Partizan – Sparta Praha 2:1 (kon.) | Bodö/Glimt – Celtic 2:0 (kon.) | Randers – Leicester 1:3 (kon.)
Tel Aviv – Eindhoven 1:1 (kon.) | Karabach – Marseille 0:3 (kon.) | Arnhem – Rapid Viedeň 2:0 (kon.)
Solún – Midtjylland 2:1 (5:3 po pen.) | Slavia – Fenerbahce 3:2 (kon.)
koniec
Randers FC
1:3 (0:1)
Leicester City
cz Štvrtok 24.02.2022, 18:45 • AutoC Park Randers • Európska konferenčná liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Přeji krásný čtvrteční podvečer, vítám vás u sledování textového přenosu z play-off Evropské konferenční ligy. Do dnešního odvetného zápasu nastoupí jako domácí celek Randers FC proti Leicester City. Úvodní výkop utkání je naplánován v 18:45.
     
    Randers FC

    Domácí půjdou do odvety ve velice těžké situaci, napravit nevydařený zápas na stadionu King Power v Leicesteru, kdy prohráli s průběžně jedenáctým týmem v anglické Premier League 1:4, je bude stát hodně sil. Randers se v dánské Superlize nachází na šestém místě, tohle jim do další fáze stačí na boj o titul, jestli ale poleví, tak je tu velká pravděpodobnost, že sedmý Aarhus, který ztrácí na domácí jen čtyři body, je o toto připraví. Domácí si v novém roce kromě nespočet přátelských utkání zahráli dosud jen konferenční zápas proti Leicesteru a jeden ligový proti osmému Viborgu, ve kterém na domácí půdě prohráli těsně 0:1. Výhoda pro domácí může být, že do čtvrtečního zápasu půjdou s tím, že nemají co ztratit a mohou pouze překvapit.

    Naše zraky budou směřovat především na jedenáctého nejlepšího střelce z celé dánské ligy Alhajiho Kamaru, který nastřílel 6 branek a na střelce v zápase s Leicesterem Vita Hammershöya-Mistratiho, jehož konto v soutěži činí 5 gólů.

    Na straně domácích se nepředpokládá vysoká absence. Ví se, že nenastoupí Joel Kabong a o nejistém startu Marvina Eghoa.
     
    Leicester City

    Hostům se momentálně moc nedaří, to potvrzuje nejen špatná bilance v soutěži, kdy si Lišky za posledních pět zápasů připsaly jen dva body, ale i vypadnutí z FA Cupu po překvapivé porážce 1:4 s druholigovým Nottinghamem, čímž se hostům uzavřely dveře do osmifinále.

    Co může stát za špatnou formou hostů, je dlouhodobá absence nepostradatelných hráčů v kádru Leicesteru, kterými jsou Jamie Vardy, Timothy Castagne a Jonny Evans. Dále bude chybět Ryan Bertrand, Wesley Fofana a James Justin.

    Nejlepším střelcem hostů je i navzdory dlouhodobému zranění Jamie Vardy s 9 góly, druhým je James Madison s 6 góly a třetí místo obsadil rovněž s 6 góly Youri Tielemans.
     
    Úvodní sestavy:

    Randers FC: Carlgren – Kallesöe, Graves Jensen, Piesinger, Kopplin – J. Ankersen, Johnsen, Lauenborg, Kehinde – Odey, Hammershöy-Mistrati.
    Náhradníci: Dakir, Nybo – H. Andersson, Mattias Andersson, Brock-Madsen, O. Bundgaard, F. Bundgaard, Enggaard, Klysner, Lauridsen, Tibbling.

    Leicester City: Schmeichel – Albrighton, Amartey, Vestergaard, Thomas – Maddison, Ndidi, Tielemans – Lookman, Iheanacho, H. Barnes.
    Náhradníci: Jakupović, D. Ward – Daka, Dewsbury-Hall, Choudhury, Ayoze Pérez, Soumaré, Söyüncü..
     
    Hráči obou mužstev již jsou nastoupeni na hrací ploše. Domácí nastupují ve světlemodrých dresech, zatímco hosté v šedých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Leicester právě vstřelil branku!
    Na první gól jsme nemuseli čekat dlouho. Zapomenutý Harvey BARNES obdržel přihrávku na půli hřiště od Wilfreda Ndidiho a namířil si to až do šestnáctky soupeře, kde svou střelu umístil na vzdálenou tyč, na což byl brankář Calgren příliš krátký. Asistence: Wilfred Ndidi.
    2. Harvey BARNES - 0:1
     
    5
    Barnes opět po levé straně v akci. Levý útočník Leicesteru se ze stejné pozice jako před chvílí pokoušel překonat brankáře domácích, avšak teď byl Calgren úspěšnější.
     
