AC Miláno – D. Záhreb 3:1 (kon.) | Doneck – Celtic 1:1 (kon.) | Kodaň – Sevilla 0:0 (kon.)
Juventus – Benfica 1:2 (kon.) | Haifa – Paríž 1:3 (kon.) | Rangers – Neapol 0:3 (kon.)
Chelsea – Salzburg 1:1 (kon.) | Real Madrid – Lipsko 2:0 (kon.) | Manchester City – Dortmund 2:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
2:0 (0:0)
RB Lipsko
Streda 14.09.2022, 21:00Liga majstrov • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Real Madrid CF vyhral proti Celticu jasne 3:0, aj keď prvý polčas bol z jeho strany slabý. Ako jediný tím v novej sezóne iba vyhráva, keďže porazil v Superpohári nemecký Frankfurt a potom päťkrát v rade zvíťazil takisto v La Lige. Vinícius Júnior strelil celkovo už päť gólov.

    RB Lipsko prehralo pred týždňom proti Šachtaru Donetsk 1:4, čím podčiarklo zlý úvod ročník. Na ten doplatil tréner Tedesco, nahradil ho Rose. V Bundeslige je z toho desiate miesto so ziskom 8 bodov za dve výhry, dve remízy a dve prehry. Christopher Nkunku strelil už 6 gólov.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Nacho Fernández (C) – Modrić, Tchouaméni, Camavinga – Valverde, Rodrygo, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Lunin, L. López – Vallejo, E. Hazard, Kroos, Asensio, Odriozola, Ceballos, F. Mendy, M. Díaz.

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Simakan, Orbán, Diallo, Raum – Haidara, Schlager – Nkunku, Forsberg, Szoboszlai – Werner.
    Náhradníci: Blaswich – Poulsen, And. Silva, Halstenberg, Gvardiol, Novoa, Henrichs, Kampl.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci Real Madrid nastupuje v tradičnom bielom prevedení, hostia majú čiernej dresy. Stretnutie na Santiago Bernábeu začína.
     
    2
    Eduardo Camavinga získal loptu v strede ihriska, Real Madrid začína od obrancov. Stopérov dnes hrajú Antonio Rüdiger a Nacho Fernández, vľavo je David Alaba.
     
    3
    Vinícius Júnior krásnou kľučkou posadil na zadok jedného z hráčov súpera, čo okamžite vzbudilo potlesk štadióna. Federico Valverde následne aktivitou získal aut.
     
    4
    David Alaba chcel prihrať po ľavom krídle, Vinícius Júnior ťažkú loptu nemal šancu spracovať. Vhadzovať bude Mohamed Simakan.
     
    5
    Christopher Nkunku dostal peknú kolmicu za obranu domáceho tímu, Antonio Rüdiger ho v podstate len tieňoval. Strelu Francúza po trávniku vyrazil na roh Thibaut Courtois.
     
    6
    Luka Modrić odvrátil center z rohu pred pokutové územie, odkiaľ strieľal Amadou Haidara. Zrazený pokus prináša ďalší roh.
     
    7
    Thibaut Courtois pred svojou šestnástkou spravil kľučku pred Forsbergom, dovolil si dosť, no vyšlo mu to a presne rozohral na svojich obrancov.
     
    8
    Dominik Szoboszlai síce na krídle vyhral hlavičkový súboj s Alabom, lenže loptu iba posunul do šestnástky, kde bol osamotený Thibaut Courtois.
     
    9
    Lipsko sa v úvode snaží vysokým pressingom robiť problémy v rozohrávke Realu Madrid. Táto taktika v prvom polčase zápasu spred týždňa vychádzala aj Celticu.
     
    10
    Antonio Rüdiger prihral na otvorené pravé krídlo, tam sa ocitol Luka Modrić. Jeho prihrávka už ďalších spoluhráčov nenašla.
     
    11
    Christopher Nkunku si prebral loptu v pokutovom území, kde takmer išiel do veľkej šance. V poslednej chvíli ho na hranici faulu ubránil Nacho Fernández. Hostia sa hnevajú, ale pokutový kop z toho nebude.
     
    12
    Mohamed Simakan začína mať problémy s Víniciusom, ten je v súbojoch jeden na jedného veľmi silný. Tentoraz ale neodcentroval presne pred bránku.
     
    14
    Federico Valverde dostával prihrávku pred šestnástku, kde by mal dobrú pozíciu na strelu, lenže v poslednej chvíli proti nemu zasiahol David Raum.
     
