Saint-Étienne – Metz 1:0 (kon.) | Bordeaux – Troyes 0:2 (kon.) | Nantes – Montpellier 2:0 (kon.)
Remeš – Štrasburg 1:1 (kon.) | Rennes – Angers 2:0 (kon.) | Lille – Clermont Foot 4:0 (kon.)
Marseille – Monaco 0:1 (kon.)
koniec
Stade de Reims
1:1 (0:0)
RC Štrasburg Alsace
cz Nedeľa 06.03.2022, 15:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu těšit, na počtenou. (16:56:38)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:10. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:11.
     
    Je hotovo, je konec. Utkání mezi Remeší a Štrasburkem končí nerozhodně – 1:1. Po úvodní bezbrankové půli, kdy měl převahu celek z Alsaska, se hra poměrně vyrovnala. Mužstvo z francouzsko-německého pomezí však přesto šlo v 70. minutě do vedení, když se pěknou ranou zpoza vápna prosadil Jean-Ricner Bellegarde, jenž byl asi nejaktivnějším fotbalistou zápasu. Tým z oblasti Champaigne dnes čekal na jedinou příležitost. Ta přišla v 84. minutě, kdy Arbër Zeneli skvěle zahrál standardku a Jens Lys Cajuste míč na zadní tyči uklidil do sítě. Následně už nikdo další zásah přidat nezvládl, takže duel končí remízou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tohle ale musí být za kartu! Júnis Abdulhamíd v pádu podkopl nohy Frédéricu Guilbertovi, jenž padl na zem a následně naštvaně odmítl omluvu kapitána soupeře. Sudí se žlutou kartou rozhodl odměnit jen nesportovní chování Guilberta, za mě měl ale v první řadě vidět žlutou kartu Abdulhamíd za svůj faul.
     
    90+2
    Byl to pravděpodobně Ludovic Ajorque, kdo se ujal zahrání volného přímého kopu. Jeho rána ze standardní situace Štrasburku však byla hodně nepřesná.
     
    90+1
    Kévin Gameiro byl faulován asi třicet metrů před klecí Remeše na ose hřiště, když ho Júnis Abdulhamíd stáhl zezadu k zemi. Sudí nařizuje volný přímý kop a přidává k základní hrací době tři minuty navíc.
     
    90
    Hráči z města na francouzsko-německém pomezí vytváří závěrečný nápor, centr Anthonyho Caciho z levého křídla boxuje gólman Predrag Rajković od své klece.
     
    90
    Frédéric Guilbert vrací balon do hry autovým vhazováním, následně míří fotbalisté z Alsaska kupředu vyšším míčem, který zpracovává Kévin Gameiro.
     
    89
    A mohlo to být 2:1 pro Remeš! Arbër Zeneli nabral na levé straně rychlost, výstavně obešel Gerzina Nyamsiho a jeho rána na zadní tyč neminula brankovou konstrukci Štrasburku o moc!
     
    88
    Hráči Remeše drží mičudu na vlastních kopačkách. Nyní poslali balon k pravé krajní čáře, kde může v akci pokračovat Alexis Flips.
     
    87
    Štrasburk tlačí, centr Anthonyho Caciho z levého křídla sice šel na malý čtverec pokutového území Remeše, jenže tam ještě žádný z jeho spoluhráčů nestačil doběhnout.
     
    86
    Zahraje si brankář Remeše Predrag Rajković, který poslal míč až na půlící kruh a uklidňuje tak svůj celek na nějakou dobu.
     
    85
    Štrasburk se nechce smířit s tím, že právě přišel o dva body a míří kupředu, Anthony Caci nabírá na levém křídle rychlost.
    84. Jens Lys Cajuste - 1:1
     
    84
    Reims právě vstřelilo branku!
    Remeš srovnává na 1:1 v závěru utkání! Arbër Zeneli poslal centr z pravé strany na zadní tyč, kde vyplaval zcela nehlídaný JENS LYS CAJUSTE, jenž balon z malého vápna pohodlně uklidil k tyčce, gólman Matz Sels neměl šanci zasáhnout, je vyrovnáno! Asistence: Arbër Zeneli.
     
