Calgary – Detroit 3:0 (kon.) | Boston – Arizona 3:2 (kon.) | NJ Devils – Anaheim 2:1 (2:0 po s.n.)
Ottawa – Chicago 3:6 (kon.) | Montreal – Seattle 3:4 (0:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 4:7 (kon.)
San Jose – LA Kings 5:0 (kon.) | Edmonton – Tampa Bay 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Carolina 4:2 (kon.)
Buffalo – Toronto 5:2 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
3:6 (2:0, 1:4, 0:2)
Chicago Blackhawks
cz Nedeľa 13.03.2022, 01:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:04
    Vhazování před klecí Ottawy vyšlo lépe Senators, kteří se po levé straně dostali kupředu a Connor Brown pálil z levé strany na klec Blackhawks, Marc-Andre Fleury měl přední tyč pokrytou.
     
    50:26
    Alex DeBrincat nyní rozehrává na levém hrazení další akci Blackhawks, do zakončení z bezprostřední blízkosti se dostal Dylan Strome, jenž mohl v krátkém sledu přidat druhý gól! Jeho rána však končí v lapačce Antona Forsberga!
    50:04 Dylan STROME - 3:6
     
    50:04
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A Chicago přidává gól již na 6:3! Seth Jones tentokrát vypálil od modré čáry a puk v předbrankovém prostoru sklepl holí směrem k ledu DYLAN STROME, po jehož teči kotouč zamířil do sítě Ottawy, s tímhle nemohl Anton Forsberg dělat vůbec nic! Ottawa ztrácí na svého soupeře už tři góly. Asistence: Seth Jones, Patrick Kane.
    48:55 Caleb JONES - 3:5
     
    48:55
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago zvyšuje na 5:3 a odskakuje svému soupeři! Kirby Dach přihrál zpoza klece Ottawy do prostoru na vrcholcích kruhů, odkud vyslal tvrdý projektil CALEB JONES, jenž propálil všechno, co před ním stálo a zvyšuje náskok svého celku na dvě branky! Asistence: Kirby Dach, Jake McCabe.
     
    48:28
    Calvin de Haan nyní pálil z osy hřiště od modré čáry, jenže Anton Forsberg zvládl jeho pokus vyrazit a o chvíli později nadvakrát zkrotil i ránu Alexe DeBrincata, který pálil po otočce na pravém kruhu.
     
    47:05
    To nyní to z pravého kruhu zkusil Nikita Zajcev a jeho projektil na přední tyč vyrážečl Marc-Andre Fleury jen s velkými potížemi!
     
    39:58
    Calvin de Haan ještě stihl najít přihrávkou na levý kruh Dylana Stromea, jenž však ranou na přední tyč Antona Forsberga nepokořil! Marc-Andre Fleury jde na poslední dvě vteřiny druhé třetiny na střídačku Blackhawks.
     
    38:02
    Alex DeBrincat přihrál do předbrankového prostoru, kde jeho prudký pas usměrnil do klece Ottawy Seth Jones, Anton Forsberg se však stihl přesunout i zasáhnout, dobrý zákrok gólmana Senators!
    35:49 Sam LAFFERTY - 3:4
     
    35:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jenže Blackhawks si berou za pouhých 8 sekund své vedení zpět! SAM LAFFERTY dostal kotouč na levou stranu hrací plochy, sjel si s ním do prostoru na ose hřiště a ostrou ranou z mezikruží na vyrážečku překonal gólmana Antona Forsberga. Bleskově tak vrací Chicago zpět do vedení! Asistence: Jake McCabe, Ryan Carpenter.
    35:41 Nick PAUL - 3:3
     
    35:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa se ihned poté co skončilo její oslabení, vydala dopředu a srovnává na 3:3! NICK PAUL šel v individuální akci sám na pravém křídle kupředu, krásnou stahovačkou se zbavil bránícího Caleba Jonese a pak vystřelil přesně ke vzdálenější tyči! Asistence: Arťom Zub, Josh Brown.
     
    33:16
    Tim Stützle naprosto zbytečně podrazil v útočném pásmu Rileyho Stillmana a za svůj prohřešek dostává dvě trestné minuty. Přesilovka pro Chicago.
     
    32:35
    Sam Lafferty najížděl na klec Ottawy zprava, Antonu Forsbergovi chtěl udělat bekhendovou kličku, ale svůj blafák za beton gólmana Senators nedotáhl!
    29:07 Caleb JONES - 2:3
     
    29:07
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blakckhawks otáčejí vývoj utkání a vedou 3:2! Seth Jones přihrál z osy hřiště na levý kruh, odkud se ostrou ranou na přední tyč prosadil jeho bratr CALEB JONES, jenž nachytal Antona Forsberga na švestkách a posílá Chicago do vedení! Asistence: Seth Jones, Brandon Hagel.
     
    27:27
    Dylan Gambrell se nyní propracoval až za klec soupeře, odkud přihrál na modrou čáru. Odtamtud přišla střela, kterou Austin Watson v předbrankovém prostoru tečoval do betonu Marca-Andre Fleurho!
     