    15
    Na pravom krídle skrotil ťažkú prihrávku Federico Valverde a zrazeným centrom získal cez Davida Rauma rohový kop.
     
    16
    Rodrygo sa sprava dostal do pokutového územia, obišiel pri tom Rauma, no zakončenie ľavačkou poslal iba do bočnej siete.
     
    17
    Amadou Haidara získal loptu v strede ihriska, zakrátko mu ju zobral Eduardo Camavinga. Domáci začínajú akciu znova od obrancov.
     
    18
    Christopher Nkunku sa v stredovom kruhu nepresadil, presným sklzom na loptu ho zastavil Aurélien Tchouaméni.
     
    19
    Timo Werner prihral doprava a nabehol si do šestnástky, ale ani on a ani Christopher Nkunku nedostali presnú loptu od Szoboszlaia.
     
    20
    Federico Valverde zachytil rozohrávku Lipska, lenže preváhal možnosť na kolmicu do šestnástky. Real Madrid preto útočí postupne.
     
    21
    Timo Werner sa dostal do šestnástky, prihral do druhej vlny a Emil Forsberg z prvej mieril nepresne vedľa bránky Courtoisa.
     
    22
    Federico Valverde na pravom krídle obišiel Rauma, centroval už v sklze v snahe zachytiť loptu na hracej ploche. Našiel iba Gulácsiho.
     
    23
    RB Lipsko začína svoju akciu od obrancov. Tí držia loptu na vlastnej polovici ihriska a postupne sa chcú posunúť dopredu.
     
    24
    Timo Werner sa nedostal k dlhej lopte do pokutového územia Realu Madrid. Obranca a kapitán Nacho Fernández ju nechal prejsť za čiaru.
     
    26
    David Alaba vymyslel zľava veľmi peknú prihrávku do šestnástky, kde bol osamotený Eduardo Camavinga, ale z prvej mieril nad bránku Lipska.
     
    27
    Strely: 3 – 4
     
    28
    Christopher Nkunku dostal loptu do šestnástky a natlačil sa k zakončeniu spred päťky. Thibaut Courtois dobre čítal hru a predviedol výborný zákrok. Následne do neho narazil Aurélien Tchouaméni, no zdravotne by mali byť všetci v poriadku.
     
    29
    David Alaba na krídle neuspel, lopta sa od neho odrazila mimo hracej plochy a vhadzovať mohol Mohamed Simakan.
     
    30
    Federico Valverde dostal prihrávku na pravú stranu šestnástky, prihrával do druhej vlny. Eduardo Camavinga to nemal vôbec ideálne, preto nezakončil.
     
    31
    Timo Werner síce spred pokutového územia skúsil technickú strelu, ale jeho pokus poľahky chytil Thibaut Courtois.
     
    32
    Dani Carvajal sa síce pred šestnástkou Lipska pekne otočil, potom zle prihrával. Hostia loptu získali do svojej moci.
     
    33
    RB Lipsko kombinuje na útočnej polovici ihriska, ale cez pozornú defenzívu domáceho tímu prejsť nevie.
     
    34
    Timo Werner prenikol do pokutového územia, krásne prihral okolo Courtoisa a Rüdigera na zadnú žrď. Christopher Nkunku pred prázdnou bránkou nedočiahol na loptu.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gólový moment na jednej či druhej strane?
     
    36
    Držanie lopty: 58% – 42%
     
    37
    Federico Valverde potiahol loptu po pravom krídle, center mu na rohový kop zrazil dnes ľavý obranca David Raum.
     
    38
    Luka Modrić centrom z rohového kopu nenašiel spoluhráčov, ale loptu vrátil pred bránku Vinícius Júnior a Antonio Rüdiger v ideálnej pozícii na päťke nehlavičkoval presne.
     
    39
    Xaver Schlager fauloval v blízkosti vlastnej šestnástky, Vinícius Júnior tak získal priamy kop vhodný na center pred bránku Gulácsiho.
     
    40
    Centrovanú loptu si našiel Rodrygo, nehlavičkoval ideálne. Minul bránku Lipska, takže Péter Gulácsi obstará päťku.
     
    41
    Luka Modrić vystrelil spred pokutového územia slabšou ľavačkou, iba tesne minul bránku hosťujúceho celku.
     
    43
    Federico Valverde prehodil loptu do pokutového územia, Luka Modrić bol postrčený a skončil na hracej ploche. Po kontakte so Schlagerom sa penalta nepíska.
     
    44
    Aurélien Tchouaméni faulovaný v strede ihriska, rýchlo rozohral doľava, kde neuspel Vinícius Júnior.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Real Madrid a ani RB Lipsko v prvom polčase gól nestrelili, takže všetko ostáva otvorené. Tešme sa na určite zaujímavé druhé dejstvo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba tímy nastupujú aj do druhého dejstva tak ako to úvodné začali.
     