    84
    Faulovaným byl nyní na pravém křídle snad Anastasios Donis, nedovolený zákrok signalizoval Pignardovi krajní sudí a Arbër Zeneli si staví míč k zahrání standardní situace.
     
    83
    Zato Remeš táhla po levém křídle kupředu rychlý brejk, na jehož konci ovšem byla nepřesná přihrávka, kterou zvládl zachytit Sanjin Prcić, jenž odkopává míč od pokutového území Štrasburku.
     
    82
    Anthony Caci vhazuje na levém křídle balon na trávník. Fotbalisté Štrasburku se však ke kleci Remeše přiblížit nedokázali.
     
    81
    Jens Lys Cajuste se zvolna došoural za postranní čáru, kam ho doprovodili také kluboví lékaři, Arbër Zeneli mezitím vhazuje balon zpět do hry.
     
    80
    Na zemi se nyní ocitl Jens Lys Cajuste, kterému nejprve podjely nohy a následně ho skluzem dojel i Ludovic Ajorque. Fotbalista Remeše se zvedá pomalu.
     
    79
    A na druhé straně se bude zase zahrávat rohový kop z pravé strany. Frédéric Guilbert zahrával míč na přední tyč, kde ho Wout Faes poslal hlavou na velké vápno a Dimitri Liénard ho centrem vracel do ohně. Míč z jeho kopačky však šel kousek nad břevno klece Remeše.
    78.
     
    78
    Obrovská šance Remeše! Arbër Zeneli krásně nacentroval z volného přímého kopu, který zahrával na pravé straně. Míč šel na bližší tyč kousek před malé vápno, kde hlavičkoval Wout Faes, jenž ovšem nenarval svůj projektil mezi tři tyče svatyně Štrasburku!
     
    78
    Remeš se poměrně lacino dostala ke standardní situaci na pravé straně a Arbër Zeneli už si chystá balon k volnému přímému kopu.
     
    77
    Dimitri Liénard posílá centr od levého rohového praporku napenaltu, kde hlavičkoval snad Ludovic Ajorque, Predrag Rajković chytá jeho hlavičku do rukavic.
     
    76
    Štrasburk několikrát ztratil a získal balon v dobrém prostoru na ose hřiště těsně před šestnáctkou soupeře, ani Anthony Caci se ale nakonec k zakončení nedostal.
     
    75
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Dion Lopy, přichází Alexis Flips.
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Maxime Busi, přichází Anastasios Donis.
     
    75
    Takhle má vypadat sport. Ostrý souboj dvou dvojek, Wouta Faese a Frédérica Guilberta u rohového praporku vyzněl nakonec lépe pro hráče Remeše, protože jeho tým bude rozehrávat od své svatyně. Oba hráči si ale následně s úsměvem plácli, krásné gesto.
     
    74
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Habib Diallo, přichází Kévin Gameiro.
     
    74
    Anthony Caci má mičudu na levé krajní čáře, krátkou přihrávkou ji vrací stoperům, kteří tentokrát přenesou hru na druhou stranu trávníku.
     
    73
    Remeš poslala centr na velké vápno, kde došlo k hlavičkovému souboji, Arbër Zeneli rozhazuje rukama, naznačuje, že byl faulován. Sudí ale mlčí a Štrasburk žene hru na opačnou stranu trávníku.
     
    72
    Maxime Busi se na pravé straně hodně snažil, přes dva bránící soupeře se ale přesto nedostal a musí tak vrátit balon dozadu stoperům.
     