    6
    Obrovský závar před bránou hostů! Rychlý protiútok domácích vyvrcholil zakončením Odeye, který čelil tváří v tvář Schmeichlovi, brankář hostů parádně střelu soupeře vyrazil. O chvíli později musel být v pozoru Thomas, který pohotovou dorážku musel blokovat.
     
    7
    Domácím se podařilo dostat do soupeřovi šestnáctky, kde jeden z hráčů následně umístil svou střelu těsně kolem levé tyče.
     
    9
    Domácí celek zatím mnohem aktivnější a dokázal si vytvořit již několik zajímavých šancí.
     
    11
    Centr do vápna Schmeichela našel Kopplina, jehož hlavička míjela pravou tyč.
     
    14
    Poté, co hra byla přenesena na Barnese u levého praporku, tak domácí vybojovali rohový kop.
     
    15
    Rohový kop byl bez problému odvrácen. O pár okamžiků později našel míč zpátky autora rohu, jehož centr zpátky do vápna nikoho v šedém nenašel.
     
    17
    Hostům se podařilo dostat bez potíží na polovinu soupeře, odkud vyslali Lookmana, který si navedl míč hluboko do šestnáctky a svým centrem vybojoval další roh.
     
    18
    Z rohového kopu opět nic nebylo a ve hře pokračují hosté.
     
    19
    Thomas se dopustil útočného faulu, čímž umožnil soupeři oddechnout.
     
    20
    Špatný odkop z hranice šestnáctky hostů zachytil na středovém kruhu Barnes, který se vydal na výlet až do šestnáctky Carlgrena, kde jen nastřelil dobře postaveného soupeře. Vypadá to, že Harvey Barnes se na dnešek dobře vyspal, od začátku zápasu je velice produktivní.
     
    21
    James Maddison si vynutil ošetření, zatím to ale vypadá, že se do hry vrátí.
     
    23
    Nákop za obranu hostů byl uspěchaný a nikoho kromě brankáře Schmeichela nenašel.
     
    24
    Hostům se podařilo na své polovině dostat z obtížné situace, a tak pokračují teď na té soupeřově.
     
    25
    Lookman si ve vápně Carlgrena troufl jeden na jednoho, obránce domácích nezaváhal a protihráče o míč připravil.
     
    26
    Graves si na polovině hřiště radši pomohl zatáhnutím protihráče, čímž umožnil svému týmu vrátit se na svá místa.
     
    28
    Ankersen místo toho, aby poslal míč z levé strany do vápna soupeře, tak ještě zkoušel něco se svým spoluhráčem vymyslet, čímž nakonec svůj tým o balon připravil.
     
    30
    Kallesoe našel dobře za obranou hostů Vita Hammershoye-Mistratiho, ten se ale v danou chvíli nacházel v těsném ofsajdovém postavení.
     
    33
    Maddison hledal lobem zabíhajícího Lookmana do šestnáctky domácích, Iheanacho tento záměr nepřečetl a svým zasažením do hry vystavil Randers do ofsajdu.
     
    35
    Albrighton neumožnil dobrým obranným zákrokem projít podél pravé strany.
     
    36
    Vito Hammershoy-Mistrati na vrcholku šestnáctky sklepával na svého spoluhráče, čímž by mu připravil velmi zajímavou palebnou pozici. Jeho první dotyk byl ale nepřesný a ve hře pokračují domácí.
     
    36
    Barnes byl nyní v šestnáctce domácích neúspěšný, míč stihl ale ještě vrátit zpět.
     
    37
    Souhra Lookmana a Iheanacha končí u pravého praporku neúspěchem.
     
    39
    Lauenborg našel přízemním centrem Kehindu, jehož střela letí kolem pravé tyče, navíc byl však v ofsajdovém postavení.
     
    41
    Zablokovaná průniková nahrávka se odrazila na úplně volné Vita Hammershoye-Mistratiho, jehož šajtle proskákala těsně kolem brankové konstrukce až do zázemí.
     
