Nominační TK fotbalové repre U21 (kon.) | Nominační TK fotbalové reprezentace (kon.)
Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.) | Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.)
Tisková konference HC Olomouc (kon.)
koniec udalosti
Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

cz Utorok 13.09.2022, 11:30 • Sídlo FAČR (Praha, Strahov) • Tlačové konferencie
     
    Toto byl poslední dotaz, který byl položen. Tímto je tedy TK u konce. Děkuji za pozornost a přeji všem pěkný zbytek dne. (11:59:35)
     
    Jak vnímá trenér kvalitu indonéské ligy?
    Jaroslav Šilhavý: Jsou tam menší hráči, stále je máte za zády. Chodí tam už kvalitní trenéři i další hráči z Evropy. Kluci mají za trenéra Thomase Dolla. Zápasy jsou občas divoké. Jsme rádi, že Ondra tým zezadu diriguje. Michael zas dává vepředu branky.
     
    Co trenér čeká od soupeřů?
    Jaroslav Šilhavý: Udržení v této skupině by byl velký úspěch.
     
    Jak to vypadá s Michalem Sadílkem?
    Jaroslav Šilhavý: Souvisí to se zraněním. Také je to jeden z hráčů, u kterého přemýšlíme o nominaci. Hrají ještě jeden zápas, tak uvidíme, jak se bude cítit.
     
    Jaroslav Šilhavý: Hráči jako Patrik Schick nebo Antonín Barák jsou samozřejmě platnými hráči špičkové úrovně. Zkušenosti těchto hráčů týmu jenom prospějí.
     
    Jaroslav Šilhavý: Poslední zápas byl Adamův nejkvalitnější, odehrál asi šedesát minut. Bavili jsme se s ním, i trenér ho pochválil. Není to pro něj jednoduché. Věříme, že to zvládne a najde si tam své místo.
     
    Uvažuje trenér, že odstoupí od složení s třemi obránci?
    Jaroslav Šilhavý: Možnost tu je, uvidíme, v jakém stavu hráči přijedou. Myslím si, že pokud bychom se pro ten styl rozhodli, tak bychom si poradili. Na stoperu hraje ve Spartě i Jaroslav Zelený, to je pro nás také varianta.
     
    Kdo se postaví do branky týmu? Má trenér zamotanou hlavu?
    Jaroslav Šilhavý: Je to více zamotaná hlava pro Milana Veselého. Rozhodovali jsme se mezi Pavlenkou a Mandousem. Je dobře, že máme tolik kvalitních brankářů. Dlouho v nominaci Pavlenka nebyl. Teď chytá pravidelně Bundesligu. Točí se to podle formy.
     
    Jak je na tom Tomáš Holeš?
    Jaroslav Šilhavý: I z tohoto duelu jsme nechali volná místa. Uvidíme, jak se jeho zranění bude vyvíjet.
     
    Jaroslav Šilhavý: Více zkoušet budeme v listopadovém srazu, kdy nás čekají dva přátelské duely. Teď hrajeme o hodně.
     
    Jaroslav Šilhavý: Zvažovali nominaci Davida Juráska či Tomáše Čvančary. Jedenadvacítka hraje důležité zápasy, tak jsme se dohodli, že jim do toho sahat nebudeme.
     
    Co vedlo trenéra k nominaci Jakuba Jankta?
    Jaroslav Šilhavý: Jankto je s námi od začátku. Souhlasím, že nemá oslnivou formu. Vždycky když tu byl, tak jsme se na něj mohli spolehnout, proto je v nominaci.
     
    Viděl trenér Šilhavý nějaký zápas Ondřeje Kúdely? Co se týče indonéské soutěže, tak byl v hledáčku i Michael Krmenčík?
    Jaroslav Šilhavý: Samozřejmě to sledujeme. Plné stadiony, super atmosféra. Ondra hraje v pohodě, každý zápas. Michael Krmenčík také dával góly, je v náhradníkách. Standa Tecl také dává góly, Tomáš Chorý také předvádí dobré výkony. Máme více možností.
     
    Nnyí přichází dotaz na dvojici Petr Ševčík a Jan Sýkora. První zmiňovaný je aktuálně nemocný. Jak těžké bylo rozhodovat mezi těmito dvěma univerzály do ofenzivy?
    Jaroslav Šilhavý: Petr Ševčík je více středový hráč, víme, co je to za hráče. Nemoc není vážná, mluvili jsme s ním. Jan Sýkora předvádí v Plzni dobré výkony, stále jsou volná místa. Pro Ševčíka jsme se rozhodli, protože je právě více středový hráč.
     
    Proč se v nominaci neobjevil ani jeden z dobře hrajících stoperů Plzně? Není v tom zdravotní problém?
    Jaroslav Šilhavý: Hejda se zřekl reprezentace. Pernica je mezi náhradníky, uvidíme, co bude. Je samozřejmě připravený.
     
    V nominaci se objevuje i Ondřej Kúdela, proč právě on?
    Jaroslav Šilhavý: Máme komplikace se středními obránci. Momentálně u Tomáše Holeše, Ladislav Krejčí se nedal dohromady. Dlouhodobě je zraněn Petrášek i Čelůstka. Ondru známe dobře, i když zmizel z očí, tak ho přes video sledujeme. Hraje všechny zápasy, i když můžeme polemizovat nad kvalitou soutěže. V minulosti ukázal své kvality, tak jsme ho povolali.
     
    Příchází dotaz na to, proc najdeme v nominaci Jana Kuchtu místo s formou hracího Stanislava Tecla.
    Jaroslav Šilhavý: Samozřejmě to vnímáme. Kuchta předvedl v posledním srazu, že dokáže být platným hráčem, na to spoléháme. V případě Stanislava Tecla není nominace úplná, jsou stále tři místa. Navíc Adam Hložek může figurovat i ze strany, tím pádem bychom měli jen dva útočníky.
     
    Nyní přichází prostor na otázky.

    Adam Černý