    71
    Remeš potřebuje ve zbývajícím čase zvýšit výkon. Zatím ale rozehrává z vlastní poloviny trávníku, kde kombinují Wout Faes a Ghislain Konan.
    70. Jean-Ricner BELLEGARDE - 0:1
     
    70
    Štrasburk právě vstřelil branku!
    Celek z Alsaska otevírá skóre utkání! Rohový kop zprava se ještě neujal, následně ale Sanjin Prcić vrátil míč do šestnáctky centrem z levé strany. Wout Faes poslal hlavou balon jen před velké vápno, kde se do míče pravačkou silně opřel JEAN-RICNER BELLEGARDE, který ho tvrdou pumelicí umístil k bližší tyči a gólman Predrag Rajković se už natahoval marně! Štrasburk vede 1:0!
     
    69
    Ludovic Ajorque byl před šestnáctkou protivníka sražen zezadu k zemi, sudí na to ale nereflektoval, ránu Alexandera Djikua z větší vzdálenosti vyráží Predrag Rajković na rohový kop.
     
    69
    Habib Diallo se hnal k rohovému praporku na pravé straně s míčem u kopačky, Júnis Abdulhamíd jej však excelentně dostoupil, počkal si, až soupeře přeběhne míč a pak si ho vzal.
     
    68
    Marně se snažil Dimitri Liénard zpracovat prudký balon na levé krajní čáře, míč je v zámezí, Predrag Rajković bude moci vykopávat od své klece.
     
    67
    Oba celky tak už alespoň jednou střídaly. Pokračuje se ve hře. Do obrovské šance se nyní málem dostal Arbër Zeneli, jenž si na penaltě špatně zpracoval míč.
     
    66
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Ibrahima Sissoko, přichází Dimitri Liénard.
     
    65
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Fraser Hornby, přichází Moreto Cassama.
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Ilan Kebbal, přichází Jens Lys Cajuste.
     
    65
    Ilan Kebbal se nyní s hlasitým řevem poroučel k zemi, když mu Ibrahima Sissoko přišlápl podrážku boty. Ve finále to tak zlé asi nebude, Sissoko ale vidí žlutou kartu.
     
    64
    Tohle není ofsajd, hraje se dál, jenže Marshall Munetsi se k ničemu odvážnému neodhodlal, stáhl míč k rohovému praporku. A tak ano, nakonec se přece jen píská postavení mimo hru.
     
    63
    Na druhé straně se o prostrkávačku snažil Arbër Zeneli, jenž ale poslal mičudu za paty Diona Lopy, jenž tak nemohl zakončovat.
     
    62
    Tohle nevypadalo zle. Centr Alexandera Djikua z pětadvaceti metrů našel na penaltě připraveného Ludovica Ajorqueho, jehož hlavička nešla moc daleko od svatyně Remeše.
     
    61
    Remeš je v druhé půli aktivnější než v té první. Nyní opět obehrává polovinu protivníka po obvodu. Silně však chybí finální fáze.
     
    60
    Maxime Busi si na pravé straně nerozuměl se spoluhráčem, kterému chtěl míč prostrčit k brankové čáře. Matzu Selsovi to ale nevadí, ten s povděkem sbírá mičudu do náruče.
     
    59
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Nathanaël Mbuku, přichází Arbër Zeneli.
     
    59
    Nyní se už zakončení vydařilo Remeši lépe, přesto rána Ilana Kebbala přibližně z dvaceti metrů mířila dost vysoko nad břevno svatyně protivníka.
     
    58
    Balon se nyní dostal před vápno Štrasburku z levé strany, Azor Matusiwa však hromadu těl stojících před ním nepropálil.
     
    57
    Sanjin Prcić nyní stáhl zezadu za dres Nathanaëla Mbukua k zemi, sudí Pignard se nemusel moc rozmýšlet a píská faul proti kleci Štrasburku.
     
    57
    Habib Diallo se na levé straně už už dostával do velké šance, kdy by šel sám na klec Remeše, zradilo ho však zpracování, následně jej dostoupili hned tři protivníci.
     
