Manchester United – Chelsea 1:1 (kon.)
koniec
Manchester United
1:1 (0:0)
Chelsea FC
Štvrtok 28.04.2022, 20:45 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ťažko povedať, kto bude s bodom spokojnejší, pretože oba tímy dnes chceli vyhrať. Vzhľadom na priebeh však Chelsea môžu ľutovať nevyužité šance, ktorých bolo dostatok. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem vám pekný večer alebo dobrú noc. (22:35:25)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Victor Lindelöf sa síce k hlavičke po rohu prepracoval, lenže nedokázal dať lopte razanciu a ani ideálny smer, chytil ju Edouard Mendy.
     
    90+2
    Bruno Fernandes a Cristiano Ronaldo sa dostali kontrou do šestnástky, získali rohový kop, takže domáci sa môžu pokúsiť o rozhodnutie.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Manchester United:
    z ihriska odchádza Anthony Elanga, prichádza Alejandro Garnacho.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    88
    Anthony Elanga skončil na trávniku po tvrdom súboji, v ktorom s ním bol Antonio Rüdiger. Švédsky mladík potrebuje ošetrenie, ale bude v poriadku.
     
    87
    Žltá karta pre tím Chelsea FC (Antonio Rüdiger).
     
    86
    Oba tímy by dnes radi rozhodli, zatiaľ sa k tomu v záverečných minútach nemá ani jeden. Prípadný gól bude podľa všetkého naozaj rozhodovať.
     
    84
    Anthony Elanga si dovolil proti presile, fauloval ho Antonio Rüdiger. Domáci tak získali priamy kop, centrovanú loptu nezakončil nik v červenom.
     
    83
    Striedanie v tíme Chelsea FC:
    z ihriska odchádza N'Golo Kanté, prichádza Ruben Loftus-Cheek.
     
    82
    Antonio Rüdiger sa po centri z rohu dostal k hlavičke spred malého vápna, v ťažkej pozícii namieril vedľa priestoru troch žrdí de Geu.
     
    81
    Marcos Alonso strieľal spred šestnástky do Dalota, od neho sa lopta odrazila a zakončoval aj Reece James. Ten zase napálil Alexa Tellesa.
    80. Reece James (CHE)
     
    80
    Mason Mount posunul loptu na šestnástku, kde si Reece James pripravil streleckú pozíciu a aj keď to mal na slabšiu ľavačku, tak poslal krásnu technickú strelu. Iba do žrde.
     
    79
    Striedanie v tíme Manchester United:
    z ihriska odchádza Nemanja Matić, prichádza Phil Jones.
     
    78
    Cristiano Ronaldo dostal dobrú prihrávku do šestnástky a zblízka zakončoval, ale iba do Mendyho a navyše z ofsajdu.
     
    76
    Alex Telles na ľavom krídle získal aut. Domáci sa pokúsia odohrať dlhší časový úsek na útočnej polovici, čo sa im dnes nedarí.
     
    75
    Pätnásť minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Dokáže jeden či druhý tím strhnúť vedenie na svoju stranu?
     
    73
    Marcos Alonso sa zľava dostal do šestnástky, prihrával do druhej vlny, kde si zbiehal Mason Mount. Včas pred ním zasiahol Alex Telles.
     
    72
    Dobrý center na zadnú žrď od Jamesa, ale znova nebol zakončený. David de Gea preto nemusel zasahovať.
     
    71
    Striedanie v tíme Chelsea FC:
    z ihriska odchádza Kai Havertz, prichádza Romelu Lukaku.
     
    70
    Striedanie v tíme Chelsea FC:
    z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Christian Pulisic.
     
    69
    Kai Havertz mal byť adresátom ďalšej prihrávky do pokutového územia domáceho tímu, zasiahol pred ním stopér Victor Lindelöf.
     
    68
    Reece James dostal pas do šestnástky, hlavou loptu posúval pred bránku, kde bol Timo Werner dobre prikrytý.
     
    67
    Defenzíva domácich odvrátila rohový kop, dopredu sa Manchester United nedostal. Marcus Rashford nemal k lopte skôr ako N'Golo Kanté.
     
    66
    Nemanja Matić a Reece James v súboji pri postrannej čiare, ktorý sa presunul vedľa ihriska. Obaja sa ponaťahovali, ale všetko je veľmi rýchlo vyriešené.
     
