J. Kórea – Litva 3:5 (kon.) | Slovinsko – Maďarsko 5:1 (kon.)
koniec
Slovinsko
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Maďarsko
cz Piatok 06.05.2022, 19:00 • Hala Tivoli, Ljubljana, Slovinsko • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:29 OGRAJENŠEK - 5:1
     
    57:29
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Druhý a třetí zásah domácích dělilo pět vteřin, tentokrát se Slovinci prosazují znovu během devíti sekund. Gól dal KEN OGRAJENŠEK, jemuž hostující obrana nevěnovala příliš pozornost, Ograjenšek si vymíchal brankáře a pak i s nechtěnou pomocí obránce Horvátha dostal kotouč za čáru. Asistence: Miha Verlič.
    57:20 SABOLIČ - 4:1
     
    57:20
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen využitá přesilovka a pojistka na slovinský triumf. ROBERT SABOLIČ nejprve tváří v tvář brankáři neuspěl, ale kotouč se k němu dostal znovu a slovinský útočník už tentokrát nikým neobsazený přibil bekhendem střelu zblízka pod víko. Asistence: Luka Maver.
    26:50 PANCE - 3:1
     
    26:50
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Za dalších pět vteřin se domácí prosazují podruhé a vedou už 3:1! ŽIGA PANCE vystartoval hned po buly ve středovém kruhu dopředu, o puk obral váhajícího obránce Horvátha a pak si poradil i s brankářem Rajnou! Bez asistence.
    26:45 SABOLIČ - 2:1
     
    26:45
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Domácí trestají maďarskou chybu v útočném pásmu. Tam si hosté nerozuměli při rozehrávce a Slovinsko vystartovalo dopředu. Tičarovu střelu ještě Rajna vyrazil, Tičar pak místo dorážky přihrál do mezikruží a ROBERT SABOLIČ trefil přesně. Slovinsko vede 2:1. Asistence: Rok Tičar, Mitja Robar.
    15:06 ERDÉLY - 1:1
     
    15:06
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďaři z ničeho nic vyrovnávají, ale publikum i slovinská střídačka se hodně zlobí. Krátce před gólem byl totiž Urbas v takřka jasné šanci možná faulovaný, jenže rozhodčí nechali pokračovat ve hře a z protiútoku hosté skórovali. Prosadil se nejproduktivnější hráč Maďarů CSANAD ERDÉLY, kterému po pěkném ťukesu přihrál na brankoviště Terbocs a Erdély zakončoval do prázdné brány. Asistence: Ištván Terbocs, Gergo Nagy.
    00:30 JEGLIČ - 1:0
     
    00:30
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je nástup! Domácí se hned po buly nastěhovali do útočného pásma a po třiceti vteřinách hry otevírají skóre! ŽIGA JEGLIČ dostal zpoza brány přihrávku od Urbase a pěknou střelou švihem z oblasti vrcholu kruhů trefil přesně pod víko. Rajna zůstal stát, měl zakrytý výhled. Asistence: Jan Urbas, Blaž Gregorc.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 1. Jeglič (Urbas, Gregorc), 27. Sabolič (Tičar, Robar), 27. Pance, 58. Sabolič (Maver), 58. Ograjenšek (Verlič) – 16. Erdély (Terbocs, Nagy)


    Slovinsko: Krošelj (Pintarič) – Pretnar, Gregorc, Podlipnik, Robar (C), Magovač, Stebih, Crnovič – Jeglič, Urbas, Verlič – Tičar, Sabolič, Kuralt – Ograjenšek, Pance, Čimzar – Koblar, Maver, Zajc – Tomaževič.
    Tréner: Matjaž Kopitar

    Maďarsko: Rajna (Hetényi) – Macaulay, Garát, Horváth, Pozshai, Fejes, Szirányi, Kiss – Sofron, Hári, Erdély – Sebök, Kulmala, Magosi – Nagy (C), Terbocs, Papp – Sarpatki, Tóth, Kóger – Vas.
    Tréner: Sean Simpson

    Rozhodca: Hölm (SWE), Piragić (CRO) – Leermakers (NED), Nöthegger (AUT)