    56
    Nathanaël Mbuku chtěl asi zaznamenat první nezblokovanou střelu svého celku. Jeho pokus skoro ze středového kruhu mířil hodně vysoko nad bránu Štrasburku, Matz Sels jeho pokusu nevěnoval žádnou pozornost.
     
    55
    Remeš míří kupředu, na pravé straně centroval až na malé vápno protivníka Maxime Busi, defenziva alsaského celku si ale zvládla poradit.
     
    54
    Ludovic Ajorque se na levé straně šestnáctky Remeše dostal k zakončení z ostrého úhlu a jeho projektil nešel příliš daleko za zadní tyč svatyně Rajkoviće.
     
    54
    Mužstvo z oblasti Champaigne se dostalo k centru z levé strany od rohového praporku. Míč prošel šestnáctkou Štrasburku takřka nedotčeně, přesto měli někteří fandové dojem, že jeden z hráčů hostí hrál rukou. Sudí mlčí.
     
    53
    Predrag Rajković se opět musel zapojit do rozehrávky svých spoluhráčů. Následně volí opět prostor u pravé krajní čáry, kde je v posledních chvílích hodně vytěžovaný Maxime Busi.
     
    52
    Remeš nespěchá s rozehrávkou od vlastní svatyně. Nakonec však klasický vysoký odkop musel přijít, fotbalisté Štrasburku dobře presovali. Na pravé straně nyní hraje Maxime Busi.
     
    51
    Vhazovat budou na půlící čáře fotbalisté Remeše, Maxime Busi hází kulatý nesmysl až k vlastnímu pokutovému území, kde hraje Wout Faes.
     
    50
    Maxime Busi ukázal na pravé straně svůj důraz, když čistě ramenem odstril od míče Jeana-Ricnera Bellegarda a sám posílá merunu kupředu.
     
    49
    Rohový kop z pravé strany zahráli fotbalisté Štrasburku na malý čtverec soupeře, kde se k dorážce dostal Alexander Djiku. Jeho pokus z krkolomné pozice ale postrádal razanci a stal se snadnou kořistí Predraga Rajkoviće.
     
    49
    Štrasburk se tlačil kupředu po pravém křídle, centr z tohoto prostoru sráží loknami obdařený Wout Faes na rohový kop.
     
    48
    Mužstvo z města, kde se korunovali francouzští králové, se nadále drží na balonu. Až nyní skákavá mičuda unikla Maximu Busimu do zámezí.
     
    47
    Hráči z oblasti Champaigne kombinovali nějakou dobu na půli protivníka. Cestu skrz jeho formaci ale najít nedokázali a vrací míč až na gólmana Predraga Rajkoviće.
     
    46
    Hráči Štrasburku rozehráli na své beky, kteří okamžitě poslali dlouhý vysoký míč až k bráně Remeše, tam je však důrazný Maxime Busi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    A hráči Remeše se zase ještě chtějí rozběhat, dlouhé vlasy Wouta Faese přitom vlají ve vzduchu jako vlajka. Jsme připraveni na zahájení 2. půle.
     
    Sanjin Prcić si ale nejprve musí zavázat kopačky, bez toho se hraje poměrně špatně, to je jasné.
     
    Fotbalisté obou celků se zvolna vrací na hrací plochu. Duel bude za chvilku pokračovat druhým poločasem.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:00.
     