    64
    Rohy: 1 – 5
     
    63
    Portugalčan strelil svoj 17. ligový gól v tejto sezóne a vrátil svojmu tímu nádej na body z tohto stretnutia.
    62. Cristiano Ronaldo (MAN) - 1:1
     
    62
    Manchester United dal gól!
    "Red Devils" však majú zbraň najväčšieho kalibru a preto radosť Chelsea dlho netrvala. Dalot zachytil loptu v strede ihriska, prihral pred seba a Nemanja Matić vytiahol krásnu prihrávku vzduchom do pokutového územia. CRISTIANO RONALDO si najskôr loptu spracoval, následne nedal šancu Mendymu.
     
    61
    Chelsea ide po hodine hry zaslúžene do vedenia, pretože doteraz bola jednoznačne lepším tímom, mala aj niekoľko šancí a presný zásah visel na vlásku.
    60. Marcos Alonso (CHE) - 0:1
     
    60
    Chelsea dala gól!
    Reece James centroval sprava pred päťku, kde Kai Havertz iba predĺžil za seba, ale nepokrytý MARCOS ALONSO to z voleja trafil presne mimo dosah de Geu.
     
    59
    Reece James zrazeným centrom získal rohový kop. Ten defenzíva Manchestru United bez väčších problémov vyriešila a dostala loptu do bezpečia.
     
    58
    Bruno Fernandes po strate lopty zabojoval, Marcos Alonso sa po krídle nedostal na útočnú polovicu, keďže to Portugalčan zatrhol.
     
    57
    Antonio Rüdiger sa dostal po ľavom krídle dopredu, prihrávkou hľadal spoluhráčov pred šestnástkou. To sa mu nepodarilo podľa predstáv.
     
    56
    Thiago Silva zastavil prihrávku za obranu Chelsea a odvrátil možnú kontru domácich. V posledných minútach však hra trochu upadla.
     
    55
    Reece James sa po krídle nedostal ďaleko, dobre si defenzívne povinnosti splnil Bruno Fernandes. Napriek tomu bude vhadzovať Chelsea.
     
    54
    Po súboji v strede ihriska sa strhli menšie protesty, ale rozhodca všetko zastavil a emócie nedostali zelenú.
     
    53
    Hra v druhom polčase sa podobá na tú v prvom dejstve, kedy Chelsea kontrolovala loptu a bola nebezpečnejším tímom.
     
    52
    Mason Mount poslal sprava výborný center na zadnú žrď, lopta preletela šestnástkou a Timo Werner ju pred prázdnou bránkou iba tesne minul.
     
    50
    Marcos Alonso poslal z rohu nebezpečný center do päťky, odvrátiť ho však dokázal Scott McTominay a následne bol faulovaný Marcus Rashford.
     
    49
    Timo Werner chcel dostať loptu prihrávkou na pravé krídlo, Reece James sa k nej nedostal. Bol tam ešte teč, čiže Chelsea získala aspoň roh.
     
    48
    Takmer to zahučalo pred bránkou Chelsea, pretože Nemanja Matić poslal pred bránku výbornú loptu. Jeho spoluhráčom centimetre chýbali od zakončenia.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú aj po zmene strán tak ako duel odštartovali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Chelsea bola v prvom polčase lepším tímom, vytvorila si niekoľko gólových šancí, ale gól nedala, na ten stále čakáme. Manchester United musí smerom dopredu pridať.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Reece James s prudkým strieľaným centrom, situáciu vyriešil defenzívnym zákrokom útočník Cristiano Ronaldo.
     
    43
    Mason Mount po faule McTominaya získal priamy kop vhodný na center. Pri lopte už sú Marcos Alonso a Reece James.
     
    42
    Raphaël Varane prečítal nákop do pokutového územia a aj keď loptu iba odohral k Jamesovi, jeho pas pred bránku odkopol Alex Telles.
     
    41
    Victor Lindelöf vyriešil akciu Chelsea po ľavom krídle, kde Marcos Alonso posúval loptu, avšak Kai Havertz sa k nej už nedostal.
     
    40
    Bruno Fernandes dostal prihrávku pred šestnástku súpera, ešte loptu posúval k bránke. Cristiano Ronaldo na ňu štartoval z ofsajdu.
     
    39
    Antonio Rüdiger poslal zakončenie takmer z 30 metrov. Mieril nad brvno bránky súpera, David de Gea sa za týmto pokusom iba obzrel.
     