    43
    S trochou štěstí se podařilo Iheanachovi dostat do vápna Carlgrena, který jej následně parádně vychytal.
     
    44
    Zbytečné ztráty Maddisona před vápnem hostů využil Johnsen, jehož nadýchaný lob našel za obranou Leicesteru Piesingera, který na nic nečekal a vyslal tvrdou ránu těsně nad břevno.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První polovina je za námi. Nevydařený vstup domácích do utkání zavinil vedení hostujícího celku. Hned po inkasované brance se ale Randers zvedli a přichystali si hned několik zajímavých šancí. Po patnácti minutách začala být hra vyrovnaná a hra se přelévala z jedné strany na druhou až do konce poločasu. Ačkoli se hosté nepotřebují hnát za gólem na rozdíl od soupeře, tak jsem očekával trochu lepší fotbal z jejich strany.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se ihned po výkopu vrhli dlouhým nákopem za obranu hostů, čímž o balon přišli.
     
    47
    Domácí zahnali soupeře hluboko na jeho polovinu a snaží se dostat míč do šestnáctky Schmeichela.
     
    48
    To se jim o pár okamžiků později povedlo, avšak po menších komplikacích se hostům podařilo míč nakonec odvrátit.
     
    49
    Propadnutý přízemní centr si našel Odey, který vypálil z bezprostřední vzdálenosti na bližší šibenici. Brankář hostů se po střele fantasticky natáhl a míč posílá na roh.
     
    50
    Třetí roh domácích v krátkém časovém intervalu brankář hostů vyboxoval. K míči se poté dostal jeden z domácích, jehož pokus z hranice šestnáctky končí vysoko nad.
     
    52
    Domácí svého soupeře v druhé půli zatím k ničemu nepustili a ze hry mají daleko více.
     
    53
    Nepřesná kombinace hostů na polovině Randers skončila v zázemí, a tak odevzdali míč úplně zbytečně.
     
    54
    Hra byla na chvíli přerušena z důvodu bolestivého střetu dvou hráčů, ti se o chvíli později ze srážky ale oklepali a v zápase pokračují
     
    56
    Ndidi se hezky uvolnil, čímž svému týmu umožnil pokusit se o založení útoku. Po chvíli přišel dlouhý balon na rozběhlého Barnese, který vběhl do vápna a okamžitě pálil na vzdálenou tyč. Jeho střela letí těsně mimo, avšak Carlgren po střele radši skočil.
     
    60
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Youri Tielemans, přichází Boubakary Soumaré.
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Marc Albrighton, přichází Hamza Choudhury.
     
    61
    Střídání v týmu Randers FC: ze hřiště odchází Simon Graves Jensen, přichází Mattias Andersson.
    Střídání v týmu Randers FC: ze hřiště odchází Mikkel Kallesöe, přichází Oliver Bundgaard.
     
    62
    Hostům se nepodařilo vyvést míč ze zahuštěného prostoru, čehož využil Maddison, který si to namířil do šestnáctky soupeře, odkud následně střílel na bližší tyč. Carlgren předvedl výborný zákrok a posílá míč na roh.
     
    63
    Rohový kop mířil na přední tyč, kde si jej našel hráč hostů a posílá míč hlavičkou do zázemí.
     
    64
    Kehinde v protiútoku zavedl míč hluboko do šestnáctky, odkud následně nahrál pod sebe na Odeye. Útočníkovi Randers se v dobré příležitosti míč po noze trochu svezl, a tak jej posílá daleko od brány domácích.
     
    67
    Rohovým kopem domácích proběhne ještě střídání.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Simon Piesinger (Randers FC).
     
    68
    Střídání v týmu Randers FC: ze hřiště odchází Frederik Lauenborg, přichází Filip Bundgaard.
     
    69
    Iheanacho byl faulován pár metrů před vápnem domácích, a tak bude Leicester zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    70
    Leicester právě vstřelil branku!
    Standardní situaci Leicester proměňuje! K míči se postavil James MADDISON, který obstřelil skákající zeď přímo do levé šibenice, na což Carlgren nijak nezareagoval a zůstal jen nehybně stát. Bez asistence.
    70. James MADDISON - 0:2
     
    72
    Střela Ankersena z voleje končí kvůli jeho zaklonění vysoko nad.
     
    74
    Leicester právě vstřelil branku!
    James Maddison opět zvedl fanoušky ze židle! Kelechi Iheanacho sklepl na hranici vápna pod sebe na Jamese Maddisona, čímž mu připravil parádní palebnou pozici. Bývalý hráč Norwiche umístil svou technickou střelu na druhou stranu než před pár okamžiky a posílá svůj tým do tříbrankového vedení. Asistence: Kelechi Iheanacho.
    74. James MADDISON - 0:3
     
    76
    Střídání v týmu Randers FC: ze hřiště odchází Jakob Ankersen, přichází Simon Tibbling.
    Střídání v týmu Randers FC: ze hřiště odchází Vito Hammershöy-Mistrati, přichází Tobias Klysner.
     