    Statistiky 1. půle
    Držení míče: 50 % – 50 %
    Střely na bránu: 0 – 2
    Střely mimo: 0 – 5
    Rohy: 2 – 0
    Fauly: 5 – 4
     
    Úvodní půle souboje Remeše se Štrasburkem je za námi. Branku jsme v ní neviděli a pohledných akcí bylo rovněž jako šafránu. Aktivnější však byli rozhodně hráči z francouzsko-německého pohraničí, kteří alespoň párkrát nebezpečně zahrozili, mužstvo z oblasti Champaigne může být rádo, že je skóre po první pětačtyřicítce nerozhodné, domácí v ní totiž směrem dopředu nepředvedli zhola nic.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Štrasburk vyráží opět kupředu podél levé krajní čáry, Jean-Ricner Bellegarde však tentokrát neměl prostor pro postup dál k bráně protivníka, hraje tedy zpět k obráncům.
     
    44
    Remeš rozehrává na polovině hrací plochy, mičuda putuje doleva, kde může hrát Júnis Abdulhamíd, následný centr z kopačky Ghislaina Konana chytá Matz Sels do rukavic.
     
    43
    Hráči z oblasti Champaigne se dostávají kupředu po pravé straně, Fraser Hornby však údajně nacentrovat nestihl, balon mu utekl do zámezí.
     
    43
    Brankář Remeše následně v klidu sbírá ze vzduchu do rukavic vysoký balon, který si našel cestu do jeho pokutového území. Následně rozehrává ve spolupráci s Ghislainem Konanem.
     
    42
    Na druhé straně si šikovně z levé strany seběhl před šestnáctku domácích Habib Diallo, jehož kroucená rána na zadní tyč šla těsně vedle brankové konstrukce za zády Rajkoviće!
     
    41
    Krkolomná kombinace Remeše na ose hřiště k zakončení nevedla. Zblokovanou skákavou ránu, která mířila skoro k rohovému praporku, v klidu sbírá Matz Sels.
     
    40
    Během krátké chvilky si zahráli oba brankáři, Predrag Rajković už byl zase skoro až na středovém kruhu, ke vypomáhal s rozehrávkou, zatímco Matz Sels v poklidu chytá míč do náruče ve vlastní šestnáctce.
     
    39
    Anthony Caci vrací merunu do hry autovým vhazováním. Jeho tým ale zatím zůstává u vlastního pokutového území, fotbalisté Remeše aktivně napadají.
     
    38
    Remeš se dostává do šestnáctky Štrasburku, kam přišel lehký oblouček. Defenziva hostí však byla připravená na tuto možnost a Alexander Djiku posílá balon o soupeře do zámezí.
     
    37
    Fotbalisté z oblasti Champaigne se s balonem na půli protivníka moc neohřáli, brankář Predrag Rajković přibíhá skoro až ke středovému kruhu. Možná i proto, aby svým spoluhráčům vyčinil, na každý pád se ujal rozehrávky.
     
    36
    Vysoký centr šel dá vápna Remeše, kde se v hlavičkovém souboji střetli Marshall Munetsi a Habib Diallo. Sudí Pignard píská útočný faul. Diallo nesouhlasí a já bych se k němu přidal.
     
    35
    Frédéric Guilbert vrací mičudu na pravé straně hrací plochy zpět do hřiště. Fotbalisté z Alsaska rychle přenáší míč k levé krajní lajně.
     
    34
    Na zemi se po souboji s Maximem Busim ocitl Jean-Ricner Bellegarde. Sudí nařizuje volný přímý kop, který Štrasburk zahraje z vlastní poloviny trávníku.
     
    33
    Habib Diallo se na levé straně dostal s míčem už za brankovou čáru, veškeré další vzrušení tak už bylo zbytečné. Predrag Rajković může vykopávat od své klece.
     
    32
    Celek z francouzsko-německého pohraničí je i nadále nastěhován na útočné polovině, Ibrahima Sissoko však nemá komu, musí hrát dozadu.
    31.
     
    31
    Pěkná akce Štrasburku. Po levém křídle se hráči alsaského celku dostali kupředu, Anthony Caci dal dobrou přihrávku pod sebe na osu hřiště před pokutové území Remeše. Rána Sanjina Prciće šla těsně nad zemí k levé tyči, Predrag Rajković ji však pěkným zákrokem chytá.
     
