Bordeaux – Metz 3:1 (kon.) | Angers – Lille 1:1 (kon.) | Brest – Nantes 1:1 (kon.)
Monaco – Troyes 2:1 (kon.) | Lens – Nice 3:0 (kon.) | Štrasburg – Lyon 1:1 (kon.)
Marseille – Montpellier 2:0 (kon.)
koniec
Racing Lens
3:0 (0:0)
OGC Nice
cz Nedeľa 10.04.2022, 17:05 • Stade Bollaert-Delelis, Lens • Ligue 1 Uber Eats • 31. kolo
Predzápasové kurzy
    90+2. Červená karta
     
    90+2
    Svůj velký výkon chtěl ozdobit Arnaud Kalimuendo. Dante ho počastoval skluzem zezadu a dostává rovnou červenou. Tak zatímco v úvodu zápasu měli hosté přesilovku, nyní budou dohrávat v oslabení. Sudí se dnes s kartami nemazal.
     
    89
    Ze hřiště se klidí už i Florian Sotoca, který zároveň předal kapitánskou pásku. Poslední minuty obstará Deiver Machado.
     
    82
    Ovace si naplno vychutnal Seko Fofana a nutno říct, že za dnešní výkon si je zasloužil. Na posledních 10 minut přepouští místo Patricku Bergovi.
     
    81
    Při střídání Todibo vztekle bouchá do hráčské lavičky. Flavius Daniliuc už asi hosty nespasí.
     
    74
    Ještě jedno okysličení na domácí straně. Costa dnes naběhal cenné kilometry a přepouští pozici Claussovi.
     
    68
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Melvin Bard, přichází Billal Brahimi.
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Calvin Stengs.
    67. Arnaud KALIMUENDO - 3:0
     
    67
    Lens právě vstřelilo branku!
    Fantom dnešního zápasu. Jinak se nedá opěvovat ARNAUD KALIMUENDO, který z nenápadné kombinace znovu vytěžil naprosté maximum. Obdržel parádní průnikovou přihrávku, byl u míče dřív než opozdilec Walter Benítez a pak už si uvolnil cestu ke střele do prázdné brány. Tomu se říká žolík. Lens vede 3:0. Kdo by to byl tvrdil po momentu z 18. minuty. Bez asistence.
     
    66
    Důraz obou týmů přetrvává a nyní byl v pozici agresora Florian Sotoca. Dokonce spatří žlutou kartu.
    57. Červená karta po 2. žluté
     
    57
    Síly na hřišti se navíc srovnávají! Lemina šel ve vápně po zbytečném šlapáku a vidí druhou žlutou kartu. To je naprostá tragédie klubu OGC Nice ve druhé půli.
    55. Cheick DOUCOURÉ - 2:0
     
    55
    Lens právě vstřelilo branku!
    Nazdár! Euforie vrcholí. Fofana udržel míč před pokutovým územím, David Costa věnoval přihrávku a pak už se síť třepotá. CHEICK DOUCOURÉ vymetl horní roh branky jako zkušená uklízečka a raduje se z gólu na 2:0. Lens se právě přiblížilo obrovskému překvapení, kdy v oslabení dokázalo dát dva góly za pět minut. Asistence: David Costa.
    51. Arnaud KALIMUENDO - 1:0
     
    51
    Lens právě vstřelilo branku!
    Spasitel je na světě. ARNAUD KALIMUENDO během pěti minut, kdy se pohybuje na trávníku, zosnoval tři zajímavé možnosti a v té třetí už se nemýlí. Cheick Doucouré parádně poslal přímku do vápna, kde si nabíhal David Costa. Jeho zakončení ještě brankář Walter Benítez tečoval nohou, ale k dorážce Kalimuenda už se dostat nestihl. Pozice to nebyla věru snadná, ale nový hrdina Lens i v pádu dokázal zasáhnout cíl. Domácí strana vede v deseti lidech. Bez asistence.
     
    50
    V běžeckém souboji nestačil na Fofanu Mario Lemina a rozvíjející útok zastavil záchrannou brzdou. Znamená to pro něj žluté ocenění.
     