    48
    David Alaba prihral zľava pred šestnástku, dnu si chcel hodiť loptu Rodrygo. Ušla mu až mimo hracej plochy.
     
    49
    Dani Carvajal centroval sprava do pokutového územia, Rodrygo mal od lopty ďaleko. Vo vzduchu situáciu vyriešil Péter Gulácsi.
     
    50
    Real Madrid získal rohový kop. Centrovanú loptu Rodryga si našiel na zadnej žrdi znova brankár Péter Gulácsi.
     
    51
    Christopher Nkunku veľmi pekne posunul loptu do pokutového územia, Timo Werner bol razom sám pred bránkou Realu. Thibaut Courtois skvelý zákrok vyťahovať nemusel, mával sa ofsajd.
     
    52
    Timo Werner sa individuálne nepresadil, rovnako tak ani Rodrygo. V týchto chvíľach dominovali defenzívy na oboch stranách.
     
    53
    Nacho Fernández si dal veľký pozor, Timo Werner ani napriek svojej rýchlosti kapitána Realu Madrid nedokázal obísť.
     
    55
    Hráči Lipska v posledných desiatkach sekúnd držia loptu na svojich kopačkách, snažia sa mať hru pod kontrolou.
     
    56
    David Alaba na krídle predskočil jedného zo svojich protihráčov, ale okrem lopty zasiahol aj jeho nohu, takže sa píska faul. Medzitým si ešte niečo vysvetlili Rodrygo a Mohamed Simakan.
     
    57
    Christopher Nkunku faulovaný Danielom Carvajalom, získal pre svoj tím priamy kop vhodný na center pred bránku.
     
    58
    Thibaut Courtois si nepodarený center z priameho kopu našiel v rukaviciach. Rýchlo rozohral, Vinícius Júnior na krídle získal iba aut.
     
    59
    Center Davida Alabu prepadol až na opačné krídlo, odkiaľ chceli hostia založiť protiútok. Čistým sklzom ho zastavil Dani Carvajal.
     
    60
    Nacho Fernández poslal center na pravé krídlo, kadiaľ chcel akciu rozvinúť krajný bek Dani Carvajal. Nepresnú prihrávku nemal šancu spracovať.
     
    61
    Mohamed Simakan úplne zbytočným faulom postrčil tesne pred vlastnou šestnástkou Rodryga priamo pod očami hlavného arbitra. Je z toho výborná pozícia na strelu z priameho kopu.
     
    62
    Loptu si postavil Rodrygo, ale jeho strela z priameho kopu nebola dobrá a smerovala veľmi vysoko nad bránku Pétra Gulácsiho.
     
    63
    Federico Valverde faulovaný na krídle, previnil sa David Raum. Real Madrid rozohral nakrátko a kombinuje.
     
    64
    Striedanie v tíme Real Madrid CF:
    z ihriska odchádza Eduardo Camavinga, prichádza Marco Asensio.
     
    65
    Aurélien Tchouaméni a Amadou Haidara išli do hlavičkového súboja. Obaja do toho dali všetko, no nikto tam nešiel zákerne. Hosťujúci hráč potrebuje ošetrenie, je poriadne otrasený. Timo Werner a Antonio Rüdiger si to ešte celé vysvetľujú.
     
    66
    Nejaký čas je už Amadou Haidara ošetrovaný. Určite ho bolí hlava, no mal by byť v poriadku. Aurélien Tchouaméni je úplne v poriadku.
     
    67
    Amadou Haidara je späť na ihrisku, nehralo sa niečo cez dve minúty. Real Madrid začína teraz kombináciu od svojich obrancov.
     
    68
    "Biely balet" obliehal pokutové územie Lipska, ale momentálne sa nevie dostať do zakončenie z dobrej pozície.
     
    69
    Vinícius Júnior si nabehol na kolmicu do šestnástky. Lopta mu ušla a navyše sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    70
    Luka Modrić sa v strede ihriska krásne vyhol dvojici hráčov súpera a poslal ju doľava. David Alaba nedokázal zastihnúť guľatý nezmysel na hracej ploche.
     
    71
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Uvidíme dnes nejaký gólový moment na jednej či druhej strane?
     
    72
    Marco Asensio skvelým sklzom získal loptu vo vlastnej šestnástke, Real Madrid prešiel do rýchleho brejku. Federico Valverde si loptu posunul pred päťku, Vinícius Júnior zakončoval zblízka do Gulácsiho a práve Asensio z dorážky prehodil bránku.
     
