Saint-Étienne – Metz 1:0 (kon.) | Bordeaux – Troyes 0:2 (kon.) | Nantes – Montpellier 2:0 (kon.)
Remeš – Štrasburg 1:1 (kon.) | Rennes – Angers 2:0 (kon.) | Lille – Clermont Foot 4:0 (kon.)
Marseille – Monaco 0:1 (kon.)
koniec
Stade de Reims
1:1 (0:0)
RC Štrasburg Alsace
cz Nedeľa 06.03.2022, 15:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Tohle ale musí být za kartu! Júnis Abdulhamíd v pádu podkopl nohy Frédéricu Guilbertovi, jenž padl na zem a následně naštvaně odmítl omluvu kapitána soupeře. Sudí se žlutou kartou rozhodl odměnit jen nesportovní chování Guilberta, za mě měl ale v první řadě vidět žlutou kartu Abdulhamíd za svůj faul.
     
    89
    A mohlo to být 2:1 pro Remeš! Arbër Zeneli nabral na levé straně rychlost, výstavně obešel Gerzina Nyamsiho a jeho rána na zadní tyč neminula brankovou konstrukci Štrasburku o moc!
    84. Jens Lys Cajuste - 1:1
     
    84
    Reims právě vstřelilo branku!
    Remeš srovnává na 1:1 v závěru utkání! Arbër Zeneli poslal centr z pravé strany na zadní tyč, kde vyplaval zcela nehlídaný JENS LYS CAJUSTE, jenž balon z malého vápna pohodlně uklidil k tyčce, gólman Matz Sels neměl šanci zasáhnout, je vyrovnáno! Asistence: Arbër Zeneli.
    78.
     
    78
    Obrovská šance Remeše! Arbër Zeneli krásně nacentroval z volného přímého kopu, který zahrával na pravé straně. Míč šel na bližší tyč kousek před malé vápno, kde hlavičkoval Wout Faes, jenž ovšem nenarval svůj projektil mezi tři tyče svatyně Štrasburku!
     
    77
    Dimitri Liénard posílá centr od levého rohového praporku napenaltu, kde hlavičkoval snad Ludovic Ajorque, Predrag Rajković chytá jeho hlavičku do rukavic.
     
    75
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Dion Lopy, přichází Alexis Flips.
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Maxime Busi, přichází Anastasios Donis.
     
    74
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Habib Diallo, přichází Kévin Gameiro.
    70. Jean-Ricner BELLEGARDE - 0:1
     
    70
    Štrasburk právě vstřelil branku!
    Celek z Alsaska otevírá skóre utkání! Rohový kop zprava se ještě neujal, následně ale Sanjin Prcić vrátil míč do šestnáctky centrem z levé strany. Wout Faes poslal hlavou balon jen před velké vápno, kde se do míče pravačkou silně opřel JEAN-RICNER BELLEGARDE, který ho tvrdou pumelicí umístil k bližší tyči a gólman Predrag Rajković se už natahoval marně! Štrasburk vede 1:0!
     
    66
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Ibrahima Sissoko, přichází Dimitri Liénard.
     
    65
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Fraser Hornby, přichází Moreto Cassama.
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Ilan Kebbal, přichází Jens Lys Cajuste.
     
    65
    Ilan Kebbal se nyní s hlasitým řevem poroučel k zemi, když mu Ibrahima Sissoko přišlápl podrážku boty. Ve finále to tak zlé asi nebude, Sissoko ale vidí žlutou kartu.
     
    62
    Tohle nevypadalo zle. Centr Alexandera Djikua z pětadvaceti metrů našel na penaltě připraveného Ludovica Ajorqueho, jehož hlavička nešla moc daleko od svatyně Remeše.
     
    59
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Nathanaël Mbuku, přichází Arbër Zeneli.
     
    54
    Ludovic Ajorque se na levé straně šestnáctky Remeše dostal k zakončení z ostrého úhlu a jeho projektil nešel příliš daleko za zadní tyč svatyně Rajkoviće.
     
    42
    Na druhé straně si šikovně z levé strany seběhl před šestnáctku domácích Habib Diallo, jehož kroucená rána na zadní tyč šla těsně vedle brankové konstrukce za zády Rajkoviće!
    31.
     
    31
    Pěkná akce Štrasburku. Po levém křídle se hráči alsaského celku dostali kupředu, Anthony Caci dal dobrou přihrávku pod sebe na osu hřiště před pokutové území Remeše. Rána Sanjina Prciće šla těsně nad zemí k levé tyči, Predrag Rajković ji však pěkným zákrokem chytá.
     
    27
    Jean-Ricner Bellegarde se už už chtěl hnát sám na bránu Remeše pro průnikové přihrávce, jenže Predrag Rajković vyběhl až na hranici pokutového území a cestu mu zastoupil, balon srazil na roh.
     
    11
    Fotbalisté z francozsko-německého pohraničí znovu okupují útočnou polovinu trávníku. Jean-Ricner Bellegarde napřáhl k další ráně zpoza vápna. Ta proletěla kousek nad břevnem svatyně Rajkoviće!
     
    9
    Štrasburk se hnal po levém křídle kupředu. Centr na Habiba Dialla adresáta nenašel. O chvíli později však z levé strany těsně před šestnáctkou pálil Jean-Ricner Bellegarde a jeho projektil nešel moc daleko od vzdálenější tyče svatyně Remeše!

    Petr Šatalík

    Góly: 84. Lys Cajuste (Zeneli) – 70. Bellegarde

    Karty:   65. Sissoko (SSG), 90+3. Guilbert (SSG)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:10. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:11.
    Stade de Reims: P. Rajković – Munetsi, Faes, J. Abdulhamíd – Busi (75. Donis), Matusiwa, Lopy (75. Flips), Konan – Kebbal (65. Lys Cajuste), Mbuku (59. Zeneli) – Hornby (65. Cassama).
    Náhradníci: Diouf – Adeline, Lys Cajuste, Cassama, Donis, Flips, Locko, Sissoko, Zeneli.

    Tréner: Oscar Garcia.

    RC Štrasburg Alsace: Sels – Perrin, Nyamsi, Djiku – Guilbert, Bellegarde, Prcić, Sissoko (66. Liénard), Caci – H. Diallo (74. Gameiro), Ajorque.
    Náhradníci: Bellaarouch – Aholou, Sahi, Fila, Gameiro, Liénard, Waris, Ouattara.

    Tréner: Julien Stephan.

    Rozhodca: J. Pignard – A. Drouet, L. Coniglio.