Saint-Étienne – Metz 1:0 (kon.) | Bordeaux – Troyes 0:2 (kon.) | Nantes – Montpellier 2:0 (kon.)
Remeš – Štrasburg 1:1 (kon.) | Rennes – Angers 2:0 (kon.) | Lille – Clermont Foot 4:0 (kon.)
Marseille – Monaco 0:1 (kon.)
koniec
Stade de Reims
1:1 (0:0)
RC Štrasburg Alsace
cz Nedeľa 06.03.2022, 15:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu těšit, na počtenou. (16:56:38)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:10. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:11.
     
    Je hotovo, je konec. Utkání mezi Remeší a Štrasburkem končí nerozhodně – 1:1. Po úvodní bezbrankové půli, kdy měl převahu celek z Alsaska, se hra poměrně vyrovnala. Mužstvo z francouzsko-německého pomezí však přesto šlo v 70. minutě do vedení, když se pěknou ranou zpoza vápna prosadil Jean-Ricner Bellegarde, jenž byl asi nejaktivnějším fotbalistou zápasu. Tým z oblasti Champaigne dnes čekal na jedinou příležitost. Ta přišla v 84. minutě, kdy Arbër Zeneli skvěle zahrál standardku a Jens Lys Cajuste míč na zadní tyči uklidil do sítě. Následně už nikdo další zásah přidat nezvládl, takže duel končí remízou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tohle ale musí být za kartu! Júnis Abdulhamíd v pádu podkopl nohy Frédéricu Guilbertovi, jenž padl na zem a následně naštvaně odmítl omluvu kapitána soupeře. Sudí se žlutou kartou rozhodl odměnit jen nesportovní chování Guilberta, za mě měl ale v první řadě vidět žlutou kartu Abdulhamíd za svůj faul.
     
    90+2
    Byl to pravděpodobně Ludovic Ajorque, kdo se ujal zahrání volného přímého kopu. Jeho rána ze standardní situace Štrasburku však byla hodně nepřesná.
     
    90+1
    Kévin Gameiro byl faulován asi třicet metrů před klecí Remeše na ose hřiště, když ho Júnis Abdulhamíd stáhl zezadu k zemi. Sudí nařizuje volný přímý kop a přidává k základní hrací době tři minuty navíc.
     
    90
    Hráči z města na francouzsko-německém pomezí vytváří závěrečný nápor, centr Anthonyho Caciho z levého křídla boxuje gólman Predrag Rajković od své klece.
     
    90
    Frédéric Guilbert vrací balon do hry autovým vhazováním, následně míří fotbalisté z Alsaska kupředu vyšším míčem, který zpracovává Kévin Gameiro.
     
    89
    A mohlo to být 2:1 pro Remeš! Arbër Zeneli nabral na levé straně rychlost, výstavně obešel Gerzina Nyamsiho a jeho rána na zadní tyč neminula brankovou konstrukci Štrasburku o moc!
     
    88
    Hráči Remeše drží mičudu na vlastních kopačkách. Nyní poslali balon k pravé krajní čáře, kde může v akci pokračovat Alexis Flips.
     
    87
    Štrasburk tlačí, centr Anthonyho Caciho z levého křídla sice šel na malý čtverec pokutového území Remeše, jenže tam ještě žádný z jeho spoluhráčů nestačil doběhnout.
     
    86
    Zahraje si brankář Remeše Predrag Rajković, který poslal míč až na půlící kruh a uklidňuje tak svůj celek na nějakou dobu.
     
    85
    Štrasburk se nechce smířit s tím, že právě přišel o dva body a míří kupředu, Anthony Caci nabírá na levém křídle rychlost.
    84. Jens Lys Cajuste - 1:1
     
    84
    Reims právě vstřelilo branku!
    Remeš srovnává na 1:1 v závěru utkání! Arbër Zeneli poslal centr z pravé strany na zadní tyč, kde vyplaval zcela nehlídaný JENS LYS CAJUSTE, jenž balon z malého vápna pohodlně uklidil k tyčce, gólman Matz Sels neměl šanci zasáhnout, je vyrovnáno! Asistence: Arbër Zeneli.
     
    84
    Faulovaným byl nyní na pravém křídle snad Anastasios Donis, nedovolený zákrok signalizoval Pignardovi krajní sudí a Arbër Zeneli si staví míč k zahrání standardní situace.
     
    83
    Zato Remeš táhla po levém křídle kupředu rychlý brejk, na jehož konci ovšem byla nepřesná přihrávka, kterou zvládl zachytit Sanjin Prcić, jenž odkopává míč od pokutového území Štrasburku.
     
    82
    Anthony Caci vhazuje na levém křídle balon na trávník. Fotbalisté Štrasburku se však ke kleci Remeše přiblížit nedokázali.

    Petr Šatalík

    Góly: 84. Lys Cajuste (Zeneli) – 70. Bellegarde

    Karty:   65. Sissoko (SSG), 90+3. Guilbert (SSG)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:10. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:11.
    Stade de Reims: P. Rajković – Munetsi, Faes, J. Abdulhamíd – Busi (75. Donis), Matusiwa, Lopy (75. Flips), Konan – Kebbal (65. Lys Cajuste), Mbuku (59. Zeneli) – Hornby (65. Cassama).
    Náhradníci: Diouf – Adeline, Lys Cajuste, Cassama, Donis, Flips, Locko, Sissoko, Zeneli.

    Tréner: Oscar Garcia.

    RC Štrasburg Alsace: Sels – Perrin, Nyamsi, Djiku – Guilbert, Bellegarde, Prcić, Sissoko (66. Liénard), Caci – H. Diallo (74. Gameiro), Ajorque.
    Náhradníci: Bellaarouch – Aholou, Sahi, Fila, Gameiro, Liénard, Waris, Ouattara.

    Tréner: Julien Stephan.

    Rozhodca: J. Pignard – A. Drouet, L. Coniglio.