J. Kórea – Litva 3:5 (kon.) | Slovinsko – Maďarsko 5:1 (kon.)
koniec
Slovinsko
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Maďarsko
cz Piatok 06.05.2022, 19:00 • Hala Tivoli, Ljubljana, Slovinsko • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Slovinci na domácím šampionátu splnili svůj cíl a postupují do elitní skupiny mistrovství světa, se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (21:21:39)
     
    Střely ve třetí třetině: 19:5.
    Střely celkem: 40:18.
     
    Slovinsko vítězí zaslouženě. Maďaři měli pasáže, kdy hrozili, ale celkově dnes na soupeře neměli. Může je mrzet moment z 45. minuty, kdy snížili na 2:3, ale gólu předcházela jejich hra v šesti.
     
    Slovinsko poráží Maďarsko přesvědčivě 5:1 a je jasné, že Slovinci postupují mezi elitu! Příští rok si ale na „velkém“ mistrovství zahrají zřejmě i dnes poražení Maďaři, o účast by je připravila jen velká shoda náhod.
     
    Nejlepším hráčem Slovinska byl vyhlášen kapitán Mitja Robar, z maďarského týmu přebírá stejné ocenění gólman Rajna.
     
    Konec zápasu.
     
    58:48
    Ještě jedno vyloučení na hostující straně a opět za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Sofron.
    57:29 OGRAJENŠEK - 5:1
     
    57:29
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Druhý a třetí zásah domácích dělilo pět vteřin, tentokrát se Slovinci prosazují znovu během devíti sekund. Gól dal KEN OGRAJENŠEK, jemuž hostující obrana nevěnovala příliš pozornost, Ograjenšek si vymíchal brankáře a pak i s nechtěnou pomocí obránce Horvátha dostal kotouč za čáru. Asistence: Miha Verlič.
    57:20 SABOLIČ - 4:1
     
    57:20
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen využitá přesilovka a pojistka na slovinský triumf. ROBERT SABOLIČ nejprve tváří v tvář brankáři neuspěl, ale kotouč se k němu dostal znovu a slovinský útočník už tentokrát nikým neobsazený přibil bekhendem střelu zblízka pod víko. Asistence: Luka Maver.
     
    56:59
    Tak tímhle zřejmě maďarské naděje na zdramatizování duelu zhasly. Magosi zasáhl Gregorce do obličeje a dostal 2+2 minuty za vysokou hůl.
     
    56:47
    Jeglič se snažil překvapit Rajnu zakončením z úhlu od mantinelu. Gólman si letící puk pohlídal, schoval ho v lapačce a přerušil. Je tu poslední komerční přestávka v zápase.
     
    56:20
    Nyní si Maďaři vůbec nerozuměli a jejich špatná rozehrávka skončila až zakázaným uvolněním. Hráči se stěhují na vhazování k brankáři hostů.
     
    54:59
    Pět minut do konce a Maďaři se, zdá se, nadechují k závěrečnému náporu. Jsou často v útoku, byť před chvilkou mohli po dalším kiksu počtvrté inkasovat.
     
    53:54
    Kuralt jel úplně sám na bránu, ale nedal! Maďaři ztratili puk na útočné modré čáře a Kuralt nikým neatakovaný ujížděl na Rajnu, který ho vychytal. To mohla být pojistka na slovinský triumf.
     
    52:46
    Maďaři teď na chvíli zatlačili soupeře před jeho bránou. Pálil Sebök a Krošelj musel do rozkleku. Na programu je komerční pauza.
     
    51:00
    Maďarsko v pěti. V dnešním utkání zatím platí, že přesilovky gólem nekončí. Všechny trefy padly při hře v pěti na obou stranách.
     
    50:28
    V oslabení se dokonce hosté vydali dopředu a Macaulay si najížděl do předbrankového prostoru na přihrávku, prudký pas ovšem nedokázal zkrotit.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 1. Jeglič (Urbas, Gregorc), 27. Sabolič (Tičar, Robar), 27. Pance, 58. Sabolič (Maver), 58. Ograjenšek (Verlič) – 16. Erdély (Terbocs, Nagy)


    Slovinsko: Krošelj (Pintarič) – Pretnar, Gregorc, Podlipnik, Robar (C), Magovač, Stebih, Crnovič – Jeglič, Urbas, Verlič – Tičar, Sabolič, Kuralt – Ograjenšek, Pance, Čimzar – Koblar, Maver, Zajc – Tomaževič.
    Tréner: Matjaž Kopitar

    Maďarsko: Rajna (Hetényi) – Macaulay, Garát, Horváth, Pozshai, Fejes, Szirányi, Kiss – Sofron, Hári, Erdély – Sebök, Kulmala, Magosi – Nagy (C), Terbocs, Papp – Sarpatki, Tóth, Kóger – Vas.
    Tréner: Sean Simpson

    Rozhodca: Hölm (SWE), Piragić (CRO) – Leermakers (NED), Nöthegger (AUT)