    30
    Ibrahima Sissoko se po standardce Štrasburku dostal před šestnáctkou Remeše k odraženému míči. Napálil jej však pouze do prvního bránícího soupeře.
     
    29
    Jean-Ricner Bellegarde šel po levém křídle do dalšího brejku, Ilan Kebbal jej však včas dostoupil a zezadu mu podkopl stojnou nohu, píská se faul.
     
    28
    Žádné velké vzrušení se po rohovém kopu fotbalistů Alsaska z pravé strany nedělo. Mičuda zamířila takřka okamžitě do středu hrací plochy.
     
    27
    Jean-Ricner Bellegarde se už už chtěl hnát sám na bránu Remeše pro průnikové přihrávce, jenže Predrag Rajković vyběhl až na hranici pokutového území a cestu mu zastoupil, balon srazil na roh.
     
    26
    Roh z pravé strany zahráli hráči Remeše na malé vápno Štrasburku, kde si pro míč vyskočil Matz Sels, který boxuje merunu dál od své svatyně.
     
    26
    Alexander Djiku předvedl na levé straně pokutového území pěkný skluz, když sebral Nathanaëli Mbukuovi balon z kopačky. Roh pro Remeš.
     
    25
    Následně zahrávali fotbalisté Remeše standardní situaci na levé straně vedle velkého vápna, defenziva Štrasburku v čele s Matzem Selsem však vážnější komplikace nezaznamenala.
     
    24
    Remeš má nyní lepší pasáž, kdy se alespoň drží na míči, Ilan Kebbal si na levé straně došel pro faul, když ho Ibrahima Sissoko podrazil zezadu.
     
    24
    Júnis Abdulhamíd rozehrává ve středu hřiště na pravé křídlo, následně jeho spoluhráči přenášejí centem míč doleva, kde bude hrát Marshall Munetsi.
     
    23
    Máme za sebou první čtvrtinu utkání a musíme konstatovat, že příliš vzrušující podívanou zatím nesledujeme. Více ze hry mají zatím fotbalisté Štrasburku.
     
    22
    Predrag Rajković rozehrává od vlastní svatyně. Kombinace se ale Remeši příliš nevydařila, na balon se poměrně rychle dostává soupeř.
     
    21
    Štrasburk operuje s balonem u levé postranní čáry. Protivník jej však stíhá dostoupit a balon musí jít dozadu zpět na Frédérica Guilberta.
     
    20
    Následně zahrávala Remeš ještě rohový kop z pravé strany, jenže ani ten se nijak neujal, následně Fraser Hornby fauloval Lucase Perrina.
     
    19
    Hráči z města, kde se korunovali francouzští králové, se dostávají kupředu po levém křídle, centr Nathanaëla Mbukua však prošel nerušeně šestnáctkou Štrasburku.
     
    18
    Hráči Racing Clubu se opět dostávají s balonem na útočnou polovinu trávníku, Sanjin Prcić na něm ale tentokrát mičudu neudržel, protože mu meruna utekla do zámezí.
     
    18
    Sanjin Prcić tak zahrával prakticky rohový kop z levé strany, jenže celek z francouzsko-německého pohraničí tuto příležitost k ničemu užitečnému nevyužil.
     
    17
    Jean-Ricner Bellegarde doběhl s míčem opravdu až k rohovému praporku, kde ho zezadu poslal k zemi Dion Lopy, sudí Pignard píská faul.
     
    16
    Hráči z Alsaska hodně vysoko napadají rozehrávku soupeře. Nyní získává u levého rohového praporku míč Jean-Ricner Bellegarde.
     
    15
    Alexander Djiku stojí na balonu na levém křídle, na zádech mu visí protivník. Fotbalista Štrasburku bude muset hrát dozadu.
     
