafránu, jen dvě střely mířily do prostoru brány a Olympique ještě v závěru upravil na konečných 4:1. Francouzský celek tak poprvé ve skupině Ligy Mistrů bodoval a znovu se vrací do hry o postup do další fáze evropských pohárů.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (21:03:27)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Issa Kaboré ještě v samotném závěru vybojoval rohový kop. Následně se zakončením hlavou předvedl Leonardo Balerdi, který netrefil prostor tří tyčí.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou nastavovat ještě tři minuty. Zejména Sporting už by se nejraději viděl v kabině.
     
    90
    Centr z pravé strany mířil před branku, odkud zamířil nad horní tyčku Nuno Tavares. Gól by pro ofsajdové postavení by znovu neplatil.
     
    89
    Z vlastní poloviny se o překvapení brankáře pokusil Hidemasa Morita. Pokus japonského fotbalisty byl ale hodně nepřesný a hrát bude znovu Olympique Marseille.
     
    88
    Hráči v černých dresech drží balon a už se ani nesnaží dostat na útočnou polovinu. Za rozhodnutého stavu se nikam nespěchá.
     
    86
    Na levé straně vápna se nacházel Alexis Sánchez, jehož trefil soupeř. Domácí ofenzivní hráč mířil sám na brankáře, kolem něhož si míč stáhl, ale následně zamířil jen do boční sítě. Gól by asi neplatil, jelikož Sánchez zahrál rukou.
    84. Chancel MBEMBA - 4:1
     
    84
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Další branka domácího celku, který tak potvrzuje první tři body do tabulky! Z ostrého úhlu vystřelil Alexis Sánchez a Franco Israel vyrazil míč před sebe. Na malém vápně si balon ještě stáhl CHANCEL MBEMBA, který následně zamířil k zadní tyči – 4:1.
     
    83
    Sporting se ve druhém poločase na útočnou polovinu téměř nedostává. Aktuálně sice drží balon, ovšem na vlastní polovině a je pod tlakem.
     
    81
    Ve druhém poločase ani jeden z týmů nevyslal zakončení, které by mířilo do prostoru branky. Očividně se souboj už pouze dohrává. Pokud někdo dá branku, bude to spíše Olympique.
     
    80
    V posledních minutách se Nuno Tavares stále více dostává do hry. Po jeho centru se natahoval Issa Kaboré, jenomže soupeře nepředskočil.
     
    79
    Skákající míč se snažil trefit Nuno Tavares, který ohrozil jen prázdnou tribunu za brankou hostujícího celku. Kdoví, jak asi dopadla sedačka, která ránu schytala.
     
    78
    Matteo Guendouzi táhl akci před šestnáctku, kde si chtěl narazit se spoluhráčem. Jenomže Nuno Tavares mu míč nevrátil a bude se znovu kopat od brány Lisabonu.
     
    77
    Střídání v týmu Olympique Marseille:
    ze hřiště odchází Eric Bailly, přichází Samuel Gigot,
    ze hřiště odchází Amín Harít, přichází Gerson.
     
    76
    Blížíme se do koncovky zápasu, v němž by Marseille měla zapsat první body do tabulky. Zatím to nevypadá, že by se Sporting ve zbývajících minutách vzchopil.
     
    74
    Francouzské mužstvo znovu kombinovalo na útočné polovině. Centrovaný míč z pravé strany si před brankou pohlídal bránící José Marsa.
     
    73
    O slovo se znovu přihlásil Nuno Tavares, jehož pokus zamířil vedle bližší tyče. Bude se tak odkopávat od branky Sportingu Lisabon.

    Michal Luxa

    Góly: 13. A. Sánchez, 16. Harít (Clauss), 28. Balerdi (Harít), 84. Mbemba (A. Sánchez) – 1. Trincão

    Karty:   43. Veretout (OMA) – 34. St. Juste (SPL), 40. Santos (SPL), 43. Esgaio (SPL)   23. Adán (SPL)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 5:9.
    Olympique Marseille: P. López – Mbemba, Bailly (77. Gigot), Balerdi, Tavares – Veretout (62. Rongier), Guendouzi (C) – Clauss (32. Kaboré), Harít (77. Gerson) – Ünder (62. P. Gueye), A. Sánchez.
    Náhradníci: Ngapandouetnbu, Blanco – Payet, Suárez.

    Tréner: Igor Tudor

    Sporting Lisabon: Adán (C) – Inácio, St. Juste (46. Marsa), Reis – Esgaio, Morita, Ugarte (46. Paulinho), Santos (46. Nazinho) – P. Gonçalves (46. Alexandropoulos), Edwards (26. Israel), Trincão.
    Náhradníci: A. Paulo – Rochinha, Issahaku, Gomes.

    Tréner: Rúben Amorim

    Rozhodca: Davide Massa – Filippo Meli, Stefano Alassio (všichni ITA)

    Diváci: bez diváků