    24:48
    Jestřábi se znovu uhnízdili v prostoru před klecí soupeře, Dylan Strome dostal pas od zadního hrazení, ale ranou z předbrankového prostoru nyní na Antona Forsberga nevyzrál!
    22:39 Jonathan TOEWS - 2:2
     
    22:39
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks využívají přesilovou hru a srovnávají na 2:2! Patrick Kane udělal na pravém kruhu krásný oblouk, přihrávkou na osu znovu našel JONATHANA TOEWSE, který si sjel s kotoučem do mezikruží a ostrou ranou na lapačku propálil Antona Forsberga, když trefil přesně bližší horní roh branky! Kotouč se dokonce od horní tyče svatyně Seantors odrazil do sítě! Začínáme od začátku! Asistence: Patrick Kane, Erik Gustafsson.
     
    21:05
    Následně Tim Stützle zasáhl na obranné modré vysokou holi Brandona Hagela a dostává za to dvě trestné minuty.
    20:58 Jonathan TOEWS - 2:1
    20:58 Jonathan TOEWS - 2:1
     
    20:58
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks snižují na 1:2! Patrick Kane se na pravém kruhu neunáhlil se střelou, počkal si na to, až JONATHAN TOEWS najede do ideálního místa na ose hřiště a pak mu přihrál. Kapitán Blackhawks pak ranou z bezprostřední blízkosti poslal kotouč do sítě a dělí náskok soupeře dvěma! Asistence: Patrick Kane.
     
    16:26
    Nyní si Kirby Dach najel na pravé straně na kruh a tvrdým projektilem orazítkoval bližší tyč za zády Antona Forsberga!
    14:07 Thomas CHABOT - 2:0
     
    14:07
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa vede 2:0! THOMAS CHABOT zachytil na útočné modré vyhození Blackhawks, hodil si puk před sebe, najel na ose hřiště na vrchol kruhů a tvrdou ranou propálil Marca-Andre Fleuryho v kleci Chicaga, když možná i s drobnou tečí bránícího Setha Jonese trefil přesně bližší horší růžek klece Jestřábů! Senators zdvojnásobují své vedení! Bez asistence.
     
    08:46
    Oba borci fasují trest na pět minut za bitku. Jonathan Toews dostává ještě dvě minuty za nedovolené bránění, které odsedí Dominik Kubalík. Přesilovka pro Ottawu.
     
    08:46
    Je tu bitka! Jonathan Toews a Zachary Sanford se do sebe tvrdě pustili v pásmu Chicaga a vyměnili si několik úderů. Kapitán Blackhawks nakonec strhl svého protivníka pod sebe a dá se říci, že v šarvátce zvítězil.
     
    06:26
    Seth Jones dostal přihrávku na vrchol pravého kruhu, odkud tvrdě vypálil na vzdálenější tyč, jenže Anton Forsberg skvěle zasáhl betonem.
    03:18 Connor BROWN - 1:0
     
    03:18
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa jde v oslabení do vedení a otevírá střelecký účet utkání! Do situace dva na jednoho se dostali Alex Formenton a CONNOR BROWN, jenž se na pravém kruhu rozhodl pro střelu na zadní tyč a trefil přesně, Marc-Andre Fleury byl bez šance zasáhnout – 1:0 pro Senators! Asistence: Alex Formenton.
     
    02:40
    Ale tady jde veškerý sport stranou! Lékaři nejspíš bojují přímo na ledě o život obránce Blackhawks! Celá lavička Chicaga nyní vylezla ze střídačky a klečí na půlící lajně... někteří hráči se modlí za život svého spoluhráče.
     
    02:40
    Tohle vůbec nevypadá dobře, celá hala ztichla. Connor Murphy je očividně v bezvědomí a na ledovou plochu jedou nosítka. Parker Kelly, který ho v rohu kluziště zezadu naremploval na hrazení, jen zaraženě stojí na trestné lavici. Trest na 5 minut plus do konce utkání odpyká Adam Gaudette.
     
    02:08
    Dominik Kubalík se dostal do palebné pozice na levém kruhu, jeho přízemní projektil však Anton Forsberg zastavuje svým betonem!

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 4. C. Brown (Formenton), 15. Chabot, 36. N. Paul (Zub, J. Brown) – 21. J. Toews (P. Kane), 23. J. Toews (P. Kane, E. Gustafsson), 30. C. Jones (S. Jones, Hagel), 36. Lafferty (McCabe, R. Carpenter), 49. C. Jones (Dach, McCabe), 51. D. Strome (S. Jones, P. Kane)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Zub, Chabot (A), N. Zajcev, Holden, J. Brown, Brännström – C. Brown (A), Norris, B. Tkachuk (C) – Gaudette, Stützle, Formenton – Sanford, Colin White, N. Paul – Watson, Gambrell, P. Kelly.
    Tréner: D.J. Smith.

    Chicago Blackhawks: M.-A. Fleury (Lankinen) – S. Jones, de Haan, C. Murphy (A), McCabe, R. Stillman, E. Gustafsson, C. Jones – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat – Dach, J. Toews (C), Hagel – T. Johnson, D. Kubalík, Lafferty – R. Carpenter, Entwistle.
    Tréner: Derek King.

    Rozhodca: Ch. Lee, B. Blandina – D. Kelly, B. Mills.

    Diváci: 14 252