    37
    César Azpilicueta prihrávkou po trávniku hľadal v šestnástke Havertza, zabránil tomu Victor Lindelöf. Následný center sprava zase vyriešil Dalot.
    36. David de Gea (MAN), Kai Havertz (CHE)
     
    36
    Reece James poslal sprava výborný center na päťku presne medzi obrancov, Kai Havertz mal obrovskú možnosť. Nanešťastie pre neho hlavičkoval iba do stredu bránky, kde sa nachádzal David de Gea.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment na jednej či druhej strane?
     
    34
    Anthony Elanga sa na krídle nedokázal presadiť. Prehodil si síce loptu cez Alonsa, okamžite mu ušla mimo ihriska.
     
    33
    Timo Werner zakončoval cez Lindelöfa zvnútra šestnástky, nachádzal sa v ofsajde. O niekoľko sekúnd neskôr bol mimo hry aj Mason Mount.
     
    32
    Strely: 3 – 9
    Strely na bránku: 1 – 4
     
    31
    Reece James je na pravom krídle veľmi aktívny. Prebil sa do šestnástky a posielal loptu na zadnú žrď. Marcos Alonso potreboval iba krok, aby zakončoval do prázdnej bránky.
     
    30
    Cristiano Ronaldo odvrátil na prvej žrdi center z rohu. Loptu si síce našiel Antonio Rüdiger, avšak z voleja vysoko prestrelil bránku de Geu.
     
    29
    Znova kombinácia rovnakej dvojice. Zase N'Golo Kanté s prihrávkou za obranu, tentoraz bol Kai Havertz sám pred de Geom. Španielsky gólman predviedol veľmi dôležitý zákrok.
    28. David de Gea (MAN), Kai Havertz (CHE)
     
    28
    Pokračujeme v sérií mnohých zakončení na oboch stranách. Veľa z nich sa dá nazvať pološancami, ale na vyloženú príležitosť stále čakáme.
     
    27
    N'Golo Kanté veľmi dobre potiahol loptu, poslal ju za obrancov. Kai Havertz sprava vošiel do šestnástky, z mierneho uhlu namieril do bočnej siete.
     
    26
    Timo Werner prehadzoval loptu ponad obrancov Manchestru United do šestnástky, kde zasiahol pred Mountom brankár David de Gea.
     
    25
    Pokus o signál hráčom Chelsea z rohového kopu nevyšiel, zakončenie neprišlo. Napriek tomu hostia ostávajú na útočnej polovici.
     
    24
    Marcos Alonso a Timo Werner zakombinovali na ľavom krídle, prinieslo to zisk rohového kopu pre Chelsea.
     
    23
    Bruno Fernandes a Marcus Rashford mohli ísť cez otvorený priestor do brejku, vyzeralo to nádejne, spoločne to aj pokazili. Na druhú stranu hru otočil Mason Mount, pred bránkou bol pri lopte skôr de Gea ako Mount.
     
    22
    Mason Mount prudkým centrom sprava nenašiel nikoho pred bránkou. Na druhej strane individuálne neuspel Marcos Alonso.
     
    21
    Alex Telles poslal zľava dlhý a nepresný center, Cristiano Ronaldo naň nemal nárok. Všetko vyriešil Edouard Mendy.
    20. N'Golo Kanté (CHE), David de Gea (MAN)
     
    20
    Manchester United sa drží s loptou na útočnej polovici ihriska, nedarí sa mu však prejsť na dostrel bránky Mendyho.
     
    19
    Marcus Rashford ostáva ležať na trávniku, ošetrenie nebude potrebné. Anglický futbalista bude v poriadku a môže pokračovať.
     
    18
    N'Golo Kanté preváhal ideálnu pozíciu na zakončenie, kontra hostí takisto nevyšla. Marcus Rashford nedostal dobrú prihrávku.
     
    17
    Reece James sprava chcel predĺžiť loptu za obranu, kam štartoval Mason Mount. Dobre zasiahol a prečítal to Nemanja Matić, ktorý po sezóne odchádza z Old Traffordu.
     
    16
    Alex Telles najskôr stratil loptu, Mason Mount a Reece James sa ďaleko nedostali, keďže Brazílčan zodpovedne napravil svoje zaváhanie.
    15. Cristiano Ronaldo (MAN)
     
    15
    Scott McTominay a Bruno Fernandes sa cez presilu protihráčov nedostali do šestnástky. Krátko na to vymyslel dobrú kolmicu Matić, no Cristiano Ronaldo na ňu nestihol reagovať.
     
    14
    Cristiano Ronaldo si pred šestnástkou pripravil pozíciu na strelu, dobre postavený Thiago Silva loptu na bránku Mendyho neprepustil.
     