    14
    Hodně riskantní rozehrávku nyní zvolil Matz Sels se svými obránci. Defenziva Štrasburku ale nakonec zvládla dostat míč na útočnou polovinu hřiště, kde se však Sanjin Prcić dostává do zámezí.
     
    13
    Remeš se po delší době dostává na půli protivníka. Jenže se tam moc dlouho neohřeje, její hráči volí zpětný pas na Maxima Busiho.
     
    12
    Hráči z Alsaska jsou opět u míče, jejich kombinace na levém křídle však nyní nebyla přesná, rozehrávat tak může Ghislain Konan.
     
    11
    Fotbalisté z francozsko-německého pohraničí znovu okupují útočnou polovinu trávníku. Jean-Ricner Bellegarde napřáhl k další ráně zpoza vápna. Ta proletěla kousek nad břevnem svatyně Rajkoviće!
     
    10
    Fotbalisté z oblasti Champaigne šli v rychlé protiakci kupředu, jenže pravděpodobně Nathanaël Mbuku se ve vápně Štrasburku poroučel po souboji s protihráčem k zemi. Sudí mlčí.
     
    9
    Štrasburk se hnal po levém křídle kupředu. Centr na Habiba Dialla adresáta nenašel. O chvíli později však z levé strany těsně před šestnáctkou pálil Jean-Ricner Bellegarde a jeho projektil nešel moc daleko od vzdálenější tyče svatyně Remeše!
     
    8
    Lucas Perrin přistrčil v hlavičkovém souboji Frasera Hornbyho a sudí Pignard píská faul. Standardka pro Remeše z poloviny hrací plochy.
     
    7
    Hráči Remeše rozjíždějí postupný útok, Štrasburk ale napadá vysoko, míč se tedy musí vrátit až k brankáři Predragu Rajkovićovi.
     
    6
    Fotbalisté z Alsaska obehrávají polovinu svého protivníka po obvodu, přihrávka na pravou stranu však byla pro Frédérica Guilberta příliš dlouhá.
     
    5
    Predrag Rajković rozehrává od své svatyně. Jeho spoluhráči však ve středu hrací plochy kombinovali nepřesně, takže kupředu může zase Lucas Perrin.
     
    4
    Štrasburk se vysunul po levé straně kupředu a jeho hráči odtud poslali centr na penaltu, kde však Ibrahima Sissoko hlavičkoval zády k bráně hodně nepřesně.
     
    3
    Wout Faes zkoušel centrovat z levého křídla na šestnáctku Štrasburku, ale jeho pas zblokoval první bránící hráče a fotbalisté z Alsaska míří kupředu.
     
    2
    Celek z oblasti Champaigne se i nadále tlačil před pokutové území, ale finální fáze kombinace se mu nepovedla a Matz Sels tak odkopává balon od své svatyně.
     
    1
    Utkání bylo zahájeno, fotbalisté Remeše se vydali po pravé straně kupředu, jenže tam neměl Maxime Busi dost prostoru pro postup kupředu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade de Reims: P. Rajković – Munetsi, Faes, J. Abdulhamíd – Busi, Matusiwa, Lopy, Konan – Kebbal, Mbuku – Hornby.
    Náhradníci: Diouf – Adeline, Lys Cajuste, Cassama, Donis, Flips, Locko, Sissoko, Zeneli.
    Trenér: Oscar Garcia.

    RC Štrasburk: Sels – Perrin, Nyamsi, Djiku – Guilbert, Bellegarde, Prcić, Sissoko, Caci – H. Diallo, Ajorque.
    Náhradníci: Bellaarouch – Aholou, Sahi, Fila, Gameiro, Liénard, Waris.
    Trenér: Julien Stephan.

