Nominační TK fotbalové repre U21 (kon.) | Nominační TK fotbalové reprezentace (kon.)
Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.) | Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.)
Tisková konference HC Olomouc (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Dynamo Pardubice

cz Utorok 13.09.2022, 11:30Tlačové konferencie
     
    Tisková konference právě skončila. (12:05:42)
     
    Radim Rulík o otázkách na titul: „Do ligy přišlo sto nových hráčů a bude úplně jiná, než byla. Nějaké papírové předpoklady vůbec neexistují. Tlačíte Pardubice do něčeho, do čeho je tlačeno osm týmů v lize. Sparta, Třinec, Brno, Liberec a další. Jsme v maximální pokoře a nejsme jediný tým, který posílil. Konkurence nelenila a posílala taky. Bude to o milimetrech a bude to bitva od prvního zápasu do posledního. A kdo si to neuvědomuje, tak na to hodně brzo přijde."
     
    Patrik Poulíček o útoku na titul: „Máme spoustu pro, abychom titul získali. Uděláme pro to maximum, abychom pardubický hokej pozvedli a udělali z něj úspěšnou značku."
     
    Patrik Poulíček o pozici kapitána: „Jsem rád, že jsem dostal důvěru a že to klub a trenéři tak cítí. Troufnu si říct, že jsme všichni kamarádi v kabině. Je tam spoustu zkušených hráčů, kteří si umí k dané problematice říct své a nebude potřeba, abych já sám zasahoval. Ať už bude mít kdokoliv nějakou připomínku, bude to moci srovnat sám. Spousta hráčů má dost zkušeností, aby bylo tým řídit a rozhodně si nemyslím, že já jsem ten nejzkušenější a jediný, kdo bude tým kočírovat."
     
    Petr Dědek o rozpočtu na sezonu a prodeji permanentek: „Co se týče permanentek, podpora fanoušků je velká. V každém případě je rekordní. Diváci se těší na sté výročí a na sezonu, po letech covidu a omezení to vypadá, že by mohl být plný stadion a naši diváci budou moci ukázat, co umí. Rozpočet je pěkný, na poslední chvíli do něj vstoupili vlivy B-týmu. Rozpočet je vyšší než v předešlých sezonách, ale přesné číslo zatím nemáme."
     
    Tomáš Rolinek o startu sezony: „Byli bychom rádi, kdyby se nám dařilo, vyhýbala se nám zranění a my mohli hrát v klidu střed tabulky."
     
    Petr Dědek: „Naším úkolem bylo podepsat smlouvy, další lidé se starali o to, abychom splnili licenční řízení. Bylo to narychlo, ale věřím, že to dobře dopadne."
     
    Tomáš Rolinek o založení nového klubu: „Byla tam spousta organizačních věcí – ať už věcí, nastavování stadionu, za což děkujeme HC Chrudim za to, že tam můžeme být. Jejich tým se neruší, bude hrát krajskou ligu. Máme vytvořené podmínky tak, aby se první liga hrála v dobrých podmínkách."
     
    Tomáš Rolinek o největších výhodách rezervního týmu: „Pro fanoušky to, že se v Pardubickém kraji hraje první liga, že vznikl ještě jeden klub Dynama. Pro klub to má velký vlv – můžeme obehrávat zraněné hráče, juniory a když to dobře nastavíme, může to být zásadní. Hlavní osoba, která rozhoduje o spoustě věcí, je Radim Rulík. Kluci v B týmu si svým výkonem musí říct o to, aby dostali šanci v extralize a chceme, aby byli vždy stoprocentně připraveni, aby mohli v prvním týmu zaskočit. Konkurence bude velká."
     
    Tomáš Rolinek, sportovní manažer o B-týmu, o vzniku nového týmu: „Bylo to náročné léto, poprali jsme se s tím. Tým jsme složili tak, aby tam byly zkušenosti i dravé mládí. Chtěli jsme převážně pardubické kluky. Uvidíme, co sezona přinese."
     
    Patrik Poulíček o svém vývoji: „Já doufám, že moje cesta ještě nebude končit. Hrozně rád bych získal titul. Nedokážu si představit atmosféru a rád bych, kdyby se to povedlo už letos – při stém výročí klubu."
     
    Patrik Poulíček o tlaku: „Nyní je ten tlak mnohem příjemnější, než mít starosti se záchranou jako v minulých letech. Jsem šťastný, že máme ambice a jen ty nejvyšší cíle. Jsme všichni rozumní kluci, zkušení hráči a každý dokáže přijmout roli, kterou od realizačního týmu dostane. Jsme schopní se poskládat, každý přidá svoji část práce k tomu, abychom byli úspěšní."
     
    Patrik Poulíček, kapitán A-týmu, o přípravě: „Některé zápasy se nám povedly více, některé méně. Stále pilujeme některé taktické věci. Příprava proběhla dle očekávání. Suché tréninky byly trochu odlišné, trénovali jsme jen v dopolední fázi, dbalo se více na kvalitu a intenzitu a my si pak mohli odpočinout a měli více energie na následující den."
     