    13
    Antonio Rüdiger center pred bránku odvrátil, lopta sa vrátila. Spred päťky nožničkami zakončoval nad Mendyho svätyňu Cristiano Ronaldo.
     
    12
    Marcus Rashford sa pokúsil z krídla dostať do pokutového územia hostí, v tom mu zamedzil César Azpilicueta. Odvrátil na rohový kop.
     
    10
    Desať minút je za nami. Nehrá sa v nejakom vysokom tempe, ale sledovali sme už množstvo zakončení na tak krátky časový úsek.
     
    9
    Scott McTominay otočil hru doľava, odkiaľ centroval Alex Telles a k hlavičke sa dostal Bruno Fernandes. Jeho pokus pokryl Edouard Mendy.
     
    8
    Znova otvorený priestor, tentoraz už vo vnútri šestnástky, kde ho mal Reece James, ale zakončenie mu zrazil Varane do tváre a od nej smeruje mimo ihriska.
     
    7
    Aktívny úvod hostí pokračuje. Victor Lindelöf neubránil ideálne Tima Wernera, ten cez neho mieril k žrdi. Aj v tomto momente zasiahol David de Gea.
     
    6
    Reece James dostal prihrávku od Marcosa Alonsa, pred pokutovým územím mal dosť priestoru a prudko vystrelil pod brvno. Tam bol pripravený David de Gea.
     
    5
    Timo Werner sa síce na krídle dostal k centru, lenže ten tečoval Alex Telles a všetko poľahky vyriešil brankár David de Gea.
     
    4
    Anthony Elanga si dobre splnil defenzívne povinnosti, keď získal loptu pri vlastnej šestnástke a navyše ho fauloval Jorginho.
     
    3
    Mason Mount sa na hranici pokutového územia dostal k strele, jeho pokus zablokoval dobre postavený Diogo Dalot.
     
    2
    Chelsea sa drží na útočnej polovici ihriska, kde sa snaží kombinovať a postupne sa dostať na dostrel bránky de Geu.
     
    1
    Domáci Manchester United nastupuje v tradičnom červenom, hostia majú tiež svoje typické modré dresy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Dalot, Lindelöf, Varane, Telles – McTominay, Matić – Elanga, Fernandes (C), Rashford – Ronaldo.
    Náhradníci: Heaton, D. Henderson – Bailly, Garnacho, P. Jones, Mata, Mejbri, Shoretire.

    Chelsea FC: E. Mendy – R. James, T. Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C), Kanté, Jorginho, Alonso – Mount, Werner – Havertz.
    Náhradníci: Arrizabalaga – T. Chalobah, Kenedy, Loftus-Cheek, Lukaku, Saúl, Pulisic, M. Sarr, Zyech.
     
    Manchester United

    "Red Devils" pokračujú v nevyrovnaných výkonoch a nachádzajú sa na šiestom mieste Premier League so ziskom 54 bodov, na štvrtý Arsenal strácajú už šesť a pred siedmym West Hamom majú náskok iba dvoch. Prehrali posledné dva zápasy, dôležité – proti Liverpoolu a Arsenalu s celkovým skóre 1:7. Z posledných piatich ligových duelov porazili iba Norwich. Cristiano Ronaldo strelil v lige šestnásť gólov.

    Chelsea FC

    "The Blues" sú na tretej priečke so ziskom 65 bodov, pred Arsenalom majú náskok piatich bodov a na druhú priečku strácajú až 14, takže všetko nasvedčuje tomu, že Chelsea by si mohla udržať súčasné postavenie. Naposledy porazila West Ham, ale z posledných piatich zápasov podľahla prekvapivo Brentfordu aj Arsenalu, pričom ale porazila ešte Southampton (6:0) a Newcastle. Mason Mount strelil v lige ako najlepší strelec tímu 10 gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Matej Kubove

    Góly: 62. Ronaldo – 60. Alonso

    Karty:   87. Rüdiger (CHE)


    Manchester United: de Gea – Dalot, Lindelöf, Varane, Telles – McTominay, Matić (79. P. Jones) – Elanga (90+1. Garnacho), Fernandes (C), Rashford – Ronaldo.
    Náhradníci: Heaton, D. Henderson – Bailly, Mata, Mejbri, Shoretire, Fernández III.

    Chelsea FC: E. Mendy – R. James, T. Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C), Kanté (83. Loftus-Cheek), Jorginho, Alonso – Mount, Werner (70. Pulisic) – Havertz (71. Lukaku).
    Náhradníci: Arrizabalaga – T. Chalobah, Kenedy, Saúl, M. Sarr, Zyech.