    Rozhodčí: J. Pignard – A. Drouet, L. Coniglio.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Remeš se se Štrasburkem potkává v tomto ročníku podruhé. Poprvé na sebe celky narazily loni v listopadu, kdy se hrálo na francouzsko-německém pomezí. Tehdy spolu tato mužstva uhrála plichtu 1:1. Hosty poslal v prvním poločase do vedení Ekitike, před koncem úvodní půle neproměnil v 43. minutě domácí Gameiro penaltu, takže o remízu se pro celek z Alsaska musel až v nastavené 96. minutě postarat střídající Bellegarde, jenž dal utkání konečný výsledek.

    21.11.21 RC Štrasburk – Stade de Reims 1:1
     
    RC Štrasburk

    Celek z francouzsko-německého pohraničí je v současném okamžiku na 5. příčce Ligue 1, když na své konto dosud nastřádal třiačtyřicet bodů. Štrasburk tak má nakročeno k tomu, aby se příští rok podíval do evropských pohárů, k tomu ale potřebuje svou současnou pozici udržet. V závěsu za ním totiž číhají další silné celky. Dva body na něj ztrácí Lyon, tři pak Lens a čtyři Nantes s Lille. O pět bodů zpět je pak Monako. Mužstvo z Alsaska tak potřebuje další body za každou cenu.
    Forma Štrasburku je velice dobrá. V posledních čtyřech zápasech ani jednou neprohrál. Nejprve v domácím prostředí v bitvě o pohárovou Evropu porazil Nantes 1:0, následně zvládl zvítězit také v Angers, kde uspěl stejným výsledkem. Poté se mu podařilo uhrát remízu 2:2 na půdě St. Etienne. Před týdnem pak bral další bodík, když před svými fandy uhrál bezbrankovou plichtu se silným Nice, kterému průběžně patří druhý flek Ligue 1.
     
    Stade de Reims

    Fotbalisté Remeše se v aktuální chvíli nachází na 13. místě Ligue 1 se ziskem jednatřiceti bodů. Mají tak pochopitelně starosti především se záchranou v elitní francouzské soutěži. Na sestupové příčky však v současné chvíli mají celkem pohodlný náskok devíti bodů. Pokud si ale nechtějí situaci zkomplikovat, potřebují sbírat další bodíky.
    Forma celku z oblasti Champagne není v posledních zápasech nejhorší. Remeš nejprve zvítězila v domácím prostředí nad posledním Bordeaux přesvědčivě 5:0, následně ale prohrála 0:1 v Nantes. Poté se jí podařilo uhrát bod, když před vlastními tribunami remizovala s Brestem 1:1. Před týdnem navíc zaválela, když vyhrála na půdě silného Monaka 2:1.
     
    Krásné dobré odpoledne přeji všem příznivcům francouzského fotbalu. Ligue 1 dnes pokračuje dalšími sedmi zápasy. My se v textovém přenosu detailně zaměříme na souboj Remeše se Štrasburkem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Petr Šatalík

    Góly: 84. Lys Cajuste (Zeneli) – 70. Bellegarde

    Karty:   65. Sissoko (SSG), 90+3. Guilbert (SSG)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:10. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:11.
    Stade de Reims: P. Rajković – Munetsi, Faes, J. Abdulhamíd – Busi (75. Donis), Matusiwa, Lopy (75. Flips), Konan – Kebbal (65. Lys Cajuste), Mbuku (59. Zeneli) – Hornby (65. Cassama).
    Náhradníci: Diouf – Adeline, Lys Cajuste, Cassama, Donis, Flips, Locko, Sissoko, Zeneli.

    Tréner: Oscar Garcia.

    RC Štrasburg Alsace: Sels – Perrin, Nyamsi, Djiku – Guilbert, Bellegarde, Prcić, Sissoko (66. Liénard), Caci – H. Diallo (74. Gameiro), Ajorque.
    Náhradníci: Bellaarouch – Aholou, Sahi, Fila, Gameiro, Liénard, Waris, Ouattara.

    Tréner: Julien Stephan.

    Rozhodca: J. Pignard – A. Drouet, L. Coniglio.