    46
    No a Arnaud Kalimuendo měl okamžitě neskutečnou gólovku! Dostal se za obranu, ale svou střelu poslal zhruba metr nad břevno. Pak se ještě ozval hvizd rozhodčího patrně kvůli ofsajdu. Přesto to byl pro domácí hodně povzbudivý moment.
     
    46
    Ze hřiště odchází nevýrazný útočník Igniatius Ganago. Domácí se zkusí probudit pomocí Arnauda Kalimuendoa.
     
    45+4
    Vstupujeme do poslední nastavené minuty a žlutou kartu vidí Amine Gouiri. Jeho neúmyslná facka znamená trest, se kterým útočník rozhodně nesouhlasí.
    45+2. Dante uvolnil Kluiverta, ale gól neoslavili.
     
    45+2
    Největší šance tohoto poločasu. Danteho nabídku s povděkem přijal Justin Kluivert, ale musel zakončovat na dlouhou nohu, což ho stálo klíčovou přesnost. Přesto zřejmě „štrejchnul“ svým akrobatickým volejem bližší tyčku.
     
    45
    A zřejmě se ozvalo nějaké starší zranění, jelikož hostující trenér na nic nečeká a ještě před poločasem posílá na trávník místo Atála Lotombu.
     
    38
    Karet dnes rozhodně nepadne málo. Žlutou vidí i hostující Evann Guessand a trenéři budou mít co dělat, aby své hráče zklidnili.
     
    31
    Ve skluzu přitvrdil Cheick Doucouré a vidí žlutou kartu. Tak aby dnes domácí vůbec dohráli. Jasně nepovolený zákrok proti nastavené noze Barda.
    27. Znovu se zaskvěl Leca v přímém souboji s Gouirim.
     
    27
    Za obranu se dostával osamocený Amine Gouiri, ale koncovku proti gólmanovi nezvládnul. Nice bude tlačit na pilu a podobná okénka zkrátka čas od času vzniknou. Je třeba je ovšem potrestat.
    18. Červená karta
     
    18
    Tak pozor! Haidara sice míří z trávníku, ale ne kvůli střídání. Rozhodčí po konzultaci s video asistentem ukázal nekompromisně červenou kartu. To je hrubý škrt přes rozpočet domácích.
    2. Gólman Leca musel rychle na zem.
     
    2
    A také je tu úvodní fantastická rána. Amine Gouiri se dokázal prohnat středem a tvrdě se opřel do míče, který musel brankář Jean-Louis Leca vyrážet před sebe. Pomohla mu obrana a Lens přežilo první složitý moment.

    Patrik Czepiec

    Góly: 51. Kalimuendo, 55. Ch. Doucouré (Costa), 67. Kalimuendo

    Karty:   31. Ch. Doucouré (LNS), 66. Sotoca (LNS) – 38. Guessand (NIC), 45+4. Gouiri (NIC), 50. Lemina (NIC)   57. Lemina (NIC)   18. M. Haidara (LNS) – 90+2. Dante (NIC)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:5. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:15.
    Racing Lens: Leca – Gradit, Danso, Medina – Frankowski, Ch. Doucouré, Fofana (82. P. Berg), M. Haidara – Sotoca (89. Machado), Costa (74. Clauss), Ganago (46. Kalimuendo).
    Náhradníci: Faríñez – Cahuzac, Kalimuendo, Machado, P. Berg, Clauss, Baldé, Saïd.

    Tréner: Franck Haise

    OGC Nice: Benítez – Atál (45. Lotomba), Todibo (81. Daniliuc), Dante, Bard (68. Brahimi) – Kluivert (68. Stengs), Rosario, Lemina, Gouiri – Delort, Guessand.
    Náhradníci: Bulka – Lotomba, Thuram, Stengs, Daniliuc, Brahimi, Danilo, Amavi, Búdawí.

    Tréner: Christophe Galtier

    Rozhodca: Delajod – Finjean, Courbet