    Radim Rulík o chemii týmu: „Zatím to na mě působí pozitivně, ale vše ukážou až ostré zápasy. Náš cíl a naše priorita je, abychom tým posouvali, zlepšovali se čtvrtinu od čtvrtiny a nejlepší formu měli na play-off. To je to, co mě a celý trenérský štáb motivuje."
     
    Radim Rulík o gólmanech: „Máme trenéra brankářů, se kterým to dennodenně konzultujeme. Je obrovská výhoda mít tři gólmany, aby kdokoliv z nich mohl zasáhnout do zápasu bez jakýchkoliv obav z naší strany. Věnujeme se jim, máme využití v extralize i v Chrudimi v B-týmu, takže se nemůže stát, aby některý gólman byl delší dobu bez zápasové praxe."
     
    Radim Rulík: „Příprava je dobrá, když se vše neprohraje a není dobrá, když se vše vyhraje. Má to být půl na půl. Počet inkasovaných a vstřelených branek nehraje roli, až liga nám ukáže, jak je na tom mužstvo doopravdy. V přípravě se jede na objem, v lize se pak dělá vše pro to, aby měli hráči lehčí nohy a předvedli úplně jiný výkon."
     
    Radim Rulík o komunikaci při MS U20: „Vše jsme si připravili dopředu, připravili jsme tréninky a určili jsme si herní systém, který začali aplikovat během utkání. Napsali jsme si několik zpráv, byli jsme v kontaktu, ale vše šlo bez velkých problémů."
     
    Hlavní trenér Dynama Pardubice Radim Rulík o přípravě na novou sezonu: „My jsme přípravu neudělali dlouho, začínali jsme naostro 1. srpna. Všichni hráči ukázali velkou snahu, bohužel se objevila zranění. Nyní před ligou ještě nevíme, s jakou sestavou v pátek nastoupíme. Z pohledu hráčů byla příprava odpracovaná, tréninky byly ve velké intenzitě a doufáme, že nám to do soutěže pomůže."
     
    FORTUNA Brand a sponzoring Marcel Voneš o kurzu na zisk titulu Dynama: „Co se týká zisku titulu, Dynamo je se Spartou největší favoritem. Posily, které vedení přivedlo, předurčují k tomu, že úspěch by měl být."
     
    FORTUNA Brand a sponzoring Marcel Voneš o spolupráci s pardubickým hokejem: „Do Dynama jsme vstoupili před Vánocemi v minulé sezoně. Šli jsme do partnerství s velkými očekáváními a doufáme, že se vše v dobré obrátí. Posílení klubu proběhlo nadstandardně a těšíme se na pokračování dlouholeté spolupráce. Dynamo mělo historicky spoustu úspěchů a věřím, že společně s nám se nám to povede zopakovat.
     
    Petr Dědek o osobních cílech do prvních dnů: „Byl bych rád, abychom dobře začali, ale sezona je dlouhá. Myslím si, že trenéři mají strategii dobře rozmyšlenou. Mají to v rukách oni a všichni ví, co od sezony očekáváme a proč tady jsme. Trenéři budou mít klid na práci."
     
    Petr Dědek o stavu českého hokeje: „Jsem rád, že v českém hokeji došlo ke změnám a myslím si, že to pomůže všem. Věřím, že časem se ukáže, že to byl dobrý krok."
     
    Petr Dědek o výhře na přípravném turnaji: „Jsem rád za každou trofej, ale nepřikládal bych tomu velkou váhu. Sezona nám začíná, snad se nám budou vyhýbat zranění a budeme se pohybovat na špičce."
     
    Petr Dědek: „Moc se na sezonu těším. Vzhledem k tomu, že máme sté výročí, bude to jedna akce za druhou. Těším se na první nedělní utkání, věřím, že bude plný dům a fanoušci nás přijdou podpořit."
     
    Na úvod je představena nová podoba dresů, ujmou se toho Petr Dědek a Marcel Voneš. „Dresy jsou nádherné, povedly se a věřím, že hráči je budou rádi nosit. A věřím, že až do úplného konce sezony."
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Na tiskové konferenci budou přítomni následující hosté: Petr Dědek (majitel HC Dynamo Pardubice), Radim Rulík (hlavní trenér), Patrik Poulíček (kapitán), Tomáš Rolinek (sportovní manažer HC Dynamo Pardubice B) a Marcel Voneš (FORTUNA Brand a sponzoring).
     
    Příjemné úterní dopoledne z Pardubic! Krátce před polednem zde startuje tisková konference, v rámci které se zástupci pardubického Dynama vyjádří před novou sezonou k cílům A-týmu i B-týmu či oslavám sto let. Začínáme v 11:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.

    Petr Dejnožka