    77
    Odey se dokázal prorvat třemi bránícími hráči v šestnáctce soupeře a střílí z dobré palebné pozice do boční sítě.
     
    79
    Schmeichel teď skvěle vychytal Odeye z ostrého úhlu.
     
    82
    Kopplin předvedl parádní zákrok na půli hřiště, čímž neumožnil jít soupeři na samotného Carlgrena.
     
    83
    Pomalá střela z dvaceti metrů byla pro brankáře hostů denní rutinou.
     
    84
    Randers právě vstřelili branku!
    Obrovská chyba brankáře Schmeichela! Před chvílí si Schmeichel poradil s rutinním zákrokem, teď už tomu tak ale nebylo. Brankáři hostů skákající míč při zpracování přeskočil nohu, na což ihned zareagoval Stephen ODEY, který to už do odkryté brány měl jednoduché. Bez asistence.
     
    86
    Na střílený centr do vápna domácích musel být brankář Carlgren v pozoru a připisuje si další zákrok.
     
    87
    Žlutou kartu dostává (Leicester City).
     
    88
    Tosin Kehinde si vyžádal ošetření po faulu Wilfreda Ndidiho a nyní je odnášen na nosítkách.
     
    90
    Bundgaard hledal někoho mezi dvěma bránícími hráči, jeho přihrávka nenašla nikoho jiného než hráče v šedém.
     
    90+2
    Hráči domácích se už nikam nehrnou a snaží se zápas dohrát na své polovině.
     
    90+3
    O chvíli později se pouští do útoku Perez, který ale před šestnáctkou domácích nikoho nenašel.
     
    90+4
    Poslední, co jsme v zápase mohli vidět, byl rohový kop domácích, který končí pouze v rukavicích Schmeichela.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Hosté potvrzují roli favorita a postupují do osmifinále Evropské konferenční ligy. Domácí nevstoupili do utkání nejlépe a hned v druhé minutě inkasovali po zásluze Harveye Barnese. Následující minuty se odehrávali převážně na straně hostů, čehož domácí ale nevyužili a poté, co se Leicester vzpamatoval, tak hra začala být až do konce poločasu vyrovnaná. Po přestávce to byli opět domácí, kteří chytli lépe začátek, gólu se ale nedočkali. V 70. minutě se ujal standardní situace James Maddison, který ukázkově vymetl levou šibenici a o čtyři minuty později to poslal do té druhé. Zklamaní hráči Randers si alespoň v 84. minutě zpravili chuť po hrubce Schmeichela, který nachystal špatným zpracováním úplně prázdnou bránu pro Stephena Odeye.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:1. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 12:5. (20:42:25)
     
    Tohle je ode mne vše, děkuji za pozornost a na shledanou.

    Jakub Hladký

    Góly: 84. Odey – 2. H. Barnes (Ndidi), 70. Maddison, 74. Maddison (Iheanacho)

    Karty:   67. Piesinger (RND) – 87. Ndidi (LEC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:1. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 12:5.
    Randers FC: Carlgren – Kallesöe (61. O. Bundgaard), Graves Jensen (61. Mattias Andersson), Piesinger, Kopplin – J. Ankersen (76. Tibbling), Johnsen, Lauenborg (68. F. Bundgaard), Kehinde – Odey, Hammershöy-Mistrati (76. Klysner).
    Náhradníci: Dakir, Nybo – H. Andersson, Mattias Andersson, Brock-Madsen, O. Bundgaard, F. Bundgaard, Enggaard, Klysner, Lauridsen, Tibbling.

    Leicester City: Schmeichel – Albrighton (60. Choudhury), Amartey, Vestergaard, Thomas – Maddison, Ndidi, Tielemans (60. Soumaré) – Lookman, Iheanacho, H. Barnes (60. Ayoze Pérez).
    Náhradníci: Jakupović, D. Ward – Daka, Dewsbury-Hall, Choudhury, Ayoze Pérez, Soumaré, Söyüncü.
    17.02.2022
    Leicester - Randers 4:1

    Góly: 23. Ndidi (Lookman), 49. H. Barnes, 55. Daka (Tielemans), 74. Dewsbury-Hall (Lookman) – 45. Hammershöy-Mistrati (Kehinde)

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 16:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:8.