    73
    Žltá karta pre tím RB Lipsko (Amadou Haidara).
     
    74
    David Alaba centroval z priameho kopu, hlavičkoval Antonio Rüdiger. Nemieril však na bránku Gulácsiho.
     
    75
    Striedanie v tíme RB Lipsko:
    z ihriska odchádza Amadou Haidara, prichádza Kevin Kampl,
    z ihriska odchádza Mohamed Simakan, prichádza Benjamin Henrichs.
     
    76
    Dominik Szoboszlai zahrával centrom roh svojho tímu, loptu okamžite odpratal do bezpečia obranca Dani Carvajal.
     
    77
    Rodrygo a Vinícius Júnior sa po rohu Lipska dostali do rýchlej kontry, lenže proti presile futbalistov hostí sa nepresadili.
     
    78
    Rýchla kontra Lipska mohla priniesť šancu, ale bol z toho iba roh a center si potom poľahky postrážil Thibaut Courtois.
     
    79
    Xaver Schlager vystrelil z diaľky, trafil Tima Wernera stojaceho pár metrov pred ním. Thibaut Courtois obstará päťku.
     
    80
    Real Madrid dal gól!
    Vinícius Júnior sa na krídle pohral s Henrichsom, prihral pred šestnástku, kde loptu pustil Rodrygo a FEDERICO VALVERDE po zaseknutí dvojice obrancov krásne trafil slabšou ľavačkou k vzdialenejšej žrdi.
    80. Federico Valverde (REA) - 1:0
     
    81
    Strely: 11 – 7
    Strely na bránku: 2 – 3
     
    82
    Striedanie v tíme Real Madrid CF:
    z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Toni Kroos,
    z ihriska odchádza David Alaba, prichádza Ferland Mendy.
     
    83
    Žltá karta pre tím RB Lipsko (Christopher Nkunku).
     
    84
    Žltá karta pre tím Real Madrid CF (Dani Carvajal).
     
    85
    Striedanie v tíme Real Madrid CF:
    z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Mariano Díaz.
     
    85
    Striedanie v tíme Real Madrid CF:
    z ihriska odchádza Vinícius Júnior, prichádza Dani Ceballos.
     
    86
    David Raum centroval zľava do pokutového územia súpera, nenašiel však spoluhráčov. Loptu okamžite odkopol Nacho Fernández.
     
    87
    Striedanie v tíme RB Lipsko:
    z ihriska odchádza Emil Forsberg, prichádza Yussuf Poulsen,
    z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza André Silva.
     
    88
    Dani Carvajal zrazil zakončenie z hranice šestnástky na rohový kop. Center odtiaľ nedokázal v ťažkej pozícii zakončiť André Silva.
     
    89
    Center sprava neprešiel pred bránku Realu Madrid, navyše bol faulovaný záložník Dani Ceballos, čo domácim vyhovuje.
     
    90
    Žltá karta pre tím RB Lipsko (Xaver Schlager).
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+2
    Real Madrid dal gól!
    Domáci získali priamy kop na hranici pokutového územia a bránkovej čiary. Toni Kroos namiesto centru prihral do druhej vlny na hranicu šestnástky a MARCO ASENSIO z prvej trafil nádherne od žrde do siete, parádny gólový moment!
    90+2. Marco Asensio (REA) - 2:0
     
    90+3
    Lipsko ešte na krídle získalo priamy kop, ale nepodarený center smeroval priamo do rukavíc Thibauta Courtoisa.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid doma porazil Lipsko a naďalej platí, že jediným tímom, ktorý v tejto sezóne všetky svoje doterajšie zápasy vyhral. Na čele tabuľky v skupine má 6 bodov a skóre 5:0. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (22:52:17)

    Matej Kubove

    Góly: 80. Valverde, 90+2. Asensio

    Karty:   84. Carvajal (REA) – 73. Haidara (RBL), 83. Nkunku (RBL), 90. Schlager (RBL)


    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Nacho Fernández (C), Alaba (82. F. Mendy) – Modrić (82. Kroos), Tchouaméni, Camavinga (64. Asensio) – Valverde, Rodrygo (85. M. Díaz), Vinícius Júnior (85. Ceballos).
    Náhradníci: Lunin, L. López – Vallejo, E. Hazard, Odriozola.

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Simakan (75. Henrichs), Orbán, Diallo, Raum – Haidara (75. Kampl), Schlager – Nkunku, Forsberg (87. Poulsen), Szoboszlai – Werner (87. And. Silva).
    Náhradníci: Blaswich – Halstenberg, Gvardiol, Novoa.